A T-Mobile is levitte a mobilnetet a metróba

Fokozatosan kapcsolja be a 3G-s mobilinternet-szolgáltatást a budapesti metróban a T-Mobile – értesült a HWSW. A informatikai hírlapnak a Magyar Telekom megerősítette, hogy a 3-as metró vonalának Lehel tér és Kálvin tér közötti szakaszán már működik a nagyobb sávszélességet biztosító hálózat, a teljes „föld alatti” lefedettséget pedig őszre ígérik. Jelenleg a kisföldalatti vonalán kiépített hálózat fejlesztésén dolgoznak a cég mérnökei.

A HWSW értesülései szerint az épülő 4-es metrón – amikor elkészül – mindhárom már működő szolgáltató biztosít majd 3G-mobilnetet, ott a T-Mobile által kiépített infrastruktúrán a Vodafone és a Telenor bérel majd kapacitást.

Amint arról lapunk is beszámolt, elsőként, tavaly decemberben a Vodafone vitte le a 3G-t a föld alá, akkor a budapesti 2-es és 3-as metró vonalán vált elérhetővé a legfeljebb 21,6 megabites letöltési sebesség a cég ügyfelei számára; a szolgáltatást aztán február végére a kisföldalatti vonalán is kiépítették. Márciustól a Telenor mobilinternet-szolgáltatása is elindult a föld alatt – e szolgáltató is a Vodafone sugárzókábeleit használja.

Azóta történt

Előzmények