- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz mikk2000 #61865 üzenetére
Nem akarom kétségbe vonni a szakértelmedet, hiszen szemmel láthatóan értesz a témához.
De MasterMark is igencsak a fekete öves szint tetejét képviseli, érdemes megnézni csak az itteni bő 15 éves aktivitását, amely során nagyon sokaknak segített komoly kérdésekben.
Szerintem tiszteljük egymást kölcsönösen, a kritikáinkat pedig ékesítsük érvekkel.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
paatrick
őstag
válasz mikk2000 #61823 üzenetére
Korábban írtam hogy egy másik számítógéppel kipróbáltam a kábelt és volt net, tehát a router kábel biztos jó.
Radeon RX 5600 XT videókártya, erre frissült:
Előtte kb 21.3 volt.Majd holnap még megpróbálom a bios frissítést. Bár elég fura "hivatalos" dokumentáció van hozzá.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz mikk2000 #61821 üzenetére
Csináltam egy ubuntus usb-t de azzal se jött be semmi firefoxban. Wifire azt írta nincs is telepítve.
Megpróbáltam az eszközkezelős eltávolítást, de csak azokat rakta vissza ami az első képen volt. És most már rejtett elemek sincsenek.
Nekem nem áll össze amúgy, 1,5 éves a gépben minden, direkt mindenből jobbat vettem hogy sokáig ne legyen vele baj, ez a beépített cucc is 2,5 gigáig menne meg ultra durable alaplap stb
Ennél a külső kártyánál mit kell nézni? Ezt csak bedugom és megy?
(Komolyan egyre jobban megértem azokat akik rádobnak egy százast és vesznek applet. Ez a 1000 féle különböző dologra kell fejleszteni nem működik túl jól, most itt is nagyon gyanús hogy egy másik driver cseszte szét az internetet, fél napja itt szívunk vele , mondjuk ezután biztos nem is frissítek egy drivert se. Elég visszacsinálni amit a win10 átállít alkalmanként mikor frissít.)
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Topikgazda
válasz mikk2000 #61805 üzenetére
Semmilyen zavart, de azért elég nagy terhelés. Persze, tudom, egymás mellett fut a fázis és a nulla.
De próbáltam villanyfúróval és betonkeverővel is, csak ezek teljesítménye jóval kisebb.
Én árnyékolásra vonatkozó kérdést nem olvastam fel, de nem ajánlom az árnyékolást. Nálam is sima U/UTP fut. Az árnyékolás hátrányos / áldásos hatásait taglaló, egymásnak gyakran ellentmondó cikkekkel tele a net. Én szakszerű földelés nélkül biztosan nm használnám, de nem látom értelmét. Ismerek helyeket, ahol tényleg ipari környezetben, sok volt és amper mentén fut az UTP (mondjuk nem igazán szakszerűen), de/és miután az informatika pont nem kritikus fontosságú, nem tapasztaltak zavarokat.
MaCS
-
lajozs
aktív tag
válasz mikk2000 #61796 üzenetére
Most ugrik be: lehet, hogy félreérthető voltam, de amikor a tévék bekötését említettem, azt a boxszal együtt értettem. Két egység lógna tehát az ONT-n, egyet a saját router hajtaná meg. Ennek kellene működnie.
[ Szerkesztve ]
a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
Reggie0
félisten
válasz mikk2000 #61783 üzenetére
Esetleg a 12V-ot nem akarod megmeretni multimeterrel, hatha az a hibas? Mert miert ne lehetne, hatha attol mukodik rosszul a PHY is.
De maradjunk a tenyeknel: dhcp megy, icmp megy, udp megy. Szerinted a hardver valogat az IP header bitjei kozott es ezert csak a tcp nem megy at?
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
-
Marci112233
addikt
válasz mikk2000 #61787 üzenetére
Ez nem feltétlen igaz. Egyszer én is futottam bele olyanba amit nem tudtam megoldani csak egy újratelepítéssel, és az a hiba azóta sem jött elő, pedig eltelt azóta már több év is, sőt azóta is fut a rendszer ami ráadás át lett klónozva másik SSD-re is.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
MasterMark
titán
válasz mikk2000 #61783 üzenetére
Azt áruld el, ha megnézi linuxszal hogy megy-e (és tudjuk hogy menni fog), akkor ez hol segít a hibakeresésben, vagy a hibaelhárításban mint amit eddig is tudtunk?
A közös pont a felhasználó, én még mindig gondolom hogy valami fel lett rakva vagy csinálva lett ide is, meg oda is, ezért romlott el mindkettőn.
Switch Tax
-
libus
őstag
válasz mikk2000 #61741 üzenetére
Felcseréltem a két tápot, de nincs változás!
Amelyik kamera működött, az továbbra is működik a nem működő kamera tápjával, és amelyik rossz volt, azt a működő kamera tápjával sem lett jó.
Akkor most mi a tipp?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
-
libus
őstag
válasz mikk2000 #61735 üzenetére
Szerintem tápot kap de ma leveszem, és kimérem mennyi fesz jön ki a tápból. Amúgy szünetmentes le van kötve..
De szerintem kell kapnia áramot, mert mint írtam a router eszközkezelőjében ott van IP címileg.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
Topikgazda
válasz mikk2000 #61620 üzenetére
Optikához én még nem láttam hobbiszintű szerszámokat -- mivel még nincs meg rájuk a megfelelően széles kereslet. Műszakilag nem lenne indokolt értük a magasabb ár.
Egy szerelő, akinél fontos a megbízhatóság, az ergonómia, a strapabíróság és a tartósság, nyilván drágább, profi eszközöket fog használni. Otthonra ugyanakkor bőven megfelelnek a pár tíz dolláros kütyük, hamarosan optikára is.
MaCS
-
Topikgazda
válasz mikk2000 #61489 üzenetére
Igen, pont erre gondoltam.
MAC-címeket tiltani csak eléggé különleges esetekben szokás, biztonsági hozadéka már régen alig van.
Látszólagos biztonságot jelent az engedélyezett címekre szűrni (opt in), de sajnos ez is viszonylag könnyen megkerülhető.
MaCS
-
-
tobias40
veterán
válasz mikk2000 #61111 üzenetére
Igen,tudom mire való ezért akartam már az első beállításnál kikapcsolni a linksys-en mert a dhcp-t a telekomos ONT,osztja,ezt írtam is.
Igen a telekomos is szór wifit mert így a legjobb a lefedettség az egész házban,ezért kell még pluszban a linksys a teraszra mert ott kevés a jel vmiért,az ONT és az asus routeré is.
Különböző csatornákon vagyok a 2,4-en és az 5 gigás eifin is..Igen a telekomos tárcsáz be de 2 szál lehetséges az optikán és így az ONT is és egy másik router is betárcsázhat.....
-
-
tobias40
veterán
válasz mikk2000 #61095 üzenetére
ONT LAN portjaiból megy egy kábel az asus wan portjába és a linksys wan portjába is.
Asusnál úgy is működik az AP mód ha a LAN-ba van dugva ha jól emlékszem.
Ez a Linksys wrtg router ddwrt-vel volt jó annak idején,ezért van ez rajta.(gyári szoft nem volt túl acélos)
Még mindíg nem tudom hogy a ddwrt-ben hogyan tudom BIZTOSAN AP módra állítani a routert mert ott csak dinamikus ip,statikus ip és ppope megoldások lehetnének,de AP módot nem látok.
Amikor az asus nem volt a képben csak a linksys akkor az ont lan(192.169.1.1) portjából kimenő kábel a linksys wan(192.168.1.2) portjában működött,ha jól emlékszem,dinamikus ip módban,de ez már régen volt.[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz mikk2000 #60942 üzenetére
"nem ment volna semmilyen rákötött eszköz."
Na ezen gondolkodok én is. A lényeg. Mindent le kell kötni és csak EGY eszközzel tesztelni. Volt szerencsém az UPC-s belétérihez. Az koaxon kapta a netet. De nem volt indokolt modem módba tenni. Rendben működött csak a két frekinek kellett a külön SSID.
Szerintem itt sem kellene semmit állítani a beltérin,csak rákötni a switch-et. Persze előtte tesztelni kell mindent.[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz mikk2000 #60927 üzenetére
Igen és mindegyik leírás valami ponton zsákutcába fullad.
'Kapcsolódja a leírás alapján a másik gépre.
Kezd meg a fájlküldést!'
Ok, mivel, hogyan, mert nekem a két gép nem látja egymást. Ha kapcsolódok, akkor sincs mivel küldeni a fájlokat mert se az intéző se a TC nem ajánlja fel ezt, meg úgy még semmi se. Szóval a témával foglalkoznak, csak olyan kb mint ahogyan te itt segítesz nekem. Felületes!
BT? Több tíz Gb átküldésére? Aha, persze.Most próbálom ki a harmadik lehetséges szoftvert, de egyik se működik jól. Valahol mindegyik elvérzik. De úgy látom ez a fájlküldési mechanizmus nem igazán népszerű valamiért.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz mikk2000 #60920 üzenetére
Beléjük is olvastál? Ki is kerested ezekből a megfelelő választ vagy csak kerestél, rjuk pillantottál, aztán problem solved? Mindegyik gép-telefon témára van specializálva, ami meg PC-PC köztre az meg hülyeség vagy nem írja le értelmesen végig csak érintőlegesen. Persze hogy panaszkodok! Azért írtam ide a fórumba, mert ha van valaki, aki már csinált ilyet vagy tudja hogy kell, gyors megosztja velem, esetleg tapasztalat általi segítséget, mire kell figyelni, melyik a legjobb sztoftver erre, stb. az lett volna a jó. Googleben én is tudok keresni, csak egyik verzió se az ami nekem kell (legalábbis amit eddig átfutottam az nem).
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Buncaman
tag
válasz mikk2000 #60804 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült beállítanom a dolgokat. De nem túl rózsás a helyzet.
2,4Ghz-n továbbra is borzasztó a helyzet. körülbelül 20 db wifi (de lehet hogy több, átláthatatlan a táblázat) fogható. Beállítottam 13-as csatornára 20Mhz-re, így csak 2 db wifi üti.5Ghzn nem nagyon van rivális hálózat, azon elfogadható a kapcsolat. De 1 pötty - 1 csík a jelerősség.
Érdekes viszont, hogy a feltöltés most is gyorsabb mint a le.... tehát a laptopban lesz valami gond. Drivereket elvileg raktam fel, de a MSI gyártói wifi drivert pl nem engedi telepíteni a winfos.
Intel gyártói driver meg telepítve.Próbálkozzak USB-s wifi stickel?
Csatolom a képet az 5Ghz-s mérésről.
Esetleg normális ez a sebesség ekkora jelszintnél 5G-n?
Fel 15-30 között van mindig.
Le 20-30 között.Köszönöm az eddigi tippeket és tanácsokat.
Elérhetőség az adatlapomon.
-
Buncaman
tag
Evidens lehetett volna a jelszint zavarásra gondolni, de sose volt még ezzel problémám.
Először lakom ilyen "szűk közösségben" közel a szomszédokhoz.Amúgy tudom hogy a kábel behúzás lenne a legjobb, de asszony feltétele, hogy kábel csak falban futhat. Ehhez meg két szobába kellene szétvernem a falat, hogy behúzzak egy 20+ méteres kábelt a padláson keresztül.
Így maradt a wifis megoldás.
Amúgy talán, de nehéz megmondani, miután gyártói drivert leszedtem valamit talán javult a dolog, időnként 10Mbitet is mérek. Ugye korábban 5 fölé sose ment.
Legközelebb majd pár nap múlva írok ha hazajutok wifi csatornákat felmérni, tesztelni.Elérhetőség az adatlapomon.
-
mezis
félisten
"Laptop wifi modul a gány, ezt eddig is tudtuk." Miből tudtad megállapítani?
Eddig nekem csupán egyetlen laptop WiFi-jével volt gondom, de ott sem a WiFi modullal volt a gond, hanem azzal, aki összerakta: a laposnak csak egy antennája volt, a modulnak két antenna csatlakozója, (elsődleges, másodlagos), persze hogy a másodlagosba dugták a dzsunkán. átdugva az elsődlegesbe, rendbejött minden.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Buncaman
tag
válasz mikk2000 #60797 üzenetére
Holnap vagy kedden lesz lehetőségem tesztelni, majd megnézem.
Esetleg most eszembe jutott, hogy talán azon a frekvencián bezavarna a többi, közeli 2,4Ghz-s wifi (minimum 4 db van sajnos ami egész jó erővel elérhető a szobában, sok lakás kis helyen ..).
Bár ami fura nekem, hogy jó ideig nem volt ilyen probléma, több mint fél éve itt lakunk.
Korábban volt olyan probléma, hogy a T-com modem a laptopot sem kedvelte, de akkor a modem reset helyrehozta. (Akkor valamiért kiosztott egyszerre 3 IP-t az eszköznek, amitől megbolondult.)Router fw frissítés nem volt, de gyári reset és 0-rol beállítás igen.
Ha az megfelel több tesztnek, próbáltam a T-com modem wifit és a saját router wifit is, de mindkettővel ez a helyzet.
Lehet megnézem azt is, hogy 5Ghz-re tud e ott csatlakozni (1 pötty - 1 csík között ingadozik a jelszint.)
Másik 5Ghz wifi elvileg nem zavarhat be, hátha ezzel van a gond. És akkor egy 5G frekis repeaterrel bővíthetem a hatosugarat.
Elérhetőség az adatlapomon.
-
woodworm
veterán
válasz mikk2000 #60760 üzenetére
Olyan mintha csak azon információkat vennéd tudomásul, ami megerősíti a teóriádat, hogy sokkal jobb kézzel beállítani a kívánt végeredményt. Többször is leírtad, hogy ap-módban automatán kap címet és milyen nehéz megtalálni utólag. Ezért volt a tamáskodó arc és kérdőjel a részéről. Korábban ugyanis elhangzott, hogy a beállításakor kiválasztható az automata vagy fix ip.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz mikk2000 #60755 üzenetére
Most akkor AP modban nem lehet fix IP-t beallitani…
Meg mi van, ha pl. az Asus routert AP Mesh modba szeretne az ember hasznalni? Akkor is eleg a dhcp-t kikapcsolni…?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Reggie0
félisten
válasz mikk2000 #60755 üzenetére
Csak nalad van zurzavar:
#60719 woodworm kerdesere, miszerint
"Egy egyszeri usernek miért jobb a szerinted switch mód, mint a felületen kapcsolható ap mód. Megjegyzem az eltérő szóhasználatod ellenére ez a kettő ugyanaz."
Ezt valaszoltad:
#60721 mikk2000
Hát, ha ap módot tudó routernél ap módban egyszerű user el akarja a routerét érni, az nem biztos hogy menni fog, mivel nem tudja a (kapott) címét, a ráragasztott *login*/*wifi* webcím nem biztos behozza, legalábbis nálam előfordult hogy wifiről meglelte a routert, vezetékről meg nem... Fixen adott dhcp-n kívüli tartományú ip-nél ez nem fordulhat elő.De ezek szerint mostmar rajottel, hogy ugyan az a ketto, igy mar vilagos. Orulok, hogy ravezethettelek es ki tudtad javitani.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz mikk2000 #60749 üzenetére
Azt, hogy szerinted miben kulonbozik az AP es switch mod, milyen routeren letezik ez a ket megkulonboztetett uzemmod, switch modban mitol lesz mashogy IP cime az eszkoznek, mint AP modban, foleg annak fenyeben, hogy az altalad linkelt leiras is azzal kezdodik, hogy az AP/switch modba kapcsolt routernek adjunk manualisan IP cimet..
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz mikk2000 #60746 üzenetére
Nem kell segiteni, mert nem szeretnek semmit, pont neked valaszoltam az imenti kerdeseidre:
"Azt nem értem hogy teljesen egyszerű dolgokat miért kell többször leírni? Egy másik topikban ugyanez van, lehet a meleg teszi?"Erre pedig az volt a valasz, hogy ertelmetlen amit irsz a router AP modba valtasaval es az IP konfiguralasaval kapcsolatban. Ezert kerdez mindenki vissza.
-
-
Marci112233
addikt
válasz mikk2000 #60733 üzenetére
Ha betudsz lépni a fő routerbe akkor ott látszania kell a kapcsolódott eszközök közt az AP-ba rakott roueternek is és azt milyen IP-t adott ki neki. Azt beírva már be is jön az AP felülete. Én mindig így érem el az egyetlen AP-ba rakott TP-Link TL-WA-801ND-t.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
Vasti74
aktív tag
válasz mikk2000 #60686 üzenetére
Ezt mondom én is ;-) A védőföld a fogyasztói bekötésnél van kialakítva.
Az árnyékolás + földhurok érdekes dolog, mert ha mindenhol be van kötve az árnyékolás, és a patch kábelek is árnyékoltak, akkor a potenciálkülönbségek az ethernet kábelen keresztül egyenlítődnek ki. Amúgy meg az ethernet port galvanikusan leválasztott, szóval ha nincs bekötve végig az árnyékolás, akkor nincs földhurok ;-)
-
Essejó
veterán
válasz mikk2000 #60686 üzenetére
Apósom villanyszerelő volt, ő magyarázta, hogy a szabvány engedi az otthoni 0 és föld közösítését, ami a szolgáltatónak jó mert javítja a hálózatot. Nekünk nem annyira mert könnyebb némi áramütést összeszedni.
A lankábelek földelését 1 ponton szabad megejteni, és külön földnyárson, nem a lakás elektromos hálózatának a földelésén.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Vasti74
aktív tag
válasz mikk2000 #60646 üzenetére
A ping az egy kicsit speciális valami: icmp csomagokkal dolgozik (tehát nem tcp és nem udp) , nagy veszélyt nem jelent a közbiztonságra, elenyésző forgalmat generál (bár be lehet állítani az alapértelmezettől eltérő, akár egészen nagy csomagméretet) , szóval hogy pingelgetés miatt kitiltsanak valamit valahonnan (valamilyen tűzfal, védelmi rendszer) , olyanról még nem hallottam.
(OK, a portscan célú felhasználás az már persze más ;-)[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz mikk2000 #60644 üzenetére
Ész nélkül írsz miközben nem olvasod el amiket írtam! 🤨
Ezen megint mit nem értesz?
Írtam, hogy :
"Ezt most kábellel csinálta. Ez volt az utolsó csepp.
Még a két eszköz közötti kis kábelt is kicseréltem."Az utolsó mondatodra inkább nem reagálok.. No comment 🤬
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz mikk2000 #60589 üzenetére
Pont azért lett véve újabb saját eszköz alig 2 hete, hogy a Wifi még stabilabb és jobb legyen. Nem használunk kábelt. A térerő nagyon jó, 6 antennás cucc, az én gépem kb 4 m-re van teljes rálátással, de oda is vittem közvetlen elé. Mérni mindig a Routerhez közel szoktam, hogy kizárjam a gyenge jelet.
-
Krogoth
senior tag
válasz mikk2000 #35526 üzenetére
Előző helyen üzemelt, majd bedöglött a digi (vihar volt), utána már routeren keresztül nem volt net, csak digis utp kábel közvetlenül gépbe dugva üzemelt.
Gondoltam rá, hogy megadta magát a router, csak hátha mégsem
Még annyi, hogy melóhelyen rádugtam egy switchre, a wifijére tudtam csatlakozni és volt net. -
krealon
veterán
válasz mikk2000 #35483 üzenetére
"Adott 2db XP-s gép,
[...]
Ha jelszót állítok be, működnek a megosztott meghajtók, egyébként nem. Szóval a kérdés az, hogy valahol enyhíteni lehet-e ezt a szabályt hogy a kapcsolat létrejöttéhez jelszóval ellátott fiók kelljen?"Nagy botorsag jelaszonelkuli hozzaferest engedelyezni, de lehetseges XP Pro eseten.
Az azonos felhasznalonev nem tesz ket fiokot megegyezove, mert a hozzajuk tartozo SSID nem fog megegyezni.1, engedelyezni kell a guest (vendeg ?) felhasznalot
2, a halozaton keresztuli eleres tiltast le kell rola venni.
“Control Panel” --> “Administrative Tools” --> “Local Security Policy” -> “User Rights Assignment”
“Deny access to this computer from the network” --> a listabol torolni kell a Guest-et. Reszletesen angolul.(#35484) Gubek-Einste
"Kapcsold ki a jelszavas megosztást."Az az opcio csak Vista+ eseten erheto el.
-
jerry311
nagyúr
válasz mikk2000 #35494 üzenetére
Csökkentett módban biztosan csak a beépített Admin userrel léptet be, de talán valamelyik gomb nyomva tartásával megoldható, hogy ne lépjen be automatikusan. Nem emlékszem pontosan.
Feri1977
Szerintem erre előbb találsz megoldást a Windows 7 topikban vagy a Win 10-esben. -
jerry311
nagyúr
válasz mikk2000 #35483 üzenetére
Hát de...
Attól, hogy van jelszava egy usernek még be tud lépni automatikusan jelszó megadása nélkül. -
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest