Hirdetés
-
IT café
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mágus2 #94898 üzenetére
Nem én állítottam, az amúgy szvsz jól dolgozó szerelő.
Aamikor besokalltam főfékhenger, 4x fékfolyadék-csere után, és alánéztem az autónak, szörnyedtem el, hogy milyen állapotú a tárcsa. Kapott még a betét egy pár napos esélyt, hogy hátha, majd tárcsa. Ez volt a történet.
Egy hétig vezetem egy 1.4es Rönó Scálát 3sebességes autómatával, picikét felüdülés volt a skodriba újra beülni. Pedig a köv autóm autómata lesz, már biztos vagyok benne. és Honda.
inkább használnám egy megfelelő országban.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
bajnokpityu #94897 üzenetére
Pedig mennyire állítottad, hogy a tárcsa és betét rendben.
Örülök, hogy a végére jártál.
A kulcsra visszatérve, nekem már az újabb fajta van, szerintem neked is. Aminek csak kézzel le kell venni a fedelét. A régebbi széthúzhatós csak octavia 1-hez volt.
-
bajnokpityu
félisten
köszönöm szépen mindkettőtöknek.
Mágus, nem tom mi lenne velünk Nélküled.
A fékem meggyógyult. Tárcsa-csere megoldotta a problémát, pedig még teljesen össze se kopott. Még sikamlós a tárcsa, és még a megmunkálási hullámok is néhol kitapinthatóak, de valami ilyesminek gondolok egy üzemi féket. -
norrberth
addikt
válasz
bajnokpityu #94892 üzenetére
Kézzel is széttudod húzni, ne állj neki semmit feszegetni, van egy technikája könnyen szétjön. Látom a videókon a sok birka feszegeti lapos csavarhúzóval. Én az elsőt mondom amit ez a birka is csavarhúzóval feszeget! töltök már fel egyet hogy kell profin szétszedni csavarhúzó nélkül...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
bajnokpityu #94894 üzenetére
N 10528301 alias CR 2032.
K Norbi. 2 fajta kulcs van.
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
bajnokpityu #94892 üzenetére
Attól függ, milyen kulcs, nagy többségbe az való.
-
bajnokpityu
félisten
Bicskakulcsba 2032es gombelem való, ugye?
-
LoOsEr 01
csendes tag
válasz
szkinni #94885 üzenetére
Nekem kicsit vastagabb a kezem és bal kézzel ügyetlen vok, mert a jobb meg nem fér oda, akkor nem látom mit csinálok.
De olyan kis helyre van minden vacak bezsúfolva, hogy csak a kocsi szétbontásával szerelhető egy nyamvadt izzócsere.Agyatlan b@rom volt aki tervezte a kocsit!!!
-
LoOsEr 01
csendes tag
Vw Golf 5-ben a távolsági fényszórót akartam kicserélni tegnap este és sikerült vagy eltörnöm vagy csak kiugrasztanom a helyéről azt a kis fém keretet, amit az égőt a helyén tartja. Eltörhetett vagyis ki tud törni a helyéről vagy a szentlélek tartja ott? Mivel agyatlanul lett tervezve a fényszóró, ezért az egész lámpatestet ki kellene szedni.
-
maggi1886076
addikt
válasz
FoBCRaistlin #94872 üzenetére
1.4 PD sport
80LE
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
FoBCRaistlin #94872 üzenetére
1.4 PD.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
maggi1886076 #94862 üzenetére
Mit kell tudni Ibikéről?
-
Piwi
veterán
tudtam én hogy nem kell menjek a gumishoz,mindjárt megütötte a szemem egy ... [link]
kár hogy nem eredeti volt,akkor még gyorsba fel is próbáltattam volna
-
net84
őstag
-
net84
őstag
válasz
Dr.Zoo #94858 üzenetére
Állítólag...
Kaptam egy stóc papírost a tesztről és az elvégzett munkáról is. Grafikonok, mérések, stb. Legközelebb megyek le a parkolóba, kiszedem a kocsiból a papírokat, megnézem, kik voltak.
Ha jól emlékszem, az új középrész lett volna húzós, ~80k + ÁFA. De ezt megúsztam.Valahol van képem az elötte-utána állapotról. Megkeresgélem azt is.
(#94853) kk831228 - ha lóg a közepe, akkor az már a csere irányába húzza a dolgot.
Nekem a közepe szépen állt a helyén és a lapátoknak sem volt gondja. A geo volt a fő ludas, ami meg volt szorulva és 8bar-on (vákum) volt hajlandó átugrani. Ha pedig átugrott, ott maradt és sok lett a levegő a motornak, amit az elektronika egy tiltással díjazott. -
Piwi
veterán
válasz
maggi1886076 #94866 üzenetére
van egy 22-em,beveszed?
-
Piwi
veterán
válasz
4 mankókerék járt az autóhoz?
-
tresh
veterán
válasz
Magas
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
zsolt19900 #94856 üzenetére
A belső csak nem fér ki. Ezért kell levenni a rugós tagot.
-
norrberth
addikt
-
válasz
brumi1024 #94847 üzenetére
Volt egy kicsi boyrészeres érzésem, ha jársz felém napközben, szívesen megmutatom élőben is (XII., Moszkva tértől 5 percre, este XII. Orbán tér). Itt vettem: [link]
@mmds: next time D lesz!
@Ace, tomcsi, Mágus, Vr6, varsam, joamilestone, Norbi:
Ha valakit kihagytam, akkor bocsánat!
@Vr6: nem tudom közelebb hozni őket egymáshoz, így adja ki parhuzamosra.
-
Mágus2
Közösségépítő
-
Ace owner
addikt
[link]
Az mondjuk így korrekt.. -
Jaded
őstag
válasz
Mágus2 #94833 üzenetére
1.A segédgörgőt cseréltük mikor a vezérlést. Dayco szíj van fenn, de már nem azt tennék fel, hanem Contit. Nem tudom elmagyarázni, valami nem odavaló hangot hallok, ezért gondoltam a vezérlésre.
Van az ékszíjnak is hangja (vagy valamelyik görgőnek). Az az érdekes, hogy amikor beindítom, hidegen nincs hangja, fokozatosan kezd el "nyekeregni". Húztunk rajta, akkor ó volt, de ez is kb 2 hónapig tartott.2.Sárga is létezik gyári? Meg kellene néznem milyen van benne.
3.Nem tudom, nekem a kipufogó jónak tűnik, persze a belsejébe nem látok bele. Ezt nem olcsó mulatság cserélni.
4.Merre találom az EGR-t? És mivel érdmes ezt és a szívósort tisztítani? Mennyire macerás leszedni?
5.Ez pipa
6.Jobbra-balra "kileng". Kb 1 centit jár.
-
-
Mágus2
Közösségépítő
1. Akkor kell cserélni a hosszbordásat, amikor a vezlérlést, ha meg van repedezve hamarabb is lehet, milyen hangra gondolsz? Lehet hangja, ha dayco szíj van rajta vagy a felső segéd görgő kiszáradt és elhalálozott. Ez külön is cserélhető, nem kell lebontani a vezérlést.
2. Cseréld le a szervó olajat, rosszabb nem lesz tőle, ha az eredeti bele való olajat használod. Ha még a sárga volt benne az nem keverhető a zölddel.
3. Ez bármi lehet, kipufogó a fő gyanúsított, nem foltozgatni kell, hanem cserélni, mert belül is szét tud rohadni, összeomlik a dob és búg, meg fojtja a motort.
4.Van benne EGR, érdemes kipucolni a szívósorral, ha még nem volt.
5.Felnyomja az olajat, normális.
6. Mi az hogy jár? Lóg? Akkor a rudazat el van kopva.
-
Jaded
őstag
Akkor kb félidős a vezérlés (nincs benne még 40 ezer). Hangja lehet? Gondolok itt a szíjra magára vagy görgőre. Ékszíj csere is akkor?
Olvastam valahol, hogy emberünk lecserélte a szervó olajat és rosszabb lett tőle a szervóA többire ötlet esetleg? Mágus? Szívesem venném a te ötleteid, tanácsaid is
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
zsolt19900 #94829 üzenetére
Az a hosszú csavar, ami a két lengőkart a gólyalábhoz fogja, szívás. Videó van, de nem fogsz neki örülni.
Megfelelő szaktudás és szerszámok nélkül ne kezdj neki.
-
zsolt19900
őstag
köszike, de egyenlőre most egyenként is elég lesz megvennem
lehet, hogy szettben olcsóbb stb. stb. de berendeltem a kettő felsőt, ma neki is nézünk, hogy megtudjuk-e oldani
....bocsi Mági, csak így tudtam linkelni
van esetleg erre yt videó? tudnátok nekem linkelni esetleg? róluk lenne szó
mármint a cserére
-
Jaded
őstag
Én feltettem a nyárikat, ha beüt a krach, akkor visszateszem a télit.Kérdéseim lennének a képen látható autóról:
1.hány km-enként kell ékszíjat és vezérlést cserélni? A vezérlésnek lehet "hangja"?
2.le szeretném cserélni a szervó olajat, mehet bele a gyári zöld színű? Nem lesz rosszabb ha lecserélem?
3.kb 1700-2000-es fordulaton (ha itt tartom) búg. Kicseréltük a kipufogón a rezócsövet, mert a fémháló le volt szakadva, gondoltam ez a baja. Jó is volt, kb 40 km-ig. Akkor behegesztettünk egy kis lyukat is rajta. 2 felé szedhető, egy összekötő csővel van összefogatva, azt is cseréltem, a régi már nem szorított. De még mindig búgvalami tipp mi lehet a baj? Én a szívósornál gyanakszom valami turpisságra. Ott engedhet esetleg? Ha leszedem és kitakarítom, lehet esetleg változás?
4.EGR szelep lehet benne? Arra ráférhet egy takarítás?
5.beindítás után 2-3 mp-el mélyebb hangja lesz. Mitől lehet? Akkor jöhet meg az olajnyomás?
6.menetközben jár a váltórúd. Ez normális vagy cserés valami?2000-es évjárat, 1.9D 1Y motorkód. Köszi a segítséget előre is!
-
norrberth
addikt
Mágus 2 amióta kiszedtem a reléket, megtakarítottam + újra forrasztottam a lábait azóta nem állt le az autó! mióta írtam utoljára azóta sem áll le!
-
Piwi
veterán
válasz
maggi1886076 #94815 üzenetére
végre nekem is megjöttek a papucsok,holnap megyek felrakatni őket,de még csak a felnire mert hóesésbe még nem biztos hogy örülne neki az autó ha megkapná
-
TaaT
nagyúr
válasz
maggi1886076 #94815 üzenetére
Majd kérünk képet ha felkerültek.
-
TaaT
nagyúr
válasz
maggi1886076 #94813 üzenetére
Pedig ennél olcsóbb szettet még nem nagyon láttam, persze lehet hogy van
-
tresh
veterán
válasz
zsolt19900 #94808 üzenetére
-
14adam
addikt
1z-nél miért van két méretű ékszíj? (730,790) A klímára gyanakodtam de azt a hosszbordás hajtja
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
zsolt19900 #94808 üzenetére
A leng[karok linkje nem jó semmire. 6 keresztkérdés után mutatott egy lengőkart.
-
kk831228
addikt
válasz
FoBCRaistlin #94807 üzenetére
That sound: [link]
-
zsolt19900
őstag
nos Mági úr javaslatára felhagyok a lengőkar olajozási dologgal.... lenne így egy kérdésem lengőkarok linkje itt vannak a lengőkarok az 5. csoportból tuti kell 1db az biztos, de a kérdésem: 3-4 csoport között mi a különbség? ha jól látom csak az a kis préseléses szűkítés? no de melyik kell nekem? mivel mindegyiket kihozta ugye úgy, hogy beírtam az autó adatait.... mert fentre, ha jól gondolom 2db lengőkar kell és semmi több ez a kép alapján a hatos melletti, vagyis a "tányér" alatti 2db
amennyiben elnyíródnának stb. stb. a csavarjai ilyesmit honnan tudok rendelni/venni utána?
-
kk831228
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Mikrotik routerek
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest