- Windows Insider Program
- Linux haladóknak
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Asustor NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
DigitalVác - kábelTV, internet, telefon
A topik, a Vác Városi Kábeltelevízió Kft. szolgáltatásaival foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Majd elválik... Személyes tapasztalatom nincs velük, de nekem innen a fórumról úgy rémlett, hogy nem igazán voltak elragadtatva tőlük, hogy finom legyek. Aztán persze ha a Telekom valóban konkurálni a DIGI-vel, akkor azért nyilván tenni is kell, ez tehát ad némi reményt. Bár a területi eloszlást nem tudom miként alakul, de azt gondolom, ahol lesz DIGI, ott a többség úgyis azt fogja választani, az ezeréves koax hálózattal szemben. Na persze itt-ott a DigitalVác-nak is volt már optikája.
-
válasz
zizitompi #414 üzenetére
Én ebben nem vagyok illetékes, majd mások véleményezik őket. Személyesen sosem volt ilyen előfizetésem, öcsémnek bár volt, de kb. 10+ éve a Földváry téren, ott nem volt vele több gond, mint mondjuk az én UPC előfizetésemmel itthon. Általánosságban véve igen, jobbnak kéne lennie, a DOCSIS egy korszerűbb technológia mint a VDSL.
-
-
-
válasz
Pazolini #407 üzenetére
Üdv!
Ekkora jelerősség és minőség voltázást egész biztos, hogy csak hálózati hiba okozhat. Jelentsd be nekik mindahányszor rossz, előbb utóbb csak megunják és kijavítják. Ráadásul x idő után kötbér is megillet, ha nem hárítják el a hibát, és olyankor azért már szoktak mozdulni.
-
Először is ugye tudjuk, hogy a DIGI megvásárolta az Invitel lakossági üzletágát, ez nem titok, sok helyen olvasható a neten, pl. itt a fórumon is. Aztán tudjuk azt is - a DIGI nyilatkozatából -, hogy záros határidőn belül mindenütt a saját opikai hálózat struktúrájukkal szeretnék kiváltani a más rendszereket, legyen az LAN-os FTTB, DOCSIS, vagy a felvásárolt területeken lévő xDSL rendszerek. Az elmúlt hetekben történt földtúrások amik a Hétkápolna -> Földváry tér irányban történnek egyre beljebb a város felé, ha jól láttam már a Damjanich tér környékén is vissza lettek temetve az árkok, emiatt voltak, fektetik az optikát. Az Invitel topikban már írták is, hogy a Hattyú utca környékén már az aknákban is dolgoznak a DIGI-sek, és amúgy már a digi.hu weboldalon is megjelent VÁC a rendeléskor választható települések közt, igaz címnek még csak Zöldfa utca 0.-t lehet megadni, de már történik valami. Mivel Pest felől jöttek be a városba, szerintem elsőként azon a részen lehet majd kötni is, de ez csak feltételezés persze.
-
Lassan Vácon is köthető lesz a DIGI optikai szolgáltatása.
-
-
-
-
válasz
tome0001 #393 üzenetére
Mondjuk Sződligetre szinte biztos, hogy Göd felől vitték tovább a kábelt. UPC-s fórumtárssal beszélgettünk múltkor, hogy vajon Vácrátótról majd mennek-e tovább, és ha igen, akkor merre. Váchartyán, Vácduka, vagy esetleg Sződ lesz-e a következő.
szerk.:
Most nézem, hogy a DigitalVác topikban offolunk, azt hittem beszélgetős váciban vagyunk. -
-
válasz
tome0001 #384 üzenetére
Ötezer valahányszáz forint? Az sok!
Én is náluk vagyok, és két év hűséggel az első évben 3000 Ft/hó a Gbit-es net, TV, és telefon, a második évben pedig 4800Ft lesz ez az okos extra csomag. Én UPC-ről váltottam, ott 9600Ft-ot fizettem 120/10-es net, Digital Gold TV, telefon csomagért. Miután jött a DIGI, ugyanezt már 6500Ft-ért kínálta a UPC, de nem éltem az ajánlattal.
A DIGI Gödöllő felől is jön Vác felé, pár éve vannak Szadán, Erdőkertesen, és talán Veresegyházon is, tavaly nyár óta Őrbottyánban, idén pedig Vácrátótot kábelezték be. Hogy aztán jövőre lesz-e tovább, és ha igen merre, azt még nem tudni. Lehet Váchartyán, Sződ, de az is lehet, hogy Vácot is bekötik.
-
"Invitel talán húz majd egyszer arra optikát, de attól ügye sok jót nem várhatunk"
Az Invitel lakossági üzletágát megvette a DIGI, gondolom nagyságrendileg úgy fél éven belül meg is történik az átadás, névváltás, stb. És a DIGI ígért fejlesztéseket is, persze, hogy ebből majd mi valósul meg, az utólag elválik.
https://zoom.hu/2017/09/09/a-digi-fejleszteseket-iger-netezok-szazezreinek
Folytatni fogja az Invitel már zajló hálózatfejlesztéseit a cég megvásárlása után a Digi, illetve az a cél, hogy a teljes integrációra a volt invitelesek ugyanazt a minőséget kapják ugyanazon az áron, mint a jelenlegi digisek – közölte a Digi a Zoommal....
-
-
-
-
válasz
Ghostface #355 üzenetére
Akkor javaslom, hogy nézd meg a TP-LINK honlapját, hogy van-e újabb firmware a routeredhez, ha van akkor tedd rá, reset-eld le, majd állítsd be újra manuálisan, és mérj úgy újra. Ha pedig kérdés van, akkor menj át inkább a router gondok topikba amit fentebb linkeltem, ne offoljuk ezt szanaszét.
-
válasz
Ghostface #353 üzenetére
A TP-Link TL-WN422G adapter g szabványos. A Lenovo T60 WiFi adaptere gyárilag szintén g szabványos. Ezekkel esély sincs 22-25Mbps-nél nagyobb sebesség elérésre.
A Xiaomi Redmi 1s már n szabványos, ezen vélhetően már több is átmegy, mint 20Mbps.
Ha jól értem a két asztali gép UTP kábellel csatlakozik a routerre, és így is csak 20-22Mbps sebességgel megy?
-
válasz
Ghostface #351 üzenetére
Az egy nagyon jó kis modem, BroadCom Chipset-es, ha jól tudom ugyanarra a SoC-ra épül, amire a CISCO EPC3925. Nem kell ezt ennyire elkapkodni, lehet nem a router a hibás, hanem a kliensben csak g szabványú a WiFi adapter, és ezért megy 20Mbps-el. Az említett TL-WR741ND tudna ettől jóval többet is.
Mivel használod? Laptop, telefon? Azokban milyen WiFi van?
Bár erre a témára vannak megfelelőbb topikok is.
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Otthoni hálózat és internet megosztás
Router gondok -
válasz
Ghostface #349 üzenetére
Az igazság a kettő közt van, a TP-LINK WR741ND verziószámtól függően 70-90Mbps netet tud továbbítani kábelen, WiFi-n pedig valahol 70Mbps körül lehet a vége, de ez környezet és kliens függvényében változó, lehet akár 20Mbps is. Ha g szabványos kliensed van, akkor a 20Mbps reális is.
Első körben mindenképpen kábelen csatlakozva mérj, ha van rá mód, akkor közvetlenül a modemre (és nem a TP-LINK routeredre) csatlakozva egy PC-vel, laptoppal.
Milyen típusú modemet kaptál?
-
Topik átnevezve, és összedobtam egy rövid összefoglalót is az elejére. Mivel a szolgáltató weboldalán nem találtam erről infót (de lehet csak rossz helyen kerestem), még beleírhatnánk, hogy az egyes szolgáltatásokhoz milyen típusú eszközöket adnak. Modemek, HGW-k, Set-Top box-ok... Illetve ha egyéb javaslat van, azt se tartsátok magatokban.
-
válasz
Ghostface #338 üzenetére
Ha online vagy telefonon rendeled meg, akkor kell, hogy biztosítsanak 14 napos elállási időt, ez EU-s kötelezettség. Személyes ügyintézés esetén ez nincs, csak távollévők között létrejött szerződések esetén, tehát azt lehetőleg kerüld el.
Talán át is lehetne nevezni ezt a topikot DigitalVác - KábelTV, Internet, Telefon vagy valami hasonló névre. Amikor létre lett hozva, akkor még nagy volt az optikával kapcsolatos várakozás, de a forgalom akkor sem, most meg végképp nem indokolja, hogy le legyen szűkítve a téma az optikára. Szerintem...
Mit szóltok hozzá?
-
-
válasz
Ghostface #330 üzenetére
T-Home SatTV előfizetésem volt nekem is, annak indulása óta, akkor azt hiszem 3500Ft körül fizettem 3 TV-re, majd szépen elkezdték emelgetni, és amikor már 5300-at fizettem 2 TV-re, akkor leadtam. Akkoriban vásárolta fel nálunk a kábelszolgáltatót a UPC, így azóta TV, net, és telefon is náluk van. T-Sat nagyon drága már...
-
válasz
Ghostface #328 üzenetére
Szia!
"Mit takar egyáltalán ez a technológia"
A technológia neve EuroDOCSIS 3.0, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a koax kábelen fogod kapni az internetet is. Erre adnak egy modemet, vagy esetleg HGW-t, utóbbi már routerrel egybeépített eszköz, WiFi-vel, 4 LAN porttal, de nem tudom, hogy a váci ktv pontosan milyen eszközöket ad ki. A 120Mbps egyébként bőven belefér, a UPC ugyanilyen technológián szolgáltat 240Mbps netet."mennyivel lassabb mint mondjuk az Inviteles ADSL"
Lassabb??? Ez sokkal gyorsabb mint az ADSL, még ott az elérhető legnagyobb sebesség 24Mbps körül alakul, addig itt már a második csomag is 40Mbps sebességű. Bár konkrétan a váci szolgáltatással nincs személyes tapasztalatom, öcsémnek volt vagy 10 éve tőlük ilyen nete, illetve kollégámnak még tavaly is, egyiknek sem volt vele problémája. Maga a technológia egyébként sokkal jobb mint az ADSL, sőt a VDSL-től is jobb."mennyire lassítja be ha a net mellé még előfizetek a kábeltévére is, és azt 3 tv-n használom?"
Semennyire, mivel itt nem IPTV, hanem DVB-C szolgáltatásról van szó, ami nincs hatással a net sebességére. Hagyományos TV esetén szükség van boxra az adások vételéhez, de LCD/plazma készülékek már alkalmasak a közvetlen DVB-C vételre is, tehát mehet egyenest abba a koax."Mennyire stabil, vagy esetleg sűrűn szakadozik?"
Mint fentebb írtam, nekem erről csak másodkézből származó infóm van, ha valaki tud írni személyes tapasztalatot majd megteszi, de nem hiszem, hogy komoly gond lenne vele. -
Más egy tesztelgetés, és megint más, ha lenne olyan előfizethető csomagja, ami minden szempontból korlátlan. Utóbbi esetben már sokkal komolyabb mennyiségű előfizető gyűlne össze, akik sokkal komolyabb forgalmat is generálnának.
10Mbps alatti csomag? Csak azzal megint ugyanott vagyunk, mi abban a jó? 10Mbps ADSL most is elérhető a fórumtársnál, ahogy az ország nagy részén szintén, mondhatni "bárhol".
-
-
Mobilneten sajnos muszáj a forgalomkorlát, egyszerűen anélkül nem lenne fenntartható a rendszer működése. Nincs az a hálózati kapacitás, ami kibírná, ha ráugranának torrenttel az emberek a mobilnetre. Erről dchard írt bővebben már néhányszor a Telekom topikban, Ő nagyon benne van ebben a kérdésben is.
Másik oldalról ha kiépítenék mindenhol a kapacitást amire lenne igény, akkor nem lenne aki meg tudja fizetni azt.
BlueDeath, akkor OK, ha tapasztalatból ismered nincs gond.
-
-
-
Na igen, lehet én is félreértetően fogalmaztam, nyilván nem olcsó az 500-as net, azért 10000Ft-ot kevesen áldoznak csak az internetre, pl. én is kevesebbet fizetek a teljes (net, tv, telefon) csomagra, csak azt akartam írni, hogy a többi szolgáltatóhoz képest nem olyan drága az.
Persze tudom DIGI, de hát hol van a DIGI? Sajnos kevés helyen van jelen, és lassan terjeszkedik. Főként mióta belevágott a mobilüzletágba, szinte totál leálltak az optikai területbővítéssel.
Igen, a DiitalVác-nál nagyon jók a garantált sebességek.
-
"ez a maximum csomag, igaz azért ez már árban is húzós nagyon"
Máshol is ennyi, sőt még a feltöltés kevesebb is, lévén nem optikán, hanem ED3 koaxon adják. Persze csomagban előfizetve lejjebb is lehet azt tornászni, de az "csak" 500/22Mbps lesz akkor is. Hamarosan jön a Telekom-nál is a gyors net, vélhetően ott is 500Mbps körüli sebességgel, de gondolom ott még drágább lesz, ha a jelenlegi áraikból indulok ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest