Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz devillsroom #17 üzenetére

oké, akkor cincáljuk szét a cikket.
    "Feladata az, hogy a hatalmas mennyiségű rendelkezésre álló adat feldolgozásával": van-e az emarsysnek ilyen "hatalmas mennyiségű" adata legálisan? nem hiszem.
    "igazi kihívás a személyes jelleg megtartása, hiszen ekkora mennyiségű adatot emberi ésszel feldolgozni lehetetlen.": személyes jelleg? az már személyes adat, és akkor vonatkozik rá az adatvédelmi törvény. kapott-e az emarsys engedélyt arra, hogy személyhez köthető módon adatokat vegyen át a webshopoktól meg ki tudja, honnan?
    "viselkedésminták alapján történő termékajánlás": ha a viselkedésminták alapján azonosítani lehet egy személyt, akkor a viselkedésminták kezeléséhez adatkezelési engedélyre van szükség.
    "Viselkedési mintákat gyűjtenek a webshopok, e-mailek, push-notifikációk reakcióiból, ahogy azt is tudják, ki, mikor, mennyit hezitálva vásárolt.": ami csak abban az esetben nem törvénytelen, ha erre előre beszerezték az engedélyt.
    "Ami ennél is érdekesebb, az a modellezés, aminek segítségével arra vonatkozó adatokkal is rendelkeznek, hogy az adott ügyfél várhatóan mennyit költ majd a jövőben": ha össze tudod kötni az ügyfelet meg a várható költését, akkor az is személyes adat.

na tehát: az, hogy szerinted akkor fogsz spamet kapni az emarsystól, ha több lépcsős engedélyezésen keresztül erre felhatalmaztad az emarsyst, abból a szempontból nézve örvendetes, hogy legalább egy pont van a cég működésében, ami nem törvénysértő.

abból a szempontból nézve viszont, hogy ahhoz, hogy az általuk ígért eredményeket elérjék, nagyon sok adatot kell összegereblyézni mindenkiről, akik erre valószínűleg nem adtak engedélyt, gáz. ráadásul ezen a szinten simán kibukhat az is, hogy nemcsak személyes adatot kezelnek, hanem kiemelten védendő személyes adatra is rábukkanhatnak, ami súlyosbító tényező.

te biztos vagy benne, hogyha én nem kérek reklámot, akkor az én böngészési adataimat nem adják ki az emarsysnek a webshopok? én biztos vagyok benne, hogy nem állnak neki válogatni annyi logot.

úgyhogy azt gondolom, hogy a fentiek alapján megalapozott sorozatos törvénysértésekkel gyanúsítani a céget. a szerecsenmosdatás meg magánügy.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák