- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Manjaro Linux
- Gmail
- Sweet.tv - internetes TV
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeusz55
senior tag
sziasztok!
Noob kérdés Win7 alatt Samsung SH-224DB/BEBE satás iroval 2004es évjáratú NERO iró el fog boldogulni vagy lehetnek kompatibilitás problémák az oldschool ver miatt!???
Köszönöm a válaszokat! -
zolka78
senior tag
Tiszteletem! Van egy Optiarc DVD RW AD-7200S optikai meghajtóm, legalább is ezt sikerült kiolvasnom az aidából. Azt csinálja mostanában, hogy elkezdi olvasni a lemezeket, aztán egyszer csak megáll. DVD lemezeknél is egyszer csak megáll a lemezpörgetésnél és le áll a film is. Ma be kellett szereznem egy szoftvert amit telepítenem is kellene sürgősen, de 20%-30% százaléknál emiatt le áll a telepítés. Értelemszerűen egyszerűbb lenne másikat vennem, de ezt sem ma sem holnap nem tudom megoldani. Telepítenem pedig kellene. Gyorsan megnéztem és lemezt azt gond nélkül ír, és az asztali lejátszó is felismeri. Van esetleg valami megoldás?
-
Tompie
őstag
A következő problémám lenne, van egy ASUS DRW-22B2S 1.02 dvd írom és a lemezeket nem írja meg viszont olvasni olvassa.
ImgBurn-nel szoktam írni, írás után mikor jön az a művelet, hogy Synchronizing Cache... akkor csak ezt csinálja csinálja és ennyi.
Mi lehet a megoldás?
köszönöm -
iceQ!
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell notiból kivett dvd íróm. Tökéletesen működik.
Kérdés a következő:Be tudom ezt szerelni az asztali pc-be? Ha igen milyen átalakító kábelek kellenek hozzá?
Választ előre is köszönöm!
-
utgyuru
aktív tag
Erre valaki?
Van itthon 2 PC-m, egyiket szerelő rakta össze, azóta hozzá se értem. Nem tudok se lemezt írni vele, de azt a lemezt, amit délután írtam melóban, és kipróbáltam, azt se olvassa be. Másik PC-ben több meghajtót kipróbálva ugyanez. Tegnap egy DVD-t azon meg tudtam írni, de beolvasni már nem bírja. Mindkét gépen Win7. Próbáltam, hogy eltávolítom az eszközkezelőből, és feltelepítem újra a meghajtót, azt se segített. Amikor először előjött az írási probléma, találtam olyat, hogy a Kaspersky bezavarhat, leszedtem, ugyanez van. -
Y72
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék hogy tudna-e valaki segíteni az alábbi problémában:
A Pioneer DVR-215D típusú sata-s DVD íróm rendszeres időközönként bekapcsol, szüttyög valamit, akár van benne lemez akár nincs (többnyire üres).
Nem okoz nagy gondot, de egy idő után nagyon zavaró, főleg hogy előző konfigomnál nem volt ilyen probléma.
A sata csatlakozó mellet van 2x5 tűs csatlakozó, aminek a funkciója a leírásban nem szerepel. Ezek jumpereknek vannak vagy audio csatlakozó? -
HZoli87
veterán
válasz
yossarian14 #6054 üzenetére
Szia!
Nálam is hasonló eset áll fenn. Eszközkezelő nem látja, újraindítás után rendben működik.
Találtál rá megoldást?
-
xrvman
őstag
Sziasztok,
mivel tesztelitek le a lemezt / olvasót hogy nincs e rajta hibás rész? -
stellaz
veterán
nekem is az a problémám, hogy egy iso filet hiába írok meg, utána nem látja az olvasó
próbáltam 4 féle programot, tesztet, stb.
van valakinek ötlete? a fentebb említett program rajtam sajnos nem segített....
-
mclaren777
senior tag
Szerintetek érdemes egy 1.00-s firmware verzióval rendelkező Optiarc AD-7280S DVD írót felfrissíteni? Ha igen honnan és melyik verzióra, mert úgy látom hogy a hivatalos oldalon nincs hozzá firmware..
-
Zso2
őstag
Dual dvd-t szerettem volna kiírni imgburn-al ahogyan sok helyen le van már írva, beállítottam a rétegtörést 1913760-re erre már 44%-nál vált szóval a végén kevés neki a lemez,ez miért van?
Régebben nem volt vele ilyen problémám, mindig 50%-nál fordult.Elszúrtam 2 lemezt már. -
tzotyi
csendes tag
Ígérem, nem szemetelem össze a fórumot, de sikerült megoldást találni a problémámra és hátha ez másnak is tanulságos. Szóval a kép fájlt az InfraRecorder nevű ingyenes CD/DVD íróval sikerült megírni. Erre a Nero és társai nem voltak képesek... Ajánlom mindenkinek ezt a programot! Én 2 napig szívtam iso írással, míg kiderült, hogy nem hardver probléma!
-
tzotyi
csendes tag
No, közben tesztelgettem és rájöttem, hogy csak az iso képfájlokat nem írja ki lemezre, egyéb fájlokat igen. Daemon tools van a gépemen, de sem ez, sem a Nero, sem más program nem hajlandó iso képfájlból lemezt készíteni... Megírja a a lemezt a képfájlal, 10 percig dolgozik, majd visszatéve a gépbe üres lemezt jelez.
-
tzotyi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a CD/DVD írómmal, hogy bármilyen programmal (Nero, BurnAvare Free, stb...) megírom a CD-t, vagy DVD-t, de ha újra behelyezem az elkészített lemezt, a felírt adatok nem látszanak, üres lemezként kezeli a gépem. Ennek ellenére a lemezen kell, hogy legyen "anyag", mert szabad szemmel látható a lemez hátulján a sáv.
Próbáltam drivert frissíteni, író programot cserélni, stb, de gyakorlatilag használhatatlan az íróm!Találkozott már valaki hasonló problémával?
Configom:
Toshiba Satellite L750
Win 7 64bit
A DVD meghajtómról sajnos csak annyit tudok, hogy "Univerzális két rétegű"... -
anonymus89
addikt
Szép estét!
Általában mi szokott egy noti olvasó leggyakoribb hibája lenni, ha nem olvas egyáltalán semmit sem?
-
zsolt200
tag
Üdv! Van egy LITE-ON COMBO SOHC-4836V dvd olvasó/cd író a gépemben, korábban olyan problémám volt vele hogy nem nyílt ki, gomb lenyomáskor a meghajtó, illetve a windowban kiadásgombra kattintva sem, úgy oldottam meg hogy van elől egy lyuk ott benyomtam tűvel és kinyílt aztán olvasott(igaz elég lassan). Egy jó ideje már nem használtam de most elég lassú a netem és nem akartam töltögetni és pont meg is volt egy játék így felakartam telepíteni, szokásos módon kinyitottam de már a lemezt nem látta illetve ha rákattintottam ez a hibaüzenet fogadott:[link]. Oké mondom biztos valami illesztőprogram akkor a baja. Letöröltem a gyárit, felkerestem a hivatalos oldalát feltelepítettem, újraindítottam, mostmár kinyílik rendesen(bár ez még csak pár perc működés után, később lehet még visszjön ez a gond is) de még mindig nem olvas semmit, a hibaüzenet pedig ugyan az.
Mi lehet a baj? Tönkrement volna? Még annyit hozzátennék hogy volt ez előtt a gép előtt egy másik gépem abban egy lg dvd író volt évekig jó volt, rákötöttem ugyan arra a kábelre egy 300gb-os ata winyót, ment tovább hónapokig azt egyszer csak előjöttek ugyanezek a problémák. Fogtam kidobtam. Megvettem ezt a gépet. Áttettem ugyan azt a 300gb-ost winchestert és mosti tt tartok. Lehet köze a hdd-nek hozzá?
Szerk: Remélem érthetően fogalmaztam, próbáltam minden infót megadni.
-
válasz
Flashget #6077 üzenetére
Minden driverből ugyanazokat raktam vissza, amik korábban is fent voltak, és nincs is semmivel sem gond, csak az írással. Kábeleket csekkoltam már, plusz ugye olvasással nincs gondja, hiszen lemezről tettem fel a Win7-et is, plusz még pár gámát is, tehát elvileg azok is rendben vannak.
-
SSD halál/csere miatt újrahúztam a Win7-et, azóta nem ír a DVD íróm. Olvasni olvas, de írni nem tud. Megnéztem több programmal is, a legtöbbel el sem kezdődik a folyamat (BurnAware, Win Képíró). ImgBurn végigírja, de a végén Verify-nál elszáll hibával és a lemez nem lesz olvasható. Két napja még vígan írtam vele lemezeket, azóta annyi történt, hogy újrahúztam a Wint. Az író LG-GH22NS30 OEM. Ha ImgBurn alatt nem írást próbálok, hanem csak tesztet, akkor hiba nélkül lemegy, de ott ugye nincs mit összehasonítani. Regeditben megnéztem, hogy bent vannak-e a filterek, de nincsenek ott, tehát nem ez a hiba. Eszközkezelőben eltávolítottam az írót, majd reboot után szedett hozzá drivert a Win, de semmi változás. ImgBurn log a következőket írja:
I 18:24:21 Write Speed Successfully Set! - Effective: 5 540 KB/s (4x)
I 18:24:22 Filling Buffer... (80 MiB)
I 18:24:23 Writing LeadIn...
I 18:24:51 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 2136287)
I 18:24:51 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 2136287)
I 18:38:08 Synchronising Cache...
I 18:38:37 Exporting Graph Data...
I 18:38:37 Graph Data File: C:\Users\Jorus\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\HL-DT-ST_DVD-RAM_GH22NS30_1.01_2013-SZEPTEMBER-14-_18-24_MCC_03RG20_MAX.ibg
I 18:38:37 Export Successfully Completed!
I 18:38:37 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:14:15
I 18:38:37 Average Write Rate: 5 367 KiB/s (4.0x) - Maximum Write Rate: 5 469 KiB/s (4.0x)
I 18:38:37 Cycling Tray before Verify...
W 18:38:46 Waiting for device to become ready...
I 18:39:10 Device Ready!
E 18:39:10 CompareImageFileLayouts Failed! - Session Count Not Equal (1/2)
E 18:39:10 Verify Failed! - Reason: Layouts do not match.Valami ötlet, mi lehet a gond?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Ha jól tudom akkor a double layer dvd lemezek kapacitása 8,5GB, vagy nem? Akkor meg a francért nem fér rá egy ilyen lemezre a 8,16GB-os fájl? -
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Egy lg gce-8240b cd író miért nem tudja lejátszani a cd-t? bedugom a fülhallgatót az elejébe, de nem hallok semmit
-
Aahoy
csendes tag
En mondjuk 80 valami szazalekos alkoholt hasznaltam, de nem tul csopogosen ugy is jo lett.
-
Aahoy
csendes tag
válasz
Byga007 #6001 üzenetére
Hallo ! Sziasztok ! Nekem is ez volt a problema fix es meg tudtam javitani egy video segitsegevel, es pofonegyszeru az egesz javitas. Csak egy vattas fulpucolo palcikara es 91 % os alkoholra van szukseg es jobb lett a laptopom, mint uj koraban. Nezzetek a videot itt a link:
(B)Fantasztikus(/B), hogy csak ez volt a baj. Mindenfele irasi olvasasi problemat megoldott nalam. Remelem nektek is segit. Szerintem tobb mint valoszinu, hogy igen. Szuper ez a fazon, hogy ilyesmiket tud.
-
you2ro
csendes tag
Sziasztok!
Nekem nem az írással van problémám, hanem az olasással. Az az érdekes (és szerintem eléggé nevetséges) helyzet állt elő nálam, hogy a DVD olvasóm - ami egy ASUS 1814BLT ATA Device - még a legszutykosabb , legrosszabbul megírt DVD/CD-t is beolvassa és felismeri, viszont az eredeti DVD lemezeket - játékok, driver lemezek, filmek, stb... - nem hajlandó felismerni. A firmware a legújabb verzióra van frissítve, próbáltam már azt is, hogy az eszközkezelőből töröltem a DVD olvasót, majd újraindítottam a gépet, nem történt smmi változás. Újra telepítettem a Windows-t is, mondván hátha valami ott hibásodott meg, de ez sem segített a problémán. Nincsen semmiféle virtuális meghajtó telepítve. Vírusírtóval is kitakarítottam, illetve 3 napja lett portalanítva az egész számítógép .
Valami ötlet, hogy mi lehet a gond, esetleg megoldás? A válaszokat előre is köszönöm.
Nem tudom mennyit számít, de a gépem néhány eleme:
-Alaplap: Gigabyte B75 D3V
-Processzor: Intel Core i3-2130 CPU 3,4GHz
-RAM: 8GB
Pityke85
csendes tag
válasz
Flashget #6066 üzenetére
Szia, köszönöm a visszajelzést.
1. OK, így fogom csinálni.
2. Jobbegér kép megjelenítése, és máris megjeleníti látható formában.:-)
3. 4x-es sebességgel akkor már nem ajánlott írni?
Eddig azt hittem minél lassabban írok annál jobb lesz a lemez minősége.
4. Mondták, hogy az 524A firmwarével próbálkozzak, egyenlőre bevált, itt is ennek a legjobb a minősége.
5. Köszönöm, át fogom tanulmányozni. -
Flashget
félisten
válasz
Pityke85 #6065 üzenetére
1. Tesztelni csak a LiteOn 524 A-val tedd és 8x sebességen a másik kettő nem alkalmas erre.
2. jpg-ben tölsd fel a kapott eredményt és ne ilyen nagy méretben, mert nem lehet nagyítani, ergo számomra olvashatatlan a kapott érték.
3. a lemezt 6-8-12x sebességen kell írni és úgy tesztelni melyik a megfelelő sebesség hozzá.
4. az sem mindegy melyik íróval és annak melyik fw verziójával lehet a legjobb eredményt elérni.
5. DVD lemez topicba sok segítséget kapsz a teszt értelmezését illetően, rengeteg kép, leírás van hozzá. -
Pityke85
csendes tag
Sziasztok!
Ha volna valami jó tanácsotok, hogy mit tudok tenni ezzel a 3 íróval, megköszönném.
Ugyanazt a lemezt írtam meg mindig másik íróval, és visszaellenőriztem a másik írókkal is. A lemez 4x sebességgel lett írva, márkája Maxell DVD+RW.IHAS 524 A BL2U-val írva:
visszaolvasva 524 A
visszaolvasva 7173A
visszaolvasva 7240S
AD-7173A 1-04-vel írva:
visszaolvasva 524 A
visszaolvasva 7173A
visszaolvasva 7240S
AD-7240S 1.04-vel írva:
visszaolvasva 524 A
visszaolvasva 7173A
visszaolvasva 7240S
-
LaleeeSan
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis probléma a Samsung SH-222BB írómmal.
Régen volt használva a dvd író, aztán ma írtam volna egy dvd-t Imgburn-el és az írás 90%-ánál hiba történt.
Mondom kiírom még egyszer, de azt írta, hogy az eszköz nincs kész.
Beraktam egy írt dvd-t nem olvasta be, cd-t sem.
Újraindít megint nem, kikapcsol megint nem.
Akkor ez kuka?Válaszokat köszi előre is!
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Azt mondtátok, Pioneer BD-t nézzek. Azt viszont nem értem, miért olcsóbb a jobb gép:
1
http://ipon.hu/webshop/product/pioneer_bdr_208dbk_fekete_bulk/346176 -
Flashget
félisten
most van gondod vagy sem?
Régen a daemon tools kavart be,most semmi ilyen nincs fent.
két ok is van amiért már rég nem szabad ezt a progit használni.
1. kém program
2. bekavar az írásnak.
helyette használhatod nyugodtan a Virtual Clone Drive-ot -
TIT
veterán
Üdv!
Nekem 2.-ik Nec(sony)írom van és semmi gond vele+havernak se.
Olyan gondom lenne,hogy optiarc írómegírja a dwd+r werbatimot és nem játsza le ill.villog a led de nem tér észhez,olyan mintha üres lenne a lemez.Laptop lg író jól ír rá,tehát a lemez jó.
Az író is más lemezt megír jól.Régen a daemon tools kavart be,most semmi ilyen nincs fent.
Eléggé x-akták -
katt777
félisten
válasz
yossarian14 #6054 üzenetére
Beállítottad, hogy az üres eszközöket is lássa intézőben?
Egyébként meg fogd meg a tálcát, és akkor nem tudja behúzni. Az én Sony-m uezt csinálja amellett, hogy kinyílni sem hajlandó. -
yossarian14
tag
Üdv!
ASUS DRW-24B5ST típusú írom van. A Windowst ezen keresztül telepítettem, minden rendben volt vele. Most így 1-2 hét múlva újra használni szerettem volna, de azt csinálja, hogy amikor megnyomom a gombot, akkor kinyílik, de rögtön utána automatikusan be is zárul. Próbáltam szoftveres megoldással, letöltöttem egy progit, de arra nem is reagál, nem nyílik ki. Az intézőben nem jelenik meg. Megfelelően csatlakoztatva van az alaplaphoz. Mi lehet a gond?
-
katt777
félisten
Nekem az LG-jeim szartak be rendszeresen (mondjuk 1-1.5 évente midig kaptam zsír újat
), azután cseréltem Sony-ra (ASUS-nak és Plextornak is elég komoly hardveres bajai vannak), és egész jónak tűnt, de már ez is van, hogy RW-ket nem tud rendesen megírni. Haveromnak van egy külső Samsungja, na, az a Sonynak használhatatlan lemezeket is simán írja és olvassa; talán olyat veszek legközelebb, bár inkább már BD-t kéne, csak sajna abból sem tudom, hogy a 20k körül kapható LG mennyire jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Update 04.29. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest