Új hozzászólás Aktív témák
-
Moreecqa
tag
-
Moreecqa
tag
Sajnos az emberek nem értik meg, hogy mekkora rablás a jogdíj és a licenc díj... és ebbe a politikusok által bele vagyunk kényszerítve. Mert megvette őket a jogvédő lobby. A 90-es évek elején idejöttek az amerikai politikusok, ha nem állunk be a jogdíj fizetők sorába tönkre teszik a friss "demokráciát". Aztán így is tönkre tették.... a multikkal. Ez az egyik legnagyobb pénzszivattyú, a jogdíj..... és úgy nyitják a szelepeket a szivattyún, ahogy nekik tetszik (ez a licenc ide nem jó, itt másképp, újra fizetni kell...).
Ez pont az a szitu, mikor bemegy a boltodba a maffiózó, hogy megvédelek, ha fizetsz. Ha nem fizetsz szétveri a boltod...
Próbáld már egyben látni a dolgot, ámerika a legnagyobb maffiózó a világon... Nézd meg mit műveltek irakban, mert nem akarta Szaddám nekik adni az olajat. És mindezt a "Demokrácia" nevében. Aki nem áll be a sorba, azt lerombolják. mi ez ha nem terror? És miért kell majmolni az idiótákat? Önként állsz be a sorba mikor megeszed a mikrofos dumáját, és azt mondod, hogy ebbe sok "munkát fektettek", fizetni kell érte...
Én nem fogok...
Csak javasolni tudom (ingyen van): http://nativefusion.hu/zeitgeist/
-
Moreecqa
tag
Teljesen jól bevettétek ezt a szokást....
Megint a kapás példa: Dávidi gyárt kapát a faluban, de nem adja el neked, csak a használati jogát veheted meg a kapának. aztán ha pénzt keresel vele akkor abból a pénzből is adj le neki...
Mit mondanál neki?
1. persze, ez jól bevett szokás, fizetek neked Dávid fiam a pénzből, amit a verejtékes munkámért kaptam...
2. menj anyádba...Én utóbbit mondanám..
-
Moreecqa
tag
válasz Mr.Csizmás #30 üzenetére
Szerintem nem ügyeskedni kell, hanem rendezni ezt a kérdést... Aki vindózt használ, üzleti hátrányba kerülhet... hacsak nem hoznak annyit neki a játékosok, amiből megéri kinyögni a licenszdíjat...
De annyit nem nagyon lehet összeszedni.... mondjuk van 10 gép óránként 2000 ft-ot hoz, ha mindig van vki. az napi 16000, az havi 400000, ha szombatonként is nyitva van... és akkor mindig kell bent ülni a 10 gépen vendégnek.... aztán, ottvan mínuszban net előfizetés, alkatrészek, villanyszámla, bér, adók...és erre még jön a mikrofos adó...
Ja az is probléma, hogy minden netkávézó letolta a nadrágot....Mikrofos meg most megdugja őket...
-
Moreecqa
tag
Én is úgy látom, hogy előbb-utóbb egyre jobban tért fog hódítani a nyílt forráskód...Az emberek belátják, hogy nem jó dolog kiszolgáltatottnak lenni. Mikrofos gondol egyet és újra megsarcolja a felhasználókat... Nooooormáááális?
Mert ugye a licenszelésben nem járatos netkáfés megvette a gépeket OEM vindózzal meg MSO-val , hogy a "szoftverrendőrség" nehogy lesittelje, és most kiderül, hogyaz úgy nem jó, fizessen érte még ilyen meg olyan jogcímen is....
Én csak röhögök ezen, de a netkáfésok?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest