Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Érdekes, nem te vagy az első ezzel a konkrét problémával. Mivel nem használok Index fórumot, próbálgatni nem tudok, csak tippelni.
Kezd mondjuk a sütik törlésével (és nem tiltásával) a dolgot, estleg maszkold FF-ként, IE-ként, de egyelőre nincs sok ötletem...
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Sorry, még én sem ülök mindig a gép előtt, pedig...
Amint tudtam, supportáltam...[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
tmb
csendes tag
Üdv!
Nekem is az Opera a kedvenc.Több éve használom. Viszont most akadt egy kis problémám, amit felvázolnék:
-új xp, új opera került a gépre
-minden ok, kivéve a belépés az Index fórumra, amit megtagad /IE-el be tudok lépni, másik gépről Operával is/
-az összes általam látogatott fórumra, webmail, myspace be tudok lépni az Operával
-az indexről azt írták vissza, tiltsam le a sütiket, megtettem, hiába
-több verziót kipróbáltam, de mindnél ugyan ezTanácstalan vagyok. Hol a hiba, mi az a beállítás, amire nem figyelek, és miért csak az Index-belépésnél okoz gondot?
-
cousin333
addikt
válasz Makaveli #3891 üzenetére
Persze!
Oldalt van az oldalsáv (pl. F4-el tudod előhozni), és itt találod (többek közt) az elmentett könyvjelzőket Könyvjelzők (Bookmarks) néven. Vagy Könyvjelzők menüből is látod őket, szerkeszteni meg a Könyvjelzők karbantartása pontnál tudsz.
Lap elmentése:
- Jobb kattintás az oldalon, és válaszd a Könyvjelző az oldalhoz menüpontot. Ugyanígy működik a dolog a könyvjelzők oldalsávon is.
- Megnyitod a Könyvjelzők oldalsávot, és a kérdéses lapot drag&drop módszerrel ráhúzod a kívánt helyreAz összes megnyitott lap elmentése egyszerre:
- könyvjelzőként: jobbklikk a Könyvjelzők oldalsávon (egy üres részen), majd Könyvjelző az összes nyitott laphoz.
- ablakhelyzetként: Fájl menü, Böngészési folyamatok, Aktív böngészési folyamat mentéseÉrtelemszerűen rendezheted őket könyvtárakba is, a rendezést és a megjelenést a Könyvjelzők oldalsáv Nézet gombjánál tudod beállítani.
Ezen kívül ( ) minden könyvjelzőnek megadhatsz egy egyedi azonosítót a tulajdonságoknál az Azonosító mezőben. Ekkor a címsorba elég beírni az azonosítót és a böngésző a kívánt címre lép. Esetleg próbáld ki a Shift+F2-t
Az új Opera verzió (jelenleg 9.5 beta) képes a könyvjelzőidet szinkronizálni egy online felhasználói fiókkal ([L:my.opera.com]My Opera[/L]).
Ha kérdésed van még, írd meg bátran!
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Makaveli
senior tag
Ööööö Operában is lehet olyat csinálni, mint IE-ben, hogy Kedvencek közé rakni egy honlapot??? Mert most csak őriztgetem a füleket...
CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola
-
kymco
veterán
A legújabb bétában nem megy a freemail webes felületen. (igaz most próbálkozom vele csak)
www.refujvaros.hu
-
Ry0K3N
senior tag
Nekem is valami hasonló gondom van de nálam a memóriát zabálja fel igen rendesen és belassul az egész böngésző sőt win hibaüzenet is lett már a dologból. Pedig a tűzróka után most kezdtem el használni az Operát és igen megtetszett de ha ezt tovább folytatja nem lesz nálam hosszú életű.
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
Badb0y
addikt
Hogy tudom az operában kapott leveleimet átmenteni Microsoft outlookba Van rá lehetőség
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Syde
tag
Helló!
Egy kis problémám akadt kedvenc böngészőmmel. Néhány oldalon, leliltottam a felesleges tartlamat (reklámokat) és azóta irreálisan sok erőforrsást eszik. Közel, 50% a proccesszor használat. A flash videók, és az oldalak görgetése is akadoznak. Ezáltall teljesen használhatattlanná vállik.
Aki esetleg ismeri-e bug elhárításnák a módját és megosztaná, azt megköszönném.
Syde
[ Szerkesztve ]
-
Fori23
őstag
A 9.5beta több infóm nincs róla
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
Cicero
őstag
elkapcsolok a lapról, amíg betölti a 3000x4000-es képet, addig elolvasok egy cikket, visszanézek és ugyanott tart? szintúgy cselekszik, ha legörgetek a lap aljára és vissza? újratölti a képet? hát hülye ez?
-
bolcsodal
addikt
sziasztok, valaki meg tudna mondani, hogy a portable operaban mi a modul 7? Próbálom használni, de a lényege veszik el, ha minden gépre új profilt kell létrehozni mert a 7-es modul nem tud betöltődni.
They drew first blood....
-
7
addikt
-
-
MODERÁTOR
új verzió
9.24Harrrr!!!!
-
Cicero
őstag
....kezdem azt gondolni az operáról, hogy csilli-villi meg minden szép, de meg se közelíti a firefoxot, bár nem mondom, van pár egyedi ötlet ami tetszik....
-
Cicero
őstag
Hol tudom beállítani, hogy lapnagyításnál (CTRL +/-) csak a szöveget nagyítsa/kicsinyítse?
erdoke: köszi szépen!
-
addikt
Hogyan lehet egy bizonyos keresést kirakni a jobb klikk menübe?
A keresés ezzel menün kívülre.Nézegettem a standard_menu.ini-ben a "Search with" részt, de abból nem derül ki melyik kereső melyik, gondolom valahogy a "nameid" résszel kell hivatkozni rájuk a search.ini-ből, de hogy pl. a "Hotclick search, 0"-nál az a szám mit jelent fogalmam sincs
-
Cicero
őstag
Oké tetszik ez az opera kezdek megbékülni az RSS-el is, csak még két kérdés! Hol tudom beállítani, azt, hogy torrentet egy külső progival nyisson meg, és hogy tudok hozzáadni a keresőkhöz oldalakat? (Wiki, SZTAKI szótár stb..)
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
Az Adblock lista itt is működik. Másold ki a címeket, és tedd be a megfelelő helyre az filter.ini fájlba.
Tiltsd le ezeket:
newgrounds.com:
http://flash.ngfiles.com/*
http://m1.2mdn.net/*index.hu:
http://rehs.index.hu/*
*audit.median.hu*Előbb utóbb mind tiltva lesz, és akkor Hawai. Onnantól kezdve csak el kell mentened a filter.ini fájlt. Nincs értelme túl nagy szűrőfájlnak, mert az lassíthatja pl. az Opera indulását.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Cicero
őstag
válasz cousin333 #3854 üzenetére
csak megnyitottam egy tipikus oldalt, ami tele van reklámmal (newgrounds.com), meg egy magyar blogot, meg az indexet. ezt mind azután hogy bemásoltam a .ini-t a mappába, újraindítottam és befrissítettem.. nincs valami nagy gyűjtő, vagy amit az adblockhoz készítenek, nem működik operán is? jó lenne, mert arra igazából nincs kedvem, hogy minden egyes reklámot eltüntessek, mellesleg valamiért eltűnik a blog fejléce is. ez akkor lenne jó, ha ezzel nem csak azt az egy képet, hanem az egész szervert tilthatnám, és csak akkor ha már lenne egy bő lista ami szűrné mellette az egészet..
-
cousin333
addikt
Nézd meg a listát, benne van-e az adott reklámszerver (melyik oldalakról lenne szó)? Szerintem a legyegyszerűbb, ha a Tartalom letiltása... menüvel te magad tiltod le a reklámokat. Eltart egy kis ideig, de aztán már nem zavarnak, a tiltólista is minimális hosszúságú lesz, és megszabadulsz a reklámoktól. Így!
Ha más kérdésed van, nyugodtan tedd fel itt. Vagy olvasgass: fogások, UI, levelezés
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Hol? A Magyar Operán valóban nem pont így szerepelt, de a Desktop Team honlapon igen. Csak ezt nem a 9603-ban javították, hanem már a 9600-ban.
ui: 3 gépen haszáltam a legfrissebb build-et, elég hosszan, és eddig egyetlen egyszer sem fagyott le. Well done, Opera! Csak így tovább!
ui2: A nyomtatás elvileg még mindig nem jól működik. Igaz, én még sohasem nyomtattam semmit Opera alól (máshonnan se nagyon)...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
erdoke
titán
válasz cousin333 #3845 üzenetére
A személyes sávval kapcsolatos hiba sem az ismertek, sem a javítottak között nem szerepel. Valaki megnézné? Én használom, mert 1200 soron van helyem, és ha jó, akkor frissíteném a 9562-est.
Valamelyik nap a család nagyon csodálkozott, amikor képeket nyomtattak volna Opera alól, és csak a keret látszott a papíron.A legjobb aláírás a héten
-
karaj
csendes tag
Egyszer volt egy hasonló hiba az Operában, amit a hibás NTLM autentikáció okozott. Próbáld meg kikapcsolni az NTML-t, írd be a címsorba ezt:
opera:config#Network|EnableNTLM
Töröld a pipát, mentés, majd indítsd újra az Operát. Nem biztos, hogy segítIsmerd meg az Operát! http://magyaropera.blog.hu/
-
_Bazsy_
csendes tag
Hali!
Operával miért nem tudom használni pl. ai Indexen a fórumot?
Mit kell beállítanom,hogy működjön?Ma kezdődik életem hátralévő része...
-
cousin333
addikt
No, aki még nem értesült róla:
Megjelent az Opera 9.24! Biztonsági javítások vannak benne, tessék telepíteni.
ugyanakkor...
Megjelent egy új weekly (b9600)! Tessék elolvasni a buglistát, hosszú és nem unalmas...
A végére még egy bejelentés: az Opera 9.5 beta október 25-re várható
"We spared no expense"
-
addikt
Lehet kicsit kuszán fogalmaztam.
A konfig fájl úgy van megírva, hogy a munkához szükséges net címeket egy bizonyos proxy-n érnénk el, minden mást pedig egy másikon, amihez az Opera bejelentkezést kér, az IE és az FF viszont nem.
Néha van, hogy az FF is kér, de olyankor leokézom vagy "mégse" gomb és behozza, Opera-nal viszont kiírja, hogy "Cache hozzáférés megtagadva".Állítólag majd lesz hozzá saját user-pass párosunk, de egyenlőre enélkül is mennie kellene.
Próbáltam a portable verzióval is, teljesen szűz konfiggal, de akkor is ugyanez volt. -
addikt
A cégnél egy proxy konfig fájlt használnak a net korlátozására, amihez elvileg majd kapunk saját felhasználónevet és jelszót, azonban ez még nincs meg.
Ez IE és Firefox alatt tökéletesen lehet rá közvetlen csatlakozni,Opera alatt viszont kéri a bejelentkezést, amiről persze fogalmam sincs.
Próbáltam az azonosításon állítgatni, de mindig ez van, újraindítottam az Opera-t, cache, gyorsítótárat töröltem, de semmi.
Mi a csoda lehet a gáz? -
Crystalheart
őstag
"a személyes sávon található könyvjelzőkre kattintva lefagy a böngésző"
Uff, pedig már reménykedtem... de a személyes sávot használom szinte minden oldalhívásnál, szóval most még nem váltok. (Azon gondolkodom, hogy tudnak ilyen funkciók elromlani fejlesztés közben? )
-
cousin333
addikt
-
Fori23
őstag
válasz cousin333 #3825 üzenetére
Nekem eddig jól ment Vistán. Ez szintén. A hiba megvan xp-n is: ha a személyes sávról hívod az oldalt, akkor kilép az opera, a könyvjelző fülnél pedig nem reagál. Egyelőre a panelek-> könyvjelző alól lehet új oldalt tölteni.
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
addikt
Sziasztok!
Az hogyan oldható meg, hogy ha a jobb klikk keresés menüből indítok egy keresést akkor azt a háttérben nyissa meg?
-
cousin333
addikt
Köszi!
Desktop team honlapján én is most láttam a fórumban, de már megjelent a bejegyés is. Jó hosszú...
Első észrevételek: b9594. Az origo honlapja megint jó vele.
ui: ezek szerint a Vista alatt még mindig nem frankó...
ui2: Fordításra fel![ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz cousin333 #3821 üzenetére
Sajnos mikor kétszer lekresselt a gépem és szétment a levelező rész, nem csak a levelek volt a nagy probléma, hanem az Opera-ban beállítgatott levélszűrők mind eltűntek. Na attól felállt a hátamon a szőr. Inkább eltömörítem a cuccot, mert attól, hogy más meghajtóra teszem a profilt még ugyanúgy eltűnhetnek az aprólékosan beállítgatott/megtanult szűrők.
Számomra tiszta rémálom ez a szűrős rendszer, de sajnos ezt erőltetik még választási lehetőséget sem kínálnak könyvtáras megoldásra, pedig az számomra jobban bejönne. Mindegy, elvagyok a szűrőkkel is bár 2-3 naponta azért átnézem a leveleket, hogy rendben van e szűrve, mert volt már úgy egyszer-kétszer, hogy egy fontos levelet csak a fogadottak között találtam meg, mivel nem szűrte le a feladó alapján miután olvasottnak jelöltem. Mondjuk csak 1-2 alkalommal volt ilyen, amúgy rendben van a levelezés.
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Hát ugye az alapelv stimmel nem? Csak nem contrab, hanem Copy és a maszlag hozzá
Bár én már nem bízok semmit sem a véletlenre, így minden fontos dolgot (könyvjelzők, beállítások, gyorshívó, levelek, ...............) elmentek egy paraméterezett tömörítéssel (a levelek azért tömörítés nélkül nem keveset foglalnak)
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
7
addikt
válasz frankie! #3817 üzenetére
Emiatt miért szállnának el a könyvjelzők?
Amúgy érdemes vagy neten tárolni (del.icio.us, google bookmarks, stb), vagy folyamatosan backupolni.Utóbbira példa:
# crontab -u loginod -e
itt írd be:
30 6 * * * cp /home/könyvtárad/.mozilla/firefox/profilod/bookmarks.html /ahova/csak/akarod/
ment, kilép
Ez minden nap reggel 6:30-kor átmásolja a könyvjelződet ahova csak akarod
-
frankie!
őstag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Megint elszálltak a könyvjezőim, mert nem figyeltem, és betelt a winyó!!!!!! Mit tegyek? Nem tudom előhívni valahonnan?
-
_Bazsy_
csendes tag
Hali!
Tudna nekem valaki a 3734-re válaszolva segíteni?
Ma kezdődik életem hátralévő része...
-
Xelo
addikt
Sziasztok. Feltettem az Opera-t, kellemes design, tetszetős.. Viszont: nem jegyzi meg a ph!s jelszavamat például A "mágus" megjegyezte, de mégse dobja ki. Mit kéne tennem? Illetve vannak olyan dolgok amit az elején érdemes átállítgatni a nagyobb biztonság, sebesség, xyz érdekében?
-
7
addikt
Sziasztok! Nem nagyon hozott eredményt a keresésem, úgyhogy felteszem a kérdésemet:
Ugyebár az Operában léteznek ún. Custom Buttonok, amik, ha jól értem, javascripttel szerkesztgethetők.
Lehet esetleg egy, a Firefoxból egyeseknek már ismert Deng-féle Google Bookmarks megoldást összehozni ilyen gombbal?
Ahogy elnéztem, az is javascriptes, de nem értek hozzá. Azért leírom a működését, hátha valaki kapható rá:Cookie-ból olvassa ki, melyik accounton vagyok bejelentkezve.
Adott egy gomb, amire rákattintva egy menüt kapunk a következőkkel:
- Manage Bookmarks - Felugrik egy ablak, ahol a Google Bookmarksos könyvjelzőimet tudom menedzselni
- Google Web Interface - Gyakorlatilag egy link a webes felülethez
- Add bookmark - Magától értetődik
- Reload bookmarks - Frissíti a listát, ha esetleg nem frissülne magától
---------------------
- Könyvjelzők listájaPersze értelemszerűen a legfontosabb a könyvjelzők listája lenne
Itt egy kép róla -
kymco
veterán
Holnapra várható az új build?
www.refujvaros.hu
-
Cathfaern
nagyúr
Szóval az a probléma, én oldalsávot nagyon ritkán használom. Azok a honlapok, amiket rendszeresen látogatok ki vannak rakva személyes sávra, ezen kívűl pedig a jegyzetelő részt használom, de azt is elvétve. Ellenben a böngészőn kívüli ablakrészt kihasználom, mert ott vannak msn ablakok, vagy ha meg van nyitva vmi fájl, stb. Így nekem az oldalsáv minden esetben felesleges helyfoglalás az, mert opera használati idő 90%-ban nem használom. Az teljesen jó lenne, hogy f4-el gyorsan bekapcsolom ha kell, de zavar hogy oldal ugrik egyet...tudom az egész vmilyen szinten vihar a bilibe, de az összes többi részével meg vagyok elégedve az operának, "kénytelen" vagyok ezen rágódni
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Androidos tablet topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Micro Four Thirds
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest