- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz arnyekxxx #48 üzenetére
Annak a böngészőválasztónak is kb. zéró értelme volt...Na meg a külső szoftverek gyártóinak pont azért jó biznisz a Windows, mert xy hiányosságok miatt van igény a termékeikre. Valószínűleg nem nagyon örülnének, ha ez megváltozna. De mindegy, a Windowsban pont az a jó, hogy legalább van rá egy rakás program, még ha külön is kell őket telepíteni. Ellenben ugyanilyen széles és spéci szoftverkínálattal más (desktop) rendszerek már nem feltétlen rendelkeznek.
-
cog777
senior tag
""A bezaro X pedig neked sem OK-t jelent, nem?"
Ráboot-olsz a gépre egy linux live-al és format, ha nem tetszik... Senki se erőlteti senkire a windows-t. Le lehet törölni. Ott a macOS, linux, BSD lehet válogatni..."A felhasznalok 99%-anak fogalma sincs milyen alternativak vannak desktopra es azokat hogyan kell feltelepiteni. Az egy dolog hogy IT-s forumozok meg tudnak csinalni.. bar van olyan gyarto amelyik csak a sajat telepitojet engedi futtatni szoval ez sem mindig konnyu.
Tudom, regen volt, de azert nem emlekezni arra hogy a Win10 telepito mennyire agresszivan viselkedett... letoroltem majd a kovetkezo frissiteskor ujra feldobta a kerdest...
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
-
#Chris
tag
"A bezaro X pedig neked sem OK-t jelent, nem?"
Ráboot-olsz a gépre egy linux live-al és format, ha nem tetszik... Senki se erőlteti senkire a windows-t. Le lehet törölni. Ott a macOS, linux, BSD lehet válogatni...
(#39) hallador:
Nem, nem kerül pénzbe... mert feltételezem, hogy volt előtte win licensz. Ha nem volt, az a warez részbe tartozik, amiről megint írtam...(#42) sh4d0w:
Ha nincs semmi fogalmam semmiről, akkor légyszíves tedd közkincsé a nagy tudásod, ne csak annyit, hogy te, meg te hülye vagy, mert csak... -
Воланд
titán
Egyrészt nem csak a WM, hanem a BB OS is így frissült, másrészt ezt a megoldást később is be lehet rakni az os-be. A WM sem úgy jelent meg, hogy tudta.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
-
azbest
félisten
válasz #09819904 #10 üzenetére
Miben fognának össze? Úgy gondolod, hogy az MS odaadná a Googlenek a windows forráskódját, hogy javítgassanak benne hibákat?
(#17) Воланд
pont a sóher gyártói hozzáállás miatt választották le például a beépített böngészőmotort és adták ki appként, ami tud frissülni a play storeból.(#18) Porthoszx
a sok feltétel miatt már most is pereli az EU, mert miért nem hagyja rá a gyártókra, hogy mit tesznek fel.Az meg, hogy nem kerül semmibe a security patch, az nem igaz. Tesztelés nincs ingyen. A gyártók pedig hajlamosak az androidba is belekókányolni saját megoldásokat. Nem zárt windows ez, ami egy chipseten fut és csak a logó különbözik a készülékeken. Az ms lehet megtartotta magának a kontrollt a lészülékek felett, de androidnál a gyártó választása, hogy milyen hardver és szoftver környezet lesz.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Akkor levezetem, a microsoft szerint pénzbe kerül, tehát, ha te ezt úgy gondolod, hogy ingyen használod, mint friss telepítés esetén, akkor a Microsoft ezek szerint nem kérdezett meg téged...
- Miért fizettek azok a cégek, amik használják? Nem értem a kérdést, még ha költői volt se...
Szerinted, az egyetlen verzió amiről nem lehetett frissíteni az enterprise verzió volt, az pénzbe kerül? Igen...
- Még most lehet 3. a bevételi listán, de jól láthatóan nem célja, hogy meg is tartsa a helyét.
Azt hiszem ezt nem Te döntöd majd el, én meg nem látok a jövőbe.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Még egyszer, amit le lehet szedni véglegesen android 7-en.
Valamint a samsung, meg a sony saját készítésű appjait a google erőlteti? Ahha... Értem.. Na mindegy megint jól elbeszélgettünk a semmiről...The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
cog777
senior tag
Szerintem felesleges a tobbihez hozzaszolnom, csak ez a kettotol akadt fel a szemem:
"Az emberek nem akartak a win10-et, a MS erobol nyomta le."
Ez mi? Ha nem akarok valamit, akkor nem telepítem fel Ki tart fegyvert bárki fejéhez, hogy márpedig neked windowst kell feltelepítened...
A bezaro X pedig neked sem OK-t jelent, nem?"Nem warezolták le? Vállalatokon kívül kb. senki nem vette meg, ha nem kapta a géphez "ingyen"."
Keresd meg a warez aranyat regiokra lebontva. Legjobban Kinaban, Indiaban warezolnak, de itt a korrupcio termeszetes, meg par eu-s orszagban. Ossze tobbi helyen aruhazakban, brandelt gepeket vesznek. Nagyreszt. Kivalasztjak a weblapon, vagy bemennek, leemelik a polcrol es kesz. Na ezeken nagyreszt fel van telepitve a Windows.
Olyan hogy alkatreszenkent valogatjak ossze es rakjak ra a viragbolti Windowst az eleg ritka.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Воланд
titán
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
#Chris
tag
- Mutass te egy linket, hogy miért illegális...
- ingyen != "ingyen"...
- Miért fizettek azok a cégek, amik használják? Nem értem a kérdést, még ha költői volt se...
- Még most lehet 3. a bevételi listán, de jól láthatóan nem célja, hogy meg is tartsa a helyét.(#25) sh4d0w:
"Az emberek nem akartak a win10-et, a MS erobol nyomta le."
Ez mi? Ha nem akarok valamit, akkor nem telepítem fel Ki tart fegyvert bárki fejéhez, hogy márpedig neked windowst kell feltelepítened...?Nem warezolták le? Vállalatokon kívül kb. senki nem vette meg, ha nem kapta a géphez "ingyen".
-
hallador
addikt
Legalább hülyeséget ne írnál le, értem én, hogy microsoft a király, de azért az android 7 felett, az a sok szart le lehet szedni egyenként, ráadásul, nem a google teszi fel azt a sok szemetet, hanem a gyártók a saját vackukat. Nekem van kettő stock/marine androidos gépem is android 7-el és gyak nem kötelező.
Ellentétben a Windows semmire nem jó kölső programok nélkül... Mondjuk az is más tészta, hogy a külső alkalmazások nagy részét nem a Microsoft készíti, na de ennyi erővel én is mondhatnék akkor baromságot, amit Te, hogy bizony az a microsoft hibája, hogy a szoftvergyártól szitát csinálnak a windows-ból...
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
floatr
veterán
válasz arnyekxxx #27 üzenetére
Gáz van a MS háza táján a javításokkal, ezért feldobunk másokat, hogy az is gáz...?
Az igazi kérdés inkább az, hogy a felderített sebezhetőségeket milyen gyorsan javította az illetékes. A fenti listában nem találtam, hogy mennyi nyitott sebezhetőség van szabadon.
A google a nexusokon/pixeleken folyamatosan tolja a javításokat, a gyártók meg tessék-lássék. A samsung egész jól összeszedte magát az utóbbi hónapokban. Nekem spec fogalmam sincsen, milyen eszközökkel kényszerítheti a gyártókat a frissítések követésére, de tudtommal a google csomagot abban az esetben tette kötelezővé, ha valamelyik cuccukat előtelepítenék, nem pedig minden esetben, ugyanis két különböző dologról beszélünk: alaprendszer, ami szabadon felhasználható, és a google csomag, ami meg nem.
Szóval egyelőre maradjunk annyiban, hogy a google saját példájával próbál nyomást gyakorolni rájuk, és van kb 2 gyártó, aki tartja a lépést. -
válasz arnyekxxx #27 üzenetére
Látom sikerült kiragadni azt, amibe a legkönnyebb belekötni, gratulálok. És értetlenül ugyanazt a hülyeséget szajkózod, amire már többször is próbáltam korábban helyretenni, sajnos sikertelenül.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Narxis
nagyúr
válasz arnyekxxx #22 üzenetére
Ez már jogászkodás. A gyártó elvette a Google-től a készülék feletti felügyeletet és supportot, innentől kezdve a gyártó felelőssége frissíteni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
-
cami][us
senior tag
A következő patch kedd a pwn2own előtt lesz, de így is könnyű préda lehet az edge és a 10 ha továbbra is ilyen az ms hozzáállása. Lehet hogy be kéne vetni a deep code-ot hogy "írja" meg a patcheket, ha már más nem képes rá.
-
arnyekxxx
veterán
Miért kéne az MS-hez mérni?
Mert arról szól a cikk, hogy a biztonságiementáli és egyben a frissítést csak elméletben ismerő android tulaja kutyázza az MS-t mert nem elég sürge adja ki a biztonsági frissítést?
Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre? (Mt. 7,3)
-
válasz #82729984 #23 üzenetére
Miért kéne az MS-hez mérni? Szerintem se jó így, ahogy van, de abban nincs felelőssége a Google-nek hogy más hogy használja és adja ki az ő szoftverét. Persze tehetne érte, hogy jobb legyen, de ezt elvárt minimumnak tekinteni olyan, mintha Linusnál verném az asztalt, hogy adjon nekem frissítést, mert az okostelefonomban kernel exploit bug van.
[ Szerkesztve ]
-
3 es fel sorban osszehordtal annyi tucskot-bogarat, hogy ember legyen a talpan, aki erti.
Az emberek nem akartak a win10-et, a MS erobol nyomta le. Masreszt nemigen warezoltak le es tortek meg, hogy ingyen adja, az o dontesuk volt. A Windows-bol szarmazo profit a vallalati felhasznaloktol jon, akik viszont joggal varjak el, hogy a biztonsagi reseket befoltozza a MS.
https://www.coreinfinity.tech
-
válasz #82729984 #21 üzenetére
Tudom, hogy a google alkalmazásait egy külön csomagként kell telepíteni pl egy CM-hez, csináltam már. De ez tök irreleváns abból a szempontból, hogy a telefonon van egy alaprendszer és kéne jönnie frissítéseknek. Többit fent írtam.
-
törölt tag
De ettől még az ő hibája. Nem kizárólagosan, de az övé is, mert tudna ellene tenni.
De szivesen veszem ha elmagyarázod hogy mennyivel jobb hogy a Google csinál biztonsági javitásokat csak egy telefonra sem kerül ki élesben, attól hogy az MS nem csinál javításokat amik szintén nem kerülnek ki élesben.
Ez maximum elvi szintü vita, a végeredmény ugyanaz.
-
törölt tag
"Az alkalmazások előtelepítése (ami amúgy az alaprendszer része, szóval nulla erőfeszítés) és a folyamatos biztonsági frissítések két külön kategória."
Nem két dolog csak nem értesz hozzá. A google play _NEM_ az alaprendszer része. Pont ezzel tartja a google pórázon a gyártókat, mert bár az android opensource és ingyenes, de a gplay és tsai nem. És azt bizony csak olyan gyártó teheti a telefonjára akinek szerződése van a google-vel.
gplay nélkül viszont halott ügy androidos telefont értékesíteni kínán kivül.Tehát ugyanezen a pórázon simán kényszeríthetné a gyártókat hogy a security patcheket adják ki. Ja és amúgy ez kb. zéró extra munkával járna, hisz a patcheket a google készíti (igy is úgy is), tehát a gyártónak csak ki kéne adnia a frissítést anélkül hogy gyakorlatilag bármilyen komolyabb munkát bele kellet volna ölnie.
szóval a google-nek igencsak ideje lenne a saját háza táján söprögetnie, már csak azért is mert úgy áll a helyzet hogy lassan több androidos eszköz van mint windowsos.
-
válasz #82729984 #18 üzenetére
Csak érted, a Google magától ezt nem fogja megcsinálni. Ő nem érdekelt ebben. Ami nekünk szar, de érdemes lenne megérteni, ahogy azt is, hogy az nem az ő hibája, hogy pl a Samsung telefonokra nem jön új Android security patch minden hónapban, hanem a Samsungé.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Pedig egyértelmüen a google sara. Tudniillik ahhoz hogy google play-t (és társait) tegyen a gyártó a telefonra ahhoz google partnernek kell lennie, amihez elég sok mindent kell teljesítenie. De olyan szinten hogy még az is meg van határozva hogy a powered by android mekkora betüméretü legyen a boot képernyőn.
Ha pedig ezt a google ki tudja kényszeríteni, akkor onnan már csak egy "checkbox" hogy és a security patcheket is kötelezően ki kelljen adni a gyártóknak.
A dolog pikantériája hogy azok a gyártók akik nem google partnerek (tipikusan kinai gyártók pl. xiaomi) és igy hivatalosan nem is tehetnek gplayt, azok bezzeg havonta adják ki a security frissitéseket...
Na ez a röhej.
-
Воланд
titán
Szerintem meg nem külön kategória, ugyan úgy bele lehetne rakni a Google Play licenc szerződésébe, ahogy a kötelező előre telepítést.
-
Ez hogy jön ide? Az alkalmazások előtelepítése (ami amúgy az alaprendszer része, szóval nulla erőfeszítés) és a folyamatos biztonsági frissítések két külön kategória.
Amúgy kb utolsó dolog lenne, hogy védjem a Google-t, de azt a hülyeséget nem tűröm, amikor "kedvenc" gyártó ellen azt is fel kell hozni, amihez semmi köze.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Azt kötelezővé tudja tenni a Google a gyártók számára, hogy minden Google szart telepítsen előre a gyártó a Play mellé, de azt már nem, hogy a biztonsági frissítéseket adják ki?
-
Mi van? Hogy lenne már a Google sara, hogy más gyártók mobiljain régi, sebezhető Android van?
Tegyük fel hogy szoftverfejlesztő vállalatod van. Te vállalnád a felelőddéget azért, ha valamelyik vásárló nem telepíti az általad kiadott biztonsági frissítéseket? Ez röhej.
-
hallador
addikt
válasz #09819904 #10 üzenetére
Ezzel fejlődnek, ezzel ösztönzik egymást. Az nem biztos, hogy rossz ha ez így van, és egyáltalán nem biztos, hogy ezt a Microsoft rossz néven veszi.
Az csak a magyar gondolja úgy, hogy ha ez én lovam döglött, akkor nyírjuk ki a falu összes lovát. Csak éppen az nem jut eszébe senkinek otthon, hogy ezzel semmivel nem jutnak tovább. A Microsoft és a Google számára is a fejlődés a cél nem a vitatkozás. Ezt meghagyják másnakThe further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
törölt tag
Arra nem gondol egyik sem, hogy mi lenne, ha összefognának?
Ja, akkor nem lehetne a másikat fikázni...
Nem kevés időt, de pláne pénzt emészt fel a megfelelő védelem kifejlesztése. De érdekes módon az, hogy legalább ebben legyen közös nevező, az derogál.
Most tényleg az lesz, hogy a MS meg visszavág. De a legszebb az lenne, ha a Googlel sem foglalkozna. -
hallador
addikt
Ezzel csak az a baj, hogy nem így van. Mert kérlek mutass már linket, hogy ez mikor is legális amit ide lefirkantottál.
Te látod valahol, hogy a Windows 10 ingyen van?
1. Te hallottál valaha olyat, hogy a Windows ingyen van?
A magyar / kelet-európai módszer/felfogás != a való világgal...
2. Szerinted azok a cégek, akik ezt használják fizettek ezért? (költői volt!)
Az azure-ból, office-ból és a többi cuccból jön a profit keményen...
Ha jól rémlik az operációs rendszerek, a windows server nélkül a 3. helyen áll a microsoft bevételi listáján, az Office, és a Server Tools mögött. Szóval nem nincs elhanyagolva, és nem a microsoft ma is a 15%-át ebből a szegmensből veszi, az már más kérdés, hogy cserébe szarik a userek fejére... Na de ez ilyen microsoftos...
(#8) arnyekxxx
Na igen, ez még jogos is lenne. Azonban a Microsoft mellett a google az egyetlen, aki ilyen mérető programozó bázissal bír, abban meg nem értek veled egyet, hogyha az egyik szarik bele, akkor szarjunk bele mindannyian, mert ha mindenki szarik bele, akkor abból baj nem lehet... Mind a ketten hibásak, de ez a játék nem a ki tud jobban okoskodni, vagy ki tud jobban ellent mondani a másiknak játékról szól, mert arra már régen rájöttek, hogy abból semmi nem lesz...
(#6) joghurt
Igen mind a kettő. Nem csak az egyik.
[ Szerkesztve ]
-
rottenbull
senior tag
Varjuk majd meg, amig az MS elkezdi elemezni a G szoftvereit
-
-
#Chris
tag
Mert minek foglalkozzon vele? Kvázi ingyen van a win10. Ezt akarták az emberek... Lewarezolták és megtörték, így "ingyen" adja, amiből nyilván nincs akkora haszon -> nem is tud rá annyit költeni. Ennyire egyszerű. Az azure-ból, office-ból és a többi cuccból jön a profit keményen...
-
arnyekxxx
veterán
Mindeközben:
http://antivirus.blog.hu/2017/01/04/az_android_a_sebezhetosegi_lista_elen
-
0xmilan
addikt
Azért elgondolkodtató, hogy a picipuha miért nem mutat semmi hajlandóságot elég komoly sebezhetőségek javítására. Ami patchet meg kiadnak, valahogy mégse foltozza a hibát...
Így kell amúgy a security részlegüket leDOSolni. Nyilvánosságra hoznak még néhány hibát és egy részüket biztos nem lesz kapacitás "javítani" 14-ig.
Btw a linkelt PoC-ban van egy typo:
101. "On 00007ffe`8f330a51rxcrcx is read from rbp..." -
Fred23
nagyúr
Na, már csak ezért megérte törölnöm a Microsoft böngészőit a Win10-es rendszeremen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM