Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
elég sokat jewel-eztem mostanában az említett 5 slot miatt amit a passzív fán használok, meg a konstans vaal-ozások miatt, amikkel a legjobbakat is elb***tam. ok, min-maxolás, de akkor most ez a top aminél megállok:
alapból 40 ex-ért vettem és az evasion jött rá vaal-ozásbólilletve lett egy ilyen CORRUPTED BLOOD-os csecsebecse is:
jól sejtem, hogy ez a stat hasznos lehet néhány endgame activity-ben? -
zsirfecske
addikt
így jártam el eddig is, guide-ot nem is nagyon néztem, csak wudijo build-jéből lestem a support gem-eket, mert nem volt kedvem átnyálazni mindent meg agyalni rajta. az elemental gamage boost-olása is onnan jött, de amúgy a passzív fámon látszik, hogy elég saját kútfőből megy:
-
zsirfecske
addikt
válasz CptAdamica #2790 üzenetére
nem valószínű, biztos. nagyon sokan csinálják, ezek miatt adják el az emberek 1-ért azt ami 20x-100x annyit ér. csak kiteszik, de nem reagálnak rá, viszont ők rábotoznak mindenre azonnal ami 1-ért ezek miatt a csali árak miatt felkerül. de ezt már írtam fentebb.
-
zsirfecske
addikt
válasz Csokishurka #2786 üzenetére
nekem még hiányzik az ascendancy 5-8 pont, meg minden pinnacle, breach boss, simulacrum stb. de elvileg fogom bírni magam a 30k gas grenade fire dps-el, 3k life, 75% evasion és maxos resek mellett, csak előbb még el akarom érni a level 90-et. de ha mégsem megy, jelzek, köszi a felajánlást mindenki nevében
-
zsirfecske
addikt
-
zsirfecske
addikt
van itt gas grenade merc rajtam kívül? level 87-en így állok, és nem értem miért nem látom senkinél a passzív fáról jövő keretezett részt:
radiant grief-el gyújtok automatikusan, gas grenade a fő damage dealer, oil grenade csak kiegészítő nomeg a -fire res miatt hasznos. mivel az egész sebzés elemental dmg így, elemental support gem és passzív pontok is növelik az eredtő explosion damage értékét.de ezt a fire res penetrationt nem látom, hogy kiemelné bárki, pedig még van 1 uccsó node ami +6%-ot ad rá, tehát +36%-ot lehet kirakni (+15% elemental, +15% fire, +6% fire penetration). remélem nem én értem félre, és működik is
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz N.YCityBoy #2771 üzenetére
az már megvolt korábban, több div-et érő itemekkel/szerencsés vaal-okkal. meg persze az ellentétével.
amúgy még mindig nincs fent loot filterem, de ehhez nem is kell, akkora csilingelés volt mikor droppolt, hogy nem lehet nem észrevenni
én is ott tartok, hogy lassan kelleni fog a filter, bár épp azon küzdök hogy legyen elég T15 waystone-om. szeretnék csak lev 81+ itemek közt turkálni, de épp elapadt a csap, meg az irradiated tornyok.
-
zsirfecske
addikt
válasz CptAdamica #2769 üzenetére
kipottyant az első divine orbom
innentől akkor én is poe pléjernek számítok
-
zsirfecske
addikt
válasz CptAdamica #2767 üzenetére
omg, bocs, akkor lehet 150-ről kell indítani már? megint megőrültek a chance-elő hordák
-
zsirfecske
addikt
válasz CptAdamica #2764 üzenetére
tedd fel 125 ex-ért, ha nem csapnak le rá fokozatosan csökkentsd 5-tel, én így szoktam.
más:
kihoztam 50 ex-ből egy ilyet, kellett a spirit a persistent supportok +spirit igénye miatt.viszont maradt még spiritem, de nem találok teljes listát a spirit skillekhez való supportokról. ha beírom all gems szűrőbe ingame hogy persistent, akkor meg 6 db van kb. szándékosan van ilyen kevés, vagy nézzem át szemmel az egészet, hogy minek lehet haszna.
ha már gemling vagyok, ugye minél több support gemet kellene socketelni majd a +% max resek miatt.
-
zsirfecske
addikt
a "crafting" rng eléggé büntet, tegnap elrolloltam vagy 100 ex értékű jewelt, ex és vaal orbozás. ha összejött a 4 jó stat jó értékekkel, akkor a vaal brickelte. volt, hogy 20 ex-ért vett bitang jó jewel ment a kukába a vaal miatt. a végére már elég idegesített, hogy nem ad be semmit.
mikor már elfogyott mindenem, találtam egy közepes crit/proj/xbow dmg jewelt 2 regalért! erre ment rá ex-el egy minimum crit chance és utána egy +8 strength:
ok, nem egy top cucc, de elég jó stat-ok, és nekem a strength úgyis kell (gemling ascendancy dupla attrib bónuszok miatt már level 84-en 2800 a hp-m, és a str adja a gem req-eket), dex-et nem halmozok mert minek.[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
1 div-ért vett 516 phys dps xbow
vaal or no ball?
úgysem bírtam volna ki, és legalább nem brick-elte! plusz a chaos dmg nagyon menőmost hogy meglett a level 79, rájöttem, hogy DPS-ben rengeteget számít a +proj skill. az advanced bombard-om +6 proj skill stattal alig sebzett kevesebbet mint a 3 socketes expert amit már tök rég félretettem, hogy majd mekkora dmg ugrás lesz. ezt hajtottam, ehhez képest +5-10%... manával eddig is megoldottam, akkor a +4 skill simán fog menni.
-
zsirfecske
addikt
legjobb infó amit ma hallottam, hogy lehet menteni és félrehúzni összehasonlításhoz az Alt lenyomása után az itemek pillanatképét a kis pin ikonnal a jobb felső sarokban:
craft-hoz, vaal-ozáshoz, chaos-ozáshoz perfekt, így nem kell fel/megjegyezni mik voltak a kinduló statok -
zsirfecske
addikt
válasz Har_melin #2648 üzenetére
omg, 200 ex/fehér stellar átlagáron vették??? én 4-et adtam el eddig összesen 441 ex-ért, akkor ezek szerint áron alul, vagy nem nekik
kísérletnek jó, legalább kiderült, hogy tényleg nem éri meg. azaz a játék balansz ok, ha megérné, akkor az ugye ingyen currency exploit volna. persze attól még extrém mákkal beadhatja hamarabb, de ugye a roll se mindegy...
a ventor-ra jobban rákeresve rájöttem, hogy nem 1 div, vsz ha most így feltenném 5-ért elvinnék és valaki rátolna még annyit a rerollra és utána hagyná a vaal-t mert az csak elkúrja. vagy egyből vaal, de akkor meg jó eséllyel randomizálódik rajta fontos stat és megy mínuszba vagy low roll-ba. nem hiába gamble a neve is, ehhez nem szabad nyúlni, tovább kell adni jó áron és a gazdagok majd eljátszanak vele.
-
zsirfecske
addikt
válasz Har_melin #2646 üzenetére
hehe, ez elég béna, 70k ex-ből csináltak kb. 175 div értéket? ennyi ex kb. 260 div mai árfolyamon (266, este én még 275-ért váltottam ex-et, gondolom most esni fog végre)
amúgy ez a ventor-om, nagyon nehéz belőni az értékét, de a 38% rarity és a bőven pluszos resistek miatt azért lehet, hogy 1 divine körül is lenne az ára:
vaal-ozzam? ha igen, mit szoktak rányomni előtte. life quality?
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #2641 üzenetére
negyedik fehér stellar amu esett, immár 133 ex-ért viszik el az ilyet 2 percen belül.
meg esett egy ventor ring, jajj, azzal mit kell tenni ha pozitív a res de csak 3 a spirit. quality és vaal?
-
zsirfecske
addikt
na a div/ex árfolyam nem az én problémám többé, végre elköltöttem mindenem és mapozok. ki kellett a res-eket balanszolnom és maxolnom, már csak level 79 kell az expert bombard xbow-hoz és kész vagyok. íme egy kis item showcase, mindenkinek akik szereti:
(cipellő 2 div-ért, 3-ról lealkudva, így vettem)
(öv 1 div+250ex-ért, 3 div-ről lealkudva, így vettem)(amu apróért, pár tucat ex, vaal majd később)
(armor apróért, pár tucat ex, én vaal-oztam, első 3 stat-ot pörgette újra, eredőben jobb lett, csak 199 life volt rajta)
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz tomazin #2612 üzenetére
eddig teljesen indokolatlan volt a lootfilter, max majd nagyobb mapokon. ennyit még simán áttekintek, általában nem rohanok annyira.
pl. a harmadik fehér stellar amuletem is ma esett, simán megláttam azt is. 111 ex-ért ment el azonnal. nagyon durva ez az infláció, semmit nem ér az ex, csak az amit helyette gyorsan vesz az ember. fyi a perfect jeweler's orb árfolyama ma 550 ex volt
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
na elkezdtem a mapozást level 70 körül, gemling grenadier.
t4 mapon sikerült először meghalni (savannah, beadta azt a pályarészt ami a kampányban a sivatagos kutyás boss, kis dombtetőn 3 főkutya, nyílzáporral, 1hitelt valami amit nem is láttam, szokásos. itt kampányban is insta haltam mindig).
viszont nem panaszkodom, egyből utána esett ez:
jobb mint az első div[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
bakker ezt nem szabad nézegetni, 280 exalted egy divine. én meg eladtam tegnap 250-ért, hogy akkor úgyis lemegy kicsit és legyen ex-em ha kell...
-
zsirfecske
addikt
válasz Har_melin #2569 üzenetére
én is emlékszem, ezért is mertem megvenni. de amúgy mást nem is nagyon tehetnek a poe1 játékosok miatt, már így is van egy csomó régi tab ami itt nem értelmes, mert megváltozott a game, ez meg ugye a legfontosabb endgame összetevőt érintő variálás. mondom, szerintem direkt várják ki vele a sale hétvége lezárultát, hogy patch után teljes áron vegyék az új játékosok. de ez csak saját vélemény.
-
zsirfecske
addikt
válasz ProEvoFan #2541 üzenetére
szerintem jövő héten behegesztik végre, amint lejár a sale
most akciósan 120 point, ezért vettem meg előre, amúgy 150. de csak a weben lehet rányomni még poe1-hez, a poe2 kliens nyilván nem ajánlja. de majd átkonvertálódik és megjelenik a map/waystone amint kijön és onnantól vásárolható is lesz felteszem 150-ért a játékon belül is.
stellart vitték is 105 ex-ért azonnal, őrület.
-
zsirfecske
addikt
válasz _ocsisajt #2536 üzenetére
elég jó kombó, kár hogy nem későbbi cucc. magasabb szinten több tucat ex is lehet. nem tudom a level 46 req inkább előny-e vagy hátrány a vevőnek.
szerk.:
bakker esett még egy fehér stellar amu, gondolom újabb 100 ex, ez ocsmány.[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
vettem egy map stash tab-et, de van még feles 35 point-om a shopban. szerintetek delirium vagy essence tab-ot érdemesebb venni? mondjuk mindkettő kiváltható simával, igazából nagyon sok pluszt nem adnak, tudom.
vagy vegyek inkább +1 premium stash tab-et és kész?
-
zsirfecske
addikt
válasz Har_melin #2513 üzenetére
erre utaltam a fegyverrel
amúgy most hogy stash tab sale van, hogy megy ez? ingame már nem adja fel a map tab-ot, de a web-en meg tudom venni. ha netán úgyis vennék egy essence tab-ot, szerintetek megvehetem a map tab-et is mellé és az majd automatikusan kovertálódik waystone tab-bé ahogy a régi poe userek esetén?
-
zsirfecske
addikt
válasz N.YCityBoy #2503 üzenetére
csigavér, csak viccelődtem
-
zsirfecske
addikt
válasz N.YCityBoy #2497 üzenetére
az, hogy kvázi nincs fegyver a kezedben, és, hogy fontos az id scroll az életedben
-
zsirfecske
addikt
válasz ProEvoFan #2475 üzenetére
sajnos innen indultam én is, és majd vsz ide érkezek meg, de még egyelőre élvezem
trade nélkül nem tudnék ilyen itemekkel mókolni. pl épp tesztelni, hogy kb +50%(!) effektív overall dps-t ad egy maxos, full qualityzett phys dmg breach ring (0 phys dmg gyűrűhöz képest):
a korrábbi hsz-emben látszik ugye phys quality nélkül ugyanez a két gyűrű, ami olyan -10% dps/db. így a breach gondolom bis item itt.
-
zsirfecske
addikt
bakker fehér stellar amulet 100 ex-ért instant sell
te jó ég milyen kereslet van a szerencsejátékra, meg milyen infláció akkor.
-
zsirfecske
addikt
bocs, megint a cuccok, de szereztem ezt a gyönyörű gyűrű párost:
max T9 physical damage, T8 life, párban T8 dex és str, szolid mana és life per killezzel vissza is tértem a korábbi döntéshez, de most már ész nélkül +50% attack quality-zem, hiszen:
A ring with the stat "Adds 7 to 13 Physical Damage to Attacks" would add that damage to your attack before it is multiplied by the the Skills Attack Damage Multiplier.nyilván a +damage a cél gránátos build-nél vele, kíváncsi vagyok az eredő damage növekményre, na meg a life/mana visszatöltésre. főleg, hogy level 70-től ez lesz a kesztyűm:
brutál, 144 life per kill jön ki így a fegyverrel együtt és 44 mana per kill összesen.MOST MÁR TÉNYLEG JÁTSZOM
szerk.:
ja és ezekre a gyűrűkre nem fogok vaal-t nyomni, akkor golyóim nincsenek!
(elég sokba fájtak, pedig durván alkudtam, 70 ex helyett 50-ért hoztam el az elsőt, 125 ex helyett 90-ért a másodikat...)[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz N.YCityBoy #2450 üzenetére
most már én se látom, eladtam 3 div-ért
de pont a legjobbkor, mert épp kukáztam az endgame-re bekészített cuccaim nagy részét vaal-ozással így legalább lesz miből pótolni...
prokxy:
nekem elég volt a tökösködésből, inkább hagyom div-ben, az a tuti..[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
láttatok már akár csak hasonló övet??
quad res, mana+life és bónusznak armor, beszarok49 ex-ért hirdette a csóka, mire odeértem 1 div-et vagy 120(!) ex-et mondott (lol nem volt nagyon képben a napi árral, csak 182-ig esett vissza). mondom neki 90 ex, erre ő 100, mondom akkor 95 és deal. lehet mellényúltam, de úgyis csak early access
asszem ha már gemling vagyok, elkezdek játszani és ráállok a +90% allres-re (chaos-t kivéve persze), ha jól tudom ez a hard cap. 13 skill slot 4 (néhol 5) linkekkel fullba gemelve az simán kiadja.
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #2412 üzenetére
bocs, de akkor már dokumentálom minden nap:
amúgy 1 órája mikor csináltam egy screen-t, még 180 volt, szóval most hsz előtt újat kellett printelni... amúgy azóta sem váltottam, hogy eladtam 138-ért. mert ugye majd lemegyna de ezzel vége, 188-on vettem egyet, kíváncsi leszek
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz ProEvoFan #2361 üzenetére
azóta ezen röhögök, úgy esik mint az eső
amúgy meg tényleg vagy divine-ba vagy drága cuccokba kell fektetni. a minap vettem egy xbow-t, hogy vaal-ozom, erre bebrickelte (nem baszcsizta el nagyon csak nem adta be). visszafogtam magam, idegből nem salvage-oltam hanem felraktam trade-re, ma elvitték 15 ex-ért. 11 ex-be volt minden craftolással együtt. és nem mázli, ennyit ment fel az ára kb azóta a kicsivel jobb fegyvereknek is kb.
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz Har_melin #2398 üzenetére
az all elementalból jövő 21% chaos res-t is boostolja a chaos-os catalyst? ugyanígy felvilágosíthatnál a fenti physical kérdéssel, mivel sehol nem írja a tooltip, keresésre se adja ki, nem akarok összevásárolni mindent és próbálgatni ha nem muszáj.
szerk:
igen, túllőni sejtem hogy érdemes, mint dio2-ben a conviction aurás über boss ugye.[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz Har_melin #2396 üzenetére
Chayulas Catalyst? de mivel van rajta alapból 21 all res, így +37%-ot csak ez a gyűrű chaos-ra, annyi már nem is kell szinte
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #2392 üzenetére
illetve bocsánat, ezen inkább a Physical Damage to Attacks stat-ot kéne turbózni a dmg miatt. viszont ez nekem talány, most akkor az Uul-Netols Catalyst vagy a Reaver Catalyst boostolja? mindkettő benne van a stat névben, szóval Attack vagy Physical quality számít itt ennek?
illetve akkor már, a gyűrűn a phys dmg hogy scale-el a többi cuccal/skillel? ha grenade alapból is mondjuk konvertál az xbow phys dmg-ről mondjuk fire dmg-re, akkor ez a gyűrűs phys előtte vagy utána lép be? nagyon nem mindegy ugye.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsirfecske
addikt
vettem egy gyűrűt:
a quality-zést még tanulom jewel-eken, mit érdemes rajta tolni szerintetek? mana és defence olcsó, felteszem azt.
-
zsirfecske
addikt
hát játszani úgy a legjobb, a trade teliberakja az élményt. mondom ezt úgy hogy 3 nap alatt nem jutottam ki cruel elejéről sem, mert folyton exákat termeltem. ok, meglett a 250 ex több száz trade után, de függőséget okozott és csak erőszakkal tudtam rávenni magam a játékra (szerencse, hogy a gold elfogy alvánál hamar a currency exchange díja miatt, olyankor menni kell pár kört és vendorozoni mindent). tehát cuccra most van della, de inkább menni kéne ssf-be zárva semmivel nem törődve.
a két oldalt asszem ezzel vázoltam is.
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz ProEvoFan #2349 üzenetére
én ilyeneket vettem, darabját 2 ex-ért:
szerintem a % increased recovered és a %reduced charges per use a jó statok, így nem fogy ki elnyúlós boss fightoknál se (de endgame-ben ez lehet változik).
a quality rá drágább volt, kb 35 glasblower, ami most kb 8 exet ér alvánál.
ha unique flaskákra gondoltál, akkor nem szóltamamúgy megvan az endgame body armor-om a fegyver mellé, 40ex, elég ba**ós. így árulták ahogy látni, csak a rúnákat tettem én bele:
(gondolom ha nem 3 socket, már kuka is volt az eladónak, de sztem a recoup life hasznos stat lehet később)[ Szerkesztve ]
-
-
zsirfecske
addikt
válasz N.YCityBoy #2311 üzenetére
én vagyok aki az elején írtam, hogy de jó, hogy level 25-ig nem lehet trade-elni, mert megöli a játékot. aztán most ez van
hogy hogyan? mint mindig, olcsón kell venni és drágán adni
ProEvoFan:
kösz a tippet, ha lesz még ilyen, megfogadombár én úgy láttam konstans felfelé megy az ex/div árfolyam mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz N.YCityBoy #2309 üzenetére
lassan haladok
előre cuccolok mindig, az hajt hogy játsszak. most van miért tolnom level 79-ig (level 61 vagyok épp).
bár nagyon elkapott a trade, meglett az első div-em, 129 ex-ért Alvától
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #2268 üzenetére
eltöltöttem egy napot endgame közeli bombard crossbow kereséssel, így megosztom a tapasztalataimat, hátha hasznos másnak is.
egyrészt a craft esélytelen. normal itemből biztosan (fél tucat level 81+ expert bombard-ból egy sem jött még közelébe sem bármi értékesnek), de chaos-oztam el 9 ex-ért vett rare xbow-t is (az orb T9 flat dmg stat-ot cserélt le T4 flat dmg-re, 6-ból az egyetlen stat-ot ami érintetlenül kellett volna)
tehát maradt a trade, ott ki lehet fogni jó deal-eket, de az igazán jó xbow 10 divine-tól indul, amire próbáltam ajánlatot tenni a végén 90 ex körül végül 150 div-ért került fel...
szóval úgy döntöttem nem görcsölök többet az ügyön, adott volt két közepes, nagyon hasonló, dupla phsy dmg + life/mana xbow, amiknek darabját 3 ex-ért szereztem. ezen keresztül próbáltam megnézni, mi ad jobb eredő phys dps-t, a magas flat+alacsonyabb %increased vagy fordítva, ezért dokumentáltam és egy képre összeraktam az upgrade folyamatát:
azzal, hogy mindkét vaal-ozással oltári mákom volt, tökéletesen hasonlítható a két út, és kiderült, hogy gyakorlatilag mindegy hogy flat vagy %increased felé megyünk, ha az alap fizikál dps közel egyezik. ez meglepett, mert a matek alapján arra számítottam, hogy a magasabb +flat phys értékre (+44.5 vs +24.5 átlag dmg) előtt +60% phys increase (socket+vaal) kimutathatóan több szumma damage-et hoz majd, mint az alapból 56%-kal magasabb +phys dmg érték az alacsonyabb flat dmg xbow esetén.már csak egy kérdés van: a life/mana per enemy kill vs leech páros közül melyik bizonyul hasznosabbnak majd mondjuk mapozás alatt? (direkt nem crit dmg-re vagy attribokra mentem a suffixeken, hanem sustainability-re)
hamarosan kiderül, már ha trade helyett talán játszanék, és végre letolnám cruel act3-at
-
zsirfecske
addikt
válasz N.YCityBoy #2277 üzenetére
pedig a fegyver a legfontosabb szerintem minden buildben. amúgy nem kell 50 ex rá, most vettem 3 exért egy hasonlót mint amit magamnak félretettem (nyersen 100-300+ phys dmg), de brickeltem egy chaos orb-bal szóval kuka lett. de a lényeg, hogy simán van trade-en egy csomó.
próbálkoztam amúgy normal base-eket upolni, alchemy-vel semmi jó nem jött. essence of torment meg szintén nagyon kis eséllyel ad jót, nem éri meg. sőt vettem kék base-t nagyon magas T9 flat phys dmg-el 2 ex-ért és azt craftoltam tovább, de nem adott semmit regalig, ezért chaos-oltam, ami 1/3 eséllyel brickelte is ahogy kell
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #1463 üzenetére
egy kis gránátos dmg scaling érdekesség:
anno azt mondtátok, a +6 projectile skill nem jó, de közben elértem 59-es szintre és kiteszteltem, az említett +skilles cuccot összevetve egy nagyobb fizikál sebzésű de +skill nélkülivel:
vs
ezen a szinten az én karimnál az jött ki, hogy simán bírom manával és 15%-kal nagyobb a sebzés a gránátos skillekre a +6 skill miatt, akkorát dob a dps-en.szóval most ezzel megyek level 79-ig, quality+socket szépen megdobta:
ja és ha már quality, 1 regal-ért vett + currency exchange-en eladott matikkal szereztem lazán 70 ex-et tegnap, tudnék venni már elég jó expert bombard xbow-okat, de kaptam egy ilyet 3 ex-ért, úgy nézem ennél jobb nem lesz csak nagyon endgame-ben:
ennél szignifikánsan magasabb phys dps csak 50ex körül kezdődik. amúgy a leech is érdekes stat, cluster granade mellett pl biztos hasznos (ott nincs dmg elemental konverzió akkora).
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #2213 üzenetére
na elsőre off volt a patch szerver ma reggel, kicsit megijedtem, hogy mi megy itt ennyivel később is, de aztán megcsinálta kb 3 perc alatt, letöltéssel, telepítéssel együtt LAUNCH gombig:
a flaska projektem meg beérett, most már látom hol van az üvegbigyó:
kérdés már csak az új legendary cuccok, a már kiesetteken tényleg csak a régi statok vannak, de divine orb-bal pörgethetők rá az új intervallumok, de új statok nem, vagy hogy van ez? munka után fogok tudni játszani kicsit, addig csak ábrándozom.
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
simán elgépelte a dev az üzit
amúgy utolsó percig toltam, kicsit elszaladt velem a ló a quality matik gyűjtésében. így zártam a napot, még mindig a kampányban játszva, hihi:
amúgy a flaska quality material mi lesz vajon? és ide fog kerülni a másik 3 mellé a currency tab-en vajon?quality flaskából meg ennyi van eltéve, hehe:
kíváncsi leszek rá, de már csak holnap.
-
zsirfecske
addikt
"Flasks with Quality are now able to be salvaged."
hopp ezt is láttam jönni, de már nem volt orb-om flaskákat is venni. így is kb 50 regal orb-ért vettem quality-s cuccokat vegyesen (100/100/200 körül vannak a matijaim úgy hogy még level 58 vagyok cruel act2-ben... fegyverre való valahogy mindig több van).de legalább a quality-s falskákat mindig eltettem stash-be. most aki akar az vásárolhat, míg nem esik le az infó másoknak is. bár nemtom ér-e majd sokat.
-
zsirfecske
addikt
-
zsirfecske
addikt
válasz Sunrider987 #2120 üzenetére
nemrossz, ha rápörgetsz egy jó stat-ot még abszolút használható is
-
zsirfecske
addikt
érdekesség a quality materialokkal kapcsolatban számomra, hogy ugye a három féléből (arcanist's etcher / armourer's scrap / blacksmith's whetstone) messze az első a legritkább, ami csak wand/staff/sceptre cuccokon van. mindig nézegettem eddig is a vendorokat (szintlépéskor a quality szűréssel kezdem és gold-ért megveszek mindent amin van, ugyanígy az olcsóbb socketes itemeket), de wand/scepter/staff cuccokon rohadt rikán van quality a boltban.
aztán rájöttem, hogy ott van a trade is erre: egy kis szűrés után belistázod a 2 socketes 10+ quality itemeket, amik jellemzően 1 regal orb-ért vehetők. ugye ha pl +20 quality 2 socketes wand-ot lő az ember így, azon van 4 arcanist's etcher és 2 artificier's shard, csak salvage-olni kell. sőt, +19 quality is 4-et ad, ahogy tapasztaltam.
gondolom vannak erre botok is, én pl most elnyomtam 15 regalt így egymás után. lehet hogy már én is botnak számítok?
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #2008 üzenetére
biztos voltam benne, hogy lesz újrasocketelés valamilyen formán, úgyhogy ma az összes cuccom berúnáztam
bejött, és egyszerű, nagyszerű lett a módja: sima felülírás
-
zsirfecske
addikt
cruel-en elkezdett esni a vaal orb, ajjaj. el is csesztem a majdnem fullos sityakomat, vettem gyorsan a helyére egy még jobbat 2 ex-ért, nyilván arra is elnyomtam egy vaal-t, ott meg beadta:
viszont ebbe akkor inkább ne tegyek gondolom semmit, ha később eladnám? vagy 2x +20% evasion? -
zsirfecske
addikt
ne nevessetek ki, most értem át cruel-re, lev 48 grenade gemling
viszont a visszajelzéseiteknek hála, egy ilyen fegyót raktam össze:
1 ex alapra rárolloltam egy +14% attack speedet, mák. hagytam a +projectile skills módosítókat és csak pys-re mentem, meg ugye attack speed a passzív fán is. így manával simán bírom.nem kellett volna orb-ozni amúgy ezt az xbow-t sem, de egészen eddig nem használtam weapon quality matit és socket orb-ból is jó ha összesen 3-at elnyomtam, az advanced bombard lev 59 req-jéig jó lesz.
vaal-ozni is egyetlen itemet vaal-oztam de csak az egyik dungeon-ben megjelenő altar-ral, mondjuk itt szépen beadta a socketet: sajna ez a 14% ms már kevés lesz, de valamelyik boss ellen nagyon kellett a light res, azért vettem.
szóval ilyen tempóval pont nem zavart semmi bug/balance sem, mire eljutok az adott részekhez, épp rendeződik minden
-
zsirfecske
addikt
válasz ProEvoFan #1851 üzenetére
én tutira nem, de tény, hogy ami most van az gáz.
akartam venni egy pilart, mert hallom olcsó, botos merc-hez jó lehet, később tuti kipróbálnám. tele volt a trade 1 ex-ért, tegnap óta próbálkoztam, megy a trükközés, 1 ex 2 sockettel, visszaír, hogy mit akarok, mondom a cuccot, mondja, hogy 5 ex-ért is 20-an ráírnak. pff, mondom jó, akkor anyád, veszek simát 1 ex-ért, van annyi mint a szemét. klasszik, mind csak trükközős, beragadt, stb nem lehet venni. ma adtam még egy esélyt neki, 30 whisperből 1 sikerült:
ok, corrputed, de +20 quality, kipróbálni jó lesz és legalább nem piszkálja majd a csőröm a vaal-ozás.
szóval működik a trade funkció, csak jelenleg sz*r
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #1481 üzenetére
bent is van az inspiration, a skillek közt kijelzett 41 helyett 30-ra esett a lev11 gas grenade effektív mana költség, ami azért fura. valami nem kerek még a számokkal, vagy legalábbis a tooltipekkel, vagy valami módosító bent van amiről nem tudok
na mindegy, akkor már megnéztem, az alap 3.0 s skill cooldown 2.2 nálam jelenleg, 4 charge mellett, miközben 0.88 sec egy attack, azaz ilyen konfigban elvileg az 5. gránátdobás után még mindenképp várnom kell, azaz a +attack speed egyelőre nem túl hasznos.
-
zsirfecske
addikt
oh kösz az inspiration tippet (ez a d2 insight megfelelője kvázi), ezt már most be fogom tenni
az attack speed-nek meg utánaolvastam kicsit, az van amit mondunk, mindkettő igaz: ha van elég cooldown reduction akkor igenis számít az attack speed, gyorsabban tudsz dobálni, de először a cdr kell, no meg manával sem árt győzni. szóval vsz a három stat közül az attack csak a harmadik a sorban.
-
zsirfecske
addikt
köszi mindenkinek az infókat
tudom, hogy bombard crossbow, azt is vettem, és persze nem endgame-re, hanem majd lev59-től levellingre.
viszont az attack speed dolgot nem értem, az itt mit számít? cooldown-os minden használandó gránát skill, nem?
azt hittem a +proj skill dps-ben bazi sokat ad, többet mint más stat, a mana pedig megoldható lesz később (de akkor látom, hogy +mana/kill az útja, felteszem még +proj skill nélkül is fontos stat). mondjuk 1 ex-ért a +physical és +%pyhiscal sebzés ezen a szinten elég jó deal-nek tűnt még socket és up előtt. kíváncsi vagyok milyeneket fogok találni/vendorozni/craftolni ehhez képest majd ezen a szinten. nyilván nem 222 div kategória a célom
juteszembe az item level ugye nem változtat az alap sebzésen és a level req-en (épp mint diabloban)? tehát egy ilevel69 cucc mindig ugyanaz lesz mint egy ilevel80, kivéve, hogy sokkal kisebb értékűek lehetnek a stat-ok rajta (tier), kisebb level req mellett. gondolom a legjobb dps mindig az lesz ami a legmagasabb map-eken esik a legnagyobb levelű moboktól, persze ha az optimális kombóban jönnek a statok a legjobb rollokkal. és ennek az ára az, hogy nem is lehet alacsonyabb szinteken használni, ha trade-el is az ember ilyet.
szerk:
jajj, most veszem csak észre, hogy az enyém advanced bombard, nem expert bombard xbow. akkor ezért alacsonyabb a base dmg és a level/attrib req is, nem pedig az item level miatt. az nem is hat rá ugye d2-ben a magasabb tier-ű stat mindig emeli a level req-et is.[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
elkapott a trade, még a level req-je felénél se vagyok, de vettem 1 ex-ért egy ilyet:
jól sejtem, hogy alapból itt csak +20% quality upgrade és 2 artificier's orb egymás után + 2x iron rune socketelés a teendőm? kinövesztett herékkel meg lehetne chaos orb-ozni, de azzal mondjuk 50%-ban olyan statot kapna le ami nélkül semmit nem ér a cucc?accuracy rating felteszem gránátos merc-nek felesleges, emiatt dex is nudli, mana leech az lehet jó stat, csak nemtom később szükséges-e (egyelőre normalon nem győzök mana flaskázni, de gondolom ez később más cuccokból megoldódik.), illetve hogy ér-e bármit (az eddigi gránátos skilljeim nagy része konvertálja a fizikál dmg-t másra, úgy meg akkor useless).
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz Anti-Hero #1444 üzenetére
köszi, igen evasion kéne, de végülis van még két esélyem rá később. amúgy mivel érdemes upolni? nem csak ex, esetleg valami spéci material? ugye jeweleknél is 6 stat lehet a rare? bocs de nem találtam infót ezekről.
pahyjozsef:
köszi, tényleg ennyire értékes?
akkor tényleg óvatosan kell hozzányúlnom, főleg hogy nem vágom a mechanikákat még. -
zsirfecske
addikt
válasz Anti-Hero #1405 üzenetére
hopp, craft-oltam egy ilyet:
1 ex-ért vettem a kék base jewelt (max +xbow dmg és közepes 5% blind on hit chance), aztán úgy döntöttem tököt növesztek: regal-oztam, jött rá egy useless stat, ezért chaos orb-oztam, bejött az 1/3-ad és beadta a mana recovery-t (majdnem useless), végül ex-eztem és beadta a majdnem max-os projectile dmg-tez így konkrétan +20% effektív dps most nekem, egyelőre hagyom így, de ez szerintem már most jóval többet ér mint a 2 ex + 1 chaos amit rá költöttem .
-
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #1411 üzenetére
na közben csak megtaláltam, akkor nincs más, csak az irone rune ad 20% evasion rate-et.
-
zsirfecske
addikt
válasz Anti-Hero #1405 üzenetére
oh, van xbow dmg affix is? és ez is scale-el grenade skillekre? ja és ezeket a rare jewel-eket is lehet orb-ozni, sőt a kékeket is. imádom ezt amúgy a játékban, hogy minden craftolható tovább, lehet akkor nekem is érdemes lesz ex-elni a fenti jewelt.
na de milyen rúnát tennél bele evasion-höz? trade-en nem tudok vmiért keresni erre, néha béna a site, ki kell tapasztalni.
-
zsirfecske
addikt
köszönöm, quality-t nyomom akkor + én is evasion-ra gondoltam, ha már a majdnem perf 99% base értékre mentem. csak ennél nemtom mi a jó rúna, az iron rune az low level és ott 20% armor/evaison/energy shield a tooltip. ez picit zavaros, nincs ott a 20% evasion rating amit említesz. általánosan az itemeken nem annyira egyértelműek ezek, hogy mi mit módosít, főleg ha nem pontosan ugyanaz a szóhasználat.
pl. itt van ez a jewel, beraktam az első jewel slot-ba a passzív fámon:
mivel grenade build, azt látom, hogy a gas grenade dps 99-ről 104-re emelkedik vele, és hogy a main hand critical hit chance 5%-ról 5.6%-ra. ezeket értem, az 5% base chc-re kell érteni a +12%-ot, az pont 5.6% (ez követhető jól a skill panelen a critical hits alatt), a projectile dmg viszont nem igazán látszik külön. jó, a végeredmény +5% total dps, de jó lenne látni a passzív fáról jövő projectile dmg szummát, ha már az az egyik legfontosabb sok ranged build-nél. vagy csak én vagyok vaksi -
zsirfecske
addikt
válasz zsirfecske #1329 üzenetére
jajj, de kis naiv voltam itt még a trade-el kapcsolatban
tegnap 2 óra ide-oda kereskedés árán meglett végre az automata pukkantós fejesem:
ezzel megelégszem, volt egy 95/24-es is 3 exért, de eladtam ugyanannyiért mikor meglett a fenti 2 exért.kérdésem: mit érdemes kezdeni vele upgrade téren? 1 socket az gondolom mehetne bele, de mivel még act2-ben vagyok, nincs rúna amit érdemes lenne belerakni, szóval egyelőre felesleges. quality-t viszont jól gondolom, hogy bármikor megéri rátolni? ezen kívül csak a vaal lehetne, de az hülyeség, meg nincs is nyilván
-
zsirfecske
addikt
valaki segítene azzal hogy megveszi innen ezt nekem?
1 ex, nem tudok még trade-elni, kell 4 level hozzá de sosem vagyok otthon mostanábanitt említettétek ezt az itemet, kipróbálnám a gas greande merc-emmel, eléggé quality of life lenne. szóval elég hamar feladnám a no trade elveim amióta rálestem trade site-on, nem is láttam ilyen olcsón ilyen jó rollt. géphez meg nem jutok, csak mobilról vágyakozom
fizetek kamatot ha kell, 1-2 nap és átvenném. köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz boogie84 #1193 üzenetére
van egy ötletem, ami vsz blaszfémia:
addig ne lehessen trade-elni az első poe2 karival amíg nem tolta le a kampányt!a végleges játékra értem, így mindenki egyszer megtapasztalná a game-et tutira. kvázi endgame-ig ssf. biztos nem örülne a nép, de cserébe megtanulna mindenki játszani
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
gyűrű, amu és belt elég hamar kapható a vendoroknál, abból orbozva tök jó cuccok is lehetnek már act1-ben is. én fehér övet upoltam az elején, azóta se esett jobb, de még minek is, a játék eleje a gyűjtögetős, nézelődős fázis nekem.
amúgy szerintem nagyon jó rendszer ez, hogy a shop-ban szintlépésig állandó a választék, egyrészt nincs dömping base-ekből, sárgákból, ha látsz valamit van időd aranyat farmolni hozzá, nem kell félni hogy eltűnik. sőt, ha elakadsz, hasonló szintű más karikkal is lehet venni valamit és átadni. más játékban sosem tapasztalt dolog, hogy már most vendorozok megfizethető árú socketes/superior itemeket, hogy salvage után majd később legyen mat a high level itemekhez. pl ha van 5000 goldom de 350-ért van a boltban 2 lyukas fehér, akkor az nobrainer, mivel nagyon nincs dömping ezekből. és ez így jó, ha ezt a részét felhígítják majd, az lesz a lejtőn elindulás szerintem.
mellesleg lassan meglesz a level25, már előre félek, hogy nem csak eladom a félretett jobb itemeket, hanem veszek is majd. szerintem még úgyis oda tudja verni a kampány alatti élményt a trade, ha csak egy fegyvert vesz az ember. exa azért esik pár db act-onként, míg éppen megfelelő item sokkal ritkábban. szóval vsz az elején jobb ha az ember megdolgozik a cuccaiért, endgame-ben meg már úgyis a létező max a cél mindenből. ott bőven ráér majd az orrvérzésig trade, mint egy fontos endgame játékkomponens.
mondom mindezt úgy hogy részemről a kereskedés olyannnyira fontos része volt a játéknak már diabloban is, hogy sokszor jobban élveztem mint a játékot és több időt is töltöttem el vele (d2r traderie accomon 700+ értékelés van pl). így tervezem itt is, de jsp és irl money kizárva, az teljesen kinyírja a játékot és onnantól minden értelmét veszti amiért érdemes elindítani a játékot.
-
zsirfecske
addikt
dolgok, amiket imádok a játékban:
- art design és humor, mikor végre van időm kicsit játszani és beérek act2-be, látom, hogy a falu egy mozgó karaván. ha már karaván, mozogjon, de az egész konkrétan óriási kerekeken? pont ezen gondolkodom, meg hogy mennyire állat már, mikor megnézem az elejét. ott titanic-ozás közben ez fogad (ráírtam a képre hogy látsszon):
asszem máris megvan a kedvenc POE2 idézetem. tudom, hogy a POE-ben is legendás dumák voltak, de most már tutira megéri még jobban figyelnem
- cuccolás maga mint a fejlődés záloga és trade cap. egyrészt sosem tudhatom, mikor miből lesz a következő jó item. első act végéig hajtottam valami jó crossbow-t (rare mob/mini bossok/vendor), amin van dmg is nem csak +2 skill, hogy le tudjam csukni azt a nyomorult kutya főbösszt. persze az istennek sem ment (5 halál, a végére mindig kifogytam a heal-ből). ok, megráztam magam, optimalizáltam a cuccokat és összehangoltam kicsit a support gemeket meg átálltam full grenade skillekre és végül meglett elsőre főleg explosi granade-el és a körbe-körbe futás taktikával. mondjuk a gránátokhoz ez a legjobb, főleg ha olyan butus a boss hogy egy kicsit megchillezve szinte végig középen áll. szóval elég tanulságos volt saját bőrömön tapasztalni, hogy tudok előrébb jutni magamtól.
aztán act 2-be átérve level 19-en ez volt az első kék xbow ami fogadott a boltban:
1500 gold-ért +10% quality-vel (21-es item level). bakker, az semmi. egyből felorboztam, és mivel csak +11 dex-et adott, rászántam egy exa-t. tudom, hülyeség, annyiért bármikor vesz az ember +6 skilles high level itemet is, de nekem level 25-ig most tuti ezt kell nyomni, ugyanis addig ha akarnék sem tudnék trade-elnielsőre anno ez meglepett (party-ban nem tudtunk ugye egymásnak se átadni unique vagy currency itemet). de aztán hamar rájöttem, hogy bakker így van biztosítva számomra, hogy ne essek kísértésbe és ne öljem meg a játék elejét azzal, hogy veszek valami op fegyvert olcsón, amivel egy teljes act-ot átugrok.
na de a lényeg a lényeg, hogy így végül a dps rögtön megduplázódott az előző számszeríjamhoz képest (ráadásul a +13 avg fire dmg a 30 avg base dmg-hez képest nem annyira rossz. nyilván egy +% physical dmg jobb lett volna a grenade skillek miatt, de nem leszek telhetetlen). ezzel talán legalább az act elején tudok majd simábban haladni.
szóval az van, hogy sajnálom, de nekem ez az egész módi, hogy így tudok előre jutni, nagyon bejön!
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
válasz Har_melin #974 üzenetére
nem értek ezekhez, mert nekem ps5 dualsense van, ami perfektül megy mindennel. de épp vettem valamit egy nagyon megbízható arctól aprón, akinél van egy ilyen razer kontroller jó áron. csak ha esetleg még nem döntötted el, lehet érdekes.
-
zsirfecske
addikt
akkor én még beszállok annyival hogy ez egy early access, de fizetős. ergo kell adjanak egy viszonylag konstans minőségű játékélményt is (ha nehéz, nehéz), mert 1+ millióan fizettek érte. tehát nem eshet szét egy napra se a rendszer, de közben le is kell tesztelni meg balance-olni mindent.
azaz pl gold respec: nem lehet átmenetileg se ingyen, mert borítja az economy-t (kell a gold sink, meg tutira megy már a komoly fg/real money trade is), emellett azt is ki kell egyúttal tesztelniük, hogy mi a sweet spot a respec árra. ez történik most épp.
szóval nincsenek könnyű helyzetben, nyavajogni mindig fog valaki, ez egy ilyen világ, eljut hozzájuk szinte minden szó. ez persze jó is, meg lehet rossz is. én pl. attól akadok ki, ha olyan dolgot vezetnek be amit maguktól nem tennének, nagyon nem akarnak, csak azért teszik mert van egy hangos kisebbség aki miatt mégis beadják a derekukat. remélem ilyen fontos dolgokat érintően nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest