Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
válasz sziszi-fuszi #3296 üzenetére
Én is a keleti országrészben lakok (Mezőcsát), nálam mégse volt baj.
Alteran-IT: én megértem, hogy tudatos fogyasztó vagy, dehát akkor miért szenvedsz még mindig a pr-el, miért nem mész át a telekomhoz a jó kis adsl-re, ha szerinted ők annyival jobbak?
-
Alteran-IT
őstag
válasz sziszi-fuszi #3298 üzenetére
Hát ha emlegetsz, az kb. olyan, de ezt a személyeskedést befejezhetnéd, mert gyerekes.
[ Szerkesztve ]
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
Alteran-IT
őstag
válasz freeknight #3295 üzenetére
Én értem, meg tudom hogy van ilyen máshol is, de ez a havonta lassan többször több mint 8 órára már több mint nevetséges, arról meg nem is beszélek, hogy én nem vagyok a fogyasztói társadalom bohóca, szóval nem fogok azért több szarért előfizetni, hogy hátha amikor kell, legalább az egyik működik, ennek nem így kell működnie, függetlenül attól hogy sokak szerint így kell, meg így van jó, aztán beállnak a sorba és osztják a hülyeséget.
(#3296) sziszi-fuszi: Miért a PR-en kívül álló ok? Ki mondta, hogy a levegőben kell nekik elvinni az országos optikai gerincet vagy éppen azt kell kibérelni, ugyan így mikor a föld alá éppen hogy elkaparják, ki mondta hogy nem lehet 3-5 méterre leásni? Mert a jogszabály oké hogy minimum 1 métert ír elő, de egy háznak is az alapja kb. minimum annyi és így tovább, szóval nyugodtan lehetne normálisan csinálni, ha nem lennének ennyire ostobák és zsidók, persze itt a pénzsóvár értelemben, mielőtt valaki félreértené.
Azt meg szintén nem mondták nekik, hogy itt a keleti hegyvidékes részen nem lehetne mikrohullámú megoldást kiépíteni, amivel tudnának akár 1 Gbit/s mikrohullámú gerincet is kialakítani nem egy nagy költségen egy ilyen cég számára, azt mehetne a telefon, meg ilyen 0-2-2 Mbit/s internet előfizetőnként, ami már alap kommunikációra éppen elég, de ugye mit várunk, ha az egész hálózatuk egy tákolmány, TFTP szerverükből sincs itt a megyében egy se, így a kábelmodem fel sem csatlakozik, hiába van kapcsolat a CMTS-el és így tovább, szóval ez nem dühöngés, szintén egy szakmai megállapítás, amit egyébként jó ha más is tud, főleg itt a keleti országrészben, de egyébként máshol is gyakori, csak máshol nem évente 20x, hanem mondjuk csak 7x vágják el a gerincet, persze szinte csak az övéket, de a legszomorúbb tényleg az, hogy semmi redundancia nincs és még csak hajlandóság sem arra, hogy legyen, pedig többféleképpen megoldható lenne, nem is olyan nagy összegekért és ez eléggé bosszantó.[ Szerkesztve ]
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz freeknight #3295 üzenetére
A keleti országrészben nem volt PR mert átvágták az országos optikai gerincet. Ő elég gyakran (évente többször) szív ilyen és ehhez hasonló a PR-en kívül álló okok miatt. Abban egyetértünk, hogy erről nem a PR tehet, más szolgáltatónál is előfordul, és felesleges litániát írni. De ha ő itt szeret dühöngeni, ám tegye! Ha neki ettől jobb...
Mi alá kell írás?
-
freeknight
őstag
válasz Alteran-IT #3294 üzenetére
Miért, szerinted a telekomnál nem megy el sose a telefon? Elárulom, elment, nagymamámnál is többször. Ezért vettem neki mobilt is.
Szóval ezért megint kár volt litániát írnod.Ja, nálam persze tökéletes a pr tegnap is és most is.
-
Alteran-IT
őstag
Szerintem életed egyik legjobb döntése volt, vagy legalább is megkímélted magad egy csomó bosszankodástól.
Amúgy én örülök neki, ha másnak jó valami, vagy hogy pl. nem PR-es, csak az a baj, hogy elgondolkodtam azon is, hogy mi van ha valakinek csak PR-es telefonja van otthon, mint pl. idősebbeknél és valami baj van és egy fél napra elmegy az internet, vele együtt pedig ugye az IP alapú telefonhálózatuk is, bármi történjen azalatt a fél nap alatt, se mentőt, se semmit nem tudnak hívni, ha csak a szomszéd nem veszi észre és van mobilja, vagy éppen a T-től van vezetékes telefonja, szóval hihetetlen, hogy ilyeneket megengedhet magának egy ilyen cég és nincs se valami tartalék mikrós vonal ilyenkor legalább a telefonhálózat fenntartására, vagy valami, de mindegy, ha minden igaz a Telekom itt is végez jövőre az optikával, az biztos hogy abban az évben az lesz a legboldogabb napom, mikor megszabadulok tőlük. -
aicon
senior tag
válasz Alteran-IT #3292 üzenetére
Szamodra nem vigasz, de ilyenkor elgondolkodom, hogy jól döntöttem, hogy nem mentem át ehhez a céghez
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
Alteran-IT
őstag
Már megint nincsen internet, kb. az egész megyében, röhej ... nesze neked 21. század, de inkább sötét középkor.
-
tomee987
tag
válasz Krystal_s #3289 üzenetére
Az AMIKO set-top boxokat nem árt időnként kikapcsolni vagy áramtalanítani, mert betelhet az EPG memóriája (amikor DVB-T-n használtam AMIKO Impulse-t ott megtapasztaltam). Jól tudod egyébként, ha a 306 MHz valamelyik csatornájára kapcsolsz (M1 HD, M2 HD, Duna HD, M4 Sport HD), akkor letölti az összes csatornára az EPG-t kb. 30-50 mp alatt, egy hétre előre. Működik Samsung TV-n és boxon is.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Akik SetTopBoxot használnak, nálatok normálisan jelenik meg bővített nézetben a műsorújság? Nagyon lassan és hiányosan tölti be az aktuális műsorokat. Sok adónàl csak akkor jeleníti meg, ha átkapcsolok arra az adóra. Nagyon idegesítő.
Kártyával sem volt tökéletes, de ott az 1-es csatornára kellett kapcsolni és utána betöltte a többit is. -
tomee987
tag
válasz freeknight #3284 üzenetére
Nyilván egy szolgáltatónak nem az a célja, hogy bárkinek olcsón adjon készüléket, hanem az, hogy a szolgáltatása mellé vigyék el a bolti ártól olcsóbban.
Arra viszont van kedvezmény azért elég szépen. Igaz csak két típust néztem most meg hirtelen az árukeresőn, de pl. a főoldalon lévő N32HD105 boltban 39000 Ft a legolcsóbban. Szolgáltatás mellé már 26000 Ft-ért viheted.
Vagy a Hitachi 50HK5601 smart boltban 101000 Ft alatt nincs sehol (inkább jócskán felette), itt azért már 85000-ért a Tiéd.
Vodafonetól most én olyan ajánlatot kaptam emailben, hogy a bolti árhoz képest 1-2000 Ft-tal drágább TV-k, 24 havi részletre, szolgáltatás mellé, 10000-30000 Ft előleggel. Na azt én átb*szásnak éreztem, mert a Mediaban megkapom kamatmentes részletre, ugyanazt a TV-t 1-2000 Ft-al olcsóbban és szolgáltatás nélkül. -
Kaba
veterán
válasz freeknight #3284 üzenetére
Igazad van ezt én is így látom.Ez egy kicsit parasztvakítás,gondolom arra játszanak,hogy a "kedvezményre" majd ráugranak a tájékozatlan emberek.
[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
A PR-Telecom Szeptember 21-től Tv-ket kínál kedvezményesen 24 havi hűség vállalása esetén.
-
Imilenni
addikt
Tegnap hívtak volna, nem tudtam felvenni.
Aztán 2 óra múlva hívtam őket (2kor), azt mondta a telefonnal lévő szemely hogy félórán belül hívnak, hát nem tették.
Ma megint akkor hívtak és nem tudtam felvenni, kész kabaré ami van.Press "F" to pay respects.
-
tomee987
tag
válasz Imilenni #3273 üzenetére
Ha telesales hívott, annak mindenhol van átfutási ideje, mert általában külsős cégek csinálják és nem is a szolgáltató dolgozóival beszélsz.
Az adatok átadásának és feldolgozásának meg van átfutási ideje (általában pár munkanap szokott lenni). Egyébként ÁSZF szerint 15 napjuk van teljesíteni a megrendelést. -
Alteran-IT
őstag
válasz Imilenni #3273 üzenetére
Ezt egyszerűbb ha személyesen intézed és magad mégy be az ügyfélszolgálatra, ugyanis akkor a szerződést ott aláírod, másrészt ha szerencséd van, akkor ha viszed magaddal a modemet, akár cserélni is tudják, bár előtte érdemes odaszólni, hogy legyen náluk egy olyan modem, amire cserélni kell, de a kérdésedre válaszolva, nem felejtenek el, inkább ilyen lassúak, az általuk kijelölt határidőkhöz szinte sosem tudják tartani magukat, de néha a törvényeshez sem.
-
Imilenni
addikt
Jó lassú a PR.
Pénteken hívtak ugye, fél 1 kor okéztam a dolgokat, azt mondta a nő akivel beszéltem hogy küldi a szerződést és majd hívnak legkésőbb hétfő délig egyeztetni a modem cseréről, hát azóta is hívnak, de még a szerződést se kaptam meg mélben... lehet hogy elfelejtettek?Press "F" to pay respects.
-
Imilenni
addikt
Srácok!
Most hívtak hogy falura is megérkezett az 500-as net.
VISZONT!
Sajnos váltani kell a jó öreg Cisco modemet, erre: Arris tg1652s
Mint olvastam nem lehet brige-ként használni, pedig pár hónapja vettem egy jó kis Asus RT-AC65P-t.
Természetesen jól működik, mert mindenre is van használva.
Itthoni szerver van, filmekre, két tv-t hajt meg
6 telefont és 3 PC-t.
Kétlem hogy az Ő általuk adott dolog bírná, vagy tévedek?Press "F" to pay respects.
