- PR-Telecom
- A francia akkumulátorgyártó szerint későn jött az EU-s segítség
- YouTube
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Maps
- Trump meglépte: készül a stratégiai bitcoin-tartalék
- Milyen NAS-t vegyek?
- Microsoft Outlook topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Persze, hogy nem. A Windows 10 se és a felhőjük se.
-
Zsopa
tag
válasz
King Unique #295 üzenetére
Jogos a kérdésed, és kézenfekvő, de ha az ember játszani akar igényes szinten, az utóbbi 20 évben, nem igazán van más választása mint a PC/MS platform.... és ha már erre fanyalodik, akkor midnen másra is kénytelen ezt használni.. Linuxozok is, IBM Os-eztem is, MaC Os-eztem, sőt Amiga-ztam is... mind stabilabb, praktikusabb, józanabb, profibb, komplikálatlanabb és jóval kevésbé a biznisz miatt lehúzó és összegányolt kommersz kamus rendszerek, de ha egyszer a játékfejlesztők a PC-re kattantak rá és mindenki főleg ide fejleszt, az ember kénytelen sajnos követni... ennyi az ok semmi más, mivel vesztemre játékos marha vagyok és a konzol világ csak pár éve ért el olyan szintet, hogy felveszi a versenyt a PC-vel, 15-20 év alatt az ember már teljesen rászokott sajnos a PC-re... (meg hát azért az átlag hazai felhasználók úgykábé 90%-a ugyebár PC-n van) hát csak ennyi az oka...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ez nem erről szól, legalábbis részemről nem. Pusztán csak a fentebb említett egyes állításokat kifogásoltam (nem véletlenül), ennyi. Másrészt, ha valaki ilyen véleménnyel van erről az egészről, akkor felmerül a kérdés, hogy minek használja egyáltalán az adott cég szoftvereit. Illetve ezekbe az általa preferált OS is ugyanúgy beletartozik, az meg a másik... Másrészt a fogyasztói társadalomban az nem újdonság, hogy a gazdaság pörgetése érdekében fogyasztásra ösztönzik a tömegeket. Szóval lehetne itt említeni más dolgokat is. Meg életformát váltani stb., ha valakinek annyira nem pálya.
Egyébként nem volt célom a meggyőzés. Illetve azt már megtanultam, hogy hívő emberekkel nem érdemes vitatkozni és felesleges őket győzködni!
[ Szerkesztve ]
-
Zsopa
tag
válasz
King Unique #293 üzenetére
Látszik hogy jólelkű, jóhiszemű pozitív, kooperatív ember vagy és igyekszel abból gazdálkodni higgadtan ami van, ez egyébként emberileg jó dolog amúgy... csak éppen olyanokat védessz jó szándékkal kedvesen, akik nem érdemlik meg egyáltalán, mert rajtad is élősködnek... Nekem akár csőre húzott AK-t is tarthat bárki a fejemhez konok fanatikus meggyőződésem marad töretlenül, és alaigha képes bárki ezen változtatni, még maga Bill Gates sem (tudom tudom, operatíve már rég nem foglalkozik oprendszerekkel, de azért csak az ő neve fémjelzi az MS-t), hogy sziklaszilárdan legyek biztos abban, hogy eleve maga ezek a fogalmak, hogy biztonsági rés, terméktámogatás, fontos verziófrissítés és hasonlók blablabla... pontosan tudod mire gondolok, kivétel nélkül mind többé-kevéssé (inkább többé) fals kamu átverés vakítás, balek lehúzás, egyetlen céllal, hogy a biznisz pörögjön, hogy rá lehessen sózni minél több terméket a butított tömegre, hogy dőljön a lé... de ha meg tudsz győzni, hogy ebben alapvetően tévedek... fejet hajtok előtted...
-
King Unique
titán
Igen, ez a legjobb szó rá, hogy szubjektív...Más is használt több Windows-verziót és bizony lehetnek más jellegű tapasztalatai és véleménye. Az meg, hogy valakinek nem tetszik, az egy dolog. De totál használhatatlannak beállítani egyik-másik verziót túlzás, még ha hirtelen jött is a gondolat.
Egyébként a terméktámogatás időtartama eleve ismert, szóval senkit nem érhet meglepetésként, hogy nem támogatják az adott OS-t a végtelenségig. Meg talán jobb is, hogy nem egy elavult vackot foltozgatnak évtizedekig. Az pedig talán megint nem annyira meglepő, hogy bizonyos újabb funkciókat csak az újabb Windowsok kapnak meg. Amiket egyébként eleve csak az 5 éves alapvető támogatásban szoktak biztosítani, ellenben a + 5 éves kiterjesztettben már nem. Meg, ha eleve pénzért kínálgatják a rendszert, akkor nyilván el is kell adni valamivel az újabb verziókat. Ha már DX12, akkor meg felkínálták mindenkinek az ingyenes váltás lehetőségét, sőt akár még manapság is lehet az egyes beszámolók alapján. De, ha nem kellett, meg nem éltek vele, akkor ne siránkozzanak az új funkciók hiánya miatt sem...!
Azért a nem támogatott, előbb-utóbb egyre több biztonsági réstől hemzsegő OS-ek biztonságosságát lehetne vitatni... De talán nem véletlenül használják itt-ott mondjuk csak elszeparált belső céges hálón az XP-t, vagy egyes helyeken fizetnek további összegeket a plusz támogatásért, illetve a biztonsági javításokért.
[ Szerkesztve ]
-
Zsopa
tag
válasz
King Unique #291 üzenetére
Nyilván indulatból túloztam. Továbbá nyilván szubjektív... (pl ha valaki életében először egy Vista elé ül le, és azt kezdi használni, akár ódákat is zenghet róla, hiszten nem is tud mihez viszonyítani. Elhiheted, hogy használtam mindet, kénytelen voltam, kijárós IT szervízesként, hidd el bőven völt az összes verzióhoz "szerencsém", uszkve 25 év alatt, DOS-tól Win10-ig minden féle fajta mikrofoshoz... Ha valaki megkérdez, általában a Linux-ot ajánlom inkább (bár annak sem midnen verzióját, és nyilván nem minden célra.. játékra kénytelen az ember ugyebár MS-t ha már PC-n játszik, de inább ha kérdezik játékra meg ajánlok egy Xbox-ot még az is jobb sajnos... (mégha nyiván konzolon azt minőséget nem lehet elérni amit egy high-end gamer PC-nyilván, akkor is)... Egyébként ezt ki is hagytam a felsorolásból, hogy ráadásul még abban is MS terrordiktatúra van, hogy rákényszerítenek az oprendszer váltásra így vagy úgy előbb utóbb mindenki kénytelen frissíteni. Mivel látják általában hogy a sok kamu csaló vakítás, pánikkeltés, hiszterizálás, hogy jaj vírusok, jaj biztonsági rések, jaj elavult komponensek stb stb blablabla (több PC-t is felügyelek megsúgom, amiken XP-k futnak 15 éve és soha a büdös életben sem vírus, sem semmilyen támadás nem érte, köztük webintegrált alkalmazások, folyamtosan online, egy jó naprakész tűzfal és vírusvédelem és kész mindent megfog (ami meg átment láthatatlanul én elhiszem hogy volt ilyen, csak éppen semmi effektív kárt nem okozott ha volt is, sem adatvesztés, sem adatlopás, sem semi más kár, amit bármilyen kártevő szoftver képes produkálni SOHA SEHOL NEM VOLT a kezem alatt levő bármely verziójú operációs rendszeren, biztonsági rés meg már nem támogatott pánik és hisztéria ide vagy oda... nézzük meg hogy kormányzati szintű nagy rendszereknél a világ számos országában használnak még XP-t még ma is, mert bevált és nem kell más, nem létezik jobb csak rosszabb, mert más verziókat tesztelve, csak a galibák jöttek, bugok, komplikációk, megoldhatatlan problémák, olyannyira, hogy az MS ugyebár kénytelen volt bizonyos kormányokkal kiegyezni, hogy támogatja tovább, és az illető ország szívesen fizetett is érte inkább külön és nem kis pénzeket és nem incifinci, fagylalt recept nyilvántartásokról van szó, hanem nem riktán komoly nemzetbiztonsági vonzatú rendszerekről ugyebár...) próbálkoznak a profitért az újabb gány szemeteket ránksózni, amit összebarkácsoltak (és aztán évekig toldoznak foltoznak, eleve nincs is kész mikor kiadják ugyebár még...), de ilyen aljas patkány trükkök, hogy jaj megszűnt a támogatás sajnáljuk ezt már nem lehet támogatni... ez is kamu, mert csak szándék kérdése, akár használhatna mindenki NT 4.0 -is még most is vígan boldogan, évente egy nagy patch frissítés csomaggal megfoltozva, felújítva és kész, szépen ki lehetne még akár alatta a kernelt is cserélni egy nagy szervízcsomaggal, és maradhatna minden abszolút ugyanaz a júzer aspektusából... de nem... ráerőszakolják a balek júzerre a teljes átállásokat (amik valójában teljesen feleslegesek és értelmetlenek és az esetek többéségben az új verzióknál sokkal több galiba, hiba, bug, és falakba ütközés sok hónap vérizzadós szenvedés, aminek mint látatjuk nagy vállalati szinten sem ritkán az a vége, hogy VISSZAÁLLNAK inkább a korábbi verzióra, mert effektíve és jelentős anyagi károkat szenvednek el a sok nyüglődés toldozás fotozás, szerencsétlenkedés, és nem ritkán megugorhatatlan akadályok miatt... Egészen nyugodtan lehetne akár az NT 4 még vagy az XP... semmi szükség nem volt teljesen átszabott értelmetlenül és feleslegesen átveriált, csicslivil parasztvakító felesleges fícsörökkerl teletömött (és persze ettől jól belassuló és ugye akkor már meg is van a bartel-kartel árukapcsolás a drága a vas gyártókkal, hiszen ugyebár az új verziójú szoftver új hardvert követel blablabla... és a sok bevakított balek rohan mint a zombi upgradelni hardvert mindent, csoda hogy még új mukaruhát nem sóznak rájuk, meg fogószéket hogy az is fontos az átálláshoz, szánalmas és abszolút átlátszó biznisz-piac gerjesztés semmi más céllal mint EXTRAPROFIT.. és akkor még az oktatásról nem beszéltem ugyebár, ilyenkor mindig jön hogy, ja kérem hát új verzió azt meg kell tanulni, beiskolázzuk az egész válallatot 3 hetes gyorstalapaló office kétezer-anyjavalaga, windows százhuszorom pont hetvennégy és a sok sok vakítás és kamu, lehúzás, balek átverés... a gamereket tudják a legjobban zsarolni, mert bejelentik, hogy márpedig a legújabb directx nem fut a korábbi oprendszeren, tessék megvenni hozzá az újat, a windows7-re a világ gamer társadalma többsége is emiatt volt kénytelen átállni, ha directx11-et akart használni, kénytelen volt, egyszerűen kizsarolták, ugyanez van most a windows10-nél is, ha directx 12 --őt akarsz, muszáj fletenned, mással nem kompatibilis... és egy sor hasonló gerjesztett verzió "probléma" van, minden téren, legyen az fejlesztői környezet, adatbáziskezelő felület, irodai alkalmazás, webintegrált platformok stb stb stb Pontosan tudom, engem nem tudnak kábítani (de mondju kizsarolni rákényszeríteni tudnak az biztos) hogy megoldható lenne, mivel fejlesztgettem is egy időben, CSAK SZÁNDÉK KÉRDÉSE... mondom akár kernelt is simán le lehet cserléni egy jó szervízcsomaggal vagy folttal, bármit ki lehet cserélni, át lehet alakítani, egy oprendszer bármelyik komponensét, nincs lehetetlen csak tehetetlen, illetve simlis csaló lehúzó maffia, aki direkt aljas haszonszerézis szándékkal csinálja, hogy kopassza a tömeget kizsarolja, kisajtolja az extraprofitját... Jó oké tudom, hogy megint leegyszerűsítettem, kiéleztem, indulatból, mert nyilván azért összetettebb árnyaltabb kérdések ezek, és nyilván vannak olyan szituációk ahol tényleg muszáj ezt azt frissíteni és átállni, mert valós technológiai indoka van, és nincs más lehetőség, de az ilyen eset a ritkább kivétel...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
"mondom a vista, 8 és 8.1, egy az egyben felejtősek, totálisan használhatatlanok"
Aki ilyet állít, az vsz nem nagyon használta (komolyabban) egyiket sem, illetve nem sok köze lehetett hozzájuk...
A Vista lehet nem volt tökéletes, de ha egy jobb hardver volt alatta, meg felrakva pár SP, akkor bőven lehetett használni. Sőt, az SP2-vel már majdnem olyan stabil lett, mint a 7-es. Utóbbi lényegében meg csak az előbbi kicsit finomított változata. A Win8/8.1 stabilitásával és sebességével viszont soha nem volt különösebb gond. Max. a felemás felhasználói felület volt felhánytorgatva, amin már a 8.0 idejében is bőven lehetett segíteni egy külső Start menüvel. Amelyek mellesleg testreszabhatóság és funkciók tekintetében simán überelik pl. a 7-esben lévőt. Egyébként 8.1-et a mai napig használok több gépen is, sőt mondhatom magam pro usernek. Ja, és igenis használható, még tervezőprogramokkal is dolgozok rajta. Szóval ezt a "totálisan" mesét inkább hagyjuk...!
Aztán ez a csak a 7-es a jó Windows és az összes több nem szintű mantra is már fárasztó...Azzal persze nem igazán lehet mit kezdeni, hogy pl. home környezetben sok user maradi, illetve az ismerősének az ismerőse azt hallotta és mondta szintű okosságok terjednek....Ugyanez volt anno az XP-nél is és a végtelenségig ragaszkodtak hozzá, holott akadt nála jobb OS. Még szerencse, hogy sosem adtam az ilyenekre és inkább kipróbáltam és eldöntöttem magam, hogy számomra megfelel-e az új OS, vagy sem.
Másrészt hiába sztárol és ragaszkodik valaki erővel egy régi rendszerhez, ha a terméktámogatás eleve véges és az évek múltával (majd) egyre inkább elavultabbá válik. Tehát előbb-utóbb úgyis eljön az a pont, amikor pl. az XP-hez hasonlóan parkolópályára kerül... Akkor pedig mindenképpen váltani kell majd egy újabbra!
[ Szerkesztve ]
-
Zsopa
tag
Elég szomorú, ha valaki nem érti miért win10 helyett még mindig win7 van nem keveseknél... Pro user számára a win10 rémálom... egy nénike otthon aki csak word-ben pötyög (és akár DOS is bőven elég lenne neki), meg youtube-t nézeget, vagy egy munkahelyen egy melós, aki kb egyféle monoton munkafolyamatra használja a PC-jét, azoknál oké a win10... egy expert user viszont szertné kiaknázni a gépe képességeit... namost ez úgykb az XP óta minden újabb MS oprendszerrel egyre korlátosabb... Hiába is én vagyok a gép tulajdonosa, én telepítettem a szoftvereket, minden az enyém fizettem érte stb, ugyebár elvileg én kellene legyek a teljhatalmú góré a gépemen minden téren ugyebár... hát lótüdőt... utoljára XP-nél voltál a PC-d ura... azóta egyre katasztrofálisabb a helyzet, abszolút diktatúrát kapsz a MS-tól és a nagy netes rendszerektől is (gyebár pl gugli, face stb), törölhetetlen fájlok, kéretlen erőszakos frissítések átkonfigurálások, folyamatosan felül vagy bírálva...!!! Kénye- kedve szerint a döntéseid felülbíráló automatizált szétbarmolt túlkomplikált, felesleges csilivili parasztvakító fícsöröktől hemzsegő, használhatatlanság határán mozgó szemetet kapsz az újabb verziókkal, sorozatosan folyamatosan emberi szabadságjogokat sértenek!!! (a vista, win8, és 8.1 pro userek számára egyszerűen NEM LÉTEZNEK), a win10, a win7 óta az első viszonylag használható rendszer, csak éppen itt is jelen vannak eme hemzsegő kéretlen és felülbírálhatatlan jelenségek ugyebár... a system júzer fölötted áll, ha ő valamit akar, akkor fejre is állhatsz, akkor is az lesz amit ő akar és nem amit te, hiába vagy te a rendszergazda, meg a tulaj, hiába tiéd a hardver a szoftver... uralma alá hajt a rendszer... ez így felháborítró és bár lehet barkácsolgatni, állítgatni, finomítgatni persze... valamennyit... növelni a mozgásteret némileg, de teljes uralmat nem kapsz a saját géped fölött... A windows7 még hagyján (mondom a vista, 8 és 8.1, egy az egyben felejtősek, totálisan használhatatlanok), a win10 bár használhatóbb, igyekeztek látszólag felhasználó barátabbra csinálni, megadni némi júzer szabadság illúziót, főleg pro júzer számára elviselhetőbbé tenni ezt a totális kontrollt és egyre inkább náci mintájú terrordiktatúrát, de még mindig hemzseg a felháborító és elvilselhetetlen dolgoktól... hát nehogymár a saját gépemem korlátozzanak, megkössék a kezem, felülbíráljanak és ne az legyen, amit én akarok... A törölhetetlen fájlok, mappák és pl registry bejegyzések még egy dolog... De az hogy önkényesen, kéretlenül frissítget, átkonfigurálgat, indítgat szervizeket, hiába tiltom le a frisítést, meg a szervízt is újra bekapcsolja, hogy szelektálja a szoftvereket belefpofázik a szoftvereimbe, és egy sor régebbi dolgot NEM LEHET HASZNÁLNI egészen egyszerűen, mert vagy blokkolja, mert azt hiszi, hogy warez, vagy inkompatibilitás van és lehetne még sorolni a kismillió idegtépő, frusztráló és a rendszert használhatatlanná tevő jelenséget...
A legszebb, amikor egy szokásos kéretlen frissítésnél közli, hogy valami hiba van (hát persze, hiba amit Ő MAGA CSINÁLT!!!), hogy mi a hiba pontosan, azt ugyebár nem közli, még a legjobb eset, ha kapsz egy ködös hibakódot, amit aztán vért izzadva nyomozhatsz, persze teljesen hiábavalóan, de sokszor meg teljesen semmi, csak 'valami hiba" kész... és elkezdi teljesen átkonfigurálni magát, órákon át szüttyög, majd a végén indíthatatlan a rendszer és telepítheted az egészet újra, még van, hogy személyes fájlokat is buksz.. A kontroll a saját géped fölött egyre csökken, és elhiszem sok egybites zombinak aki, egy beseggelt műveletre használja a gépét mint egy automata, lehet szuperjónak tűnik, elkápráztatja a sok kamu vakítás, meg elhiszi hogy húúú de biztonságos (miközben még a fingszagod is szagolják, elemzik és követik), azonban egy olyan felhasználó aki kismilió dolgot szeretne csinálni (és most a warezt hagyjuk is, bár tudjuk, hogy főleg nálunk az emberek min. 75% warezel többé vagy kevésbé, mivel ilyen nyomrban ki a jó édesanyjának van pénze mindent megvenni horror pénzekért ugyebár... ismétlem ezt most hagyjuk, hogy ezt is szétveri a win10 drága ugyebár), az folyamatosan falakba ütközik és frusztrálódik... Ezért aztán mint ahogy itt már kolléga beírta, igen bizony, cégeknél sem ritka, hogy letakarítják a win10-et és szépen visszaállnak a még tán utolsó viszonylag normálisan szabadon használható MS oprednszere a windows 7-re, ha tetszik, ha nem ez nagy büdös igazság, és aki ezen csodálkozik, meg ezt nem érti, az csak a saját tájékozatlanságát és hozzá nem értését mutatja be... sajnálom de nem tudok mást ehhez hozzáfűzni, kikivánkozott... (és még roppant finom is voltam)
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
Habár nem olvastam végig az összes hozzászólást, de ahogy látom, sokaknak okoznak problémát még most is a Windows 10 újabb frissítései. Én egy legális Windows 8-ról (helyesebben azóta már egy Win8.1-ről) váltottam 10-re, egyből a legelső alkalommal, ahogy ezt megtehettem.
Egyedül a kezdeti időkben fordult elő párszor, amíg még nem volt megfelelően működő driver mindenhez, hogy előjött pár kékhalál és újraindult a gép. Nem mondom, hogy ez nem volt akkor picit idegesítő, de ez minden új rendszerre váltáskor előfordult, akár XP-ről váltunk Win7-re (Én Vistát is használtam, innen a nickem), akár Win7-ről 8-ra vagy 10-re.
Viszont már jó ideje semmi probléma nincs a Windows 10-el. Elsők között raktam fel az Anniversary Update-et, ahogy most a Creators Update-et is, és egyiknél sem volt semmilyen fennakadás. Fél óra alatt feltelepült a rendszer, a programjaim megmaradtak, ahogy a beállításaim is, szóval minden klappol.
Az Anniversary Update-et egyszer tiszta telepítéssel is felraktam, és akkor sem kellett vele sokat tökölni. A profiladatokat a felhőben tárolja a rendszer, a beállításoktól kezdve minden olyasmiig, amit nem kell külön telepíteni. Ennek eredményeképp szűz telepítés után is szinte a régi felület köszönt vissza, csak azt a pár segédprogramot kellett újrarakni, amit használok (vírusírtó, rendszertisztító, töredezettségmentesítő, videolejátszó, stb.).
Úgyhogy nálam semmi komolyabb probléma nem volt a frissítések során. Legalábbis eddig (nem akarom elkiabálni).
-
ceia
őstag
Szerintem meg a Win10 nem biztonságos, ki honnan nézi. Hacsak ki nem tudod kapcsolni a malware "szolgáltatásokat". Gyűjtöm az ilyen infókat, cikkeket, hátha egyszer muszáj lesz használnom.
-
7s26c
őstag
Tudok céget ahol 10 vadiúj gépen törölték a 10-et és ment fel a 7
-
törölt tag
Használnám ha a pár éves hp notira lenne olyan driver amivel van hdmi kimenet.
De nincs ,így kuka a w10.
-
válasz
hallador #280 üzenetére
> UI: Komolyan képes voltál leírni ekkora baromságot, hogy egy éles operációs bare metal rendszer mellett nem képes futni még egy éles bare metal operációs rendszer, komolyan ezt az óvodások is tudják.
Linket arra, ahol ezt irtam
> !!WINDOWS!! estében és ENNÉL ÉS ENNÉL a hosted type2-es virtualizációnál...
Nem, konkretan azt mondtam, hogy host OS-tol fuggetlenul ket kulonbozo, VT-x-et hasznalo hypervisornak nem celszeru futnia. Mert ugye te ezt irtad:
emvy> Dehogy tiltottak ki. Egyszeruen arrol van szo, hogy VT-x-et hasznalni tobb kulonallo alkalmazasbol nem egeszseges (de legalabbis nem egyszeru). Ha kikapcsolod a Hyper-V-t, akkor onnantol megy a Virtualbox.
hallador> A Microsoft tiltotta le azt a funkciót ekkor baromságokat meg ne nagyom mondjál, mert nekem Linuxon fut a KVM, és a VMware egymás mellett minden probléma nélkül isTehat en kezdtem azzal, amit fentebb is irtam. Aztan te jottel azzal, hogy nalad fut egyszerre ketto problea nelkul. (Nyilvan a VT-x-et hasznalo HV-okrol volt szo.) Aztan most jossz azzal, hogy ilyen bare metal meg olyan (bare metal szoba sem jott). Haaaaaat... tovabbra is javaslom, hogy hagyjuk, mert barki elolvashatja az egesz oda-visszat
.. szerk: uh, most atolvasva te meg a problemafelvetest se ertetted meg; hat, igy nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
Engem teljesen felvillanyoz a tudat, hogy veszélybe vagyok ! Ebben a túlbiztosított világban üdítően hat..... Jézusom ! Azt mondta a Microsoft... Olyan rendes, hogy így törődnek a biztonságunkkal.
-
hallador
addikt
Mondjuk pont nem Windows-ról, és pont nem Virtualboxról volt szó, mikor velem beszéltél, és pont leírtál valamit ami nem volt igaz, ez siralmas, ilyenkor tedd már hozzá, hogy !!WINDOWS!! estében és ENNÉL ÉS ENNÉL a hosted type2-es virtualizációnál..., Te kijelentettél valamit amit nem lehet általánosítani...
Utána elmondtad, hogy két type1-es operációs rendszer nem tud egy gépen futni egymás mellett... Köszi tudjuk, de nem ez volt a felvetés...[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Nagyon okos vagy, csak kár, hogy Workstationről volt szó amiben ESXi fut. Nem baj, ha valamihez hülye vagy, az sem, ha nem értesz valamihez, az viszont igen, ha nem vagy képes értelmezni a másik leírását...
Részemről a diszkusszio itt lezárva, Spock kapitány
Azon nem csodálkozom szagégőkém...
UI: Komolyan képes voltál leírni ekkora baromságot, hogy egy éles operációs bare metal rendszer mellett nem képes futni még egy éles bare metal operációs rendszer, komolyan ezt az óvodások is tudják.
[ Szerkesztve ]
-
Silεncε
őstag
Passz, annyi rémlik, hogy a hetes drivereit (ha nincs más) megeszi a 8+ (így használtam a win10-et a 2010-es laptopom, amire visszafele 2000!!!-ig volt driver, a legfrissebb meg a hetes volt, igaz, a wlan drivertől bekékült, de a többi ment). Viszont a 8.1 driverei (ha nincs 10-es) a legtöbb esetben jók a 10-eshez (a mostani laptopom is 8.1-ig van driverezve, de gyönyörűen megy a tíz a gyártótól letöltött 8.1 driverekkel)
[ Szerkesztve ]
-
-
Silεncε
őstag
válasz
#03412736 #266 üzenetére
Nem akarok beszólni (meg lehet, hogy hülyeséget beszélek), de attól hogy a 2000 óta NT kernel van, még nem lesz oké egy driver mindhez. Teccik tudni a Vista óta bevezettek egy új driver modelt (WDDM) ami miatt már XP driverekkel se lehetett Vistát használni (egyrészt ez lett a veszte is a Vistának).
(ha hülyeséget írtam, javítson ki valaki)
[ Szerkesztve ]
-
Ja, ha nem 10xx sorozatu GPU-d van, akkor igy van. Jelenleg egy GTX 1070-en kb. semelyik friss (Ubi 16.10, Fedora 25, Antergos, Manjaro, Elementary) disztro alatt nem tudod mozgatni az egerkurzort, szoval a kattintasnak lottek. (Server ISO-t vagy netinstallt kell leszedni, onnantol szoveges modban feltelepitve mar el lehet navigalni, de pl. a Fedora 25 nem igazan ad erre lehetoseget; mert annak a text-mode installere rendkivul korlatolt.) Ja, meg az is trukkos, hogy az nvidia-current, amit alapbol felrakna az, amire egyebkent nem tudsz rakattintani (
), az nem tamogatja a friss GTX-eket, csak a 367.
link a bugra@t72: 16.04 az megy, ahogy tudom.
szerk.: azert vagyok erre a bugra ennyire rakattanva, mert elcsesztem a mult vasarnapom felet ra
[ Szerkesztve ]
-
A fene! Windózokon én rengeteg baromsággal találkoztam. Kékhalál, nem települő driverek, image-ből telepítve vagy működik, vagy nem... vagy teszi ami előtte működött rajta, vagy nem...
Nem 3 otthoni gépen van tapasztalatom, hanem több százzal. Naivitás olyat leírni, hogy semmi gond vele, vagy ferdítés. -
-
válasz
t72killer #265 üzenetére
Arra azert figyelj, hogy ha nVidia-d van (a CUDA-bol erre tippelek), akkor a Linux sokkal kevesbe lesz stabil (kezdve onnantol, hogy ha Pascal-alapu GPU-d van, akkor jelenleg nem nagyon van olyan disztro, aminek a telepitoje egyaltalan elindulna; legalabbis Manjaro, Ubi 16.10, Fedora 25 mind bukik; talan 4.10-es kerneltol mar megint jo lesz). Ha odaig eljutsz valahogy, hogy a proprietary nvidia drivert felrakod, akkor meg display suspend/resume nem megy, de ezekkel vegulis egyutt lehet elni; nekem az i3 meg a nativ Docker meger ennyit. Meg a hidpi mod meg a Windowsnal is rosszabb, ha tobb GUI toolkitet hasznalsz; pl. a GTK3 az franko mar, de egy Steam meg ..
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #264 üzenetére
Linux próba lesz a héten (ezt persze már tudod az ubuntu topicból
), meglássuk. Amúgy ha másodhegedűsként marad egy win pl videofeldolgozási célokra, azt simán le lehet tiltani a netről (más nem, winre bootolva kihúzom a hálókábelt) és pl 1511-en tartani, ha pl a hathatós CUDA támogatáshoz win10 alap kéne. Lényeg, hogy az adott feladat elvégzésekor ne jöjjön be vmi show-stopper hiba.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
Dr. Akula #261 üzenetére
Ez megint elég rendellenes, mert ennek normál esetben mindkét OS alatt megfelelően kellene működnie. De persze most nem állok neki kibogozni, hogy másnál mi + hogyan van.
(#263) t72killer:
Tudom mikori, csak Win10-en belül számít réginek. Azért 10240.x óta a 14393.693 nem kis ugrás. Egyébként, ha utóbbi annyira nem működne nálam, akkor 8.1-et tennék fel. Vagy több OS felállásnál jöhetne Windows Insider Preview & Linux is. Valamelyik csak működne rendesen.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #259 üzenetére
A kora benne van a nevében, 2015 Júliusi
. Amúgy ami még rendelkezésre áll: 1511 és 1607, a még használható 1511 támogatása meg idén novemberben fog lejárni. A gond az, hogy az egész egy lutri: itt egy modern gép, ahogy mondtad "HW/SW összeegyeztethetetlenséggel", mit tennél?
1. Élsz a BSOD-kkkel és hagyod rajta a 1607-et + felrakod a "Creators"-t - ami lutri, semmi garancia arra, hogy a konfliktust megoldották.
2. Felrakod a tuti működő 1511-et, letiltod a frissítéseket és gyűjtöd a kártevőket + a pénzt a ransomware-ekre.
3. Hagyod a komplett win10-et a francba és felteszel egy 7est
4. A komplett win platformot hagyod a francba és linuxot teszel a gépre
5. Eladod a gépet, és újat veszel új legit win10 licensszel, imádkozva, h az új gép tovább "éljen", mint 2év.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
t72killer #249 üzenetére
Nálam az a különbség win7 és 10 között, hogy külső usb-s vinyóra másolva win7-nél a port is eltűnik, win10-nél csak a meghajtó, amit azonnal észre is vesz és visszacsatolja, így "csak" resetel egyet. Mondjuk a másolás szempontjából végülis tökmindegy, mert megszakad, de azért valamit fejlődött.
USB2-vel viszont sose csinálta, csak 3-mal.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #250 üzenetére
Nyilván... Azért jön elp MINDEN esetben, minden konfigurációval (alaplap, proci, kábel - mind legalább 3 féle verzióban, vinyó 2 féle (WD / Sea)). Azt meg hagyjuk már hogy nem volt kékhalál a korábbi windowsokon, biztos a jósok tömték tele a netet képekkel, és tették ismerté a fogalmat úgy hogy még nincs nincs ilyen, de majd a win10 be fogja vezetni...
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #257 üzenetére
Tudom, pont erre utaltam. Egyébként a 1507 jó régi, az még a TH1, ha jól tudom.
(#258) Silenc3Hun:
Igen, a version history érdekes. De ez nyilván csak a publikus verziókat tartalmazza, amikben voltak kisebb-nagyobb ugrások.[ Szerkesztve ]
-
Silεncε
őstag
válasz
King Unique #256 üzenetére
Mondjuk az is durva, hogy az első tech prew óta a Win10-et is 5000-szer fordították újra (9926 -> 15014; lehet nem pontosak a build számok, de százasokra stimmelnek).
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #256 üzenetére
Az a baj, hogy nem maradhatsz a régi buildnél. A 1507es támogatása pl 2 hónapon belül lejár, ergo vagy megbarátkozol az új fícsörökkel és bugokkal, vagy mész másik rendszerre.
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #255 üzenetére
Azért egy sima frissítés és egy build upgrade nem igazán említhető egy lapon. Utóbbi lényegében akár egy külön OS-nek is megfelelhetne. Illetve arra már fentebb is utaltam, hogy ez nem feltétlen olyan szerencsés minden téren. Viszont cserébe mindig naprakész rendszert kap az ember. Ez pedig egy 7601-es build esetében már nem igazán mondható el, legalábbis nem minden téren.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #254 üzenetére
Annyi, hogy egy updatenél az eszközkezelésbe nagyon nem szabadna belerondítani. Vajon hány embernek okozott ilyen jellegű problémát pl a win7 sp1 felrakása?
Nálam konkrétan tiszta telepítéssel produkálta ezt az anniversary.
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #252 üzenetére
Ez az egész főleg a sokat emlegetett hw/sw környezet függvénye. Vagyis például az is, hogy mondjuk egy 7-es kinél mennyire ok, fagyott / nem fagyott stb. Nem tudom az említett cikknek mi köze van az USB-s problémához, de nyilván nem mindenkinél így működik az AU óta. Illetve egyeseknél semmilyen problémát nem okozott az új build. Vagy max. csak az upgrade, ellenben a tiszta telepítés már ok volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
King Unique #251 üzenetére
Nekem XP gányolások ellenére is csak akkor lett újra rakva, mikor a valamilyen dedikált hangkártya drivere szétbarmolta. A nélkül remek volt. Céges gép pedig soha nem volt újra rakva.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #251 üzenetére
Az xp-s tétel mondjuk igaz, kb 3-4havonta raktam újra a rendszert.
"Ez az USB —► BSOD megint totál abnormális, ott lehet valamilyen driveres probléma lesz." - Ez nem úgy néz ki, ahogy 2016-ban egy frissítésnek kinéznie kéne.
A win7-tel nekem rc2-től kezdve máig egészen pontosan 0db fagyásom és 0db instabilitás/bugzás miatti újratelepítésem volt, 4 gépen használtam a rendszert (ma már csak 2-n).
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #249 üzenetére
Ez hardveres / szoftveres környezet függvénye is. Nálam például már fagyott a 7-es, produkált totál fekete képernyőt stb. Az XP-t meg annyira nem magasztalnám, mert kb. annál szoktak rá sokan a gyakori újratelepítésre. Na meg a WU kriminálisan xarul működött benne és sok esetben muszáj volt letiltani, hogy használni lehessen egyáltalán a rendszert.
Ez az USB
—►
BSOD megint totál abnormális, ott lehet valamilyen driveres probléma lesz.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Akula #245 üzenetére
Tudod jól, hogy erősen utálom a Windows oprendszereket úgy ahogy vannak, de ennek ellenére is kénytelen vagyok felemelni a szavam az elhangzottak ellen, mert nem stimmelnek a valósággal. Pl. a felsorolt tüneteid egyikét sem produkálja egy Windows7. Ha igen ott vagy gép / periféria a hibás, vagy a user.
azbest: jah, de az nem érintett minket.
-
t72killer
titán
válasz
Dr. Akula #248 üzenetére
Nálam bizony se az XP, se a (nálam) azt követő 7es nem produkált fagyásokat. A win10 viszont anniversary óta meg van kergülve az egyik gépemen, USB-> kékhalál szindróma. USB 2 és USB3-as porton is produkálja, alkalmasint egy sima 8gigás pendrive-al is. Az előfordulási frekvencia sűrűbb, mint amilyen gyakran a win95 fagyott...
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #228 üzenetére
Attól függ neked mi a komoly. Ha a határérték az hogy nem töröl le mindent a vinyóról és nem füstöli el a gépet túlárammal, akkor tényleg nem volt probléma egyikkel se. De ha ennél azért kicsit igényesebbek vagyunk, mondjuk szempont az hogy minél kevesebb kékhalált lássunk naponta, a befagyott alkalmazásokat a taskmanager néha ki is lője pingvinezés helyett, vagy az usb-s vinyó magától "eltűnése" másolás közben ne rántsa magával az egész usb portot, csak a vinyót felejtse el, akkor azért hatalmas előrelépés van az újabb windowsok felé.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
King Unique #242 üzenetére
Persze, a Win11 megjelenésekor a Win10 lesz az istencsászár, a valaha volt legjobb Windows.
-
King Unique
titán
válasz
#03412736 #213 üzenetére
Azt mondjuk nem vágom, hogy ha azon a gépen annyira ok volt a 7-essel az UEFI boot, akkor mért Legacy-ban lett telepítve? De, ha erre vonatkoztak a kompatibilitási problémák, akkor ezek szerint mégsem. Az meg csak egy dolog, hogy az adott hardveren vannak a 7-eshez driverek, köztük pl. USB 3.0 is. Viszont attól még nem lesz a rendszernek natív USB 3.0 támogatása, ahogyan általában az UASP adatátviteli módot sem tudja. Egyébként a Win10-ben elvileg már natív USB 3.1 is van.
(#219) Dr. Akula:
Nyilván mindig ez van, ez ment már az XP-nél is a támogatás megszűnéséhez közeledve. De ahogyan annál véget ért a csoda, úgy ennél is hasonlóan fog alakulni pár év múlva.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #236 üzenetére
Akár melyik gépet nézem, nem volt gond. Pedig a CATIA+Teamcenter páros megdolgoztatja. De CATIA+Workspace Manager+CIM Database se halt meg soha. A mindenféle makrók is remekül működnek. De XP alatt se volt soha gond. Utoljára a tönkrement hálókártya okozott fagyást az AIX-nek, tíz éve.
-
azbest
félisten
válasz
CPT.Pirk #238 üzenetére
Igen, erről is hallottam már kollégáktól, akik pécétől független eszközre fejlesztenek szoftvert és a debugoláshoz pécére kötik az eszközt. Aztán pár havonta szívnak pár napot, mire kisakkozzák, hogy na most miért nem működik a debug mód. Röhögnék, ha ugyanarról a termékről lenne szó
FTDI kapcsán mellékszál, hogy azt is sokat megszívták, hogy a chipgyártó kiütötte egy ms driver updattel hamis chipeket. A bibi, hogy a készülékgyártók nem biztos, hogy tudják, ha hamisítvány került a termékükbe, mert a beszállítóknál is elcsúszhat a dolog és alapból nagyon jó hamisítványok vannak. Csak a trükkös driver ismeri fel, hogy nem eredeti. De úgy emlékszem azóta vissza is vonták ezt, mert annyi kellemetlenséget okozott, hogy inkább a cég hírnevének ártott.
[ Szerkesztve ]
-
@driver para : Ennyi, öszönük az üzleti életnek a szívást.
@Kopi : Fontos, de mennyire szempont, ha veszel egy autót? Meg mennyire vagy hajlandó megszokni?
Nem mellesleg arról beszéltem, hogy sokan rinyálnak mindenért oprendszeren, de autócserekor meg tudják szokni az újat
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen driver lecserélés még nem állt fent nálunk, csak a szokásos, hogy aláíratlan drivert kell telepíteni és az mindegyik Windows alatt más procedúrát igényel. Még a 8 és a 8.1 esetén sem ugyanaz a műveletsor.
Ez nekünk azért gond, mert egy csomó külsős bedolgozó is kénytelen használni a cuccokat, náluk viszont ahány gép, annyi eltérő MS oprendszer, kezdve az XP-től...
-
azbest
félisten
"8, 8.1, 10?"
8, 8.1, 10, 10 ,10
Viccen kívül, ez már legalább a harmadik 10-nek hívott windows. Nem is mindegyik új kürül volt nagy csinnadratta. Egyszerűen csak update címszó alatt telepít egy újat és átemeli a programokat, beállításokat... kivéve azokat, amiket elfelejt vagy nem akar. Aztán a régi win 10 egy ideig ott marad a windows.old mappában. Bár, ha jól sejtem, akkor ezekről van szó és hamarosan jön a következő újratelepítés. Aztán a szokásos panaszok, hogy miért tűnnek el telepített programok, miért resetelődnek a beállítások, miért nem működik a hardver, ami az előző 3 évben ment a win 10-en....
Tesztelés nuku, a hivatalosan is tesztelői körbe jelentkezett felhasználóktól begyűjtött problémákra megoldás kidaás előtt nuku... ha az üzleti érdekük, hogy valami elromoljon (pl konkurens videokonferencia rendszerk)
(#236) CPT.Pirk
kínaiaknál külön probléma, hogy nem hülyék.. nem akarnak állandóan újra és újra fizteni az ms számára, hogy újabb és újabb hardverid-vel hozzák ki az újabb hardvereiket. Ha jól emlékszem, akkor az aláírósdi oprendszer változatonként pénzbe kerül. Aztán van valami ms tanusítvány a programok aláírásához, az is pénzbe kerül. Sok gyártó pedig nem változtat hardver id-t, hanem ugyanazt használja a termékük több generiációjához is. Persze a friss driver ismeri az összes régebbi változatot. Az ms válasza pedig erre az, hogy erőszakkal visszacseréli a náluk nyilvántartásba vett verzióra, hogy ne működjön az azóta kiadott hardver változat, amiért nem fizettek újra. Mert a verziózást ignorálja és 5 évvel korábbi verziót tesz fel az új helyére.És akkor lehet kapcsolgatni a win update kapcsán, hogy ne frissítsen drivereket, amit vagy betart, vagy nem. Ennek ékes példája a tévétunerek, ahol az rf chip beszerezhetőségtől függően 1-2 évente változhat, de egyébként a hardver többi része ugyanaz. De régi driverrel nem lehet behangolni a csatornákat emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#06658560 #235 üzenetére
Akkor csak kevés dolgot csinálsz a gépen.
Még olyan nevesebb cégek mint pl. az FTDI driverei is simán képesek kékhalált okozni. Pl. az egyik USB-UART chipjük Win7-ben lévő alap driverétől fagy a gép, de ha felrakod a gyártó oldaláról a frisset, akkor nem fagy többet.
No és akkor még nem is beszéltem a Kínai cuccok drivereiről, amiket nem is igazán tudsz megkerülni, ha valami árban (is) versenyképes terméket szeretnél fejleszteni...
-
törölt tag
Nekem azért elég fontos az ülésállítás módja. És mindenkinek, aki nem egyedül használja az autót.
Nekem egyedül az XP dobott halált, mikor a RAM meghalt alatta. A W7 pedig szerintem HDD problémakor egy alkalommal.
A GUI egyébként elég fontos, az Office ribbonját mind a mai napig rühellem, pláne, hogy még mindig nem szabadult meg a régi módszertől.
-
válasz
#06658560 #227 üzenetére
Érdekes fogalmaid vannak a stabilitásról
@Dabadab : Azért az XP elterjedését nagyban segítette a netforradalom, a XP SP2 meg XP... az egy dolog, hogy a belseje más.
Ettől függetlenül hihetelen, mit le tudnak vágni emberek, hogy neki csak az az egy felület jó...
Azon szoktam elmélkedni, hogy ha vesz másik autót, ott is hisztizik-e, hogy a régiben máshol volt az ülésállító kar?@Emvy : A Win10 azért "népszerű" mert erőszakosan lefrissül. A userek nagy részét nem zavarná az sem, hogy 8 van a gépükön 10 év múlva, ha működne. A userek nagy része azt sem tudja, mi van a gépén (akkor sem, ha boot közben naponta látja a logót).
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
Dr. Akula #219 üzenetére
"Minden új windowsnál ment a hiszti hogy a régi mindig jobb volt, aztán ha jött a következő, az eddig fikázott előző is hirtelen átkerült a jó státuszba"
Ez konkrétan nem igaz.
Ami nem nyerte el a közönség tetszését elsőre (XP, Vista, 8) az később se lett ragaszkodott dolog, amihez meg ragaszkodtak (XP SP2, 7) az meg már az elején is népszerű volt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Akula #222 üzenetére
Azt, hogy stabilabb a 8 mint a 7, azt mire alapozod? Egyik oprendszerrel sem voltak stabilitási gondok.
Ha visszaemlékszel a korábbi rendszerekre, a 98 fagyott igen sokat, az ME produkált pl. az első boot után rögtön vxd veremtúlcsordulási hibákat, de ezek úgy általában az nt / xp korszakra megszűntek.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#06658560 #221 üzenetére
A Vista se volt szar, csak kevésbé ótvar gépet igényelt mint az XP. Egy középszarnál kicsit jobb gépen ugyanolyan jó volt mint a 7. A Vistánál mutatkozott be az WDDM, ami aztán a 7-tel terjedt el, sok gyártó mire megtanult drivert írni Vista alá, már a 7-eshez "jött ki" vele. És ezt is a Vista nyakába varrták, hogy nem tudnak a gyártók kódolni.
A 8 meg az új menürendszere miatt kapta a fikázást, nem azért mert rossz lett volna. Stabilabb, biztonságosabb volt a 7-nél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
NandorHUN
addikt
Szerintem lassan mindenki áttérhetne Win10-re, aki megteheti. Sokan szidják, de szerintem nagyon egyben van és jó rendszer.
Van 1-2 felesleges feature amit nem lehet törölni,de összességében szerintem nagy előrelépés és jó útírány. -
troviko
senior tag
Dehogy is az MS hibája az egész. Max 10%-ban érintett az MS. Aztán van még itt némi felelőssége a beszállító márkáknak. Nagy, ismert PC gyártókat kell itt érteni, neveket nem mondok, de mindenki ismeri ezeket a neveket. Részükről a driver támogatás nulla volt, ezért repült az egyik kínai márka, amerikai márka jött a helyére, de így is úgy is bukott a project.
Hibás volt már a koncepció is, mikor ezt szóvá tettük, le lettünk hurrogva, kirúgással fenyegetve. Aztán mikor jött az éles teszt, a vezetőink szépen bedugták a fejüket a homokba, és mikor mondtuk, hogy ez, meg ez nem működik, akkor "kuss, majd jó lesz".
Természetesen, mivel a való világban nem szoktak a dolgok maguktól megjavulni, erre a vezetés is rájött, csak hát akkor, mikor a volt egy olyan leállás, ami a cég 10-15%-át érintette.
Ezek után több partner felállt, kivonult az országból. És jött a kasza.
Szóval, mint mondtam, ez leginkább a magyar "szakértelemnek" a bűne. Bár nemzetközi projektről beszélünk, sok külföldi fejlesztővel, azért alapjában véve az ősbűn az volt, mikor a felsővezetés teljesen alkalmatlan embereket tett haveri alapon kulcs pozícióba.
Kicsit mintha engem elküldenének agysebésznek. Szerintem az eredmény sejthető. Sok hulla.[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Évek óta fel vagyok iratkozva a srác csatornájára, óriási arc
De én nem a fizetett alkalmazottakra céloztam a kérdésemmel, hanem a külsős, de zártkörű tesztelőkre. Itthon volt 25-30 ember a csapatban. Szerencsém volt közéjük tartozni IE4/Win98 tesztelésétől kezdve. Aztán Win7 után Ballmer lezárta az egész windows tesztelést...
-
azbest
félisten
Nem, ahhoz egy másik országba kellett volna születnem, amikor még alkalmaztak tesztelőket
Viszont az egyik srác, aki 15 évig, 2014-ig nekik dolgozott és korábban komoly céges elismeréseket is szerzett a munkájával, ő beszélt arról, hogy az ő szemszögéből milyen volt az, amikor a telefonos őrületük környékén kirúgtak 18 ezer embert, főleg a tesztelésről. Ő még jól járt, mert első körös volt és nagyon jó feltételekkel tették ki.
Áh megvan, ezt kerestem, ez a teljes élettörténete 2016-ból [link]. 37 perctől kezdődik az ms-hez felvételéről szóló rész. 52 perc körültől beszél a kirúgásokról. Előbb a saját tesztelőket, aztán a külsőseket is, amint lejárt a szerződésük.
Egy másik pedig az, amikor meginterjúvolta egy másik blogger: [link]
Abból a szempontból is érdekes, hogy arról is mesél, eredetileg milyen manuális teszteléssel ment minden kezdetben. Aztán (mai szemmel nézve) az ő fapados automatizálási megoldásaitól is hogy el voltak olvadva.
Nálunk szerintem szinte lehetetlen így befutni, mindig le vagyunk maradva pár lépéssel és mire nálunk jön el a lehetőség, addigra már alapból atomtudósz szakértelmet várnának el hozzá. Ott helyben pedig ők tapossák ki az ösvényt még előtte. Szóval, szerintem érdemes megnézni, hogy kicsit belelássunk, ott milyen volt egy informatikus élete a 90-es évektől.
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Értem amit írsz, de akkor Windows 10 1511-es és az előtti rendszeren miért működött megfelelően a kettő együtt is akár?
A Virtualbox oldalára nem tudod mikor került ki ez a figyelmeztetés?
Van egy olyan érzésem, hogy a 1607 es frissítés után.
Korábban 1611-es windows update-re hivatkoztam, elnéztem 1607 a helyes verzió. -
válasz
PistiSan #202 üzenetére
"Ettől függetlenül még szemét dolog volt a Microsoft részéről, hogy ezt meg merte csinálni."
Na, akkor fejezzük be hozzáértést, halladornak is:
Idézet a Virtualbox oldaláról:
"Warning
Do not run other hypervisors (open-source or commercial virtualization products) together with VirtualBox! While several hypervisors can normally be installed in parallel, do not attempt to run several virtual machines from competing hypervisors at the same time. VirtualBox cannot track what another hypervisor is currently attempting to do on the same host, and especially if several products attempt to use hardware virtualization features such as VT-x, this can crash the entire host."A hyper-v azért nem enged más hypervisort maga mellett, mert a VT-X nem erre van tervezve.
Komolyan, siralmas.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Ismered a mantrát?! Vagy te vagy a hibás (mert folyton piszkálod, elállítgatsz olyasmit, amihez nem értesz) vagy a hardvergyártód (mert a ma
frissültmegváltozott os-hez tegnapra nem adta ki az új drivert)(#188) azbest
>miután pár éve kirúgták az ms-nél a tesztelőket...
No, csak nem te is csapattag voltál?
-
azbest
félisten
válasz
PistiSan #202 üzenetére
csupa öröm az élet vele... egyik kolléga is beszopta azt, hogy többé nem indultak el a virtuális gépei egy update után. Néztük a fórumot és próbáltuk az ottani tanácsokat, hogy letiltani hiper-v -t meg hasonló... de neki engedélyezve sem volt. A végén egy újabb virtualbox verzióval sikerült elindítani, csak az meg nem az ajánlott verzió egy harmadik programhoz, ami így néha elnémul miatta.
Nálam egy másik frissítés vágott alá, akkor arra sikerült rájönnöm elszabott fél nap után, hogy a vírusírtó is virtualizációt használ a sandboxhoz és azt le kell tiltanom, hogy a virtualbox menjen.
Hol annak vágtak alá, akinek a procija tud hardveres gyorsítást hozzá, hol annak, akinek nem tud.
De persze a komolyabb konferencia kameráknak is csak véletlen vágtak alá, hogy vagy nem működtek vagy csak ms skype-pal, mert azt felkészítették az alávágásra. Aztán pedig a közösség nyomozgathat, hogy milyen registry beállítással lehet kilőni az idióta üzemmódot az oprendszerben, mert gui-ra nincs kivezetve és hivatalos support nem segít kikapcsolni.
Pár hete tettem fel csak az aniversary-t, gondoltam már kijavították a szívatásokat benne. Hát ami különbség feltűnt, hogy a modern felületű alkalmazások néha percekig nem reakálnak a felület nyomogatására. Minden gördülékeny, lehet lépdelni ide-oda, csak épp az alkalmazások nem kapják meg a nyomásokat. Majd percekkel később egyszerre minden rázúdul és elkezdi végrehajtani. Ja persze közben még telepített pár kéretlen modern appot is... És hiába használom desktop módban, akkor is van ami modern felületű, csak ablakban van futtatva.
A gyenge tabletemen még elnéző voltam, de amikor a munkagépemen is előfordul, hogy hiába nyomogatom a hálózati kapcsolatoknál a vpn fel vagy lekapcsolását, mert a gui ignorálja, na az már szánalmas.Ja meg persze azóta a desktopon időnként megakad az egér és a hang egy-egy másodpercre. Úgy, hogy állítólag nem fut semmi prociterhelő dolog. De biztos én vagyok a hibás.
Viszont legalább most megjavult a mikofon hangereje, amit elszabtak a 10-ben... legalábbis azzal ami nekem van.Régen szinte hobbi volt a windows f@szságaival elszórakozni, de mostmár vagy dolgozni szeretnék vagy pihenni. Nem sz@rt lapátolni egy ilyen szoftverkupacon.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz
PistiSan #202 üzenetére
>Nem tudom miért csodálkozom ezen, volt hogy egy frissítéssel meglévő csoportházirend szabályokat vettek ki windows 8.1 ből.
Valóban nem világos miért csodálkozol ezen. Ott van az EULA-ban, hogy a szoftver nem a tiéd, az MS akkor és úgy módosítja, ahogy és amikor akarja. Ha egyik reggel azzal indul a Win10, hogy csak pokémonokat lehet vele vadászni, az akkor is teljesen rendben van.
-
PistiSan
addikt
"pistisan:
> kitiltottak minden féle virtualizációt a rendszerükbőkl
(pistisan arra gyanakodott, hogy Windowson nem megy mas, csak a Hyper-V, a valaszomra irta is hogy 'Köszi az infót, meg fogom nézni')."
Nem teljesen értetted akkor amit kérdeztem, írtam.
Aktívan használtam a hyperv-t és a virtualbox ot windows 10 1511 verzió alatt, aztán jött a windows 10 1611 es update, és ezek után már kékhalált dob csak a rendszer ha engedélyezve van a Hyper-V és indítok egy virtuális gépet virtualbox alatt.
Nem tudtam, hogy letiltott hyperv-t mellett ugyan úgy használható a virtualbox, ezt köszöntem meg.
Ettől függetlenül még szemét dolog volt a Microsoft részéről, hogy ezt meg merte csinálni.
Nem tudom miért csodálkozom ezen, volt hogy egy frissítéssel meglévő csoportházirend szabályokat vettek ki windows 8.1 ből.
Új hozzászólás Aktív témák
it Viszont a Windows 10 az évfordulós frissítéssel olyan sebezhetőségeket is kivéd, melyek javítása nem történt meg.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest