Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
Újra ki-bekapcsoltam tegnap este, nem csináltam vele semmit, és ezt látom a beállításoknál: [kép][kép]
Ez most azt jelentené, hogy megy a tükrözés, magától megcsinálta? Ha most kiveszem a 2TB-ot, és megy be a másik 4TB, akkor ugyanígy tükrözi majd, és onnan már minden oké?
Amúgy ha tükrözte, akkor miért más a két hdd mérete?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Hát harmadszor is eldobta 50% környékén. Az mennyire működőképes megoldás, hogy a 2TB-os HDD-t fogom és átklónozom a 4TB-ra? Menni fog ugyanúgy a NAS-ban?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
pikar
tag
válasz Zizi123 #3993 üzenetére
Ezt nézd meg
https://www.qnap.com/solution/hybrid-backup-sync/en-us/első lépés: Szinkronizálási feladat létrehozása
majd: Aktív szinkronizálás gombócot kijelölni
majd: távoli szinkronizálása helyire ikonra kattintani
majd: RTRR-> tovább
majd: egyéb beállításokAz RTRR-t a másik NAS-on is be kell kapcsolni. Rsync itt nincs, de más feladatoknál az is elérhető.
Kicsit nyakatekert, de működik. Támogatja a növekményes másolást, a file tartalom ellenőrzést, meg sokmindent...
-
Zizi123
senior tag
válasz sanyijedi #3991 üzenetére
Igazabol az lenne a legjobb, ha konyvtarakat tudna szinkronizalni, es csak a kulonbseget mentene.
Nem szeretnek mindennap replikaciot csinalni az egeszrol tobb TB-rol.A poen, hogy csak olyan szoftvereket talalok, amivel konyvtarat tudok szinkronizalni, hogy mindig rossz iranyba tudna szinkronizalni. Tehat a Synologyn olyat, ami a QNAP-rol tudna szinkronizalni magara, a QNAP-on pedig olyat, ami rola tudna a masik helyre.
Mind a 2 esetben pont forditott iranyba kellene. -
rizso
addikt
Valamiért nem megy végig a másolás, most próbálom harmadszorra
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Melyik programmal tudnam a legegyszerubben szinkronizalni a cegnel levo 2 NAS-t?
Az egyik QNAP a masik pedig Xpenology. A Xpenology az eles fileszerver, a QNAP lenne a backup.
Minden ejszaka inditanam el a szinkronizalast.
Koszonom. -
rizso
addikt
Amint beraktam a 2TB mellé az egyik 4TB-ot, már nem világított pirosan a NAS, és a menüben is mindenre azt írta a HDD állapotnál, hogy GOOD. Úgy néz ki az eredeti 2TB HDD hibátlan, már megy is minden adat az első 4TB-ra, utána megy bele a másik 4TB, és a 2TB vagy megy eladásra, vagy megtartom backupnak az 1TB noti HDD mellé.
-
Geth
veterán
Ez sima RAID1? Mert akkor az van amit írsz. Kikapod a rosszat, be az egyiket, megvárod míg befejezi a rebuildet, majd kikapod a másik régit, be a helyére az újat, megvárod a rebuildet, utána ki tudod terjeszteni a méretet. Többi RAID-hez nem értek, de nálam pont így történt 2x1 -> 2x2 TB váltásnál.
Legyen végig bekapcsolva, a fontos dolgok meg leállítva. A Storage résznél is nyomon tudod követni hol tart. -
rizso
addikt
No uraim, azóta is gond nélkül elérem, de még mindig pirosan világít és jelzi a hibát. Kíváncsi vagyok mi nem tetszik neki, de szerintem a HDD-nek kutya baja, mindenesetre beszerezve 2*4TB WD RED.
Hogyan kellene beüzemelnem a két új HDD-t, hogy ugyanott folytatódjon minden, ahol most van a 2TB? Van arra mód, hogy a 2TB mellé berakva az egyik 4TB-ot legyen tükrözés, majd a 2TB helyére a második 4TB-ot is egy tükrözés?
Ha ez működőképes elgondolás, hogyan kéne nekiállni?
-
Buckey
őstag
Üdv.!
Na, most jól dolgoztak a Qnapnál!
Igaz, csak tegnap vették le a hibás frissítést az oldalukról, így legalább hagytak időt, hogy másnak se legyen jobb ( ), de ma kijavították a hibát.
Gratula nekik, most ez jól sikerült!
-
gahor72
aktív tag
Esetleg azt tudja vki,hogy a nas miért küld minden értesítést 2x?
-
gahor72
aktív tag
Úgy néz ki ,hogy a malware remover fogott vmit,de,hogy mit azt nem árulta el.
Csak indítsam újra a nast,majd meglátjuk.
-
gahor72
aktív tag
Hello mindenkinek!
Egy kis segítség kellene.
Egy fél órája a CPU 100%-on pörög,de nem vágom,hogy miért.
Újra indítottam,de így is.
Torrent leállítva hátha az,de nem.
A system Processes pörgeti közel 95-99%-on,azon belül is a php-rt folyamatok 1-2% -al de az összes együtt.
Mi a fene lehet ez?
köszi előre is
-
blakey
titán
Van kiszemeltem: TS-251?
Ha bővíted legalább 4GB RAM-ra akkor egy jó NAS-od lesz, több mint 2 éve használom, ha sikerül jó áron kifognod egy hibátlan példányt akkor jó lehet, újonnan már szerintem nem érdemes ezt választani.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Hol lehet beállítani a NAS-on, hogy a lemezek mennyi idő múlva álljanak le tétlenség esetén?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
dave182
senior tag
Hello, TS-es készülékem van, eddig simán másoltam rá pendrive-ról, de a NAS néhány napja nem látja a rádugott pendrive-ot/külső merevlemezt. Próbáltam a külső eszköz újraformázását is de nem segített, valaki járt már így?
-
Geth
veterán
Nekem TS-251 van, de még nem váltottam 1000-es netre, a 100-asat meg nyilván röhögve kihajtja (de gondolom azt még az ARM-os is).
Olyat már olvastam valahol, hogy 90 MBps-el töltött, de eléggé maxon terhelte a CPU-t, és emiatt nem is volt stabil, de sajnos a pontos torrent klienst és annak beállításait nem részletezték. Ha rosszul van beállítva, akkor akár le is lehet térdeltetni
Viszont akármi is lesz az eredmény, én biztos nem cserélek NAS-t, mert amúgy nincs vele semmi bajom.
A kérdés inkább az, hogy érdemes-e még ennél is sokkal többet rákölteni, csak hogy ki legyen hajtva a net? -
HTomee
tag
Sziasztok,
Elfogadható áron tudtok a TS-228 helyett valamit ajánlani? A Qnap bejön és a szoftverét is megszoktam már.
Nyilván nem 300ezret szánok rá.
Van kiszemeltem: TS-251?
Sajna az ARM proci nem tudja rendesen kihajtani az 1g-s netet és most az lett, hogy váltottam szolgáltatót. Jó lenne mert részben ezért vettem NAS-t. Torrent, és hálózati megosztások, hogy ne kelljen külső HDD-vel és PC-vel vacakolni 3db TV-n is erről "mozizok".Köszii
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz Mr Bond 007 #3973 üzenetére
Kösz a tippet, meglesem majd
-
rizso
addikt
válasz shtirley #3969 üzenetére
Nem lennél rosszmájú, itt én voltam a fasz Már vásárláskor akartam 2. HDD-t, de úgy voltam vele, hogy először kipróbálom mennyire válik be a típus, miket tudok vele kezdeni (első NAS), aztán majd később fejlesztem. Aztán teltek a hónapok, talán már évek is, és itt tartok...
Mr Bond 007: elérem a NAS-t, le is tudom menteni róla az adatokat, legalábbis tegnap éjjel óta szépen másolja az adatokat egy külső HDD-re (~900GB ami családi/fontos anyag).
Az egyébként mennyire járható út, hogy a két HDD tükrözve legyen, és adott mappákról csináljon biztonsági szinkron mentést Onedrive/google tárhelyre?
-
Mr Bond 007
őstag
Azonnal kezdj menteni ha még tudsz.
A raid még nem biztonsági mentés.(bár esetedben most az is megmentett volna) Ha ténylegesen fontos dolgokat akarsz tárolni, akkor minimum raid tükrözve és egy külső lemezes tároló (ha kevés adat akkor pendrive vagy online tárhelyre mentés) amit csak a mentés idejére dugsz rá.
[ Szerkesztve ]
-
shtirley
tag
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Mennyire kell aggódnom? Egy db WD RED van a NAS-ban, sok-sok olyan adattal, aminek az elvesztése nagyon fájna. Tudom tudom, a kezdetektől fogva kéne bele még egy, ez most már tényleg aktuális lesz...
-
bereske15
csendes tag
Ez a memória jó lenne?
-
bereske15
csendes tag
Memóriábol bármelyik DDR3L 1.35V 1600mhz működik ? kingston samsung micron adata ?
-
-
gahor72
aktív tag
Esetleg valahogy monitorozni a forgalmat?
-
gahor72
aktív tag
Nem lehetséges,hogy ha a webes felület nem érhető el,akkor a sávszélesség foglalt??
Elképzelhető,hogy a router,modem stb megy maxon.
Jó kis vas amit vettél,nem gondolom ,hogy egy letöltéssel/megosztással meg kéne feküdnie.
-
bereske15
csendes tag
-
bereske15
csendes tag
Sziasztok!
TS 251+ tulaj lettem tegnap. Ma feltelepítettem amit kell, megosztást sikerült beállítani a médialejátszó látja és eddig megy minden amit szeretnék.
Rtorrent appot sikerült megvennem a qnap pl fórumon 3000 Ft ért. Nem használom a qbittorrentet jobban fekszik, ha kell valakinek átküldöm ingyen.
Segítséget abban szeretnék kérni, hogy elindítok egy pl 40 gb -os filmet letölteni és amíg be nem fejezi a letöltést nem tudom használni a NAS -t.
Működik stb., de a webes kezelőfelület nem érhető el.
Router: gigabit telekom sagemcom, kábelek CAT 6 SF-UTP inakustik.
Miért csinálja ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
De akkor, hogy tesztelték
Nna, csak elhangzott A válaszom: fogalmam sincs. Nem értem miért hangzik el itt, egy magyar fórumon ez a kérdés.
Az is lehet, hogy sehogy, mert nem érdekli őket...
Az is lehet, hogy a tesztpéldányaikon minden OK, hiszen Te sem a létező összes 228-an látod, hogy rossz, hanem néhány példányon...
Az is lehet, hogy bizonyos beállítások együttes állásától függően megy gajra, az övékén nem (ugye, képzeld el az összes lehetséges valid beállítás kombinációját, hát nem egy pici szám jön ki, ennyi teszthez időgép kellene)...
Ezért dolgoznak igen, de azért nem kellene ennyire naívan hozzáállni a szoftver/termék fejlesztéshez/teszteléshez.
Én jelentettem már nekik be hibát többször is, volt amelyiket javították, volt amit tudomásul vettek, majd tojtak rá. Ez van.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
Én sem úgy értettem, hiszen aki dolgozik, hibázik is. Mondjuk szerencsére eddig nem forult elő (3 frissítés), úgymond ez még (nekem) belefér kategória. Majd javítják.
Ha tudják, hogy bug-os, akkor miért nem veszik le? Ha meg nem tudják, akkor meg kell tudniuk.
Még nem foglalkoztam a bejelentéssel, de lehet, hogy utánanézek.De akkor, hogy tesztelték, hiszen mindig előjön, amikor belépünk böngészőn keresztül. Én azt hittem, hogy elkészítik, letesztelik, nem találnak hibát majd kiadják. Utána a honlapról letöltik, hogy minden rendben van-e még vele (előfordulhat feltöltéskor bármilyen hiba). Szerintem, ez lenne a logikus, de ez csak egy gondolat. Tudom, hogy nem csak egy NAS van, de azért dolgoznak, hogy (lehetőleg) elkerüljék az ilyen bakikat.
Én nem azt írtam, hogy az összes, csak ami a TS-228-ra jött ki (vagyis úgy értettem), amit én is tapasztalam és még utána páran is írták.
.
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz Mad_Wolf #3947 üzenetére
Én a a qsync centralról nem tudok nyilatkozni, nem használom.
Az az érdekes, hogy még a mai napig fent van a hibás frissítés (vagyis dátum és build szám alapján). Akkor, ezek szerint nem tudják, hogy bugos, vagy nem foglalkoznak vele? Nem gondoltam volna, hogy ennyire trehányak (hiszen van konkurencia).
Elvileg (több NAS-hoz már kiadták) jövő héten jön a 4.3.5 frissítés, lehet, hogy ezért nem is vették le. No, de ez azért igencsak bosszantó!
-
blakey
titán
válasz gahor72 #3945 üzenetére
Az első a TS-351-hez jött mint "main" firmware és szerintem véletlenül nekünk is elküldték, TS-251-re is küldték.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gahor72
aktív tag
TS-251+ -ra egymás után két nap is jött frissítés.
A verziószámból kiderül,hogy egy nap eltéréssel adták ki,bár az első nem okozott gondot -nálam legalább is,hogy egyből javítani kelljen.
De hát ők tudják...
[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
-
Buckey
őstag
Megjött a 4.3.4.0695 számú frissítés a TS-228-ra, de belépéskor mindig a súgó és az alapértelmezett képernyő fogadott, no, meg az értesítések, hogy mikor volt S.M.A.R.T. teszt stb., hiába töröltem ki. Hiába állítottam, csináltam (ki/bekapcsolás, visszaállítás) akarmit, a következő belépéskor is ugyan ezt csinálta.
A NAS amúgy lassabb lett tőle, pedig eddig minden frissítés javított egy kicsit. Na, ez nem.
Így, visszaraktam az előzőt ( 4.3.4.0675 ), azzal minden rendben, gyors is.[ Szerkesztve ]
-
titus26
tag
[erre] valaki?
-
Buckey
őstag
válasz shtirley #3934 üzenetére
Ja, értem.
Hát, igen, nem valami nagy. Kb. 1x2 m alapterületű. És még a falak is valamennyire melegek a nyári hőség miatt.Ezért is gondolkodtam egy jobb hűtésű NAS-ban, esetleg egy saját építésűben.
Vagy erről leveszem a burkolatot, és egy nagyobb ventilátorral hűtöm (van 5V-os 120 mm-es is). De akkor ugrik a garancia. -
Buckey
őstag
válasz Mr Bond 007 #3931 üzenetére
Én is így gondolom.
Csak az inteligens ventilátorvezérlés a némaságra van kihegyezve, nem a hűvösebb üzemre. -
pikar
tag
Sziasztok,
HD station alatti alkalmazások használatához egy Rapoo K2600 billentyűzetet szeretnék használni, de egyes karaktereket nem viszi át (AltGR @&#). Hol lehet ezt beállítani, hogy működjön?
-
Buckey
őstag
válasz shtirley #3929 üzenetére
Lehet, hogy nem ideális, de azért a 28°C még nem egy extrém magas hőmérséklet.
Amúgy a processzor (rendszerhőmérséklet) 36-37°C.Áthelyezésre nem sok lehetőség van, körbemértem a spájzban az összes polcot, a legalsón van 1°C-kal hűvösebb, mint ahol most van. Talán a felső szellőzőbe tehetnék valami csendes kifújó ventilátort, így alulról jönne be a hűvös, friss levegő. De ilyen macerára (?) azért nem gondoltam egy NAS miatt.
Szobába meg nem szeretném visszarakni, épp az volt a cél, hogy ne ott legyen.
Konyha a főzés miatt kilőve, folyosón nincs hely, WC szintén kicsi, a fürdő meg alapból esélytelen. Így kimerült a lehetőségek száma. Esetleg beleteszem egy hűtőtáskába. -
Buckey
őstag
No, mivel elmúlt a nagy meleg, így "csak" 28,6°C van a spájzban (ennyire befűti, akármit is csinálok), ahol a kis TS-228 lakik.
Kézi automatán 38°C a legkisebb hőmérséklet, ami alatt minimum a ventilátor fordulatszáma (és 45°C felett a max.). Eddig ez a legideálisabb beállítás.Gondolkoztam, hogy veszek/összerakok egy jobb hűtésű NAS-t, de akkor meg télen lehet gond. De az meg már nemsokára kiderül.
Az viszont tetszik, hogy ilyen hőmérsékletnél a HDD-k hőmérsékletei állandó forgásban és max. terhelés mellett 38-41°C között ingadoznak, a ventilátor fordulatszáma pedig 2940 és 3420 között változik. Úgyhogy ez az állandó hőmérséklet eddig rendben van.
Kiváncsi leszek, mi lesz télen, a mínuszokban, ugyanis ott nincs fűtés (legfeljebb behozom, ha úgy alakul).Amúgy 2 napig üzemelt havernál a 23°C-os klímás lakásban. Hát, arra a hőmérsékletre tervezték, az biztos. Szépen, minimumon ment a ventilátor és a HDD-k 32-34°C-osak voltak.
[ Szerkesztve ]
-
titus26
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy TS220-as nas. Megvettem, működött minden, letöltés, média megosztás, minden. Aztán elkezdett tönkremenni a merevlemez, úgyhogy cseréltem. Kezdtem minden beállítást előlröl. A letöltés megy, viszont a média megosztás nem akar összejönni. Próbálnám feltelepíteni a media streaming add on-t, de azt írja, hogy először állítsam be a media library-t a vezérlőben. Itt jön a probléma. A média mappa beállításoknál üres a mappalista. Hozzáadom a kiválasztott mappát, akkor megjelenik a listában, de ahogy rányomok az alkalmazásra, eltűnik onnan. Próbáltam saját mappát létrehozni, azt hozzáadni, de ugyanaz az eredmény. Próbáltam újraformázni a merevlemezt, próbáltam gyári beállítások visszaállításával is, de semmi pozitív eredmény.
Segítsetek pls!
Üdv titus26
-
Geth
veterán
Sajnos se forrásom, se időm, se tudásom nincs meg, hogy linux, ssh, entware topikokban nulláról tanácsot adjak
Az entware-nek onnantól van értelme, hogy be tudsz lépni ssh-val a NAS-ra.
opkg-vel lehet csomagokat feltenni, néhány alap parancs:
opkg update : frissíti a csomaglistát.
opkg list : kilistáz minden csomagot.
opkg list '*kiskutya*' : listázzta a csomagokat, amiknek a neve tartalmazza a kiskutya szót.
opkg install csomag-neve : felrakja a választott csomagot függőségekkel együtt.Én Deluge-t használok, ott a deluge-ui-web csomagot érdemes feltenni, abban van WebUI is.
Telepítés után az /opt alatt (Entware-nél ez a szokásos hely) kell keresned az adott program beállításait, de ez csomagonként változó. Mint ahogy az is, milyen scriptekkel lehet elindítani/leállítani egy szolgáltatást, ha olyan csomagról van szó.
A beállíások átírása sokszor egy adott formátumú konfigurációs fájl szerkesztését jelenti, ehhez nem árt valamilyen linuxos konzolos szerkesztőnek az ismerete. Én a vim-et használom, de van egy csomó más is, pl. nano, joe, vagy akár mc-hez járó mcedit is. Elképzelhető, hogy ezt is fel kell rakni opkg-vel, mert alapból nincs a rendszeren.
Megához én nem tudok Entware-s csomagról, más forrást meg nem használok, ahogy megát sem. -
bela85
aktív tag
Köszi az infót.. írtam utána, de valószínűleg nem olvastad..
Le tudnád írni akár privátban ha itt hosszú lenne, egy laikus számára, hogy mit kell pontosan? (nem vagyok jártas a NAS-ban és Linux-ban sem.)
Entware-t telepítettem az AppCenterben..de hogyan tovább?
Illetve MegaTool-t (MegaDownloadhoz) nem tudsz a nas-omhoz való verziót? Vagy az is Entware alatt elérhető lenne?Köszönöm előre is segítséged!
-
Aske
aktív tag
Sziasztok!
Újra kellett indítanom a routert, amin a qnap nas van.
Nem számítottam rá, de egy másik IP címet kapott, amin az admin felület elérhető.
Igazából hamar kifiguráltam a címet, de amúgy honnan kéne tudni, hogy éppen mi az aktuális IP címe a routernak amin az admin felület elérhető?
[ Szerkesztve ]
-
nooris
csendes tag
válasz Mr Bond 007 #3918 üzenetére
Igen ez megjelent csak hang nem volt. De mint kiderült olyan filmeket próbáltam, melyeknek a hang kódolása nem támogatott az AV részéről.
Köszönöm a segítségeket! -
nooris
csendes tag
Igen, ez volt a baj.
Eddig mindig 3 videot indítottam el. Szerencsétlenségemre ezekben épp olyan hang volt, ami nem támogatott, mert nem volt hang. Most lőttem egy modern family-t is, igaz az angol sávot, de ezt legalább hallom. Köszönöm a segítséget. Így ha kodin keresztül ilyen formában szeretnék a jövőben videózni, figyelnem kell a letöltött cucc hangformátumára.
Köszi. -
nooris
csendes tag
Tapasztalatból mondod? Mármint NAS-on lévő app-ot érsz el ilyen módon, ahogy írod vagy csak feltételezed, hogy így működik.
Sajnos nekem csak kép van ezen felállásban. Erre írtam, hogy nem jön át a hang. Szépen látom a Kodit, ki is választom a filmet, de hang sajnos nincs, azon az AV-n vagyok, ahova a HDMI-t dugtam.
Biztos én rontok el valamit, de így nem működik. -
nooris
csendes tag
Szia,
így próbáltam, előszőr, de a NAS-on azon belül is a HD station-ben futó kodi, így nem látszik, mert az erősítő saját GUI-ja jelenik ilyenkor meg a TV-n. Így kodin keresztüli filmeket így nem tudom elindítani. Ezért kell a kerülőút, hiszen hiába viszem keresztül az AV-n a képet, hangot HDMI-n, a megjelenítőn nem a NAS-on futó alkalmazást (Kodi) látom, pedig ez lenne a cél, hanem az erősítőt.
-
nooris
csendes tag
válasz Mr Bond 007 #3911 üzenetére
Nekem is HD station-ön belül fut. hol van ez az audio kiment beállítás? Átállítottam advanced-re de nem találtam ilyesmit.
Az erősítőn van HDMI ARC-os.
Ezt kellene csinálnom?
NAS-tól HDMI kábellel a TV-be, (később majd projektorba is) és onnan TV-től másik HDMI kábellel (ARC)-os vissza a hang az AV-hez? -
Mr Bond 007
őstag
Nekem hd stationben fut a kodi, és ott ki lehet választani a kodi beállításoknál másik hangeszközt is kimenetnek. Átraktad a beállításoknál a nézetet advancedre (vagy expert vagy mi) hogy minden beállítást láthass? Ott kell lennie.
Btw tudtommal a nas hátsó jack kimenete csak sztereót tud. (eredetileg kareoke-ra van ott a külön hangkártya) Ha több csatornát akarsz, de az erősítőd nem tud hdmi-t fogadni, akkor jobban jársz ha optikain adod át a tv-ről.[ Szerkesztve ]
-
nooris
csendes tag
válasz shtirley #3909 üzenetére
Szia,
köszi a gyors választ. A NAS-on át van állítva,hogy az Audio output PCH analog, a kodin belül nem találtam ilyet. Sőt van egy test gomb is, amivel meg is szólalnak a hangfalak. De ha video megy, akkor nincs hang. Ez akkor összevág, azzal amit írtál, hogy HDMI-n megy ki a kép és a hang is és hiába van az analog kimenet élesítve, arra nem viszi a hangot.
Akkor szerinted az lehet a megoldás, ha visszaküldöm a TV-ről a hangot az erősítőre, mondjuk optikai kimenten?
Köszönöm! -
shtirley
tag
A Kodi audio beállításai között kellene megnézni, hogy felismeri-e a hardver analóg kijáratát. Ha át tudsz rá kapcsolni, akkor azt fogja használni. De alapvetően ez valami karaoke funkció miatt van benne, amihez van saját progi. A Kodi alapvetően HDMI hangot használ a filmek jellemzően több (mint kettő) csatornás hangja miatt.
-
nooris
csendes tag
Sziasztok,
a következő problémám van és remélem valaki tud segíteni!
Adott egy QNAP TS253a NAS. HDMI-vel van összekötve a TV-vel. A NAS-on lévő audio out be van kötve egy Yamaha1050 AV-be. A HDMI-n keresztül a TV megjelenítőn beizzítom a kodit, azon a filmet és reméltem, hogy a hang az erősítőbe kötött analóg jelen keresztül a hangfalakból szólna. Sajnos nincs hang!
Van valakinek hasonló felaállása vagy megoldása a problémára?Előre is köszönöm!
Üdv,
N -
őstag
nekem 49-50 fokos a 228am
Samsung Galaxy S26 + Apple iPhone 17
-
Alex91
félisten
Elarulom neked, ha nagyon megfut a rendszer, akkor vedelembol leallitja a nas-t automatikusan...
Amugy szerintem felesleges ezen cidrizni, nem ettol fog elpatkolni a hdd-d...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Buckey
őstag
Igen, szellőzik rendesen. Ilyen helyen van:
A hőmérséklet most a tárolóban 31,9, a HDD-k úgy mint tegnap, 41-42°C-osak. A fordulatszáma a ventilátornak szintén annyi, mint tegnap, 3420 RPM.
Úgyhogy, ott, ahol most van, biztos melegebb van, mint ami nálad van. Amúgy a lakásban 28,7°C van, és nincs légkondi.(#3901) citkar, a hőingadozás 1-2 °C, úgyhogy azzal nincs gond ilyen melegben sem. Elvileg jön a lehülés, akkor majd kiváncsi leszek a hőmérsékletekre.
Én is elgondolkoztam az épített NAS-on, de ez is annyiba került.(#3902) blakey , nálam is smart-on volt amikor megvettem és ismerkedtem vele, majd elkezdtem rá másolni. A szobában akkor volt kb. 26°C. Úgyhogy nem értem, miért engedte megszaladni a HDD hőmérsékletet, bár, a rendszerhőmérséklet csak 42°C volt.
Amúgy gondolkoztam, hogy leveszem a burkolatokat, csinálok neki egy ugyanilyen, csak nagyobb házat, a tetejére pedig egy 120-as ventilátort. Alulról, körbe beáramlik a hideg levegő, felfelé pedig kiszívja a meleget.
Csak a garancia miatt nem akarnám szétszedni. -
blakey
titán
-
citkar
addikt
A HDD lehűl gyorsan, ha abbamarad a folyamatos terhelése. Torrentek mellett nálam 40 fok körül mozog (aktív hűtés nélkül).
Régebben azt olvastam egy cikkben, hogy hétköznapi körülmények között nem annyira a HDD aktuális hőfoka csökkenti az élettartamát, hanem a hőmérsékletének a gyors változása. Mondjuk elég rég olvastam, bő 10 éve, azóta változott ez az a HDD ilyen-olyan működésében, de akkoriban vettem két Scythe Quiet Drive-t, abban jelenleg pl egy épített NAS részeként 44 fokos egy (másik típusú) HDD, ami hasonló terhelést kap, pár fokkal melegebb is szokott lenni benne ugyanaz a HDD, de kevésbé is melegszik tovább.Egyebekben a CPU (J1800) 46 fok, a rendszeré 41 (ezt nem tudom hol méri pontosan), viszont passzívan működik és 25-26 fok körül volt a lakás hőmérséklete az elmúlt napokban.
Új hozzászólás Aktív témák
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Háztartási gépek
- További aktív témák...