-
viktorhu
veterán
válasz Fücsök007 #3254 üzenetére
A 8 feltöltési csatornát elég nehéz összehozni ED3.0-n, legalábbis ami nálunk (nem PR) van erősítő, abba fakanállal erőltették be az ötödiket 65 MHz-ig viszi az erősítő, 30 alatt inkább ed3.1 kellene, szóval van 35 MHz feltöltésnek a szegmensre. Ezért kérdeztem, hogy nálatok hány feltöltési csatorna van, meg esetleg milyen frekvenciákon működnek.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
válasz viktorhu #3251 üzenetére
Igen, de a Telekom meg a Vodafone más nagyságú cég, nekik szükség volt erre az átmeneti megoldásra az FTTH előtt. A PR-nél eleve még optikán sincs gigabites csomag, és HFC-n ahol van 500MBit-es csomag, ott csak a feltöltés marad el a konkurenciától. Az ED3.0-s rendszerükből ki lehetne hozni a mostani 12 és 20Mbit helyett 25 és 40Mbit-et. Nem tudni hogy állnak az optikázással PR-nél, de 1 éven belül ha minden igaz a lefedett települések kb. 2/3-a FTTH lesz, a kihagyott településeken már nem fognak kicsit sem ED3.1-re költeni, mivel ahhoz új beltéri egység is kell.
-
-
chester99
aktív tag
Üdv
Nekem sincs bajom a szolgáltatóval, betonstabil a net és a csatornakiosztás is a legjobb az országban. Nálunk pár hónapja érhető el az 500-as net, felvetődött bennem a kérdés kb 15 éves hálózatról beszélünk, mert nem lett újrahúzva, mennyi lehet még ebben? Gigabit?
-
Fücsök007
őstag
válasz Krystal_s #3245 üzenetére
Részben egyetértek, viszont pár dologban nem. Azért mert minden szolgáltatónál van és lesz is probléma, az nem jelenti, hogy minden szolgáltató egyformán rossz. A PR-nél vannak kisebb szolgáltatók akik jobb internetet nyújtanak, és stabilabb a rendszerük, pl. TARR kft., tehát lehet jól csinálni ha olyan a vezetés és van elég képzett szakember + szerelő a cégnél. Nyilván a nagy országos szolgáltatóknál a legnehezebb megoldani, hogy szinte mindenütt ugyanolyan szolgáltatást nyújtson, de a német Telekom összességében sokkal jobb VDSL2 hálózattal rendelkezik mint a magyar leányvállalat, nálunk inkább átmeneti megoldás az optika előtt. Továbbá egy nagyon kicsi szolgáltató nem tud annyit adni mint egy közepes vagy nagy szolgáltató, hacsak nem nyert a SZIP program keretében rá pályázati pénzt, szerencsére ilyen is van, ami valós konkurenciát teremt a térségben. (Persze el lehet rontani ezt is, de legalább a következő pár évben a fejlesztések hatására nő a verseny, és a magas áron rosszul működő "élősködő" helyi kis szolgáltatók is tönkre fognak menni.) Mi felhasználók akkor járunk jól, ha nincs duopol helyzet egy településen, akkor garantált a verseny, addig egymáshoz árazzák(kisebb szolgáltatók) vagy kedvezmény nélküli árat adnak( nagyobb szolgáltatók). Szóval mindenki döntse el helyben milyen szolgáltatás(ok) milyen áron felelnek meg neki a legjobban, csak járjon alaposan utána a lehetőségeinek. Egyébként minden szolgáltatónak kellenek a kisebb-nagyobb pofonok ha jobb minőséget szeretnél. A kábelTV szolgáltatást most nem említeném, mivel nagyon eltérő helyi igények és rendszerek/eszközök vannak a szolgáltatóknál, így még kevésbé van értelme általánosítani.
[ Szerkesztve ]
-
tomee987
tag
válasz Krystal_s #3245 üzenetére
Ha garanciális még a TV-d kérj alaplap cserét. Nekem is ez volt a UPC kábelen a gond, hogy bekockázott jópár HD csatorna, miközben hálózati hiba nem volt.
Kijött a TV szervízes, kicserélte az alaplapot, azóta nincs gond. Az alaplapon található CI kártyaolvasó lehetett problémás a régi alaplapon és ez okozta a képmegjelenítésben a pixelesedést. -
Krystal_s
addikt
Furcsa, hogy egy ilyen igazságtalan, kizsákmányoló világban pont azokat támadják az emberek (mindenhol), akik kimondják a problémát és kiállnak az igazuk mellett. Bár több szókimondó ember lenne, akkor nem jutott volna ide a világ.
Más dolog, hogy sok értelme nincs túl sokat szidni itt semmit, mert a többi szolgáltató sem jobb egy kicsit sem. Szerencsén, helyen, szerelőkön múlik az adott szolgáltatás minősége. A legtöbb bosszúságot a hozzá nem értő szerelőknek nevezett egyének okozzák.Nem rossz indulatból, de azt kívánnám itt pár túl elégedett embernek, hogy éljék át milyen, amikor éveken át szívatja őket egy szolgáltató és most nagyon nem a Pr-re gondoltam, van náluk sokkal rosszabb. Telekom szerelők, de leginkább a Pipics, Petecom féle ..."szolgáltatások" max 10-es net (állandó gondokkal) 2020-ban. Amikor nincs más a környéken (Bükfürdő, ismert turisztikai hely) és eszük ágában sincs javítani a helyzeten, de szándékosan rontanak is, mert megtehetik... mert senki nem mer fellépni ellenük és nem is lehet az őket védő szerződés miatt. Kíváncsi lennék ilyen esetben milyen szidalmazó reakciók és vélemények lennének azoktól, akik számára zavaró az elégedetlenség.
Abban egyetértek, hogy a PR-Telecom mint cég, nem rosszabb a többinél.
..és hogy On is legyek. Ma megint voltak nálunk a Pr-esek, de most nem az internet miatt, hanem a régóta kb 10 HD csatorna kockásodása miatt. Kártya helyett box lett. (2500 Ft) Ez tűnt most a legegyszerűbb megoldásnak, mivel hibát nem találtak.
-
masterful87
senior tag
válasz Alteran-IT #3241 üzenetére
Egy szakmai topikban szinte minden egyes kisregényedet a regnáló kormány és annak barátainak szidalmazásával kezded!
(ÁSZF, III. Moderáció, 10. Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban, 10-es pont!)És ezek után komolyan elvárod, hogy bárki is adjon a szavadra???
[ Szerkesztve ]
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Alteran-IT #3241 üzenetére
Tudod írhatsz te itt mindig regényeket, meg magyarázkodhatsz, attól még marhaságokat szoktál összehozni egy kalap alá véve telekomot (nem a céget, az ipart) , it-t és a politikát. Be kell lássam ehhez "tehetség" kell!
Mi alá kell írás?
-
freeknight
őstag
válasz Alteran-IT #3239 üzenetére
Én Mezőcsáton lakom, 6000 fős városka, tehát nagyon nem falu, és még sincs semmi probléma a hálózatukkal, pedig nem csak nálam szolgáltatnak, hanem vagy 10 másik ismerősnél is, akik szintén teljes megelégedéssel használják a szolgáltatást. És érdekes módon a topikban senki mástól nem is hallani panaszt, csak tőled. Én elhiszem, hogy nálad szar, de ezek szerint nem igazán te képviseled a többséget.
Nálunk persze teljesen újra lett húzva a koax hálózatuk, ahogy a környékbeli településeken is, a SZIP keretében. Amit nem értek, nálunk miért nem tudtak optikát kihúzni, ha már úgyis újrakábeleztek mindent, ezt aláírom, hogy nagy negatívum.De én arra is felhívtam többször is a figyelmedet, hogy a Telekom se különb semmivel. Ők is egy cég, nyilván a lehető legkevesebb befektetéssel akarják a lehető legtöbb pénzt behúzni az emberektől, nem jótékonysági intézmény.
Róluk csak annyit, hogy amíg nem volt konkurenciájuk nálunk, szartak bele egy nagyot, és egész 2018-ig, az új PR hálózat átadásáig kisujjukat sem mozdították, és gyalázatos 20 mbites ADSL-t szolgáltattak, amiről abszolút semmiféle pozitívumot nem tudtam elmondani azon kívül, hogy legalább stabil volt. Most már sorra kötnek át róluk PR-re itt az emberek és feléledtek, most már szolgáltatnak "hipergyors" 70 mbites netet is, persze csak bizonyos utcákban elérhető. Na az viszont 2 ismerősöm szerint, akik még szenvednek velük egyáltalán nem stabil, este csak a szokásos 20 mbit van, míg én minden napszakban élvezem a PR teljes 250 mbit-jét.
Ráadásul pont ma beszéltem céges bekötés miatt telekomos szereővel, és nálunk már október óta elérhető lenne az optikai hálózatuk (nyilván a PR konkurenciája miatt, ha ők nem lennének erről szó sem lenne továbbra sem), de nem tudnak szolgáltatni, mert a dilettáns pénzéhes Telekom banda sajnálja a pénzt a település bekábelezésére, és állami pénzcsapra várnak. Ismerős ez valahonnan?Szóval csak ennyit akartam, személy szerint nincs bajom veled, látható, hogy értesz is a hálózatokhoz, de az én tapasztalataim meg pontosan ellentétesek a tieiddel, mind a PR, mind a Telekom oldaláról.
-
Alteran-IT
őstag
válasz sziszi-fuszi #3240 üzenetére
Tényeket itt én mondtam, valamint nem tudom hogy normális szavak hol nincsenek, mert hogy anyázást meg hasonlót nem látsz tőlem, az is biztos.
Az más, hogy ha azt mondom hogy szar, a szar egy magyar szó, most azért mert neked ez nem tetszik, vagy éppen nem tudod értelmezni, ezért én nem fogok más megfelelőt használni, érdekes mód másnak semmi baja nincs vele.
Egyébként megint ott a hazugság a mondataidban, nem fogok mindent kielemezni, mert a fröcsögés már megvolt, szidni meg megint nem szidok mindent és mindenkit, csak ami szar, márpedig:
-Az ország és vezetése általánosságban szar, ahogy a legtöbb haveri alapon vezetett cég és annak vezetése is és ezt nem csak én mondom, hanem az ország értelmiségi rétege, nyilván aki nem így látja, az nincs benne ebben a rétegben, illetve ennek a rétegnek egy jó része már külföldön van, mert nem bírta ami itt megy.
- A PR szolgáltatási hálózata jó pár helyen szar, a nincs net fb oldalt sem én alapítottam, ahogy a másik ph-s kolléga sem én voltam, aki talán szigetszentmiklósi volt, de ott is egy kalap szar volt a szolgáltatásuk, nem csak itt.
Hogy a tények meg gusztustalanok, arról nem én tehetek, én csak kimondom, az országon meg a szolgáltatón meg nem én fogok, meg nem is akarok változtatni, hogy ne ez legyen az igazság, szóval nem, nem akarok én mindent jobban csinálni, már én is unom és lehet kimegyek külföldre, csak legyen vége ennek a vírushelyzetnek is, amit ez a majom kormány nem tudott rendesen lekezelni.
Egyébként mondtam már neked azt hiszem, hogy nem tudsz olvasni, én írtam hogy valószínűleg itt helyileg szar a hálózat több helyen, vagyis helyi műszaki probléma van, mert nekem is van olyan más településen élő PR-es ismerősöm, aki elégedett a szolgáltatással, mondjuk ő talán csak egy erősítőnyire és 100 méteren belül van a Node-tól, így nem csoda, a szolgáltató meg a háztartásomon kívüli rajta kívül álló műszaki problémákat oldja meg valahogy, már ha olyanról van szó mint pl. az émász hülyesége néha, bár ilyen probléma nincs mostanában.
Egyébként a túlterheltséget kivéve mostanában nekem sincs különösebb problémám, de azért elég szomorú hogy a 120-ból átlagban 50-80 Mbit/s van meg lefele, a túlterhelésről meg ők tehetnek, mert egyrészt szarul lett kialakítva a szegmens, másrészt azóta se nagyon csináltak semmit, hogy jobb legyen, szóval erre most mit mondjak neked.
Ha meg a Telekom kiépíti az optikát végre, akkor azonnal itt hagyom őket, azonban úgy hallottam, a vírus kicsit nekik is, meg az alvállalkozónak is betett, szóval jelenleg nincs alternatíva.
Hát ne haragudj, de erre a szintre nem is tudnál süllyedni, mert ellentétes irányban van a süllyedés irányával, na de mindegy, legyen igazad most az egyszer. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Alteran-IT #3239 üzenetére
Semmi személyeskedés nem volt. Pusztán tények! Soha egy normális szavad nincs, nem is volt, nem csak ebben a topikban, máshol sem. Csak fröcsögsz, szidsz mindent és mindenkit, mintha te lennél a megváltó aki mindenkinél mindent jobban tud, és mindenhez IS ért. Nem mondom, hogy rosszak a szakmai meglátásaid. De a megfogalmazások, a fröcsögés és rinyálás, hogy mindig minden "szar'" és csak akkor lenne jó, ha úgy csinálnák ahogy "én" mondom.... Ez gusztustalan és nagyon nagyon nem igaz. A személyes tapasztalataid alapján írsz le mindent, és abból következtetsz egy országos cél által nyújtott szolgáltatásra. Soha, egy másodpercig fel nem merült benned, hogy esetleg nálad, a te közvetlen környezetedben van valami műszaki probléma, ami a szolgáltató hatáskörén kívüli. Tudod, nem az amit, hanem ahogy előadod az a baj. S még mindig itt vagy a cégnél, pedig sok sok éve szidod őket. MIért nem hagyod itt? (Ja ez már volt téma és akkor is csak fröcsögtél.) Azon meg tényleg csak mosolyogni lehet, mert dühöngeni semmi értelme. Úgysem változol meg te sem, és a körülmények sem. Így ezt kell elfogadni. Részemről a veled való vitát lezártam. Bocsánat de van az a szint ahova én már nem süllyedek, és a te általad gyakorolt stílus az a szint.
Mi alá kell írás?
-
Alteran-IT
őstag
válasz tomee987 #3229 üzenetére
Miért ne lenne szokás, miért beszélsz hülyeséget? Az hogy a PR-nél nem szoktak, az egy dolog, egyébként szoktak mérni jelszintet, illetve jel minőséget, másképp hogy tudnák azt is, hogy hova kell erősítőt tenni, illetve hogy kell beállítani, főleg a PR-nél, mondjuk gondolom nem kell említenem hogy volt itt egy olyan tag, akinél elbaszták az erősítő beállítást is amit a házba tettek, szóval valószínűleg hasra ütés szerűen dolgoznak, jó hogy emlékeztettél rá.
Az meg a másik, hogy ígérték hogy mérnek, kimentek, majd vissza mentek, ez mi?
UPC-nek meg nincs 5-10 évnél idősebb koax hálózata, a koax nekik az istenük volt, nem hanyagolták el úgy mint a PR, max. nem vetted észre hogy cserélték, meg 30 éve UPC ... a hülyeség az megy, hogy legyen egy újabb PR-es előfizető, mondjuk én nem bánom(#3231) sziszi-fuszi: Én tényeken kívül nem mondtam mást, viszont te meg nem tudsz mást, mint személyeskedni, amit jó lenne ha befejeznél, ha már ész érveid nincsenek, az meg megint más, hogy ha le van írva valami és nem érted, akkor csak mosolyogni tudsz, ez a te problémád, nem az enyém.
Egyébként nem tudom hogy észrevettétek-e, de az emberek többsége nem jár ilyen szakmai fórumokra, csak pl. facebook-ra, ott viszont elég gyakran lehet látni panaszkodást, legalább is egy rövid ideig, mert ahol sok van, ott általában nem csak a hozzászólásokat, hanem a posztot is törlik egy idő után, ugye ez a hiteles látszat, illetve tájékoztatás.(#3233) freeknight: Én azt írtam le, ami helyileg igaz, kapásból előszedek 20 embert a városból az ismerősi körömből, aki elégedetlen a szolgáltatással, persze lehet itt ilyen bénák, meg ugye mint írtam, nem mindegy hogy hol vagy, egy falut szépen le lehet fedni olyan hálózattal, amin elég kevés a hibalehetőség, mert ha van elég node, akkor kevés erősítő kell és már csak max. a csatlakozások, azok beázása, vagy a kábel megtörése okozza a gondot, azonban itt a lefedettség eléggé szar, mert egy node jóval nagyobb körzetet lefed, jóval több az erősítő, ezáltal a csatlakozó és a hibalehetőség is, szóval itt ténylegesen szar, az más hogy nálatok nem.
Egy próbát megér ugye az "elállási" idővel, viszont az hogy kimennek mérni és nem is mérnek semmit egy eléggé régóta nem használt hálózaton, az azért eléggé minősíti őket helyileg, a sávszélességgel lehet amúgy nem lesz gond, de a kábelhálózat ezek alapján eléggé kérdéses még mindig, de majd ha előfizet rá, akkor meglátjuk. -
aicon
senior tag
köszönöm a sok segítőkész hozzászólást mindenkinek
Tv nem kell======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
tomee987
tag
Ha csak pár utcára van tőled Kisfundy akkor valószínűleg egy node körzetben is vagytok, tehát ugyanazt fogod kapni te is, mint ő. Ha nála nincs leterhelve a hálózat, akkor nálad sem lesz.
Egyébként szüleimnek is és nagyszüleimnek is PR van már vagy 15 éve, összesen ez idő alatt összesen 2-szer ha hívtak szerelőt hiba miatt. Egyszer TV-vel volt gond, egyszer (meg mint kiderült) a régi Motorola modem adta meg magát és azt cserélték Ciscora. -
freeknight
őstag
Igen, azt azért vedd figyelembe, hogy messze nem annyira szar a szolgáltatás minősége, mint azt alteran írja!
Én annyit tudok mondani, hogy a 2 év alatt nem produkált több hibát, mint a telekom a rendszere. Egyetlen nagy vihar miatti éjszakai kiesést leszámítva betonstabil minden. Szerintem ez 2 év alatt nem rossz hibaarány.
Arról már ne is beszéljunk, hogy a telekomhoz képest a mi városunkban több, mint 10-szer akkora sávszélt kínálnak, amit még este is tart mindig szépen.[ Szerkesztve ]
-
sziszi-fuszi
senior tag
Rossz emberre hallgattál a topikból. Évek óta nem tud mást csinálni mint rinyálni és fröcsögni. Annak ellenére, hogy a szolgáltatással a legtöbb helyen nincs semmiféle probléma! Csak olvass vissza néhány "tanácsát". Csak megmosolyogni lehet, és ráhagyni. Ha annyira rossz lenne a szolgáltatás sokkal több hozzászólást olvasnál, Nincs. Nem véletlenül. Pedig azért ügyfelük van bőven.
Mi alá kell írás?
-
aicon
senior tag
válasz tomee987 #3229 üzenetére
elengedtem a témát, nem én leszek a tesztelőjük
egy másik szolgáltató (de inkább kettő) már eljátszotta ezt velem más településen, beázott vezeték, erősítő gondok, lerázó válaszok, nájndánke======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
tomee987
tag
Koaxon nem szokás méregetni, nem tudom ezt honnan vetted, hogy bármit is méregetni fognak? Más szolgáltató sem méreget. Nekem a UPC mikor rendeltem meg annyit mondott, hogy megnézi a rendszerben, 2 perc türelmet kér. Rendszer szerint elérhető nálunk, be tudják kötni, ha megrendelem kijön a szerelő. Itt a UPC-nek egyébként 25-30 éves koax hálózata van mégis megy rajta az 500 Mbit/s, ez nem rézpár, hogy számítana a központ távolsága. Jött is a UPC-s szaki bekötötte, na akkor mért rajta (de csak a telefonjával a modem értékeit nézte, műszer nem volt nála) és kész is.
Egyébként ne feledd, a 14 napos azonnali felmondási jog hűségszerződés esetén is megillet a szolgáltatás létesítésétől számítva. -
aicon
senior tag
válasz Alteran-IT #3227 üzenetére
Megfogadom a tanacsod
Mindenkinek köszönöm======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
Alteran-IT
őstag
Gondoltam hogy ez lesz, igazából mást nem is lehet elvárni ettől a tróger cégtől, sőt le merem fogadni, hogy valószínűleg ezért is nincs az utcátokban egy előfizető sem, mert szar a hálózat azt már más is megunta, ők meg szarnak rá, az a jó ha 0 munkáért kapják a fizetést, de a cég profilja is hasonló, 0 önerőből max. profitot akarnak elérni, kb. mint mészárosék, ezért rohad le az egész ország, nem csak ott az a kábelhálózat.
Szerintem hagyd a fenébe, jobban jársz, mert gondolom ha nincs rajta elfizető, akkor nem is nyúltak hozzá, az erősítőket se tudják így ellenőrizni, szóval valószínűleg az elején minden bajod lenne vele, sőt ha ilyen a szerelők mentalitása, akkor utána is csak a baj lenne vele, szóval szerintem hagyd.
Ha meg ott van a DSLAM a közelben és esetleg a 100 megás net nem valami jó, akkor kérj egy bondingot, már ha van még szabad érpár, bár nem biztos, legalább is abból kiindulva, hogy a PR-nél ott nem nagyon vannak előfizetők, gondolom akkor marad a Telekom, illetve TV-ből a tányéros TV valamelyik szolgáltatótól.
Akali meg nem valami nagy település, valószínűleg ott sincs külön CMTS, csak ugyan úgy van megoldva, mint itt egy 16 ezres városban, hogy a szomszéd városból jön át egy több eres optikai kábel, ami a föld alatt szétágazik és megy szét a város különböző pontjaira, majd az oszlopokon egy konverter segítségével lesz belőle koax, de igazából koax-nál a távolság mindegy is, ugyanis ott nem annak függvényében romlik a vonal, mert egy erősítő megoldja, csak ugye ha az erősítő döglődik valami miatt (pl. beázás), vagy egy csatlakozás rossz, akkor még rosszabb a kapcsolat, mint ha egy DSL-nél lenne valami hasonló csatlakozó, illetve egyéb probléma, a digitális adás minőségére meg ne is térjünk rá ilyen esetben. -
aicon
senior tag
-
aicon
senior tag
válasz freeknight #3222 üzenetére
valóban furcsa, telekom azért megnézte a vonalat bekötés előtt, pedig a DSLAM nincs 200 m-re vezetékileg
annyit mondtam az üfsz-nek, hogyha mérnek és tudunk adatokat a vonalról visszatérünk rá, ha nem, akkor köszönöm a rám fordított időt[ Szerkesztve ]
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
aicon
senior tag
megtörtént a megígért vezeték ellenőrzés
kb. 30 mp-t tartott, abból állt, hogy végigjöttek a kisbusszal, megfordultak és már mentek is, még ki se szálltak, utána lejelentették a központnak, hogy minden rendben, beköthető az internet, 15+ éves koax a villanyoszlopokon, az utcában senkinek nincs szolgáltatás tőlük.
űfsz szerint le kellet volna mérjék a vezetéket, ez állt a munkalaponno comment!
-
aicon
senior tag
válasz Alteran-IT #3217 üzenetére
nem tudom mit fognak csinálni a szerelők, üfsz erre nem tudott nyilatkozni, meglátjuk
-
Alteran-IT
őstag
Hát ha most ilyen jó a feltöltés a T-nél, akkor én nem váltanék, mert az egész jó, sőt ha VDSL-ed van, akkor gondolom még olyan 80-100 Mbit/s körül van a letöltés is, ami szintén jó, tudom ma már kevés, de egy jól bekötött és zaj nélküli VDSL vonal még mindig stabilabb, mint egy DOCSIS 3.0 hálózat, főleg mint amelyik a PR-nél van, persze néhol nincs semmi baj vele, de sajnos én nem esek bele abba a körbe, akiknél jó a hálózat, na meg ugye ha nálad sem a legjobb, vagy éppen túlterhelt, akkor az IP kamerák nem nagyon fogják szeretni a változó sávszélességet, mondjuk nem tudom hogy csak simán nézi valaki egy-egy kamera képét, vagy egy távoli NVR veszi az összeset, mert ugye az több kamera stream-jét is használja, ami eléggé sávszélesség igényes.
Egyébként a PR fog akkor jelszintet mérni? Mert némely szerelő náluk is szereti előadni magát, hogy milyen tökéletes a vonal, persze nulla szaktudás nélkül, aztán ugye előfizetsz rá, hűséget kötsz, bekötik a szart és megszívod, persze lehet hogy tényleg jó, de nem biztos, azt tudom javasolni, hogy az utcában ha van PR-es ismerősöd, akkor kérdezd meg milyen tapasztalatai vannak az internettel, esetleg nézz a modem felületén nála jelszintet és zajt, illetve sebességet is mérj, abból lehet következtetni, hogy nálad kb. milyen lesz.Amúgy a Telekom a legjobb a lusta disznó szerelőivel, ezt bondingos "bekötéseknél" tapasztalom, központ mindent elintéz, mér vonalat, megnézi hogy van-e szabad hely és így tovább, szerelő megkapja a munkalapot, majd kimegy az ügyfélhez, előadja magát, hogy nincs szabad vonal, a bekötési/munkalapot meg valami mással visszadobja, szóval hihetetlen milyen faszkalapokat alkalmaznak, persze van szabad vonal, csak egy bonding kicsit körülményesebb, meghaladja azt a kis szellemi kapacitásukat is, főleg hogy a legtöbb esetben egy egyszerű kábel összekötést sem tudnak rendesen megcsinálni, azt két nap múlva a friss bekötés már nem működik, szóval érdekes "emberek" vannak a T-nél is, na mindegy.
(#3216) Kisfundy: Nem biztos hogy megtelt, lehet csak basznak rá, mert nem 5 perc lenne egy bekötés mondjuk egy átrendezés miatt, hanem 10 perc, ugye épp ezt írtam le, csak más esetben, sajnos néha csak lusta és/vagy tehetségtelenek f@szkalapok a szerelők, ezt meg általában az előfizető szívja meg.
Itt már csak azért is el tudják hitetni, hogy nincs szabad vonal, mert hamarosan lesz optika, azt ráfogják arra, hogy azért kukázzák a hálózatot, mert nem lehet több előfizetőt bekötni, persze valójában nem azért, de azért az egyszerű előfizetőket jól hülyének nézik.[ Szerkesztve ]
-
-
aicon
senior tag
válasz Alteran-IT #3212 üzenetére
köszönöm,
az upload lenne a fontosabb, jelenleg stabilan megy 24-28 Mb/s, telekomtól
14-20 visszalépés lenne
torrent nem igazán érdekel, inkább az ip kamerák fontosak nekem, hogy legyen sávjuk felfele
bár megigérték, hogy kijönnek megnézni a vonalat, mielőtt bármit is csinálnának
kíváncsi vagyok mire jutnak, mit adnak elő...
telekomtól is sok mesét előadtak már....
bár mostaniban nincs gond velük, viszont az ügyfélszolgálat rettenetes náluk,
hócipőmegtöltő======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
Alteran-IT
őstag
Jó de átlag felhasználókról beszéltem, akik HDD-re töltenek, SSD-re tölteni meg igazából hülyeség, ezért is nem hoztam fel (processzorból meg nem kell i7, elég egy i3, vagy újabb generáció esetén egy pentium is a kihajtáshoz, csak más feladattal ne legyen agyonterhelve), mondjuk ez is olyan, hogy akinek egy SSD kb. filléres tétel, annak ugye nem hülyeség, de kevés olyan ember van, főleg mo-on.
Egyébként HDD-re is lehet tölteni akár 500 Mbit/s feletti sebességgel torrentel, csak nem mindegy, hány szálas a torrent, illetve hogy milyen beállítások aktívak, mert az előre lefoglalást meg ilyeneket célszerű ebben az esetben kikapcsolni, csak akkor valószínűleg igen töredezett lesz a HDD.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Alteran-IT #3212 üzenetére
Ha erős vasad van és SSD-re töltesz, a torent kihajtja a gigabitet is.
-
Alteran-IT
őstag
500-at szerintem nem éri meg, mert úgy veszem észre, te kicsit komplexebben használnád, az ilyen Intel Puma 6 chipsetes modemek meg még modem módban sem nagyon szeretik az ilyet, arról meg nem is beszélve, hogy egy szegmens kapacitása kb. 750-800/100 Mbit/s, ha ezen más is van 500-as nettel, vagy több 250-es nettel, akkora sebesség igen alá fog menni, itt legalább is az 500-as netek nem teljesítenek valami jól ismerősök körében, olyan 300-460 között szokott lenni általában lefele, felfele 14-20 Mbit/s, bár ismerősök is leginkább torrenteznek, meg speedtest-en ellenőrzik, ugye torrent nem nagyon tudja kihajtani a legtöbbnél, speedtest meg akkor érvényes, amikor épp méred, szóval szerintem fontold meg a 250-es netet, igaz a feltöltés csak 12 Mbit/s, de a fizikai hálózattal nincs különösebb probléma és agyonterhelve sincs a szegmensed, akkor egy stabil internethozzáférésed lesz, ami sebességben is meglesz valószínűleg, 500-nál ugye a fentebb írt infók miatt nem garantált, de hát ugye ők sem garantálják, na meg ha a 250-es stabil és meg vagy elégedve, akkor felfele lehet még váltani, lefele nem nagyon, azt általában ki kell harcolni.
-
aicon
senior tag
válasz freeknight #3207 üzenetére
köszönöm mindenkinek aki válaszolt,
még annyi, hogy mennyire szokott megszakadni, kimaradni?
régebben (több éve) egy kis vihartól is elment órákra...
ezen történ valami változás?======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
freeknight
őstag
Nem natolnak, publikus az ip.
Az 500-as nethez csak Arris routert adnak, azt mindenképp le kell zongorázni velük, hogy bridge módban legyen.
A 250-es netet ezért fontold meg, ahhoz lehet kérni csak modemet, Cisco márkájú, jobb megoldás. Én ezért nem léptem még feljebb 500-as netre.
Én nem panaszkodom a szolgáltatásra, este se ment még sose 180 mbit alá, bár megjegyzem nálunk új kiépítésű a hálózat.[ Szerkesztve ]
-
aicon
senior tag
Nem tudja valaki, hogy balatonakaliban milyen a szolgáltatás minősége?
a legnagyobb csomagjuk érdekelne
Publikus IP-t ad a szolgáltató vagy natol?
Gondolkodom áttérni a telekomtól, és csak internet kellene, modem (hgv) bridge módban, saját router és funkciói (DDNS, VPN, kamerák távoli elérése, stb) megőrzése mellett.
thx======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla