Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
Nálunk is dos-os program megy a gépeken és csak floppyra lehet vele menteni, de mit ne mondjak botrányos minőségűek a ma kapható lemezek.
Vadiúj fóliás bontatlan dobozból kivéve 10-ből 2 lemezre vagy kapásból nem sikerült a mentés, vagy nem lehetett visszaolvasni másik gépben.
A 90-es években azért általában 20-30 lemezből 1 volt csak hibás és az se rögtön első használatkor. -
EmberXY
veterán
Mi lesz velünk floppy drive nélkül....
Egyébként szerintem jókor hagyja abba, mostanára már teljesen elavul ez a tárolási módszer, az a 10-20 ember, aki még használja, nyugodtan térjen át a pendrive-ra vagy a memóriakártyára, én úgy gondolom.
Up the Irons!
-
Teszla_
senior tag
válasz FoxiestFox #44 üzenetére
Így van, az idő mindent megszépít
-
félisten
Hát, ez már történelem.
Az idő megszépítette a sok elővigyázatlanságból történt adatvesztést is. -
eziskamu
addikt
Asszem régebbi szintikben is van még floppy meghajtó, nekik még lehet kellemetlen
Na meg a retró gépeseknek.
Teszla_: szerintem 2000 után már nem is gyártottak tisztességes floppykat, valamint megfelelő tárolás mellett a nagy floppy mintha tartósabb is lenne, tán a kissebb adatsűrűség miatt.Amúgy meg retrózásból és régi kincsek mentése végett nem lenne rossz egy ilyen:
[ Szerkesztve ]
-
Teszla_
senior tag
Még emlékszem, amikor a 90-es évek elején apám megvette az első gépét, egy 286-ost. Eleinte még nagyfloppyn hurcolta haza a játékokat, aztán áttért kisfloppyra. Abból volt neki vagy 70db, tele játékkal
Különösebb szívás sose volt velük, a mai napig meg vannak.
Nálunk általános iskolában is használni kellett a floppyt, mert azon hoztuk vittük a feladatokat. Aztán 2000 környékén a középsuliban is használtam, mert csak ezen lehetett a netről letöltött motyókat hazavinni.
Nekem szinte csak szép emlékem van vele kapcsolatban, úgyhogy hiányozni fog azért a írási/olvasási sebességét nem szeretném már viszontlátni. -
addikt
válasz Johnny Cage #30 üzenetére
Miért ki mondta, hogy akkor voltak használatosak a floppy lemezek mikor Te iskolás voltál? Mikor a szakközépbe jártam volt aki még mindig floppy-n adott a másiknak motyót(2000környéke), na akkor már rendesen pörögtek a maroktelefonok. De ami dúrvább, hogy 6 éve még nagyüzemben használtunk floppy-kat adatbázis hurcolására, mert a program amivel melóztunk nem volt képes mást kezelni, csak floppy-t. Megoldhattuk volna okosabban is, de egyszerűbb volt így.
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Sanyix
őstag
én egy multi banknál is találkoztam floppyval, tavaly mikor még ott dolgoztam egy partnerbank, csak ezen volt hajlandó adatot küldeni, net kizárt
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
HelloWorld
tag
A tavaly vásárolt hálókártya drivert floppyn adták, bár nem volt szükség rá.
Talán ezek után ők is áttérnek CD-re. -
őstag
Szerencsésnek tartom magam,hogy találkozhattam még ilyen kis szépséggel.Pont,mire befejeztem az általánost,már a pendrive volt a kötelező eszköz,és nem a floppy...fura.
-
julius666
addikt
Hehh. Nekem ég a pofám amikor vmit CD-n kérnek tőlem (2-3 éve vettem egy 25-ös pakk írható CD-t, azóta is tart ) és még mindig van ahol (nem retróból) használják. Röhej.
Kb. 5 éve hogy kidobtam a floppyolvasót a gépből, az újabbikba alapból nem is került már. És eddig egyáltalán nem bántam meg a döntésem, nem volt rá szükség egyáltalán.Azért mondjuk az is elég gáz így 2010-ben, hogy egy win7-ben a külső meghajtóknál alapértelmezettben akkor is ott van a floppymeghajtó, ha nincs is a gépben. Mégis mi a tökömnek?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Dr. Romano
veterán
Én 3 hete újra aktívan használok floppyt. Ismerősnek a garázsában volt egy AMD K5 PR100-as konfig amit neke adott. 1 heti munkával teljesen tisztára varázsoltam és ment is rá a Win95 és egyéb progik telepítése fdd-ről.
Jó kis retró konfig marad ez nekem és ide az FDD elengedhetetlen (na jó, leginkább csak a feeling miatt kell )[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Teszla_
senior tag
Ennek "örömére" 2011 márciusban veszek egy doboz floppyt és elteszem, hogy a gyerekeim is lássanak majd ilyet
-
Badman 4ever
őstag
Néha azért még jól jön, például az utóbbi egy évben flasheltem már floppyról alaplap és videokártya biost is.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Dany007
veterán
"nekem az már CD-n volt meg" Mert túl fiatal vagy!
Amúgy biztos, hogy nem volt legális... =/Mi is sokat szívtunk a másolgatással. Aztán ha egy-egy floppy időközben beszart, akkor szívtuk az egészet. Vissza haverhoz másolgatás újra stb... Dehát v.hogy el kellett kezdeni. Azon csodálkozom, hogy eddig bírta. Már az olcsó, párszáz forintos CD-k megjelenésekkor értelmét vesztette. A pendrivenál meg végképp.
-
kangool
tag
Nekem kb. két hete kellett floppy lemez. Abit alaplapon a biost csak úgy tudtam frissíteni.
-
Lenry
félisten
nekem az már CD-n volt meg. boltban másolták. nem tudom mennyire volt legális, de kinn volt árlistán.
a floppy meg hála égnek elsüllyed. legtöbbet akkor szívtam vele, amikor egy P1-es laptopra akartam átcuccolni a Quake 1-et. valami 40-50 mega volt, ehhez nagyjából 30 floppyt használtam fel, mert annyi nem volt jó, és vagy 4 órámba telt, mire meguntam és hagytam a 3,14csába
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
shev7
veterán
-
HXY
addikt
Emlékszem, hogy a 4-6-os villamoson 50%-os volt az elhalálozási arány...
-
Dany007
veterán
Nemistudom ki az aki még használ egyáltalán floppyt?
Én már anno a 3 évvel ezelőtt vásárolt gépbe se kértem. Sőt, az előtte 4 évvel kapott gépben lévőt se használtam sose. Bár talán egyszer. Ha jólemlékszem valamikor 6-7 évvel ezelőtt egy vizsgamunkát másolgattunk és adogattunk floppyn.
Az igazi használat pedig még valamikor 98'-99'-ben volt, amikor a RedAlertet másoltuk floppyról -
shev7
veterán
multheten voltam a otthon, es a penny-ben lattam floppy-kat a penztarnal.... oke, hogy meg van aki hasznalja a floppy-t. De biztos a penny az a hely, ahol beszerzi?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Probber
őstag
válasz benedekco #14 üzenetére
Bizony, hogy voltak jó darabok!
Nekem volt anno eredeti Nascar játékom, ami négy floppyból állt (akkora doboza volt, hogy 200 lemez is belefért volna).
Na azok a lemezek elnyűhetetlenek voltak!
Vittem ide-oda, telepítettük a játékot minden haver gépére évente 4-500 alkalommal és annak semmi baja nem volt, az bírta a strapát!
Még a floppynak a fogása is a minőséget sugározta.
Más volt mint egy üres bolti lemez![ Szerkesztve ]
"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
addikt
válasz kill_bill1 #16 üzenetére
erről az a sztori jut eszembe, mikor fater munka helyén a titkárnő felcímkézte a 8colos lemezeket... rájuk rakott egy fehér címkét, majd befűzte az írógépbe, oszt legépelte a tartalmat... valamiért nem lehetett utána olvasni a lemezeket
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Ceree
senior tag
válasz Johnny Cage #13 üzenetére
De még mennyire... Jajj! Emlékszem, mikor az első pár mp3 zenéinket cserélgettük floppykra tömörítve... 3-4-5 lemez kellett egy számhoz. És amikor tényleg hibás volt kitömörítés közben valamelyik, akkor jött a Reset gomb, és a Win98 előtt bejövő Scandisk összekaparta a vinyóra írt adatot egy fájlba a főkönyvtárba, amit mp3-ra átnevezve félig meg lehetett hallgatni a várva várt számot...
Nekem otthon még Commodore-hoz való nagylemezem is van, az archív feliratú dobozomban. Minden régi jó dolgomból van ott... Pl.: isa slotos SoundBlaster, vagy CirrusLogic EGA kártya. (Nem VGA ). Nem vagyok idős, de ezekre szívesen emlékszem, és talán majd utódaimnak mesélni is jó lesz róla, és olyan szívesen hallgatják majd a storykat, ahogy én most a nagyöregeket.
Másolat_eredetije
-
Magnum_
nagyúr
én még floppyn küldtem a Wolfenstein3D-t... rest in peace.
I humbly and respectfully decline™
-
aram01
nagyúr
ki kéne már dobálni a sok régi floppy-t van vagy 200db,eddig nem volt szívem de majd most
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
addikt
válasz Johnny Cage #13 üzenetére
egyszerű volt a képlet és aki ezt nem tudta az úgy járt mint Te
Jó minőségű lemezeket kellett használni. (voltak jó darabok, sajna már nem emléxem melyik márka/sorozat volt tuti) Hordozás ás tárolás alatt kerüld a mágneseket mobiltelefont a környéken. Mozgólépcső, villamos/vonat/hév/metro motorkocsi kerülni, felső vezetékeket messze kerülni, lehet még alufóliába csomagolni stbstbstb. Ja és lehetőleg adat felmásolása előtt mindig formázni, és nem /s-el, hanem alaposan. Akinek ez nem volt elég az használhatott Disk Copy Fast-ot vagy egyéb klassz progit a másolásokhoz.Örülök, hogy vége, de még valamiért nem érzem biztosnak a követőjét. Igaz, hogy USB-n mindenfélét meg lehet oldani akár pendrive-al akár memória kártyával, de sok program még mindig nem képes kezelni ezeket. Pl a winxp telepítő is vicces mikor floppy-n kell beadagolni neki a RAID vezérlőt(tudom régi rendszer, node akkor is, annyira azért nem).
Nekem még ma is ott csücsükél a gépben az olvasó a szájában a lemezzel és néha még mindig jó szolgálatot tud tenni.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Johnny Cage
addikt
Rossz emlékek. Gyakorlatilag kézben fogva is tönkrementek, egy rippelt játékprogramhoz 10-20 lemez minimum kellett és ha csak néhány szektor is, de az biztos, hogy annyi mindig tönkrement, mire hazavitted, aztán buktad az egészet.
-
KicsiUbul
őstag
Végre!
Már csak azt kell elérni, hogy a windows is felejtse el. Pl a driver tallózás default helye ne ez legyen
[ Szerkesztve ]
Értem én...
-
Probber
őstag
-
k.
őstag
Nem is olyan rég(kb 1 éve) vettem magamnak egy SONY floppy-t direkt azért, hogyha abbahagyják akkor legyen egy az utókornak
Azért, hogy öszinte legyek ennek már nagyon nagyon ideje volt.
-
Narxis
nagyúr
Ejj a régi szép idők.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
R3ap3r
tag
Hát igen, ideje volt. És ha már itt tartunk ideje lenne, az orvosi, közigazgatási programokat átállítani, hogy ne csak floppyra tudjanak menteni, és ne dososak legyenek. Kedves cégek! Vegyetek már fel fiatalabb programozókat, akik nem basicben programoznak!
[ Szerkesztve ]
R3ap3r
-
Elrood
őstag
1.2 floppy? Na az tényleg nem tudják mi fán terem.
Pedig ennek is megvolt a szépsége, főleg a "strapabíró" lemezek miatt.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Probber
őstag
A mai tizenévesek talán még életükben nem találkoztak szemtől szemben az 1.44es kis floppyval. Az is szép dolog, hogy egyáltalán megélt három évtizedet!
"Halottról" pedig vagy jót, vagy semmit! Köszönünk neki mindent, jó szolgálatot tett!"Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
DraXoN
addikt
A pendrájvok teljesen kiszorították ezt a terméket, és érthető is, hogy miért.
Anno nekem is rengeteg floppym volt, nem rég megtaláltam őket és beraktam a gépbe egy a fiók alján lévő meghajtót, kíváncsi voltam, hogy úgy egy 6-7 év után (akkor még használtam őket, a suliból avval hoztam haza a régi gépekről a tananyagot...) mennyi jó belőlük.. úgy a 120db-ból, 7db volt jó... a többi teljesen halott volt, és nem a meghajtó volt rossz, 2 másikkal is megnéztem. Jó ideje már, hogy nem használok floppyt, már a gépbe sincs beépítve pár éve, a 3,5 rést egy memóriakártya-olvasó tölti ki, annak több haszna van.
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
MODERÁTOR
A fene se gondolta volna, hogy még mindig ennyire kelendő árucikk ez a cucc. Bár ahol használják még, ott biztosan sok kell belőle, hiszen nagy az elhalálozási aránya is. Majd átszoknak valami megbízhatóbb, nagyobb tárkapacitású, nem mellesleg modernebb adathordozó típusra, mondjuk a pendrive-okra.
-
Gaga_30
tag
Ezt a hírt továbbítani kellene a TB-nek, ott még mindig floppyval dolgoznak...
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest