Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Apple TV+
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz orbitalion #9699 üzenetére
Ugyanúgy, mint a bpi-n. Minimális mókolás után a bpi image képes futni az olinuxinon is és ez fordítva is igaz. Szoktak is írni a blogban kommenteket, hogy pl a bpi kernelével még kicsit gyorsabb is az olinuxino hálózati sebessége. A különbség a boot paraméterekben és a kernel fordításkori paramétereiben van, de ugyanazt a kernelt használják, mert ugyanabból a forrásból származik minden allwinneres kernel.
Sajnos a raspberry verziók sem teljesen kompatibilisek az gpio csat lakozók terén. A +-os változatokról lehagytak olyan csatlakozókat, amikre konkrét hardverek épültek (konkrétan bizonyos hangkártyák).
Az allwinnerhez sokkal régebbi kernel való. Így a device-ok és kezelésük is különböző lehet bizonyos esetekben. Fizikailag elvileg kompatibilis a bpi kiosztása a rev2-vel. Viszont ha jól tudom a szoftveres rész csak kb a nyár óta kész hozzá. De még ott sem biztos hogy pont ugyanúgy viselkedik, például a gpio-ról vezérelt karakteres lcd érzékeny az időzítésre, ami biztos más lesz a gyorsabb eszközön.
Szóval nem baj, hogy bizonyos mértékig kompatibilissá tehető a bpi az rpi-vel, viszont ez körülbelül csak azért van mert mindkettő linuxot futtat. Egy pécé is kompatibilissá tehető, ha a megfelelő io portokat biztosítjuk
Azért nem jó keverni a bpi és rpi témát, mert különbözőek a problémák velük kapcsolatban. A bpi prolémái viszont megegyeznek a többi allwinneres esetén előforduló problémákkal, mivel ugyanazt a szoftver futtatják és ott tényleg csak minimális különbségek vannak.
-
orbitalion
tag
Harveresen vitathatatlan, amit írsz, de kíváncsi lennék, hogyan használnál egy RPi-re fejlesztett kiegészítő kártyát olinuxino-n, vagy bármelyi másik kártyán, amin A20 van (eltekintve a fizikai csatlakozás nehézségeitől). Véleményem szerint nem a hardver számít, ahogyan a PC-k világában sem számít, hogy AMD, vagy Intel. Fontosabb, hogy az RPi konkurenciájának szánták, ezért így alakították ki a környezetet.
Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
azbest
félisten
válasz orbitalion #9697 üzenetére
Valójában az RPi és a BPi közt csak az a hasonlóság, hogy mindkettőn fut arm-os linux. Ja és a BPi olyan alakú, mint a RPi rev2, de picit más a mérete ezért csalóka, nem fér bele az RPi házakba.
Más a boot folyamat, máshogy lehet boot paramétereket megadni. A képernyőfelbontástól kezdve mindent máshogy lehet megadni. Más problémák szoktak felmerülni. Más a gpu, ezért a raspi-ről átmókolt rendszer a BPi-n nem képes gpu dekódolással lejátszani a videókat. Más kernelt is használnak. A gpio sem biztos, hogy egyforma, külön python libet csináltak az allwinnerekhez, ami úgy már hasonlóan megy, mint a rpi-n.
Az rpi armv6-os, míg a bpi armv7-es, az utóbbi jobb sebességgel fut, ha direkt neki szánt rendszerrel használjuk. A Bpi közvetlen rokona az olinuxino a10, a13, a20 és más gyártók hasonló termékei
[ Szerkesztve ]
-
orbitalion
tag
válasz PumpkinSeed #9696 üzenetére
Banana Pi OS
Ezek között van Debian alapú is, mondjuk mindjárt a Raspbian is az...
Véleményem szerint a BPi alig különbözik a RPi-től, nagyon sok módszer alkalmazható rá, amit az RPi-knél olvastam. Természetesen csak a rá portolt OS-ek mennek rajta, de ezen kívül úgy tűnik működnek a dolgok. Nem tartom szerencsésnek szétszakítani a két mostohatestvért, de ez csak egy vélemény. Azért teszem off-ba, mert itt ez az elfogadott álláspont. A KátyaPC topicban tárgyalt hardverek sokkal távolabb esnek a BPi-től, mint az RPi...Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
PumpkinSeed
addikt
Jól értelmeztem, hogy a Banana PI Debian-t is befogad?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
azbest
félisten
Lehet szerencsésebb lett volna a kártyapc topicban feltenni a kérdést, mert a banán az teljesen más, mint a málna. Az androidos része főleg, mert az nincs a pi-nek.
Btw. tvheadend szerverhez szerintem a legjobb kliens androidra a hivatalos kliense: TVHGuide + vlc (ez kezel több hangsávot is, feliratot is, képarányokat is). a tvhguide beépített lejátszója sem rossz, de ott sokmindent nem lehet állítani. Pass through módban külső lejátszónak remekül át tudja adni a ts streamet.
Az xbmc videó menüjébe is fel lehet venni a tvheadend szervert külön addon nélkül is. A zeroconf fel szokta ismerni. Ilyen esetben persze csak a csatornák felsorolása látszik, nem lesz élő tv menü.
Video - fájlok -> videó hozzáadása, tallózás és ha minden jól megy akkor a tvheadendet mutatja, talán a zeroconfot külön ki kell választani.[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e? Adott egy tvheadend szerver, ehhez szeretnék egy Banana PI klienssel csatlakozni, de sehogy nem akar összejönni.
Első próbálkozás Android 4.2.2 alatt volt xbmc-vel. Az xbmc addonjai között sehol nem találtam a tvheadend addont, továbbá az xbmc csak szoftveres módban ment, így még a 720p-s videók is szaggatnak, nézhetetlenek voltak.
Második próbálkozás Lubuntu alatt volt. Itt a VLC-t tettem fel, ami meglepő módon semmit nem játszott le, sem sd-t, sem pedig hd-t. Ez meglepett mert a több, mint 10 éves laptopon (amin a dvb-c tuner és tvheadend is van) gond nélkül megy a vlc, igaz csak sd-t játszik le, mert öreg lassú a gép. Tvheadend szervernek viszont bevált.
Harmadik próbálkozásként egy xbmc image-el próbálkoztam, amiben van hardveres támogatás és Debian alapú. Itt a próbált 720p és 1080p videók már itt-ott kisebb akadásokkal mentek, de még így sem volt az igazi. Kipróbáltam egy m1HD-ről felvett ts-t, amit viszont nem játszott le. Továbbá az addon probléma itt is megvolt, azaz sehol nem találtam meg a tvheadend addonját. Ez az image egyből az xbmc-t bootolta fel és nem is találtam arra lehetőséget, hogy terminal ablakot kapjak, ahol esetleg "kézzel" tudjak tvheadend addont feltenni. További probléma volt, hogy 60Hzen ment, amit nem tudtam átállítani 50Hz-re.
Következő ötlet az Openelec Banana Pi-re, de ilyen image-et nem találtam eddig sehol, pedig biztos van valahol, csak én vagyok a béna.
A tvheadend szerverhez windows alatt vlc-vel tvheadend htsp pluginnal gond nélkül lehet csatlakozni. Banana Pi esetében VLC-vel, XBMC-vel érdemes tovább kísérletezni, vagy inkább valami harmadik progival, ha van? -
tvamos
nagyúr
A multkor valaki keresett megoldast, hogy egyszeruen legyen digitalis kimenet... En most rendeltem nehany DLP-IOR4-et, meg egy DLP-IO8-at. Mind a ketto frankon megy a Raspberry-vel, most probaltam, es nem kell semmit forrasztani, meg szalagkabellel tokolni. (Szoval a PI benne maradhat a kis hazacskajaban, a relek is korrektul meg vannak hajtva... Termeszetesen PC-vel is.) En speciel a DigiKey-tol vettem, ceges dolgok miatt...
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
moli.hu
őstag
válasz Flowtation #9684 üzenetére
egyartalan nem ertek hozza, mert meg sose hasznaltam, nem is lattam ezeket az xbmc-ket, de tippre: automatikus hangeroallitas? ami csak a maxhoz igazodik, a minimumot nem ertekeli ki.
-
Kicsirics77
veterán
válasz lord.lakli #9688 üzenetére
Ok kössz a tanácsot,sejtettem,hogy a fájlrendszer az elsődleges gond illetve a külső táp hiánya,de egyelőre nem piszkálom mert tele van filmmel meg sorozattal,plussz mentés is van bőven rajta.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
lord.lakli
őstag
válasz Kicsirics77 #9687 üzenetére
WD Red van egy dokkoló állomásba téve, így a tápot a dokkolón keresztül kapja. Ha jól emlékszem ext3-ra, vagy ext4-re formáztam. NTFS-es jobban megdolgoztatja. Mind a kettő gond lehet, de külső tápot szerintem érdemes más nem egy tápos usb elosztóval. Ha nincs, akkor ext3,4 kipróbálása ingyen van.
-
Kicsirics77
veterán
válasz lord.lakli #9686 üzenetére
Külső tápos a hdd?
Illetve mire van formázva mert az ntfs 1tb hdd hiába dugtam rá meg sem nyekkent,vagy amiatt,hogy nem volt ntfs-3g csomag vagy mert nincs külső tápja a hdd-nek..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
lord.lakli
őstag
válasz Kicsirics77 #9685 üzenetére
Én sima B-t használok torrentre és 720p filmek nézésére, eddig nem volt gond vele, kivéve, ha másoltam is a winyórol hálózaton keresztül, akkor akadozott a film.
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok.
A pi b+ modellemhez tegnap megjött a 2,1 A táp,amivel nen is lenne gond de néha még mindíg előjön a szivárvány nyégyzet a tv jobb felső sarkában.
Kevés lenne neki vagy mi?
Illetve az tisztán látszik,hogy torrentre és média centernek egyszerre nem alkalmas,jelenleg egy 16gb class 10 kártyáról fut az openelec 4.2.1
Válaszokat előre is köszönöm.
Még annyi,hogy egy usb van használva amiben a bill+egér vevőegysége van bedugva..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
A hagyomanyos tv villodzos kép problemam megoldodott (reszben), a masik gondom viszont az, hogy filmlejatszas kozben lehalkul a lejatszas. Ha elore vagy hatra ugratok a filmben, akkor visszahangosodik, de csak egy kis idore, aztan ujra halkul. Allitottam a beallitasokban a kimeneti konfiguracio menupontot rogzitettre, ez lehet a megoldas vagy valami mas a ludas?
Jas es a masik gondom, hogy a taviranyito amit hasznalok az rpi iranyitasara akad. Elsokent probaltam elemet cserelni, de az nem hasznalt. Aztan beugrott, hogy esetleg akad a wifivel, mert szinte majdnem egy hullamhosszon mukodnek? Ez lehet? Amugy egy measy rc12 tavrol van szo.
Udv!
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
moli.hu
őstag
válasz orbitalion #9682 üzenetére
a filmek altalaban valtozo bitrataval vannak kodolva, vagyis a parbeszedes resznel csak a szaj mozgasat kodolja el, ha a kep tobbi resze nem valtozik, stb, es az ezzel nyert tarhelyet inkabb felhasznalja az akcio, futos, robbanasos jeleneteknel, tl;dr az atlag bitratat ~2-vel szorozd, hogy ne akadjon a film a mozgalmas jeleneteknel se.
[ Szerkesztve ]
-
orbitalion
tag
válasz vargalex #9681 üzenetére
Ez igaz, lejátszáskor memóriába olvas. Köszi az infókat!
Közben számolgattam, hogy egy full HD film 10giga, 2 óra, akkor kb. 1,4MBps sebesség kell. Ezt simán kell tudja, bármelyik Pi...[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8
-
vargalex
félisten
válasz orbitalion #9680 üzenetére
Szia!
Írtam SD kártyára történő írással is sebességet. De ugye ez nagyban függ a kártya sebességétől.
Egyébként én éppen úgy használom, ahogy az SD kártya nélküli sebességet mértem. Ugyanis a home serverről DLNA-n játszok le filmeket. Így nem ír semmit a kártyára.Alex
-
orbitalion
tag
válasz vargalex #9674 üzenetére
Most, hogy kiokosítottak, mi értelme olyan módon mérni egy eszköz sebességét, ahogy soha nem fogjuk használni? Így végül is hamis eredményhez jutunk. Persze az elméleti max sebességet megkapjuk, csak nem informatív. A sebesség sokkal inkább függ a céleszköz sebességétől, érdemes lenne így vizsgálni(pl. SATA winyó, USB pendrive, vagy winyó, SD kártya, stb...)
-
moli.hu
őstag
válasz orbitalion #9675 üzenetére
-
orbitalion
tag
válasz vargalex #9674 üzenetére
Igazad van, az SD miatt lehetett ennyi és a sebességeket is összekevertem!
A dev/null az mi, memória? Nekem a dev alatt a null nem könyvtár. Segíts kicsit, mert nem vagyok otthon linuxban (android fut éppen egyébként)[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz orbitalion #9673 üzenetére
Szia!
Pont fordítva. Az RPi 100 Mbps-es, a Banana Pi gigabites. Persze, ha te SD-re, vagy USB-re másoltál, akkor lehetett az a szűk keresztmetszet. Próbáld ki a /dev/null-ba, hogy úgy mit mutat.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
orbitalion
tag
válasz vargalex #9671 üzenetére
Köszi! Azért kérdeztem, mert nekem a Banán Pi a fent írtaknál(5..6) többre nem képes. Igaz, ha jól emlékszem a BPi 100M-s az RPi 1G-s?
-
erikke17
őstag
Hopp erről a posztról megfeledkeztem :S
Nem sokkal drágábba webshopban nálunk és legalább hamarabb itt van Ezen spdif és toslink kimenet is van.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
vargalex
félisten
válasz orbitalion #9669 üzenetére
Szia!
Egész biztosan valós mérés. A Home serveremen futó nginx alól wget-eltem egy file-t. A folyamat közben természetesen picit ingadozott (láthatod is, hogy a végén éppen 9,97 MB/s volt), így lett az átlag éppen 10 MB/s. Természetesen a szerveren éppen ment egyéb dolog is, de nem az volt a szűk keresztmetszet.
Egyébként most megismételtem 2-szer, 1-szer 9,71 MB/s, másodszor pedig 9,93 MB/s lett. Mivel nincs másik vezetékes eszközöm, ezért lefuttattam egy TP-Link TL-WDR3600-on (amin OpenWrt fut), ott 28,57 MB/s lett. De ebben az esetben a router CPU-ja volt a szűk keresztmetszet.[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
félisten
válasz bambano #9663 üzenetére
Szia!
Ez tényleg elég gyatra. Nálam ez az eredmény:
pi@raspbmc:~$ wget -O /dev/null http://traffic.vargalex.hu/test.img
--2014-12-06 07:55:25-- http://traffic.vargalex.hu/test.img
Resolving traffic.vargalex.hu (traffic.vargalex.hu)... 192.168.22.200
Connecting to traffic.vargalex.hu (traffic.vargalex.hu)|192.168.22.200|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 209715200 (200M) [application/octet-stream]
Saving to: `/dev/null'
100%[============================================================================================================>] 209,715,200 9.97M/s in 20s
2014-12-06 07:55:45 (10.0 MB/s) - `/dev/null' saved [209715200/209715200]Még az SD kártyára mentve sem annyira rossz:
pi@raspbmc:~$ wget http://traffic.vargalex.hu/test.img
--2014-12-06 08:01:38-- http://traffic.vargalex.hu/test.img
Resolving traffic.vargalex.hu (traffic.vargalex.hu)... 192.168.22.200
Connecting to traffic.vargalex.hu (traffic.vargalex.hu)|192.168.22.200|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 209715200 (200M) [application/octet-stream]
Saving to: `test.img'
100%[============================================================================================================>] 209,715,200 4.78M/s in 40s
2014-12-06 08:02:17 (5.06 MB/s) - `test.img' saved [209715200/209715200]Pedig jelenleg csak egy CL4-es 2 GB-os kártya van benne.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
orbitalion
tag
...a kérdés megoldódott, bocsi...
[ Szerkesztve ]
-
orbitalion
tag
Valaki kérdezte, hogy banán Pi milyen sebességgel tölt. Mivel 8Mbps-es a netem, ezért csak belső LAN-on tudtam megnézni. Egy 176MB-os fájlt 3,6MBps-el tolt át átlagban (48sec), de volt időszak, amikor 5.8MBps-re is felszaladt, aztán volt mikor lassított 1-re. Szóval ez már elég jónak tűnik szerintem.
-
wassermann
Topikgazda
Ezek a dolgok nem igazán az RPi-ről szólnak, légyszi menjetek át ide!
-
Kroni1
veterán
válasz trance89 #9660 üzenetére
Igen, tényleg drága és vszleg nem is fog ezen az áron befutni nagyon, de ezzel együtt érthető, hogy szeretne némi profitot, ha már ennyit hozzátett ehhez az opensource dologhoz. De az én véleményem is az, hogy ha olcsobban adná többen támogatnák azzal h tőle vesznek. Amig viszont egy 4 magos CuBox-i4 60$-al olcsóbb mint ez a 2magos Vero addig nem hiszem hogy sokan vennék meg.
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
válasz golya87 #9654 üzenetére
sztem is ő maga tervezte, tök véletlenül ugyanolyanra sikeredett a teljes felépítése
vero
cubox
azért már kicsit pofátlanság ennyiért árulni, csak arra lennék kíváncsi ki az a hülye aki ezért ennyi pénzt kiad, csak mert egy cubox i2ex vagy a tv verzió majdnem fele ennyiből jön ki és méghozzá hivatalos openelec támogatással... -
Kroni1
veterán
mindenesetre az i4pro pack nem is rossz 140$-ért, ha azt vesszük, hogy ez kevesebbet tud és 200$..
ahogy néztem a hummingboard-on van 8db GPIO láb, azzal talán a hyperion is megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
PeterPH
senior tag
válasz Ereshkigal #9657 üzenetére
Meg RTC, meg RS232, meg IR transmitter.
-
Kroni1
veterán
-
b046c5
újonc
Sziasztok!
Szükségem lenne 4-5 jumper kábelre, de nem igazán találok a neten. Illetve a málna pc-nél láttam nagyobb kiszerelésben, de nekem annyi nem kellene. Esetleg nincs valakinek pár darab eladó? Vagy valahol máshol lehet ilyet kapni?
-
Kroni1
veterán
-
azbest
félisten
válasz bambano #9646 üzenetére
sok mindenen múlik a sebesség... ha sd kártyára töltöd, akkor annak a sebessége... az még az is befolyásolja erősen, hogy milyenre lett formázva és az a szektorméret hogyan viszonyul a kártya belső felépítéséhez (vannak kártyák, amik 64k vagy akár 128k szektormérettel érzik jól magukat), de egy pendrivera valsz jobban megy neki. Emlékeim szerint azért 4MB körül tudtam másolni talán hálón át.
-
erikke17
őstag
válasz wassermann #9628 üzenetére
Ahha, szóval mint a windowsnál rendszerpartícióra fontos fájlokat sose Na meg gondolom az sem jó, hogy egyszerre fusson sd-ről a film meg a rendszer is mert be tud lassulni...
golya87 - Akkor már inkább pendrive, külső vinyó vagy samba. Sajnos routerem nem USB képes, NAS meg nincs
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
bambano
titán
válasz DrojDtroll #9643 üzenetére
tegnap próbáltam sima letöltést, kevesebb, mint 1MBps-t bírt.
(#9645) urbi107: banán még nem volt a kezemben. szerintem valami egybepc-t próbálj inkább.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
nyunya72
csendes tag
Ilyet próbált már valaki? BPi-R1 a Banana Pi router
[ Szerkesztve ]
-
válasz urbi107 #9637 üzenetére
Tárolóból biztos fel lehet rakni, a más kérdés az, hogy nem fog valószínűleg menni, mert a gpu gyorsítás nem lesz. De ennek szerintem nézz utána, hogy másoknak mik a tapasztalataik a témában.
Szerk: Android image-ről valószínűleg menne valamilyen media lejátszó és a hd videók gyorsítása. De ennek is utána kell járni.
[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Kicsirics77
veterán
xbmc-t most teszteltem Pi B+-on minidlna megosztással egy wdr3600-on keresztül,a 720p filmek tökéletesen mennek úgy,hogy a routerre kötött hdd meg seedel torrentet vissza.
Youtube is tökéletes,majd azt kell kitapasztalnom,hogy xbmc vagy openelec legyen rajta..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
válasz urbi107 #9635 üzenetére
A banana pi-nél jobb az ethernet és nagyobb sebességet tudsz elérni vele (mert eleve az arm magba van beépítve és nem külön usb hubon van). A raspberry pi-n pedig fut az xbmc biztosan.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
urbi107
tag
Még nem tudom,hogy a raspberry pi legyen vagy banana Pi.
Kettő között jelentős a külömbség?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz urbi107 #9631 üzenetére
A mennyire lesz gyors, effektív, használható kérdéskört majd más kifejti.
Rtorrentnek van webgui-ja, pl a rutorrent, az elérhető böngészővel. Torrent fájlokat pl watch mappával és bittorrent sync-el szintén be tudod tenni a letöltések közé.
VLC el tud érni DLNA megosztást.
-
urbi107
tag
Szeretnék vásárolni egy rasberry Pi B+ verziót.
Torrentezésre és médiamegosztásra szeretném megcsinálni.
A készüléket ellehet érni windowsos laptopokról, androidos telefonról és Ipadről?
A letöltött fájlokat hálózatban meglehet nézni Western Digital Live médialejátszón és Ipaden?
Láttam a hivatalos oldalon a wolfram matematikai alkalmazást. Azt szoktátok használni? Lehet vele 3d térgeometria ábrákat szerkeszteni?
köszi. -
erikke17
őstag
válasz golya87 #9616 üzenetére
Értem, és érdemes nagyobb microsd-t venni? Tehát, hogy filmek vagy zenék is azon legyenek, vagy azt inkább külső adattárolón pendrive / usb-s merevlemez?
-
hemaka
nagyúr
válasz DrojDtroll #9622 üzenetére
Én ez alapján tettem fel és (magam is meglepődtem) működik azóta is rendesen.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
bambano
titán
a málnához való kamera, a raspinoir jó banánhoz is?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
hemaka
nagyúr
válasz DrojDtroll #9618 üzenetére
Ha nincs nyitva a 8888-as port a routerben, akkor csak a 192.168.x.x:8888 cimen ered el arrol a geprol, ami ugyan azon a halozaton log.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
DrojDtroll
veterán
Rpi-monitor nem akar menni(nem tölti be az oldalt), mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Próbaképpen feltettem a legfrissebb RBMC-t egy CL4-es 2GB-os SD-re és meglepően tapasztaltam hogy gyorsabb a rendszer, mint az OpenElec a nagyobb CL10-es SD kártyámról. Legutóbb fél éve próbáltam kb. de akkor még az OE gyorsabbnak tűnt. Ennyit fejlődött volna a raspbmc azóta?!
Most úgy néz ki h maradok ennél, sőt egy pendrive-ot is be fogok tenni az SD mellé, bár sztem gyorsabb már nem nagyon lesz tőle..
-
erikke17
őstag
Most látom lehet venni úgy Pi-t hogy jár hozzá egy 8GB-os microsd sd előretelepített noobs-al(nem azon a lényeg hogy rajta van alapból )
Ahogy kibogoztam az egy Class6-os Samsung microsd, mennyire felel meg az neki? Alig drágább valamivel, vagy inkább egy Class10-es?||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
-
őstag
Egy picit lehet hogy sarkítottam, de igazából két vezetéket kell kb forrasztani, ha nem idegenkedik az ember a plusz csatlakozóktól. Azt a két vezetéket pedig a nagy orosz kardokkal is simán lehet forrasztani. Ha a led környékén is akar az ember dolgozni, akkor már komolyabb cucc kell. (egy picit)
Süti én továbbra is azt mondom, hogy szerintem ezt egy kissé túlmisztifikálod. Én se vagyok egy nagy techzseni, de meg tudtam oldani egy kis forrasztással.
-
tvamos
nagyúr
válasz golya87 #9601 üzenetére
Nalad megis mennyi egy kozepes minosegu paka? Mert nalam meg hasznaltan sem jon ki ennyibol.
Amugy tenyleg jo draga... // Vegulis nem veszes azert annyira, ha valaki idegenkedik a forrasztastol.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest