Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
Nem tudom milyen klienst használsz torrentezéshez. Van ahol azt írja, hogy globális kapcsolatok száma, vagy hasonló (nálam globalis partnerek száma van). A NAS terhelését elsősorban a kapcsolatok és nem a megosztott torrentek száma határozza meg, mindegy milyen sok a megosztott adat, ha mondjuk csak 100-an csatlakozhatnak hozzád.
-
allein
addikt
Kicsit OFF, elnèzèst èrte. Ebben a videóban, a kèt eszköz teljesítmènye között a különbsèg szemmellàthatóan nem kevès. A kèt eszköz hardware tèren nagyjàból ugyanaz. Mindkèt esetben a hálózati stàtusz; 10Gbit. Cpu-kat annyira nem vàgom, mindkettő 4 mag, mindkèt esetben 8GB RAM van.
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Hikvision #4386 üzenetére
Nálam az uTorrent minden gond nélkül letölt a mappába, ha nem nyitom meg, akkor is.
Viszont ha felcsatolom, akkor természetesen meg kell nyitnom.Én nem bohóckodom ilyen .bat fájlokkal, nekem nem ér annyit.
Ha néha-néha egy program nem éri el a mappát (Gimp), akkor kézzel felcsatolom, és annyi.[ Szerkesztve ]
-
gahor72
aktív tag
Ha nagyon nem akarja a win felcsatolni a hálózati meghajtókat,vagy nem is látja(nem árt a hálózat felderítés).
Akkor a NetDrive2 nevű progi felcsatolja őket akár ftp,akár Webdav stb.
+ az összes felhő alapú tárhelyet is felcsatolja,mintha helyi meghajtó lenne..
N*ore-boltban kapható..
üdv
-
Addel
senior tag
válasz Hikvision #4382 üzenetére
Ez igazából a win10 hibája, azért cserébe hogy gyorsan induljon, nem várja meg, hogy felálljon a hálózat.
Én úgy oldottam meg, hogy csináltam egy .bat fájlt és hozzáadtam az indítópulthoz (shell:startup)
Ennyi az egész:@echo off
:Start
timeout /t 1 /nobreak >NUL
if exist Z:\NUL goto End
net use Z: \\192.168.1.101\nasmappa /PERSISTENT:YES
if ERRORLEVEL 1 goto Start
:End -
Zizi123
senior tag
-
Pizzafutar
aktív tag
Nálam egy két lemezes változat, a TS-231P2 fut. Fájl szerverként és torrentezésre használom, QTorrentet-t futtatok, jelenleg kb 100 torrentet seedelek vele.
A probléma az vele, hogy valamiért lassú, mostanában maximum 20 MiB/s-el képes letölteni. Az elején valamivel gyorsabb volt (30 MiB/s), de aztán vagy a második diszk üzembe helyezése, vagy egy fw. upgrade után csökkent a teljesítménye. -
Buckey
őstag
válasz Hikvision #4382 üzenetére
Üdv.!
Nekem TS-228-as van, de ha felcsatolom meghajtónak, akkor nálam is ugyan ez a hiba. Kiraktam parancsikonban az Asztalra a mappákat ("Filmek", "Adatok"), plusz még a Gyors elérésbe. Így is ugyan azt tudom vele csinálni (amire nekem kell), úgyhogy nem izgat annyira.
[ Szerkesztve ]
-
Hikvision
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Tegnap lecseréltem a régi NAS-t egy TS128A-ra, minden szép és jó, de Win10-es gépen általában indításkor jön a hibaüzenet, hogy "nem sikerült minden hálózati meghajtót csatlakoztatni", ilyenkor a saját gépben nem is nyitja meg a hálózati meghajtó, viszont ha eltelik kb 20 másodperc akkor már utána látja rendesen.
Win7-es gépen teljesen hibátlanul működik minden, próbáltam az SMB 1.0 engedélyezni, de nem javult meg a dolog, teljesen friss telepítésnél is csinálja, olyan mintha indulásnál kezdené feltérképezni az egész hálózatot, de néha olyan is van, hogy egyből látja. Mit lehetne tenni ezzel a nyűgös szar Win10-el?
Köszi!
20 éve a PH-n.
-
Zizi123
senior tag
Bocsi, ha ugy erezted a zsemedben turkalok, eszemben sem volt, de azert lassuk be, hogy amire te venned nem tartozik az atlagos felhasznalok igenyei koze. Es igen tovabbra is tartom, hogy ez mar beteg 20e torrentet seedelni, es erre venni a NAS-t ennyiert.
Mivel csak seedelesre kell, igy szerintem vegyel valami olcso HP MicroServert, vagy valami mas pici szervert, es rakjal ra linuxot. Az tuti, hogy jobban fogja tudni, mint ezek. Legalabis azert sok hozzaszolasban lehet a Synology, es Qnap forumokon olvasni, hogy csak 8-10-15MB-al tolt le a Transmission, vagy Deluge, vagy eppen ami az adott NAS-on.
Tudom, hogy a penz nem szamit, ha az ember dilibogyojarol van szo, de igy meg olcsobb is lesz
-
allein
addikt
válasz kalolaci #4377 üzenetére
Amúgy csak egy gondolat volt. Néha hirdetelen felindulásból szoktam vásárolni, ez egy rossz tulajdonság.
(#4375) Zizi123 - nincs gyerekem, nem vagyok családos ember. Ebben az esetben egy kicsit könyebb az én helyzetem. Más lenne a dolog ha mondjuk lenne 1-2 gyerek, akkor nem a NAS lenne a prioritás
(#4378) citkar - pontosan milyen beállításra vagy kíváncsi?
(#4379) Mr Bond 007 - nem gond. Nyílván ha nem tudnám megvásárolni akkor nem venném meg, ennyire egyszerű
Szerk: megtanultam azt is, hogy nem irigykedem senkire, sőt örülök ha valakinek jó sorsa van és megenged magának egy drága elektronikai dolgot. Miért lenne jó ha irigykednék?
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Köszönöm szépen az infót, jó tudni. DS916+ Intel Pentium procis, viszont a Qnap amit eredetileg néztem- ts-832x, gyártó oldalán most néztem meg: It is also an ARM-based NAS.
Szerk: olyan nast akarok mi erős, bírjak seedelni több ezer torrentet, 10.000-20.000 között eddig 8.000 volt a max
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Mondjuk ezek nagyon messze allnak a baromi olcsotol, mert meg a 2 fiokos is 100eFt.
Nekem a mai napig 1 Zyxel NSA310-van, ami minden emlitett feltetelt teljesit. Na jo a ventilator mostmar nem annyira halk, de siman viselheto.A mai NAS-ok szoftveres ellatottsaga is 100x akkora, mint az en 7-8 eves NAS-ome.
Ebben a kategoriaban ha nem a legolocsbbat veszi, akkor siman meg fog felelni, meg ha nem Intel akkor is.
Az Inteles 4 fiokos QNAP NAS azert ott van 200eFt+....
Nekem nem erne annyit.
Egyebkent pedig ha Synology, vagy Qnap, akkor en inkabb Qnap-ot vennek. (Nekem van mind 2, de a Qnap szimpatikusabb). Es olcsobb is -
Geth
veterán
-
Zizi123
senior tag
Nekunk ennek a kistesoja van, en imadom.
https://www.qnap.com/hu-hu/product/ts-231p2/specs/hardwareGyors, mindent tud, amit kell. Bar en inkabb file szervenek hasznalom.
Annyi, hogy mivel nem Intel proci van benne, igy kevesebb szoftver van ra. PlHa jol remlik nincs plex, nincs TeamSpeak stb...[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Jelenleg egy Zyxel NAS326-om van 2db 1Tb-os HDDvel. Minap elkezdtem gondolkodni, hogy ideje lenne egy kis vérfrissitésnek…
- Számolgatva a tárterület igényemet 2-3Tb elégséges lenne. (egyelőre)
- 2db rj45 jó lenne.
- Torrent az 7/24-be menne. (300/75)
- Film, zene erről menne. (HTPC + Kodi)
- Halk legyen.QNAP 431P nézegettem ami még az ingerküszöbömbe beleférne (modernebb/kiforrottabb talán, mint pl a Zyxel 542-es megoldása). Minimális eltéréssel lenne a 4 magos verzió, csak azt nem tudom, hogy erre valóban szükségem lenne e a fenti felhasználás alapján.
Gorneck#1239
-
allein
addikt
Urak, ezzel a típussal kapcsolatosan van bàrkinek tapasztalat: QNAP TS-431P2
-
allein
addikt
-
Geth
veterán
A konkrét eszközt nem ismerem, de a gyártó nem àzsiai, maximum ázsiai (tajvani), ez másodpercek alatt kideríthető
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. Szemezgetem egy TS-832X eszközzel. Mit lehet tudni erről a màrkàról, àzsiai ország a gyártó ebben az esetben is? Èrdekelne a véleményetek, tapasztalatok, köszi szépen.
-
Geth
veterán
-
blakey
titán
Akkor erről ennyit, ezért írtam, hogy bizony van transzkódolás.
Appl-lel kezdődő cuccom sincs, azon nem lepődnék meg ha ott transzkódolni kellene mindig - Nyugodtan meglepődhetsz, Apple Tv-n pl. nincs, de ott is inkább Kodi forkot használok (MrMC)Ugye nem DLNA-ról beszélsz? - akkor azt írtam volna
Olyan TV-m nincs amin lenne beépített kliens, de ha lenne kétlem hogy jobb lenne a mostani kodinál... - ha valaki csak TV-t szeretné használni akkor jól jön egy normális lejátszó de persze egy Kodival vagy a forkjával nem veszi fel a versenyt. Rengeteg médialejátszóm volt és van, de Embyt is használom, főleg olyan helyeken ahol csak 1 eszköz van. Természetesen a Kodi-nál nem jobb
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Geth
veterán
válasz Biga123 #4358 üzenetére
HW transcode Plexnél tudtommal még mindig fizetős feature (ha az ingyenesben gondolkodnál).
(#4357) blakey: nem írtam, hogy sehol nem transzkódol. Nálam sehol nem transzkódol, le is írtam mik a feltételei Ugye nem DLNA-ról beszélsz? Mert az nálam le van tiltva, be van hintve sóval
Amúgy lejátszok webui-n (különböző os/böngészők), kodi @ ubuntu, pmp @ win, android.
Olyan TV-m nincs amin lenne beépített kliens, de ha lenne kétlem hogy jobb lenne a mostani kodinál...
Appl-lel kezdődő cuccom sincs, azon nem lepődnék meg ha ott transzkódolni kellene mindig -
Biga123
addikt
Korai volt az öröm
A TVm emby kliense még mindíg használhatatlan, bár a szerver és a webgui határozottan jobb lett.
Úgytűnik akkor marad a plex. (lehet kiróbálom megint a hw transcodeot, hátha javult már a minősége)---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
blakey
titán
válasz Biga123 #4355 üzenetére
(#4353) Geth
Vannak kliensek ahol transzkódol a Plex, nem tudom te hány platformon használod, de nálam Kodi, MrMC, Infuse, webOS, Samsung Blu-ray lejátszó, Sony Blu-ray lejátszó, Android TV OS, iOS, tvOS, Android, Windows Phone, macOS rendszereket használva sajnos van ahol transzkódol, ezért nem állítanám azt, hogy egyáltalán nem.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Biga123
addikt
Régi LG tévék kliense feliratnál transcodeoltat! kb 2015 ös modell.
Emby úgynézki megoldódott a hivatalos forrásból
A qnapcluboshoz kellett a a qmono mint prereq, ehhez meg semmi, elsőre stabilabb gyorsabb, még tesztelem@ blakey:
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
blakey
titán
Ennek örülök, de nézz utána, hogy miklor és mely platfromokon transzkódol nálam pl. a Plex rengeteg RAM-ot eszik, nem tudom miért, Emby a negyedét sem és viszi az ISO-kat is.
-
blakey
titán
válasz Biga123 #4348 üzenetére
A Qmono az pontosan micsoda? Olyat nem használok. Emby-t meg a hivatalos oldalról töltőttem le és jelenleg 3.5.3.0
Amúgy meg lehet, hogy valami "megakasztja", beragadt valami a háttérben amitől nem működik megfelelően. Ami még mellette szól, hogy nincs transzkódolás, Plex-nél ezt nem úszod meg az ingyenes verziónál.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kalolaci
senior tag
Nekem is, Qtransmission fut a nason (TS-231.)
-
blakey
titán
válasz Biga123 #4346 üzenetére
Pedig nagyon gyors, ott más lesz a gond. Azonnal tudok lépkedni, hetekig teszteltem párhuzamosan a TV-ken, boxokon, lejátszókon, tableteken, telefonokon az Emby vs. Plex lejátszókat, Emby nagyon gyors nálam pedig sima TS251-em van 4GB RAM-al.
maga a gui pusztulat lassú. - pedig ha úgy lehetne fogalmazni akkor "pusztulat" gyors, Plex hozzá képest maga a tetű volt.
-
Biga123
addikt
emby kliens borzasztó lassú. használhatatlan, bár az emby webes felületén is , érsd ezalatt az egyik filmről a másikra lépés hosszú perceket vesz igénybe maga a gui pusztulat lassú.
Azt láttam h az Rtorrent már fizetős , és pro a neve, de a beheggesztett repo nem találja, így nem sokan fogják megvenni , nekem a Qtransmission tökéletesen bevállt.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
blakey
titán
válasz Biga123 #4343 üzenetére
amúgy nekem az emby használhatatlan lg 55lf652 TV n - na miért? Van egy LF650-n TV-m de azon jól működik, ráadásul Wifin használjuk.
-
Biga123
addikt
Nálam sincs a listában rtorrent, szal valszinüleg, már nincs is ott.. (szuntén 251+)
Qnapclub: https://www.qnapclub.eu/en/repo.xml
Amúgy nekem az emby használhatatlan lg 55lf652 TV n
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
a belső vezérlőprogram frissítése nem hajtható végre. Ellenőrizze a hálózati kapcsolatot, vagy frissítsen manuálisan.
Ez miért van, másnál van ilyen hiba? - még nem volt ilyen és most sincs, nekem 760-as van fent.
Én is megpróbáltam használni a plexet, de a proci a nasban iszonyatosan pörög 98% .
Ez természetes? - ennyire nálam nem pörgött de az Emby lényegesen komfortosabb és minimális procihasználattal is elvan, Plex sok eszköz esetében transzkódol így az proci terheléssel is jár de sok a RAM használata is Embyhez képest.
Egy csomó qnapklubbos alkalmazást nem tudok telepíteni - amiket én próbáltam telepíteni azokkal nem volt gond, de lehet, hogy összefügg az 1-es hibával, azaz valami gond van a kapcsolattal.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
triola
csendes tag
Sziasztok!
Három kérdésem lenne!
TS-251+ 2gb ram. Belső vezérlőprogram aktuális verziója: 4.3.5.0756.1. Eddig gond nélkül frissített most, ha rákeresek a frissítésre azt írja ki, hogy „ a belső vezérlőprogram frissítése nem hajtható végre. Ellenőrizze a hálózati kapcsolatot, vagy frissítsen manuálisan.
Ez miért van, másnál van ilyen hiba?2. Én is megpróbáltam használni a plexet, de a proci a nasban iszonyatosan pörög 98% .
Ez természetes?3. Egy csomó qnapklubbos alkalmazást nem tudok telepíteni, mindig hibát ír ki. Ki akartam próbálni az rtorrentet, de az nincs is már a listában, pedig a honlapon fönt van….
Van esetleg valami új beállítás? Én e szerint csináltam anno.
https://www.youtube.com/watch?v=S3kPxk5anLQ&t=214s -
Laca0
addikt
Ez igen, megvolt.
Közben a megoldás is meglett:
1 20 * * * /bin/sh /share/MD0_DATA/Qmultimedia/backup_script.sh
Ebben a formátumban kell megadni. Ide is kell a /bin/sh.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Tettem be egy saját rutint a cron-ba (/etc/config/crontab), de valamiért mégsem fut le.
Ha kézzel indítom a rutint, akkor lefut, de a crontab-ből nem.
Mi lehet a gond szerintetek?USB HUB:
Ma érkezik a jelzett tipus. Majd beszámolok róla, hogy működik-e.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
USB HUB-okkal mennyire van barátságban a TS228?
Egy Transcend TS-HUB3K tipust néztem ki, USB3-as, saját tápos.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
kovpist
csendes tag
Sziasztok
Most telepítettem a legújabb plex media servert egy Ts228 NASra de azt írja h a webhely nem elérhető ,mi lehet a gondja? -
KovA
tag
Hello,
A router / ONT -ban meg tudod nézni, hogy mi a WAN ip címe amit a DIGI kiosztott neked.
What Iis My IP adress -en meg tudod nezni hogy mi valós cím ami az Internet felől látszik ha csatlakozol.
Ha a kettő nem egyezik, fel kell hívni a DIGI-t és megkérni őket hogy vegyék le a NAT-olást.Üdv .. KovA
https://kova.hu/konfig | https://kova.hu/eladocuccok
-
trafipax
tag
válasz Mr Bond 007 #4329 üzenetére
ha a Diginél NAT olva van, akkor egyáltalán nem lehet kintről elérni a NASt DDNS el.
elégedett vagyok az elégedettlenségemmel
-
Mr Bond 007
őstag
-
Suuu26
csendes tag
válasz Motion_Blur #4221 üzenetére
Helló!
Dettó ugyanez a bajom. Olvasgattam. Nekem DIGI van, és valami NAT-olás olvastam. Semmit sem seed-el a Download Station.
Ha megtudsz valamit, megírhatnád.
Köszi!
-
Biga123
addikt
A klienst nem mondtad, de azt veszem ki szavaidból , hogy szüleid gépen néznék.
Ahogy előttem is írták a Plex a legegyszerűbb.. Létezik winre is kliens illetve ha smart tv is van arra is szokott lenni plex kliens.
Annyit kell tenned hogy a nasra felraksz egy plex servert, kinyitod a 32400 as portot, Beconfigolod (faék egyszerűségű. És szüleidnél telepítessz egy plex klienst. használhatod a szerver oldalon és kliens oldalon ua pex accot is , de sztem jobb ha regelsz szüleidnek egy külön felhasználót , és megosztod velük a tartalmat.Most nézem a 869 nem nagyon támogat transcodeot, ergo mindenképp olyan kliens kell ami nem erőlteti, kb az lg tv plex kliense kilóve. plex compatibility
[ Szerkesztve ]
-
KovA
tag
Hello,
Nálam egy TS-469L teljesit szolgálatot.
Én BP-en Digi1000 / Szüelim Tapolcán.Tarr 200.
NAS on a media mappa elérhető WEBDAVS-el , Náluk egy Raspbery PI2 a legutolsó stabil LibreEleccel / Kodi 17.6-al.
Routeren webdavs port beengedve a nasra, hozzavaló account bekonfolva a NASon. Mondjuk csak FullHD tartalom van, 4K tartalom nem menne igy át az biztos.https://kova.hu/konfig | https://kova.hu/eladocuccok
-
Julot
aktív tag
válasz Biga123 #4322 üzenetére
TS-869 PRO, próbáltam a myQNAPcloud-al, el is jutottam odáig, hogy a távoli gépen látható a tartalom, de a videókat nem tudom lejátszani, letölteni a nasról meg nevetségesen lassú, pedig nekem digi1000.-es netem van, elég jó értékekkel, a szüleimnél mondjuk az alap 100.-as... de ehhez képes is vicc a letöltési sebesség... 1 GB.-os fájl 5 óra....
[ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Hogyan tudnám megoldani, hogy a NAS.-on lévő filmeket a város másik felében élő szüleim is tudják nézni? Megkérhetlek benneteket, hogy - akár privátban - valaki szájbarágósan leírja nekem?
Nagyon köszönöm előre is!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Az volna a kerdesem, hogy a QNAP TS-231P2 NASunkra hogyan tudnek TeamSpeak szervert felrakni?
(Gondoltam hamar ejszaka a ceges NAS semmit nem csinal a brutal nagy savszelesseg vegen, akkor legyen valami haszna, hogy fogasztja az aramot.)
Van Xpenology NASunk is, arra is jo lenne ha lenne, de ezt megkerdezem abban a forumban is.
Van erre megoldas? -
-
Alex91
félisten
válasz hugeboy #4315 üzenetére
1. Ha torrent az a letoltes, akkor ok a sebesseg.
2. Ha LG TV-d van, akkor ez is normailis, es a TV. a gond. Huzd ki a 230V-bol a TV-t, es dugd vissza. Nalam ilyenkor megjavul a lejatszas. Vagy kapcsold ki a gyorsinditast...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
hugeboy
tag
Sziasztok!
Két dologgal kapcsolatosan szeretném kérni a segítségeteket.
Van egy ts228 nasom.1. mi lehet az oka, hogy az 1000 Mbit/s netsebesség ellenére a letöltési sebességem maximuma 8 MB/s?
2. mi lehet az oka, hogy az okos tv-n megnézek a nasról egy két részt egy sorozatból, tökéletesen megy, utána a következő lejátszásakor pedig percenként megáll, és hosszú ideig tölt, a videó gyakorlatilag nézhetetlen?Tisztában vagyok vele, hogy a nas nem egy erőgép, de nem gondolom, hogy ez normális.
Köszönöm.
-
Renwick
őstag
A sima talán kicsit időtállóbb, tudod később pl. upgrade-elni 10 GbE-re, amit már egy mezei NAS merevlemezekből álló RAID tömbbel is ki lehet használni. Mondjuk cserébe az 50e Ft-os felár mellé számolj még ugyanennyit ha nem többet a bővítőkártyára.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
rizso
addikt
Megoldva: NAS menüjében emeltem a rendelkezésre álló területet, mentés, utána egyből látta a mac is Gondolom valami beakadt, és kellett neki valami változtatás, hogy újrainduljon a szolgáltatás...
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Qnap 212p-n be volt állítva a Macbookom Time Machine mentése, viszont egy ideje nem megy. Nas beállításaiban engedélyezve van a funkció, viszont a gépen a biztonsági lemez kiválasztásánál nem szerepel (korábban egyből látta).
Ötlet?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
bolvar
senior tag
válasz Renwick #4310 üzenetére
Leginkább hogy megéri-e a felárat? A mini gyakorlatilag megegyezik vele és most közel 50e különbség van közte(Ha jól láttam a compare listen a hot swap ami igazán nagy különbség a többi csak apróság).
Főleg filmezésre használnám, illetve ha megtudom oldani családi tárhely lenne képeknek, hogy bárki távolról tudjon feltölteni.[ Szerkesztve ]
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Buckey
őstag
válasz Mr Bond 007 #4307 üzenetére
Nem, nem kevertem. Én is úgy értettem, hogy a RAID1 "nem mindenható", mint ahogy írtad is.
Akkor úgy írom, hogy otthonra, nekem a RAID1 (tükrözés) felesleges, mert ha beüt a ménkű, akkor mindkét lemeznek annyi. Így a JBOD ( "összeadás") és a RAID0 (csíkozás) közül a RAID0 lett a győztes a sebesség miatt. Van backup, így ha netán elszáll az egyik lemez, akkor újrarakom.Meg ez a NAS úgy indult, hogy először vettem a 3TB HDD-t a filmeknek. Utána vettem egy 4TB-osat backupnak. És mivel a mini PC stick és a HTPC-m is hangtalan, így akkor már ne zörögjenek a HDD-k (a HTPC-ben is) a szobában (megmozdult a bogár, nem tehetek róla ).
Na, így lett egy NAS a spájzban. És mivel 3+4 terra WD Purple már van (így értelemszerűen a RAID1 (tükrözés) kilőve a tárhelyvesztés miatt), így az ment bele a NAS-ba, a többi HDD meg ment backup-nak.
A 4TB-ra mentek a filmek, a 3TB-ra meg a rendszer és a többi (kb. 700 GB) adat. Mivel a lemezek csak single-ként voltak, így a 4TB betelése esetén kellett volna még egy "Filmek2" mappát létrehozni a 3TB lemezen. Na, így jött a két lemez egyesítése és a RAID0 (csíkozás).[ Szerkesztve ]
-
bolvar
senior tag
válasz Mr Bond 007 #4305 üzenetére
Természetesen a user error ellen nem véd de eléggé félreérthetően írta le több hozzászóló is, szó se volt vírus/törlés esetéről(bár utóbbira gondolom van beépített funkciója a nas-nak remélem ) de a vírus is kikerülhető(kriptovírus tuti) megfelelő jogosultságokkal azért
De ha már megint itt vagyok valakinek tapasztalta változatlanul nincs TS-453B-vel vagy 453Bmini-vel?
-
Mr Bond 007
őstag
fordítva Raid0 a csíkozás Raid1 a tükör (én is kevertem régen)
Vagy ha direkt úgy értetted hogy nem tükrözöl hanem inkább mentesz akkor nem szóltam.
Annyiból azért jó a raid1 hogy ha elpuhan az egyik hdd nem áll meg a nas és a szolgáltatások. Nekem is pár napja jelzett hogy 13 hibás blokk van a 2. vinyón nagy smart teszt után. Így lesz időm gariban elintézni a cserét, míg raid0-nál ha kiveszem a diszket akkor mehet 0-ról az egész újra.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Mr Bond 007 #4305 üzenetére
Én is így gondolom. Ami fontos, azonnal mentés külső tárolókra.
Épp ezért nem is foglalkozom a RAID1 és társaival. Nekem a RAID0 tökéletesen megfelel (mint ahogy a single lemezek is megfeleltek). -
Mr Bond 007
őstag
Nem azt írtuk hogy nem biztonságos a raid, hanem azt hogy nem mindenható. Pl ha törölsz egy file-t véletlenül az ellen ugyanúgy nem véd a raid mert a többi lemezen is törölve lesz. Vagy ha valami vírus rendet tesz, akkor is keresztet vethetsz az adataidra ha fel volt csatolva a hálózati meghajtó... A raid nem egyenlő a backup-al ezt kell megérteni. Természetesen egy plusz védőháló, de inkább a rendelkezésreállásban játszik szerepet, és ezrt is használják mindenhol szerverkben is.
-
bolvar
senior tag
Kicsit utólag idetévedve a probléma végére, papíron kár aggódni egy raid vagy ilyen saját formátum esetében is ha tönkremegy az eszköz pl egy szerver a raid beállítások nem csak ott vannak tárolva hanem a lemezeken is ezt jó ha tudja mindenki, de ha logikusan végiggondoljátok csak így van értelme, hisz akkor egy vastól függenél csak.Ezért is biztonságos a raid bár itt páran írták hogy nem az(vajon szerverekben miért raid megy minden? ).A qnap is jól megoldották akkor, elég banális lenne egy olyan eszközt fejleszteni ami meghibásodás esetén önmagával nem kompatibilis
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Megosztanék egy kis tapasztalatot a TS-228-assal.
Mivel mióta megvettem kb. fél éve, azóta csak single lemezekként ment benne egy WD40PURZ (filmek) és egy WD30PURX (minden más). Most egy kicsit volt időm játszadozni, így a két lemezt RAID0-ban építettem fel (és összeadódott a két lemez). Na, most mintha kicserélték volna, egy kicsit fürgébb lett a rendszer is és a fájlok elérése is gyorsabb.
Jó, tudom, mi van akkor, ha az egyik lemez meghal. Nekem semmi, mert a fontos dolgaimat azonnal mentem külső adathordozókra, ami meg a NAS-on van/lesz, azokról meg van/lesz mentésem, úgyhogy nem lesz nagy veszteség (azok pótolhatóak lesznek). Hetente egyszer egy gyors teszt, havonta meg egy teljes teszt. Csak kiderül, ha kezd haldokolni valamelyik HDD.
Meg a RAID1 sem életbiztosítás egy túlfeszültség, esetleg táphiba miatt.Amúgy a HDD-k mindig pörögnek és a hőmérsékleteket már belőttem (minimum ventilátor 37°C alatt, maximum ventilátor 45°C fölött), a mostani hűvösebb időkben (22,3 °C volt a spájzban) is tartja a HDD-k 38-41°C-os hőmérsékletét, úgyhogy nagy nehezen, de megbarátkoztam vele (nyáron, a 34°C-ban is tudta ezt a hőmérsékletet tartani úgy, hogy még a ventilátora nem pörgött 100%-on). Ez ilyen.
-
KuZo
tag
Megtörtént a komplett átköltözésem a Synoról, minden szép és jó, minden fut. Köszönöm a segítségeket!
Egy dolog nem tiszta, szerettem volna továbbra is az 5000-es portot használni a távoli eléréshez (ha már minden routeremen az van beállítva) de arra azt írja, hogy egy másik applikáció használja. Vajon melyik? ITT meg sem említik. Találtam még olyat, hogy a WebDAV, de az nincs is telepítve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...