- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakegymunka
csendes tag
Köszi a választ. A laptop kb 3-4 méterre volt a routertől, ugyanabban a helységben.
A 2.4-et átállítottam 1-esre, viszont továbbra sem értem, hogy miért nem megy fel a windows automatikusan egy ismert, és automatára állított hálózatra... Szerintem ez nem fizikai probléma.[ Szerkesztve ]
-
csakegymunka
csendes tag
Azt írtam, hogy WPS nélkül, simán kóddal is próbáltam.
Alaphelyzetbe állítást most megcsináltam, ez ugye törli az összes ismert hálózatot többek között.Most az van, hogy csak az 5G hálózathoz próbáltam csatlakozni, az összes többit ugye nem ismeri a visszaállítás miatt.
Most felcsatlakozik, viszont nem automatikusan... Pedig be van ikszelve az automatikus csatlakozás... Csak akkor megy fel ha manuálisan rányomok, hogy csatlakozás. Illyenkor nem kér jelszót mert ugye ismeri már a hálózatot.[ Szerkesztve ]
-
ElektrikusDE
senior tag
-
Nyugis
senior tag
az a baj, hogy a gyereknek a játékai közben Dc-t kap folyamatosan.
És, ha - mint tudjuk-, a gyereknek rossz akkor nekünk is az.
muszáj megtalálnom a hibát, és megszüntetnem a Dc-t.
hálózat figyelőben nem volt hatamas adat esés egészen a nullára, csak a felső értékek mentek kicsit lentebb, de elviekben kapcsolatban maradt.
most azt próbálom meg, hogy veszek egy lan-kártyát, hátha az segít.
a router ki volt kapcsolva egész éjszakára, megnéztem a naplót nincs benne error.
a win10 esemény naplóban sem találok semmit ami erre utalhatna, vagy ami pont a szakadás időpontjára datálható.HA van bármi javaslatod, kérlek segíts..
u.i: driverek napra készek, ÉS újra telepítve.
alaplapi bios IS frissítve, tanácstalan vagyok..
és nem egy játéknál hanem az összes onlány játéknál (kb4 féle)[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Ez az IGM képes switch telekomos IPTV-hez is kellhet?Én is most készülök kiépíteni az otthoni hálózatot. Más másik topikban kaptam is tanácsokat, de látom ez a legmegfelelőbb.
Nekem most IPTV van hálóban a modemmel (itt van a gépem), onnan át egy kábel nappaliba tv box-hoz és ennyi. Az egyik gyerkőc gépe wifin csatlakozik (sajnos még), + az okos tv, telefonok.
A csövezéseket a falban megcsináltam felújításkor a padról le nappaliba és a két szobába. Most annyi változás lesz az éven, hogy a 2 szobából 3 lesz, ezért eljött a hálózat kiépítés ideje.
A modem átkerül a spájzba a majd megvásárolt switch-el. Innen fog menni párosával nappaliba és a 3 szobába a vezeték, 1 a tv-nek ha kell és 1 a netnek.
Viszont most még csak a modem lesz (4port), rajta a nappali tv és két gép. Később jön a switch, ebbe átkerül a net a 4 helyiségből, a tv pedig marad a modemen, mert abból max 3 lesz, de inkább 2.pomk:
elég lesz az az 1 végpont? mint látható nálam mindenhol 2 lesz, de még agyalok a nappaliba lehet jó lenne a 3. Igaz nekem a tv box miatt kell a 2 végpont.
Mindenképp sima kábel (tömör nem a sodrott) és majd a végén szereled, a szerelt a csövön nem fog átmenni, hacsak nem baromi vastag.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
A lenti kábelt , amin keresztül felmegy azt most tűztem újra, biztos ami biztos, azzal nincs gond.
Holnap majd folytatom a padláson a hibakeresést.
Színsorrendet megnézem, mert van kábel ami készre szerelt, de ha jól néztem ez volt kötve mindnél:
[ Szerkesztve ]
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
Graphics
Jómunkásember
Amit már kiszűrtem, hogy biztos nem a gépemnél van gubanc, mert van a lenti szobában egy gigabites switch, amin rajta van a NAS, ugyanazon a gépem is, a kettő között pedig megy a gigabites tempó.
Tehát fentebb kell kutakodnom a csillagtopológiámban
-
Graphics
Jómunkásember
Hát majd szerintem végig kell másznom a csatlakozási pontokat.
Eddig lehet elkerülte a figyelmem egy kábel vagy egy toldó.
A routernél közvetlen meg van a tempó, akkor marad a padláson való sebességmérés majd.
Csak ez a fura, hogy akkor a Windows miért ír gigabitet. Miért nem dobja lentebb a csatlakozás minősége okán?
[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
Kozvelten a telekomos modembe dugtam patch kabellel, kiprobaltam egy regi kabellel meg egy uj cat7 es kabellel is, mindkettonel ugyan az a szitu.
azt nem tudom hogy a telekomos modem porjai mit tudnak.
a sebesseg az meg…hagyjuk is jelenleg[link]
ez van jelenleg.[ Szerkesztve ]
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Papaj x
senior tag
Mármint?
Sima korlátlan netes sim volt, mivel külön net korlátlanban nem elérhető, náluk sem. Mikor még rendeltem, routerbeni használat nem volt kizáró ok, az előfizetés terén."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
-
bat2000
újonc
Mezis és Doky586!
Nagyon köszönöm a segítséget a 1043-asrólA másik kérdésemre továbbra sem találom a választ: hogy érhetem el a WDR3600-as routeremet, ha nem tudom az IP címét, és miért nem látom az ESET Internet Security eszközei között? A 1043 ott van és az IP címét is onnan tudtam meg, hogy belépjek a setupba. A 3600-as hogy tűnik el így? Nekem amatőrnek rejtély és adja a kérdést: lehet így bízni az ESET-ben?
-
bat2000
újonc
Nagyon köszönöm a gyors választ!
Ha jól gondolom, ez az első rész:
és ha most a másik routerből a kábelt ennek a WAN-jába dugom, akkor sehogy sem látja az otthoni hálózatom a 1043-ra Wifivel csatlakozó?Ha lehet egy másik kérdésem: a másik WDR3600-as TPLink routerem címét hogyan tudom kideríteni, ha elfelejtettem? Az ESET Eszközök-Hálózatfelügyelet menüpontjában minden eszközt megjelenít, ami csak a hálózathoz csatlakozik, de nincs köztük, pedig azon át csatlakozik fel a hálózat nagy része.
-
cocka
veterán
Vagy egyszerűen kikapcsolom kompletten a 2.4-et, amikor fontos, hogy 5-höz csatlakozzon.
Hosszú UTP ilyen helyre nem való. Fél lakáson át kéne vezetni. A célállomáshoz viszont elég lenne egy méteres is, mert etherneten akarom továbbosztani. Nyilván nem jó kedvemből pingpongozok wifivel.
-
Jofi81
őstag
Köszi, mindenképpen csőben szeretném húzni. Igen, a nappali közepére a mennyezetre gondoltam a WiFi-t.
Borisz76: Köszi, még nem késő, még válaszfalak sincsenek, csak próbálok előre gondolkodni. Tervezek akkor szobánként többet.
"Szolgáltatói eszközből SWITCH-be...." Itt nem a routerbe kellene először és onnan a switchbe?
Patch panel gondolom a könnyebb szerelhetőség/elrendezhetőség miatt kell.
Lehet, hogy rack szekrénybe rakom, valahol kell neki hely, most egy asztalit is hova raknék.
Szóval mindenhol CAT6.
-
SP4C3
veterán
Őszintén nemtudom, ahogy visszaemlékszek 2 eltérő verziójú 740n-nel ment egy link egy darabig, v4 + v7
Majd kipróbálom.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
gabo89
senior tag
Még nem néztem meg jól. A másik végét most krimpeltem, az tuti jó. Ezt egy hete. Attól tartok, hogy nem a végeinél van a zárlat, hanem valahol a falban. Majd holnap foglalkozok vele még. Max. csinálok belőle 4 erest valahogyan, de igazából nem is olyan fontos, mert a szoba egyik végéből a másikba megy, mint toldás. De azért mégis bosszantó. Még gondoltam, hogy egy fogóval szétcseszem, majd letesztelem egy levágott fejjel. Fűrészelni nem fogom, nem akarok műanyag port takarítani.
indul a sörös aludni
-
janaman01
addikt
Itthon ki is próbáltam, megy fajinul. Egy utolsó kérdés: ugye nevezzük második routert az alsónak, a wireless résznél ugye ha nem kapcsolok jelszavas védelmet akkor bárki rákapcsolódhat, igy ugye megadtam a fő router jelszavát hogy ne legyen kavarodás. Meg ugye igy már két wifi hálózatot lát , az első routerét, meg a másodlagosat. Ez igy rendben van?
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
janaman01
addikt
Bocsánat ezt elmagyaráznád szájbarágósan ( elnézést hogy ilyen értetlen vagyok)
Egy alhálóba egy DHCP. (Egy csárdába egy dudás)
Ezt mire értetted? Tehát nekem az a lényeg hogy a lenti routeren azaz a másodlagos..ossza a wifit illetve lanon tudja a nyomtatót...vagy esetleg a nyomtatónak külön húzzak be még egy kávelt a fő routerről ami az emeleten van?/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
Topikgazda
Nem tudom, hogy a bőrhatás szaggatott egyenfeszültségnél hogyan működik. A skinmélység ugye a fluxusváltozás gyorsaságával fordítottan arányos, márpedig a fluxusváltozáshoz szerintem nem szükséges az áram irányának a megváltozása, elég a maga a változás.
Az Ethernet egyenfeszültséget használ, ugye?
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
krypton
senior tag
Lehetséges hogy az acél/réz mag elszakad ha túl nagy hajtás éri? ha zár a kör ez azt jelenti hogy semmi baja, és azt fogja hozni mint amúgy?
#58334 inf3rno sajnos nem tudom használni a rendszert, mert nem költöztünk még be (felújítás...) és be is lesz minden dobozolva, tehát ha most "beépítem" a hibát akkor jól kitolok magammal..
-
Major Lion
senior tag
a saját gépemet nem tudtam kábellel rákötni, de egy másikat igen, kábelen nyoma sincs semmilyen kiugró értéknek, stabil 1-2msm volt egy két 20ms, ez egy ilyen fél órás pingelés eredménye, aztán amint wifi-re kapcsoltam jöttek a 300-400ms értékek elég gyakran, kb minden 15. 100 feletti volt.
Megnéztem az egyik ingyenes egyszerűbb szkennerrel, 5Ghz-n nem sokan vannak körülöttem és kiválónak írta a jelet, noise 1-3%, bármit is jelentsen ez, amúgy 80MHz, 70dB és 116-os channelOn a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
-
Topikgazda
A elektromos oldalhoz sajnos nem értek, nem tudom, hogy mennyi az UTP-portok tolerancája.
Galvanikus Ethernet-, sőt, 8P8C leválasztó viszont kell, hogy legyen, mivel személyesen tettem be egyet, igaz, jó régen. Valami orvosi készülékhez kellett és nem volt olcsó.
Szerinted felesleges vagy értelmetlen?
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Gabesz87
veterán
Nem akarom használni a Kaon wifi-jét, és az igazi az lenne, ha csak az IPTV boxok mennének róla, minden más az én routeremről. Csak ahogy az általam készített ábrán is látszik, ez nem igazán kivitelezhető, mivel a HGW-ből falban lévő kábelen keresztül megy a net a szobákba, a boxokhoz, de mivel más esközök is vannak itt (média lejátszó, TV, erősítő), kell egy switchet hazsnálnom. Tehát nem tudom ezáltal elszeparálni a HGW számára a set-top-boxba menő kábelt. Emiatt, ahogy Gubek-Einste írta, az én Asus routeremről fog menni az IPTV is. Egyébként az Asus jelenleg is AP módban üzemel a Kaon után.
A sztori háttere az, hogy nemrég költöztünk ide a házba, és ezt a Kaon csodát hozták ide, de az van, hogy a setup felületén sokszor nem lehet semmi csinálni, nem látszódik semmilyen érték, IP cím, beállítás, egyszerűen nem jelennek meg. Sem a csatlakoztatott eszközök, wifi-t sem lehet ki-be kapcsolni, szóval tragikus. Többszöri újraindítás után, ki-be dugdosás után sem. Bár gombos reset után mintha azóta jó lenne. Felhívtam a Telekomot, elmondtam, mi a helyzet, aztán a szerelő másnap hívott, és ő ajánlotta azt, hogy használjam a saját eszközömet routerként, DHCP-vel, és akkor abban tudok mindent állítani. Az egyetlen kérdésem már csak az, hogy ha eképpen oldom meg, akkor a Kaon-on kikapcsolhatom a DHCP szervert?[ Szerkesztve ]
-
krypton
senior tag
Igen, 1 Gbps elég lesz . Splitter alatt arra gondoltam ami nem kér áramot, és egy szálat oszt 2 felé. 100 méteres távok nem lesznek, csak kb 20 méter-ek. UTP-t terveztem húzni mindenhova. Switch/router tudja kezelni ha csak egy szál jön majd onnan internet és a TV is, tehát ONT -> switch/router -> TV és asztali gép?
[ Szerkesztve ]
-
-
sziszi-fuszi
senior tag
100 méter a szegmens hossza lehet - szabvány szerint - amiben benne van a lengő is. Eddig garantált. Az ipari környezet pedig sok mindent jelenthet. Ha erős elektromágneses zaj van, akkor szükséges az árnyékolás is! A kábeltálca pedig kifejezetten erre a célra lett kitalálva. Persze, ha nagyfeszültségű kábel, nagy áramerősséggel dönget mellette akkor nem árt a lehető legtávolabb helyezni egymástól őket és árnyékolni a hálózati kábelt.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
-
inf3rno
nagyúr
Jó, akkor tehát a mesh nélkül ez az azonos SSID teljesen kliens függő. Viszont a mesh-nél azt írtátok, hogy minden gyártó kicsit eltérően valósítja meg, szóval akkor elvileg az is kliens függő kéne, hogy legyen, hogy működik e egy bizonyos gyártó mesh megoldása. Vagy erre van valami szabvány kliens oldalról, és csak az AP-k egymás közti kommunikációja egyedi? Ha így van, akkor mi a szabvány neve, illetve milyen évjáratú kliensektől támogatott?
Buliban hasznos! =]
-
Atomgeszi
nagyúr
Sikerült belelépnem, elvileg látom is róla a netet, de ahogy látom van ilyen Wireless repeater módja is, de ahhoz kér valami Remote Access Point's LAN MAC Address -t.
Vagy hagyjam így, ha működik? Végül is ugyanazt a célt szolgálja gondolom a kettő.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
-
mobilizmo
addikt
Én nem mértem hány fok van nálunk a padláson, de k. meleg az biztos. HGW és a routerem (N18U) immár 6 éve működik ott. Még csak újraindulni sem szokott. HGW-t már cserélték 2x, de mindig csak a nagyobb sávszélre lépés miatt.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Zicky
csendes tag
Betekintés egy példán keresztül az Official Microsoft Support magas szintű szakértelmébe hasonló problémában való segítségkérés esetén:
"Az olyan esetek, mint a kábelre való rálépés, irodai székkel való keresztül gurulás vagy ajtóval való becsukása, mind azt eredményezhetik, hogy a Cat 5e kábel 100 Mb / s sebességre áll vissza, amikor korábban gigabites sebességgel működött. Próbálja ki a hozzáférési pontok más portjait is."
...és a többi sem mond többet....
-
-
-
menyhartlevi
aktív tag
Sajnos nem sikerült megoldanom túl jól. Alapból már azt nem értem, a UPC-s modemet ha átállítom modem üzemmódra, többé nem érem el a felületét sehogy sem. Resetelnem kellett hogy újra meg tudjam nyitni.
Próbáltam megcsinálni amit írtál, végülis valahogy működik de nem olyan jól mint reméltem. Például a telefonom csak nehezen, sokára tud átcsatlakozni a másik routerre. Illetve így nem is látom a Huawei alkalmazásában a másik routert, hogy együttműködnének. Ez vajon nem is lehetséges, csak ha közvetlenük kötöm őket össze? -
Land
veterán
-
Land
veterán
Alapértelmezetten bridgeben van. Mögé pedig kell a 2 router, mert az Asustól megy egy kábel a nappaliban levő TV-hez, egy kábel a hálóban levő TV-hez, egy kábel pedig a TP-Linkhez (3. szoba). A TP-Linkből megy egy kábel a PC-mhez, illetve egy kábel a céges laptophoz (Wifit próbáltam, a panel beton falai miatt állandóan szakadozott, ami miatt belefagytam a céges programba állandóan).
Második részhez nem értek, nappal utána olvasok.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
libus
őstag
Én mindenképp árnyékoltat szeretnék inkább, mert több kábel is fut a kábelcsatornába.
Ezt néztem ki, bár nem tudom, hogy ennek a köpenye UV álló e? [link]
Vagy előszerelbe nincsen UV álló PE köpenyes?[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
1db CPE610 esetén nem lenne jobb sebességem és valaszidőm 5GHz-en, a 2,4GHz-hez képest?
Pl. Itthon ha 2,4-en vagyok csatlakozva a routeremhez, akkor lassabb sebeséget mérek speedtest-el, mint mikor 5GHz-hez vagyok csatlakozva.[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
-
őstag
Megoldódott a probléma! Először routereket cserélgettünk, elővettem a régi 841N-t is. Mindegyiknél ugyanaz volt a probléma! Minden beállítást jól csináltam! Agyilag meghaltam.... Szóval a megoldás az volt, h mindkét gépet amin szórakoztam a webes routerbeállításokkal újra kellett indítani... Minden működött utána. 5.5 órám ment el ez miatt, 6x néztem végig a tp-l8nk support oldalán a beállítás videót, nem tudom hányszor reseteltem a routereket. Megevett ma az ideg ...
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
Aethel
aktív tag
Nincs klíma és egy kissé meleg a szoba, olyan 28 fok van most idebent. Kézrátéttel elég meleg a router, de ha a már kihűlt hideg routert kötöm rá, ott is elkezd 10-15 perc múlva szétesni az internet. Közben kikötöttem minden más eszközt az áramhálózatról, nem segített.
Mivel a WAN illetve LAN porton is ugyanez történik és egy ideig megy is így (illetve közel két évig nem volt baja) nem gondolom hogy konfig hiba van, ezért az elképzelhető hogy a padlástérben lévő ZTE gyártmányú, ránézésre elég gagyi szolgáltatói router letiltja ezt a lenti routert valamilyen okból? Hívnám én a szolgáltatót hogy "szar a net" de ideküldenek valami alvállalkozó gyógyegeret akinek a legutóbb is én magyaráztam el mi az a crosslink kábel mert ő csak kép (fontos! MOBILRA KIFOTÓZOTT KÉP) alapján szokta ezt csinálni. Azzal nem leszek előbbre, pláne hogy papíron az ő routerük jól megy..csak mert a TV boxok amik rá vannak kötve, tök jól működnek és ha közvetlenül arra dugom a gépet akkor is atomstabil minden. Öcsém is azon lóg, egész nap wowozik és nem tapasztal semmi hibát.
Teljesen tanácstalan vagyok. Rendelek egy sima switchet, megpróbálom csak azt rákötni és hátha segít bár így nem lesz wifi szóval megoldásnak semmiképp sem jó de egy teszt erejéig nincs jobb ötletem.Szerk.: rámértem infrás hőmérővel, 36 fokos a router külső borítása.
[ Szerkesztve ]
-
Azért mert az ellenállomás előtt és mögött levő állomások is zavarni fogják a kapcsolatodat, még irányított antennánál is. Pl azok a panelház tömbök. Főleg ha mindenki 40MHz sávszéllel tapossa nálatok egymást..
A vételi jelszintet meg hibásan 0 nak mutatja a routered. Így kéne látnia: [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Én csinálom neki mert ő egyáltalán nem ért hozzá. Na a szolgáltatói router a konyhába (nagy konyha nappali feleség) van és onnan vittünk kábelt a hálószobába a tv boxnak. Szóval oda mehetne router. A másik irányba nem tudunk kábelt vinni mert fúrni kéne a plafont és azt nem akarja most. Azért kettő wifi jelerősítőt akartunk mert az meg van 10 ezerből és mindkét irányba tudnánk továbbítani a jelet.
Ha úgy csinálom, hogy a hálószobába vetetnék routert és a másik irányba jelerősítőt az már 18 ezer körül lenne (routert minimum a tenda AC9 - et vetetnék mert azzal van tapasztalatom). Ez már sok neki erre.
Most már mindenképpen kipróbálom majd, hogy a tenda AC9 - em oda rakom a szolgáltatói router mellé és megnézem meddig szórja a wifit.
Azt elfelejtettem írni, hogy éppen nem elég a szolgáltatói router hatóköre! A hálószobába is elér de az ágyba feküdve már nem tudják használni. A másik irányba is kevésen múlik.Doky586
Csak egyik irányba van kábel vezetve és a másik irányba nem tudunk.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- I5 4.gen. Félgonfig
- Lenovo Ideapad Flex 5 Ryzen 7-5700U / 16GB RAM / 1TB NVMe SSD / 14 FHD IPS Garanciális
- Gigabyte AORUS RTX 2080 Ti XTREME 11G videokártya garanciával
- Újszerű ASUS PCE-C2500 PCIe LAN 2,5 Gb hálózati kártya (2.5 Gigabit Ethernet PCI-E Network Adapter)
- GIGABYTE P850GM 850w 80 PLUS Gold
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest