- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
ftp esetén bajlódhatsz az árnyékolás megfelelő helyre való bekötésével. Inkább ipari környezetbe való.
10Gbps: Ha vállalkozó csinálja, tudni fogja azt, hogy nincs módod 10Gbps ellenőrzésére, szóval megkockáztatja a "jó" van az úgy" gyors, olcsó megoldást.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
user12
őstag
A cat6a elviszi a 10g-t is.
Kültéren húzd be gégecsőbe akár a levegőben megy akár a föld alatt és jó lesz a beltéri kábel is.
Ami kürtérre megy mindenképp árnyékolt legyen, a beltéri csak akkor ha elektromos kábel megy a közelében.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
jerry311
nagyúr
Kültéri kábel elmegy bent is, csak drágább lesz. Egy épületen belüli védőcsőbe nem kell UV álló kábel. Nem kell magad árnyékolással szívatni. PoE-nek mindegy, elmegy rajta.
Keystone-t sosem szereltem, de ha rákeresel topicon belül, akkor biztos lesz ajánlás, mert volt már szó róla.
Kültéri aljzat helyett én simán csak ráraknám az RJ45-öt a kábel végére. -
fo_di
őstag
végül úgy tűnik megoldódott a probléma, éjjel még töröltem az arp cache-t, de nem lett jobb, aztán elmentem aludni, de most reggel eszembe jutott, hogy mindkettő egy tp-link menedzselhető switchen lógott az udm mögött, most mindkettőt bedugtam az udm-be, és látják egymást
-
Véreshurka
senior tag
-
Véreshurka
senior tag
Remélem jó szolgálatot tesz majd a dream machine! Szerintem ha most jónak látod a portokat, akkor minden rendben, + switch-el meg úgy is tudod bővíteni a későbbiekben akár, nagyobb lakásban vagy házban meg + ap-val is. Várunk majd az ubiquiti fórumban, ott is most pont dream machine vásárlás van folyamatban, esetleg megvárhatod a tapasztalatokat.
A TPLink-en menni fognak a vlanok, ha rámkeresel itt a fórumban én is érdeklődtem erről és #VeryByte +#rekop fórumtársak ki is segítettek, hátha neked is hasznosnak bizonyulnak a leírtak.
El Psy Kongroo
-
fo_di
őstag
Sziasztok,
végül a korábbi terveimet átgondoltam, és főleg (#51377) Véreshurka tanácsára (meg mert kutatás alapján azért tényleg jóval felhasználóbarátnak hat a UniFi felület a Routerboard OS-nél) végül összeszámoltam, és rájöttem, hogy elég lehet egy Ubiquiti Dream Machine is a jelenlegi infrastruktúrára, így az EU shopból de talán akár iPonból is végülis kb. ugyanott vagyok vele árban, mintha vennék egy rackszekrényt, egy mikrotik routert és egy access pontot. Igaz, hogy nem 10, csak 4 dugós, de végülis van egy elvileg menedzselhető switchem, amit tudok tovább használni és úgy elég lesz a portszám még, AP meg van benne beépítve. Ha meg költözök nagyobb lakásba, akkor még mindig tudok hozzá venni switchet és access pointot bővítésként. Bónusz, hogy az asszonynak is jobban tetszene egy rackszekrénynélMit gondoltok, ha együtt tudok élni a kevesebb LAN porttal, akkor nem rosszabb alternatíva, ugye?
Ha a telekomos Sagemcom F@st 3890V3 kábelmodemre ráteszem az IPTV dobozt és a Dream Machine-t (utóbbira a telekomos topikban javasoltak alapján rákapcsolom a DMZ-t a Sagemcomban), akkor működnie kéne a további infrastruktúrának rendesen, ugye? Ha elkezdem felkonfigolni a VLANokat az IoT eszközeimre, akkor a TP-Link TL-SG108E switchem is tudja azokat kezelni, ugye? (Ha a Dream Machine fizikai porton több VLAN-t is akarok használni, ha ugyanazokat a számokat adom meg a TP-Linken, mint az Unifiben, akkor összekötődnek, ugye? Vagyis pl VLAN20 az egyiken ugyanaz lesz, mint VLAN20 a másikon?)
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
Véreshurka
senior tag
Szia!
Eszközből a többiek biztos fognak tudni ajánlani, én egy dolgot javasolnék a rack szekrény helyett, amivel máris tudnál spórolni: LackRack. Ez még akár feleségkompatibilis, nálam legalább is az. A maradék pénzt pedig betolnám ubiquiti eszközbe , persze egy kis spórolással megtoldva. Szerintem egyszerűbb a kezelése, mint a Mikrotiknek. Európai shop-ot is érdemes nézegetni, van ami olcsóbb ( bár a mai Ft árfolyamok mellett nem biztos). Nem is kellene eltúlozni, indulhatnál akár egy Dream Machine-el (nem kellene cloud key +-ban), meg egy AP-val, switched úgyis van, illetve a későbbiekben tudnád fejleszteni.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Topikgazda
-
-
humigabi
aktív tag
"beépítő keret"-nek te a fali műanyag dobozt gondolod, aminek már a falban kellene lennie, ha már van "lyuk". Mert ha van "lyuk", akkor azt a mesternek illet volna beépíteni, ha nem, akkor neked kell beszerkeszteni. Filléres cucc, villamossági szaküzletben kapsz.
humigabi
-
Topikgazda
A Cat5e minden további nélkül tudja a gigabit/s sebességet -- a Cat6(a) többet is, de az igazi különbségek nagyobb távon jönnek ki. Mivel úgyis csövezve van a lakás, mit veszthetsz?
a. Cat6(a)-t veszel: Te tudod, hogy mennyivel drágább. Most még nem érzed a különbséget, egyszer majd biztosan igen, de addigra lehet, hogy már más lesz a módi.
b. Cat5e-t veszel. Egyszer majd fejlesztesz, lehet, hogy Cat6a-ra, de könnyen lehet, hogy már valami korszerűbbre. Egy-két óra alatt újrahúzod, ennyi.
Lakókörnyezetben az FTP csak nagyon extrém esetben indokolt (szerintem tudnál róla), rendszerint tökéletesen elég az UTP.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest