- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na végre, csak meghallották a szavaimat a Fb-n és én miattam levitték a 3G-t a metrókba. Most már rádiózni is lehet, ezt vártam már.
-
danih
veterán
Épp innen írok, korrekt lett, speedtest hozza az eredményt
-
legenda
nagyon is ideje volt már meglépni!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Tim82
félisten
válasz #16820480 #40 üzenetére
Azért azt el kell ismerned, hogy a Kálvin-Lehel szakaszon működő 3G kicsit sovány.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
majd szerintem konzultálnak a BKV-val, hogy lassabban közlekedjenek a metrószerelvények
DeFranco: én konkrétan böngészni nem szoktam telefonról, nem kényelmes. az ilyen g+, fb meg hasonlókra elég az edge is általában, még gmaps-hez is (főleg ha már végre lesz offline térkép itthon), chat megint nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
"miért nem adnak free wifi-t a metrókban?"
Ez kb. olyan mint a WIFI az Inter City járatokon: a WIFI ebben az esetben csak a kocsiban utazók laptopját, telefonját köti össze egy 3G-s routerrel ami ugyanúgy valamelyik mobilszolgáltató hálózatát használná. WIFIvel nem lehetne az egész metrót (ide értve elsősorban az alagúti szakaszokat) lefedni úgy, hogy vakfolt nélküli összefüggő lefedettség legyen, de még ha raknának is 100 méterenként routert, telefonon ugyanúgy nem érnének el.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Tim82
félisten
Az irány jó. Most már csak annyit kérnék, hogy ne csak egy hét perc alatt megtehető szakasznál működjön a 3G. Remélem, hogy őszre tényleg meglesz a teljes vonalra.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
raper
senior tag
Ilyen 1 GB ajándékot itthon is elviselnék a mobilszolgáltatóktól a sim kártyámhoz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz #16820480 #32 üzenetére
Csak tipp volt
Egyébként én sem használom a 3G-t, régen egy bug miatt kikapcsoltam, aztán elfelejtettem visszakapcsolni Opera Minivel a 2G-s edge sebesség teljesen elfogadható, gyors, térképhez, navigációhoz is bőven elegendő, az esetek 5%-a az, amikor valamiért gyorsabb net kell. Akkor simán átkapcsolom, feltéve, hogy nincs wifi a közelben, mert akkor megint felesleges.
Cserébe kapok hosszabb akkuidőt és kisebb adatforgalmat.
-
törölt tag
válasz kisselandras #25 üzenetére
hacsak nem vagy valamilyen céges csomagban, akkor igazából egyik kuty másik eb. nem jön be a voda? ha a szimpatikus és használható közül kell választani, én általában a használhatót választom.
DeFranco: nem hiszem, hogy Japánban lenne ingyen wifi a tömegközlekedésen, szerintem ott is mindenki mobilnetet használ. Koreában például minden aktív sim kártyához adnak ajándékba havi 1GB-ot...
-
törölt tag
Ez sajnos ilyen, pedig eredetileg pont a vonat miatt (ugyan az a szakasz) vettem mobilnetet, hát, nem voltam túl boldog az eredménytől. Bezzeg városban, ahol egymást érik a wifi hálózatok tolakodnak, hogy melyiküké lesz gyorsabb. Gondolkozok is erősen, hogy ha lejár a hűség lemondom.
-
lujó55
addikt
én már viszonlag régen metróztam, de akkor még úgy volt, hogy fent álltak a tibik és le se tudtál menni a mozgólépcsőn jegy nélkül. szóval nem ingyenkonyháról beszélek, hanem egy szolgáltatásról amivel szimpatikussá tehetnék a tömegközlekedést ha már pedzegetik a dugódíjat. persze először tényleg azt kéne elérni, hogy ne legyenek a járművek öszehugyozva, összehányva.
-
DeFranco
nagyúr
Azért nagyon magasra ne szálljunk el. Sem Helsinkiben sem Luxembourgban nincs semmilyen tömegközlekedésen wifi, pedig az momentán még-még nyugat.
Sőt, szerintem talán Japánban elképzelhető ilyen, máshol nemigen, resőt külföldön a reptereken is fizetős a wifi, míg Ferihegyen legalább valami van...
@lujó55#28: légyszi-légyszi-légyszi ne menjünk már el ebbe az irányba... maradjon már legalább egy normális topic, ahol nincs BKV flame... pls!!4!
[ Szerkesztve ]
-
Derrewyn
senior tag
Szerinted hogy nézne ki egy metróállomás, ha free wifi lenne? Simán kinézem emberekből, hogy kempingasztalt és széket felvágják, és ott neteznek.
Esetleg még kávézót is lehetne nyitni hozzá, csak arra kell vigyázni, hogy a szalvétákat, papírokat nehogy elfújja a következő érkező szerelvény szele. -
kisselandras
senior tag
válasz #16820480 #24 üzenetére
Azért mert sokkal több kedvezmény van náluk! és az egész család 30as és haverok is azok!Telenor az már úgy ahogy elvan b..... Vodafone meg nem igazán jön be!
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
törölt tag
válasz kisselandras #19 üzenetére
nem akarlak piszkálni, de akkor miért nem használod a másik kettőt? nem kényszerít senki, hoy T-s legyél.
azt hittem, hogy már ezer éve van lefedettség a föld alatt is, valahogy olyan természetesnek tűnt. mondjuk én nem használok egyelőre nagyon 3G-t, inkább csak edge, mert úgy kevesebbet fogyaszt a telefon, úgyis csak csetelésre kell.
-
lujó55
addikt
miért nem adnak free wifi-t a metrókban? mondjuk tízezer forintos bérletért a BKV simán kibírná.
-
danih
veterán
Na, pont a napokban néztem, hogy WTF, mi ez a kis H betű idelent
-
kisselandras
senior tag
Nem tudom ki hogy van vele,de inkább azon iparkodna a T-mobil hogy vidéken is lehessen telefonálni.Mert itt nálunk vidéken úgy kell pásztázni a térerőt ! Vodafone jó Telenor jó
T-mobil elégtelen!Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Stanley-B.
őstag
Lassan a metrót is be lehetne temetni.
-
L Balázs
tag
Nem tudom sajnálni a pestieket, hogy eddig nem tudtak a metróban netezni, amikor itt Somogyban ahhoz is vadászni kell a térerőt, hogy telefonálni tudjon az ember
Bár szeptembertől én is pesti leszek, úgyhogy kihasználom a földalatti netet ha már lesz
-
HARDVERAPRÓD
Szerintem a net áraikat kellene levinni nem a netet a metróba...Azt a 2-3 percet vagy max 10 percet kibirom net nélkül is.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
ABal
őstag
Az még hagyján, de én például a múlt héten Szombathelyre utaztam, és a Győr-Szombathely közti szakasz harmadán/felén maximum edge vagy nulla lefedettség van, ami szerintem szégyen. Eddig nem akartam elhinni azokat a vodafone-os plakátokat, de lehet, hogy igazat állítanak.
A metrós 3G-nek persze örülök, ne legyek már hálátlan!
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
zsola32
senior tag
olvasom a cikk elejét: A T-mobile is levitte...
azt hittem először hogy az árakat
de csak a metróba értek le... -
DiVaD
senior tag
Az árakat is levihetné, bár nekem a mostani 1GB bőven elég mobilra. De az tényleg bosszantó volt, hogy megnyitottam mondjuk az Árpád-hídnál egy oldalt és a Deákra be is töltötte... Jó mondjuk aki Youtube-ot néz mobilon annak kevés az 1GB... laptopot meg úgy se csapod ki a metrón (vagy legalábbis nagyon ritkán, nekem még egy iPad is nagy lenne... max. egy 7es tabletet tudok elképzelni).
De amúgy meg kb. naponta használom a 3-as metrót és csodálkoztam is, hogy olyan helyen is van 3G ahol eddig nem volt. -
Bogyó bá'
nagyúr
Inkább a mobilnet árát vinné már le.... ...na, nem a metróba.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Blindmouse
senior tag
Hála az égnek, akkor lehet végre nem az lesz, hogy nyomok egy weboldalt, és mire leszállok, be is tölti. Komolyan, még fent megnyitottam 4-5 tabot, hogy ki ne fogyjon lent az olvasnivaló.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
dchard
veterán
Ilyen:
A kép a 4-es metró egyik állomásán készült, a kép felső részén látható majd az alagúttal párhuzamosan futó vastag fekete kábel a sugárzó kábel. Úgy tűnik már el is készült a szükságes kábelezés.
A sugárzó kábel lényegében egy hagyományos feeder kábelből (tápvonal) kerül kialakításra úgy, hogy bizonyos távolságonként apró ablakokat vágnak a kábel árnyékoló köpenyébe, innen a szivárgó elnevezés.
Itt egy kép néhány szivárgó kábel típus keresztmetszetésről:
Rendkívül fontos, hogy a metróvonalak ilyen megoldással legyenek ellátva, mert megbízható szakadás mentes mobil összeköttetés csak így valósítható meg a föld alatt.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Azt lehet tudni, hogy a T mekkora savszelet biztosit?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
törölt tag
válasz AgFRjkUZT_3 #4 üzenetére
Akkor én voltam a tudatlan, köszi a felvilágosítást!
-
AgFRjkUZT_3
tag
A sugárzókábel egy kb. 4 cm átmérőjű kábel, amely sugárzó antennaként működik. Minden alagútban be van vezetve, és a Vodafone építette ki. A többiek rácsatlakozhatnak az erősítőjükkel, és használhatják. A sugárzó kábelek megtáplálása a metróállomásokon történik. Itt vannak a rádiótechnikai berendezések telepítve.
Üdv, Pali.Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...
-
Youri
veterán
Ideje volt...
RTX ON
-
haxiboy
veterán
Hát én nemrég mentem metróval (igaz nem pesti vagyok szóval nálam ez ritkaság). De nemhogy a 3g-t nem lehetett használni, de még az Edge hálózattal is gyötrelem volt megnézni 1-2 weboldalt.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
törölt tag
Milyen az a sugárzókábel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
- Gaming gép - Windows 11 - i5-9400f/GTX1050Ti 4Gb/16Gb DDR4/256Gb M.2 SSD/ASROCK Steel Legend Z390
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest