Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz #40553216 #25 üzenetére
"Úgysem frissít, ahogy eddig sem tette. "
Csak pl. nálunk egy régi gépen ennek az volt az oka, hogy a 3.5 verzióval nem voltak gondok, míg a 3.6os verziótól a flash-es cuccokat egy elkülönített plugin-container folyamat jelenítette meg (vagy mi, nem tudom a részleteket), ami viszont szörnyen megakasztotta az egész gépet. És erre többen is panaszkodtak, ahogy akkoriban rákerestem a hibára (feladatkezelőben nézve a plugin-container 100% leterhelte a procit, és evett bőven memóriát is).
Szóval azért nem megoldás az ész nélküli frissítés, és lehet értelmes oka annak, hogy valaki a régebbinél marad. Más kérdés, hogy most megint van újabb (5 béta talán), gyanítom itt már nincs ilyen gond.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
zsozsi33
csendes tag
Úgy vettem észre, időközben javítottak a frissítésen, és a 3x verziós telepítés esetén is bedobja már a 4.0.1-et frissítésre. Érdekes volt, kezdetben elsőre úgy tűnt átállás után, hogy jóval gyorsabb a 4-es verzió, de manapság már nem élem meg ezt a sebességbeli különbséget. Lehet csak hozzászoktam...
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=zsozsi33 Angol órát adok-veszek :)
-
zoli62
addikt
Amúgy én is szeretem, hogy bármit be lehet állítani az about:konfig-on belül. Erről hol van részletes leírás?
-
-
zoli62
addikt
Nem feltétlen a cikkhez, de a Mozillához kapcsolódik, hogy a wiki.mozilla.org elég sokszor lérhetetlen.
-
zoli62
addikt
válasz WonderCSabo #9 üzenetére
Ez az automatikus frissítés tiltás a haladó beállításokon belül is beállítható, nem?
-
max-pain
senior tag
válasz WonderCSabo #29 üzenetére
Egyetertek. Eleg drasztikus a Chrome megoldasa. Nem is ertem miert kell szinte mindenben azt majmolni.
-
max-pain
senior tag
válasz #24737024 #28 üzenetére
Hat pont, hogy eddig volt atgondolt a Mozilla frissitesi rendszere. Nem volt eroltetett (csak a biztonsagi es stabilitasi frissitesek telepultek ha be volt kapcsolva az automatikus frissites), ugyanakkor kelloen hatekony volt az uj foverziok felajanlasa (egy evvel egy uj foverzio kijovetele utan mar kozel 90% azt hasznalta).
-
WonderCSabo
félisten
válasz #24737024 #28 üzenetére
A hasonló kaliberű szoftverek nagy része még mindig ezt használja, a Chrome-féle fejlesztési modell meglehetősen új, drasztikusan más. Egyáltalán nem tartom a Mozilla hibájának, hogy eddig a régebbi fajta volt. Egyébként is, a 3.5-öt április 28-ig patchelték, szóval nem voltak a felhasználók veszélyben. Amint lejár a support időszak, átkényszerítették őket újabbra.
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #27 üzenetére
Mégis mit kéne lássak?
A Mozilla ezért most egy tervet dolgozott ki a Firefox 3.5 frissítésének – ahogy írták – „kikényszerítésére”.
Világos, de erre épp azért van szükség, mert eddig nem volt kellően jól átgondolt a frissítési politika. Nincs ezen mit fényezni.
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #24 üzenetére
Igen, de csak nemrég, így ez a 3.5-ös verziót használókat nem érinti érdemben
-
törölt tag
válasz #24737024 #23 üzenetére
Szerintem akinél még 3.5 megy, annak aztán tök mindegy, melyiket nyomod az arcába. Úgysem frissít, ahogy eddig sem tette. Ritkán használok Wint, és ha igen, az elsők között van az FF frissítése, ezért nem tudom, felajánlja-e ezt, mint a Win autoupdate. Szvsz az kellene: háttérben letölt, pop-up: "Telepíted?". Ha így van, bocs. De ebben az esetben mennyivel tehet többet a Mozilla?
-
törölt tag
válasz #40553216 #22 üzenetére
Tisztában vagyok a javítás és a verziófrissítés közti különbséggel, de a legtöbb felhasználó nincsen, éppen ezért kéne kissé rámenősebben ajánlani az új verziókat, nemcsak a javításokat. Ennek a politikának köszönhető az, hogy rengetegen még mindig a 3.5-ös verziót használják, és ez úgy látszik a Mozillának sem öröm, ha kampányolnak ellene A régebbi verziókat pedig gondolom bármikor feltelepítheted a Mozilla FTP szervereiről, ha jól tudom
-
egykori
őstag
Én csak azért furcsállom ezt a döntést a Mozilla részéről, mert a 3.5 > 3.6 átállás sem volt, finoman szólva zökkenő mentes, de most a 4-esre való átállás még kb. 2 hónap után sem felhőtlen. És ezek az anomáliák óvatosságra intik a usereket, kitartanak a régi, megbízható verziónál. Persze sokan vannak, akiket ez az egész nem érdekel, csak lógnak a neten, csak lógnak a neten...
-
törölt tag
válasz #40553216 #18 üzenetére
Nem tudom érted-e mit kifogásolok. Szerintem, ha létezik 4.0, akkor nem a 3.6.17-et kéne felajánlja, ha 3.6.16 alatt megnyomom a "Frissítés keresése" gombot, hanem a 4.0-t. Sokan nem fogják az oldalukról letölteni a 4-est, hanem abban a hitben élnek tovább, hogy a 3.6.17 a legújabb verzió. Ez a módzser korrekt lenne fizetős upgrade esetén, de ingyenes szoftvernél nem indokolt a többszálú frissítési modell szerintem.
És nem, másnál nincs így, ha a 10.10-es Operában frissítést keresel, nem a 10.50-et fogja felajánlani telepítésre, hanem a 11.10-et, mivel az a legújabb verzió.
-
törölt tag
Aztán kiderül a végén, hogy milyen jó a Google verziófrissítési modellje...
Az már a másik véglet...
Tény, hogy a Mozilla frissítési modellje szánalmas. Édesanyám notebookján akartam frissíteni a Firefoxot és előbb a 3.6.17-et ajánlotta fel, csak utána a 4-et. Ilyen modell mellett nem csoda, hogy sokan a 3.5.X-et használják még mindig
-
ntomka
nagyúr
Aztán kiderül a végén, hogy milyen jó a Google verziófrissítési modellje...
ツ Headphones on - World off
-
floatr
veterán
Kevesebben használják, mint az IE6-ot. Mire kéne várni...?
(#6) Lenry ez a sok verzióspecifikus fejlesztés
[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
A párom is megszállottan gyűjti a kis netbookján a régi szoftvereket. Nem vezet ez semmi jóra. Mindig kiderül, hogy az én cuccaim hamarabb behalnak..
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
naxa
csendes tag
nekem is van Firefox 1-em. Hosszútávon nem egy életbiztosítás, de rövid távon éppen az: azok a vacak kis oldalak, amiket olyan 15 mp-en belül meg kéne néznem, nagyon gyorsan bejönnek a nagyon gyorsan elinduló ff1 portable kiadással... (gyorsabban, mint pl. akár operával stb ). Már többen kinéztek miatta...
-
jbush
tag
Nemrég cseréltem egy irodában működő PC-ben hálókártyát. Azon még FF 1.x volt....
-
Lenry
félisten
válasz WonderCSabo #7 üzenetére
lehet, de attól még ha automatán lefrissül, az nekünk rossz.
bár, ha ez kikapcsolható, akkor nem probléma(#9) WonderCSabo Škodálatos, holnap ki is kapcsolgatom
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
A 3.5 és a 3.6 közötti különbség nem annyira sokkoló
épp csak annyira, hogy a régi (de még belsős használatban lévő) 3D megjelenítő pluginünk nem működik vele...
mindegy, IE-n megy.
de akkor is.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
hack69
aktív tag
" A fejlesztők persze azt szeretnék, ha mindenki a legújabb, 4.0-s kiadást használná, de nem akarnak ilyen radikális váltást rákényszeríteni a felhasználóikra. A 3.5 és a 3.6 közötti különbség nem annyira sokkoló – mondják."
-
moonman
titán
kill IE6, mi? a népszerűség visszanyal...
-
FTeR
addikt
válasz WonderCSabo #1 üzenetére
2.0-val is ez volt.
-
WonderCSabo
félisten
Most már nem csak a PCFórum, hanem én is temetem a Mozillát, ha ezek már a saját böngészőjüket is támadják.
Ja várjál...
Új hozzászólás Aktív témák
- ADATA XPG 500 Gb M.2 SSD
- Lenovo loq új 0 km es rtx 4060 ryzen 5 7640hs
- Dell Optiplex 5060 micro PC - Core i5 8600T -16GB DDR4 - 256GB NVMe - 1 év gari - ÁFA-s számla is
- Nothing Phone (1) bőr mintás prémium szilikon tok, barna ÚJ! + ajándék hátlapi hidrogél fólia!
- Mini pc Intel 10.gen - 16GB DDR4 - SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest