Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz hallador #140 üzenetére
Hmmm... Hát, nem tudom, de akinek 2 hét konfigolni egy Windows-t, ott komoly problémák vannak. (Desktopról van szó ugye, nem szerverről, mert az más tészta.) Vagy telepít egy csomó olyan dolgot, amire igazából nincs is szüksége, ilyet láttam már jó párszor. Nálunk a relatíve komoly fejlesztői/mérnöki programcsomagok telepítése is max. néhány óra, pedig van belőlük bőven. Nehezebb estekben is max. 1 nap alatt fent van a delikvensnek minden, amivel dolgoznia kell, de akkor nem kellett sietni vele, vagy más dolgunk volt.
Persze, a MS nem ad semmit ingyen, de ezt nem is firtatta itt senki. Mellesleg, egy legális W10 mellett is ki lehet próbálni a linux-ot, nem csak tört mellett. Azért írtam, hogy nincs rá időm, mert jelenleg egy-egy film megnézésére is van, hogy időt kell "találnom", és azt az időt nem arra akarom elcseszni, hogy a hangproblémákat próbálom orvosolni. Remélem, így érthető.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
veterán
válasz CPT.Pirk #135 üzenetére
Ez még a 16.04-en volt (most nézem, hogy már 19.04 van), nem sokkal a megjelenése után, tehát már nem most, de emlékeim szerint a 100% az kb. annyival volt halkabb, mint a dózernél, ezért is akartam feljebb emelni az "előerősítést". 100%-ig semmi gond nem volt.
#136 pengwin
Ezt nem tudom, bevallom. A HDMI kimenetet csak akkor használom, ha a TV-n akarok hangot adni a tartalomnak, más esetben pedig az USB-s hangkártya van használva, amiről egy erősítő van megtáplálva. Mindkét hangkártya esetében jelentkezett a probléma.
Amúgy a kimenetek közötti váltással még ellettem volna, megszoktam volna, hogy 3-al többet kell kattintani, de a torzítás gond volt.Aztán lehet, hogy meglesem az újabb kiadást, hátha faragtak már jobb drivert alá, vagy a VLC-t javították, mert hát az is lehet, hogy az volt a ludas. Macrium-al 5 perc megcsinálni az img-et a jelenlegi rendszerről, és kb. negyed óra visszarakni, ha gond van vele.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
veterán
Egyetértek. Nálam ott vérzett el a legutóbb az Ubuntu a HTPC-n, hogy a 3 hangkimenet között nem tudott 1 kattintással váltani (HDMI, optikai és egy USB-s külső hk.) Ráadásul, a VLC 100% hangerő fölé emelve torzítani kezdte a hangot. Ezt ugye Win-en gond nélkül lekezeli, 135%-on használom ott. És mivel nem vagyok linux májer, 2 hét kísérletezés, fórumozás, és a linuxban alaposan jártas programozó kollégák is azt mondták rá, nem tudják miért, hagytam a fenébe az egészet. Nincs nekem ezekre a marhaságokra időm egy HTPC-n! Az pont azért van, elindítom, és megy a VLC, Spotify, Chrome. Na. Ez az, amit nem tud egy Ubuntu maradéktalanul megoldani. Vicc.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest