- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van egy notebook-om, amely WiFi-n keresztül csatlakozik az internetre (DHCP osztja ki az IP-t és Windows XP rendszer fut a notebook-on), valamint van egy asztali számítógépem, amely egy UTP kábellel van összekötve a notebook-kal.
Azt szeretném megtudni, hogy milyen IP konfigurációt állítsak be a notebook-on és az asztali gépen (ezen Windows 7 rendszer fut), hogy
-a notebook-on elérhető maradjon az internet WiFi-n keresztül
-a notebook és a PC lássák egymást
-a PC-re meg tudjam osztani az internetet a notebook-kalKöszönöm előre is a válaszokat!
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #25189 üzenetére
Köszönöm a választ!
"A router-en adj MAC cím alapján fix IP-t a torrent-ező gépnek..." - ilyesmit máshol is olvastam, de nem igazán jöttem rá, hogyan kell. Esetleg le tudnád írni részletesen?
-
törölt tag
Üdv!
A következő a problémám:
kábeles netem van, a modem után bekötöttem egy routert, a router pedig két gépre osztja el a netet.
Szeretnék a torrent miatt megnyitni egy portot, de sehogy sem sikerül. Hogyan állítsam be a routert, hogy legyen net mindkét gépen és megnyisson egy adott portot? (sajnos nem tölt vissza az utorrent és nagyon fontos lenne nekem).A router típusa: Linksys WRT54GC
Köszönöm előre is a válaszokat! (ha esetleg kevés infot adtam meg, kérdezzetek, nyomon követem a hozzászólásokat, szeretném ma estig lezongorázni az ügyet)
Ui.:
a számítógépek beállításai is érdekelnének, mert lehet, hogy azokon is rosszul csináltam valamit. Windows 7 van mindkét gépen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Milyen routert ajánlanátok az internet sávszélességének megosztására, korlátozására?
Teszem azt van egy 15 mbit/s-es sávszélességem és 3 PC-m. Mindegyiken 5 mbit/s-et akarok elérhetővé tenni.
-
törölt tag
Üdv!
A következő problémával küszködök:
itthon be van állítva két darab Samsung SMT-G3220 típusú router.
Az egyik SSID-je Kitchen, a másiké pedig Bedroom.A Kitchen az alapértelmezett átjáró, a Bedroom pedig csak egy switch.
A Kitchen engedélyezi a WIFI-t, DHCP 50-150-ig beállítva, a nyomtató végett WPA2 titkosítással.Noha a DHCP engedélyezett, mégis statikus IP-t voltam kénytelen beállítani az eszközeimen, mert az alapértelmezett átjárónak mindig a Bedroomot észlelte a számítógéptől az okostelefonig minden és nem volt internet rajtuk.
Valamint hiába kapcsolódok a Kitchen-re, összesen 5 db eszközt jelenít meg, pedig a 6.-on is ugyanúgy van internet.
Két telefonon sehogy sem akar összejönni a statikus IP beállítása (hiába állítom be mondjuk a 82-es végű IP címet, a telefon alapértelmezett 133-as IP-jét használja és az alapértelmezett átjárót is elvéti).
Hogyan tudom megoldani ezt a problémát? Biztos vagyok benne, hogy beállítási gondok vannak, csak azt nem tudom, hogy mit rontok el, nem igazán értek a hálózatokhoz.
-
törölt tag
válasz VeryByte #22498 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsot, amint több pénzem lesz, vásárolok egy új OS-t, de egyelőre nekem ez megteszi. Az SP3-at használtam már, de ezen a számítógépen jelenleg először takarítani kell, csak utána tudok windows-t telepíteni, frissíteni, akármit csinálni vele.
Amit írtál, azt megtaláltam, habár nem tudom módosítani a megosztottságot! Egyszerűen jobb klikkel a súgót és a 'frissítés' opciót engedélyezi, más nincs is. Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve.
-
törölt tag
Üdv!
Windows XP SP 2 Professional OS-em van és helyi hálózaton keresztül megosztottunk néhány mappát.
Az a problémám, hogy a mappákat áthelyeztük, letöröltük, tehát valamilyen formában megváltozott az elérési útvonaluk, ennek ellenére látszanak Total Commander-ben a megosztott mappák között. Hogyan lehet őket eltüntetni a helyi hálózat 'újravarázslása' nélkül? Vagy az lenne a legegyszerűbb módszer? Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest