-
IT café
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3322 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
RT-AC1200GU-n levő Padavan tud VLAN-os tag-elést?
Tomatoban Advanced - VLAN alatt van ilyen. -
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3308 üzenetére
Szuper, köszi. Kész is.
Egyébként, elnézést mindenkitől, de azt hiszem a router és modem közti kábelem adta meg magát. Van teszterem, és nem mutatta ki, hogy bármi gond lenne a kábellel, így nem is próbáltam másikat. De tegnap kicseréltem egy olyanra, amit valamilyen eszközhöz kaptam, és nem volt még használva. Jelenleg úgy tűnik, hogy nincs szakadás a kapcsolatban. Remélem tényleg ez volt csak a baj.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3304 üzenetére
Nos, hát a megoldás lehet, hogy egyszerűbb, mint gondolnánk. Most megpróbálnám újra feltenni a Padavant, de látom, hogy vannak frissebb verziók, mint mikor én először próbálkoztam vele. Szóval az RT-AC1200GU-ra melyiket kell feltegyem?
Korábban ezt a linket kaptam tőled. Visszaolvasva nem találom, hogy akkor melyiket választottam, de az is lehet, hogy nem is volt több változat?
Szóval most, ha felteszem ezt, akkor jók vagyunk, ugye? -
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3304 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3302 üzenetére
Köszönöm a segítséget, feltoltam rá a gyárit. Használom pár napig és meglátom van-e akadás.
Van egyébként más ajánlott modosított FW erre a típusra? -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Ha az ASUS RT-AC1200GU routeremre vissza szeretném tenni a gyári FW-t, akkor ezt kell feltöltenem? És ezt az Administration Firmware Upgrade alatt megtehetem?
Illetve backupot hol tudok készíteni a jelenlegi Padavanos állapotomról?A korábbi DDoS támadásos problémám úgy tűnik megszűnt vargalex segítségével, de sajnos már nyár vége óta tart egy folyamatos kapcsolati probléma, ami eleinte csak fél óránként jelentkezett, de mostanában vannak napok, amikor kb fél óránként van 3 percre internet. Semmilyen stream szolgáltatást nem tudok nézni, hallgatni, a böngészés kb lehetetlen. Biztos voltam benne, hogy szolgáltató felöli probléma, de ha kiiktatom a routert, nincs probléma. Ezért úgy gondoltam, hogy pár napra nélkülözöm a custom FW adta lehetőségeket, és letesztelem gyári FW-vel az eszközt. További terveim között az szerepel, hogy vissza tolom a jelenlegi mentést, és meglátjuk, segít-e. Ha ezután is fennál a probléma, akkor számítanék a segítségetkre. Vagy ha esetleg van más módosított FW erre a routerre, azt is szívesen meghallgatom. A router nincs másfél éves, nem szeretném cserélni.
Köszönöm, ha valaki segít. -
z123456789
addikt
válasz vargalex #3181 üzenetére
Akkor egyelőre hanyagolom a network filtert, mert ha beírom a céltartományt (
74.91.122.0/24
), nyilván gondolom rossz formában, azt írja, hogy:74.91.122.0/24 is not a valid IP Address!
"A logokban egyébként a cél IP tartományt érdemes nézni, vagy a saját iptables parancsba beillesztett log prefixet."
A második részét nem értem a mondatnak. Vagyis csak sejtem. A beírt szabályba beillesztetteük, hogy log-oljon. De ezeket a logokat hol találom?Hát a pingelést vagy nem úgy csinálom, ahogy kellene, vagy valami nem OK.
ping 74.91.122.1 100% loss
ping 74.91.122.2 0% loss
ping 74.91.122.3 0% loss
ping 74.91.122.4 75% loss
Stb...
Egyáltalán ezt így kell? -
z123456789
addikt
válasz vargalex #3176 üzenetére
#3176vargalex
Jó rendben rám tartozik, de tényleg kíváncsi lennék, hogy egy nálam átlagabb user, aki még a prohardvert sem ismeri, ezt hogyan kellene, hogy megoldja. :/ De elfogadom, és belátom, igazad van, ha tudok, akkor miért ne tegyek ellene. Főleg, ha nem szeretném, hogy idegenek matassanak az eszközeimen, akiket megbíznék a feladat megolsásával. Mondjuk titeket sem ismerlek, de a PH egy nagy család.Honna fog számomra kiderülni, hogy működik ez a script? Vagy épp nem működik, és át kell írnom?
#3177Intruder2k5
Tűzfal log beállítva.
Network Service Filter kitöltéssel bajlódom, mert nem tudom, hogy Port Range-ekhez mit írjak, és mire állítsam a Protocolt.
Iptables scriptet beírtam. (Vélhetően helytelenül. )
Connections Logot megnéztem, de nem mond nekem semmit az ottani sok adat. Mit keressek benne? A megtámadott IP címet pl?
Köszönöm a segítségeteket.
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3174 üzenetére
Azt hiszem igen. Ezt kellene megcsinálnom. A kolléga ezt javasolta. Vagyis remélem jól értelmeztem, és nem írok baromságokat. És ha vannak logfájlok, akkor látható, hogy melyik eszköz akar abba az irányba kommunikálni. Nekem mindegy, ki segít ezt beállítani.
Nagyon messze állok én ettől a témától, de ha itt kapok/találok segítséget, akkor hajlandó vagyok vele foglalkozni. Egyéb esetben meg marhára nem érzem, hogy egyszerű userként nekem tenni kéne ezzel kapcsolatban bármit is. Vagyis egy szolgáltató mégis hogy várhatja ezt el egy felhasználótól? De javítsatok ki, ha tévedek. Tegyük fel, ez megtörténik a szüleimmel... OK, hívjak szakembert. Na de komolyan, akarok én ezért fizetni? Nem. Inkább fizetek egy ügyvédnek, hogy nézze át a szolgáltatói szerződést.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz vargalex #3172 üzenetére
Többieknek:
Hogyan tudom a Padavanban korlátozni az adatforgalmat egy adott céltartományba? Van ilyen lehetőség? Ha igen, segítenétek? Továbbá lehet ezt a korlátozást logoltatni? Vargalex kolléga javaslatára talán így fény derülne melyik eszközöm akar azirányba kommunikálni.Köszönöm előre is.
-
z123456789
addikt
válasz vargalex #3170 üzenetére
Ha valamelyik belső eszközömet így megfertőzték, akkor nem is tudok semmit sem csinálni? Vagy újratelepítés, gyári beállítást mindennek?
Hogyan tudom ellenőrizni a routeren az SSH bejelentkezést?
A jelszót erősnek gondoltam, de a kaspersky oldalon azt írják, hogy hamarabb fel lehet törni, mint hogy hazaérek egy sétából. 10+ karakter, össze-vissza, kicsi, nagy, betű, szám, karakter...
Fogalmam sincs, hogy mi az érzékeny adat...én ezt szívesen megosztom veled, hátha te látsz valamit benne. Elküldöm privátban.Köszi addig is.
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #3103 üzenetére
Sziasztok!
Ismét támadás történt a hálózatom felöl, immár a harmadik.
Most megkaptam a logfájlokat mailben a szolgáltatótól, ami péntek délelőtt 11 órát jelöl (ha jót néztem). A laptopom itthon sem volt, mert azzal dolgozom. Senki nem volt itthon, szóval fogalmam sincs melyik eszközöm lehet a gyenge láncszem. Esetleg, ha valaki tud kezdeni valamit ezekkel a küldött logfájlokkal, vagy ti ismertek olyat, akik esetleg tudnak mit kezdeni ezekkel, kérem jelezzétek. (vargalex, Suste?)
Az általatok és szolgáltató által említett víruskeresést elvégeztem, illetve a többi dolgot, amit írtam már korábban.
Nem akarok az agyatokra menni ebben a topicban ezzel a témával, de leírnék egy tapasztalati dolgot, és érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek van-e összefüggés.A minap spotify-t halgattam az erősítőmön keresztül (integrált Spotify kliens van benne, kábellel hálóba van kötve), és kb fél óránként megakadt a lejátszás olyan 1 perc hosszúságra. Jeleztem a szolgáltatónak, majd a basic szöveg, hogy próbáljam a router kihagyása nélkül. Jó, mondom, feleslegs kör, de OK. Mégsem volt felsleges kör, mert a modemen keresztül viszont nem akadt a lejátszás. Hozzátenném, hogy az internetkapcsolatom is pont ilyen hektikus minden eszközömön. Fél óránként kb 1-3 percre elnémul a net. Szerintetek lehet összefüggés a két dolog között? Illetve ha nem, mi a fene okozhatja ezt?
Elnézést, ha szemét itt a hsz-em, de hálás lennék, ha útbaigazítana valaki.
Köszönöm.
Szerk.: VPN vagy valami segítene rajtam szerintetek? Sosem használtam, nem is nagyon értem mi az, hiába olvasom el többször a leírásokat róla.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #3114 üzenetére
Jelszó, wifi jelszavak, ddns jelszó megváltoztatva. A külső portszámokat is megváltoztassam szerintetek?
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3109 üzenetére
Köszönöm, ezeket meg is csináltam. Már csak annyi van hátra, hogy ha hazaértem, megáváltoztatom a router jelszavát. Mert amúgy minden más jelszót töröltem a chrome adatbázisból, illetve megváltoztattam azokat amiket továbbra is használok, és csináltam egy sütik/előzmények/aktivitás törlést a kezdetekig visszamenőleg. Továbbá kijelentkeztettem minden programból minden eszközömet.
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #3107 üzenetére
És ezt hogyan tudom kideríteni? A már említett router log fájlokból?
-
z123456789
addikt
válasz attilav2 #3104 üzenetére
Köszi a tippet, visszatérek rá, ha otthon vagyok.
#3105Intruder2k5
Hogy mi? Akkor mit tudok tenni? Mármint ami Padavannal kapcsolatos, és kötelességem megtenni.
Chrome szerint 313 jelszavam megtalálató adatvédelmi incidensben, és 551 gyenge jelszavam van. Ez kb az összes valaha regisztrált jelszavam lehet. Most módosítgatom őket.Illetve ha már itt kérdeztem ezzel kapcsolatban először, melyik topicot javasoljátok a probléma megoldására?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #2630 üzenetére
Szia!
Ennek a jelszó módosításnak amúgy hol kellene lennie? Administration?
(Nyaralni vagyok, és Ddos támadást intéztek az én hálózatomról, ami miatt felhívtak az internetes ügyfélszolgálattól. A chrome jelezte, hogy a routerem admin felülete is kikerült, de távolról akkor ezt nem is tudom megváltoztatni, igaz?) -
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #2904 üzenetére
Intruder2k5Óh, nem is vettem észre, hogy ez más. Létezik olyan router, ami Wifin nagyobb sebességet tud, mint kábelen?#2905StarchmNem, olyat én sem szeretnék. Mindkettőre gondoltam. Lefedettség, és sebesség is.#2907trance89Ősintén szólva, Asus routereim voltak eddig szinte mindig. Szeretem őket, szóval ha volna Asusból is ajánlat, annak jobban örülnék.Elnézést, sztornó minden. Kapulanos internet van, ott meg szarakodni kell, hogy dmz-be helyezzenek. Ezt inkáb kihagyom. Marad a gyári szoftveres router, azt viszont folytatom a megfelelő topicban. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Egy viszonylag, wifiben erősebb routert szeretnék beállítani egy barátomnál, és mivel jómagam is Padavant használok, azt gondoltam neki is ezzel állítanám munkába.
Láttatok esetleg valami best buy ajánlatot leginkább Asus routerek közül? RT AC1200GU-t használok, egy ilyesmi volna neki is jó. Vajon a V2-re is felmegy?
Előre is köszi a segítséget, és ajánlást. -
z123456789
addikt
válasz herdsman12 #1317 üzenetére
Nyilván hozzám sem jönnek wifizni, de körbe minden szomszéd hekker (igazából nem), és szeretem ha a wifim le van védve, mégpedig olyan jelszóval amit még én sem bírok megjegyezni.
Így mivel beton födém van felettem, és valakinek kell egy kis kraft a telójára, egyszerűbb egy beállított vendég wifit megadnom.
Na meg ez az én hülyeségem akkor ezek szerint.Működik. Az ott megadott sebességekre korlátoz. Feltöltést viszont ahogy nézem teljes sávszélességgel biztosítja.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz herdsman12 #1314 üzenetére
De,
Úgy tűnik. Viszont feltöltést nem tudod szabályozni. De ez is megteszi.
Köszi.Azt hiszem beállítottam mindent úgy ahogy szerettem volna ebben a két napban. Köszi Intruder2k5 a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #1312 üzenetére
Óh de kár.
Akkor a router saját maga szabályozza ezt? Mármint tesz különbséget az alap wifi és a vendég wifi prioritásában? Teszem azt összejövünk 10en haverok, és leülünk youtube-ot nézegetni a telóinkon, amik mind az én vendég wifimen lógnak, közben pedig megy a letöltésem a szerverre. Ezt valahogy szabályozza önhatalmúlag, hogy az én letöltésem jobban haladjon, mint az általuk lefoglalt Youtube-os sáv?
Tudom, hogy egy nagyon remek, és életszerű esetet hoztam össze, de érted, mire gondolok, nem?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
(#1307) enginev3.0
Köszi, a menüpont meg volt.(#1308) blakey
(#1309) woodworm
(#1310) Intruder2k5
Köszönöm szépen, így működik a dolog.@woodworm külső hálóról próbáltam. Igen, be volt kapcsolva.
Most már csak annyi a kérdés, hogy a vendég wifit tudom-e korlátozni?
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #1297 üzenetére
1. És ezt tudom korlátozni is valahogyan?
2. Pipa.
3. NAS-t és Transmissiont elérem. De a router felületét nem, és az NAS ftp-jét sem.
4. OK
5. OK
6. OK -
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #1294 üzenetére
Hát...kb semmit sem találok meg magamtól.
Felteszem a kérdéseket, aztán ha van kedved (vagy másnak) válaszolni, akkor azt megköszönöm. De alapvető dolgokat nem találok, vagy legalább is nem vagyok benne biztos.
Tomatohoz tudom hasonlítani, ezért az ott beállított dolgokat hozom fel, amiket most keresnék a Padavanban.1. Vendég Wifi. Tomatoban volt br0 és br1 IP cím, és a br1-hez tudtam kötni a vendégwifimet.
Olvastam, hogy más itt korábban kutatta már ezt, és Padavanban máshogy van megoldva. De mindegy is, szeretnék vendég Wifit beállítani. Illetve érdekelne, hogy vajon a b/g/n képes telefonom miért nem látja az 5GHz-es wifit, ha a/n/ac-re van állítva a routerben, és nincs rejtettre állítva. Továbbá ha már vendég wifi, azt szeretném lekorlátozni. Ezt hol tudom?2. Statikus IP. Tomatoban volt egy Device List, ott rákattintottam az eszközre, és átdobott a Static DHCP/ARP/IPT menübe. Itt a Lan/Route résznél kell beállítani? Ha igen írna rá valaki egy példát?
3. DDNS külső elérés. Abszolút nem jutok vele semmire...Fogalmam sincs mi a rossz. Cím, és fiók beállítva, belső hálón ha beírom a ddns címem akkor bedobja a router admin felületét. De volna itt egy NAS és annak a TM-je is. Persze azoknak ugye egyelőre fix IP-t sem tudok állítani. :/ Administration/Services-nél korábban HTTP & HTTPS volt beállítva Tomaton. Itt miután átállítottam, sem lett meg a külső elérés.
4. A hármas pontból adódik a port forwarding. Statikus IP hiányában ennek sincs értelme neki állnom, illetve bevallom őszintén, azt a pontot sem értem teljesen. WAN/Manual Port Forwarding - Enable Manual Port Forwarding? Enabled? És a manual Port Forwarding List-ben lehet megadogatni számokat, eszközöket?
5. DMZ-t kell beállítanom?
6. Konfiguráció lementése merre található? Administration/Settings/Router Settings (NVRAM)/Save Setting to a File?
Köszönöm előre is.
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #1292 üzenetére
NVRAM törlést hogyan csinálok? A felület már megvan, illetve a menüpont is. Korábban már egy kolléga is írta hsz-ben, csak azt nem tudom mire kell nyomni.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #1290 üzenetére
Tuti lesz még kérdésem, szóval majd amikor azt hiszem vége, akkor köszönöm meg egyben, nem akarom folyamatosan itt is leírkálni, mint a Tomatonál.
Melyik FW-t tegyem fel?
egyik
másikBármelyik jó, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Asus RT-AC1200GU-ra szeretnék Padavant tenni. Tudtok ajánlani ehhez olyan bevált magyar leírást, amivel lelkes próbálkozók is elboldogulnak?
(Shibby Tomato-s routerem cserélném erre, szóval annyira nem idegen a téma, de ahhoz anno volt egy nagyon jó weboldal leírásokkal, olyasmire gondoltam most is.Hátha. )
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Linux kezdőknek
- Minden ami hőszivattyú
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig