Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Thunderbird
- ASUS routerek
- Milyen routert?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz SystemRoot #4599 üzenetére
milyen kettot?
egyebkent kezzel is meirhatod, a lenyeg, hogy ne csak az url-t add meg, hanem azt az utvonalat (joker karakterekkel), ahol a reklamok vannak
pl.: http://valami.hu/reklamok/* vagy http://*/ads/* -
SystemRoot
őstag
válasz SystemRoot #4598 üzenetére
áhá, rájöttem a problémára.
Feltettem egy video letöltős addon-t. És ez tüntette el a dolgot.(reinstallt túlélte) Most hogy vissza raktam a toolbarst opera standardra már látszik amit mondasz.
Nem lehet valahogy ezt a kettőt egyberakni?[ Szerkesztve ]
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
SystemRoot
őstag
válasz VladimirR #4597 üzenetére
áh, nálam ilyen nincs. Most szedtem le amúgy a legújabb stabil 9.27-es operát, és itt nincs ilyen. Amint írtam az advancedban van olyan hogy blocked content, de ott csak oldalakat lehet blokkolni, nem lehet megadni semmit csak címet, és nem lehet kattintgatni az oldalon.
Jah és mellesleg az sem működik.
nem blokkolja az oldalt amit beírok.Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
VladimirR
nagyúr
válasz SystemRoot #4596 üzenetére
az oldalon barhol egy semleges feluleten (tehat nem a blokkolni kivant elemen) jobbklikk, es ott az elougro menuben kell, hogy legyen egy "block content" (tartalom tiltasa?) menupont
ha arra raboksz, az oldal elhomalyosodik csak a blokkolhato tartalmak orzik meg eredeti kinezetuket - ezekre kattintva tudod tiltani oketnem art figyelni, hogy mit is tiltesz, nehogy az oldalon talalhato minden kepet letilts
ha ez elofordulna, megint klikk az adott elemre, majd shift+klikk, hogy csak azt a konkret dolgot tiltsd (esetleg kezzel is atirhatoak a szabalyok[ Szerkesztve ]
-
SystemRoot
őstag
válasz h_143570 #4595 üzenetére
nálam ilyen nincs, mondjuk lehet én vagyok a hülye.
Olyat látok amikor aztmondom neki Tools/adv/blocked content, akkor honlapcímet kér....
jobb klikk az oldalon nem ajánl fel nálam ilyen opciót....Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
h_143570
addikt
válasz SystemRoot #4594 üzenetére
Ez nem meglepo, mert mar eleve bele van epitve. Job gomb az oldalon majd a menubo tartalom tiltasa.
-
SystemRoot
őstag
Valaki mondan egy helyet ahol taálok hozzá sok és hasznos plugint.
Valami olyasmi kéne mint az Addblock firefoxnál, reklám letiltós plugin.
Egyszerűen nem találok sehol.Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
LuiUlyKang
csendes tag
válasz LuiUlyKang #4544 üzenetére
Esetleg valakinek még ötlete?
-
csibor
addikt
Freemail,miért nem hozza be linux alatt / ubuntnu/ ?
-
cousin333
addikt
válasz Crystalheart #4574 üzenetére
Az Opera korábban (pl. 9.27) megengedte, hogy egy fület vagy egy könyvjelzőt simán áthúzz mondjuk a Frissítés gomb mellé. Ezt a 9.50-ben nem teheted meg, a véletlen balesetek elkerülése érdekében egy Shift-et is nyomnod kell mellé.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz xyzzs92 #4575 üzenetére
Az Opera nem használ hagyományos mappákat, amiket te látsz, az ugyanannak a levélhalmaznak egy speciális nézete (részhalmaza).
A spam-eket automatikusan átpakolássza a Spam mappába. Elvileg tanulni is tud abból, hogy te mit jelölsz levélszemétnek. Alapértelmezetten az Olvasatlan, Fogadott... stb. nézetekben mutatja a levélszemeteket is. Ezt az adott lap Nézet pontjában tudod megváltoztatni a Megjelenítés résznél.
Ha valamiért neked pont az adott emberek leveleire van szükséged, akkor definiálhatsz nekik egy szűrőt, ahol különböző szabályok mellett beállíthatod ezt is "öntanulóra".
"We spared no expense"
-
h_143570
addikt
válasz Crystalheart #4583 üzenetére
Erdekes, ha akarod postazom az email cimedre a skin-t.
-
Gordiann
őstag
Üdv
Hogyan tudnám a véletlenül bezárt ablakot újranyitni?
Firefox-ról próbálok váltani, de ez hiányzik.... (legalábbis nem tudom, hogy kell...)Kösszi
-
csibor
addikt
Helyes írás ellenörzőt,hogyan tudom integrálni?Ubutnun fut az opera.
-
h_143570
addikt
válasz Crystalheart #4576 üzenetére
Shift-F12, Opera Standard
Egyebbket meglepoen jol nez ki, szvsz.
-
Crystalheart
őstag
Egyébiránt ha én frissítettem, akkor hogyan érhetem el az új skint? Bár valószínűleg nem tetszene, de nagyon hiányzik a pagecontrol legszélső füle...
-
xyzzs92
csendes tag
Az Opera levelezőjében bejelöltem egy csomó küldőt spammer-nek, van-e arra lehetőség, hogy az összes ilyen levelet automatikusan egy másik mappába tegyen a levelező?
-
P.H.
senior tag
válasz cousin333 #4572 üzenetére
A lényeg látszott, főleg neked Képernyőmentésekre .png-t nem szoktam használni, ha nem muszáj.
- a Wrap to multiple lines működik, thx (A separator-ok lehetőségét még mindig fenntartom, ezt már régóta várom)
- az nagyon tetszik, hogy back-re kattintva nem frissít, pl. az IE viszont igen. De újraindítás után elvárnám a frissítést tőle. Az ajánlott megoldás nem működik sajnos nálam, pl. aktív témáknak a kilépés előtti utolsó frissítésnél látottakat találom, pár perc után is (de ez a stabil verzióknál is így volt).
- az a furcsa, hogy frissítésre eltűnik (csak zárójelben, mert nem annyira fontos: letiltott animGIF lejátszással, 120%-os nagyítással indítva a PH-s smiley-k is féltenyérnyi nagyok, viszont ezt egy * és visszanagyítás megoldja).
[ Szerkesztve ]
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
cousin333
addikt
Máskor használj png formátumot az ilyen képernyőképekre, sokkal szebbek lesznek.
- Elvileg kipipálhatod a több sorba tördelést a Shift + F12, Eszköztárak résznél. Megoldás lehet még a jobb egérgomb lenyomása melletti egérgörgő tekergetés is. (Kis előnézeti képet is kapsz, ha kipipálod ezt: opera:config#UserPrefs|UseThumbnailsinWindowCycle )
- Ez szándékosan van így. Nem vagyok benne biztos, hogy módosítható ez a működés. Amit esetleg megpróbálhatsz, az az, hogy a Ctrl + F12, Haladó, Előzmények, Weblapok ill. Képek ellenőrzését, állítsd mindig-re.
- Vélhetőleg a nagyítás miatt van (egyes nagyítási beállításokban rosszabb a megjelenítés, mint másikakban). Bár én csak 100%-ot használok, és néha-néha nálam is megjelenik egy-egy hibás csík, de ennyi nem.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
P.H.
senior tag
válasz cousin333 #4567 üzenetére
Pár kérdésem lenne:
- így használom már jó ideje. Van arra valami mód, hogy ha több oldalt nyitok meg, mint amennyi elfér függőlegesen, akkor azokhoz, amik tab-ja nem fér ki a képernyőre, hozzá tudjak férni mások bezárása nélkül? Most kicsúsznak lefelé az ablakból, Window menü nincs, több oszlopba nem tudom törni. (De az is jó lenne, ha pár pixeles magas elválaszókat lehetne tenni a fülek közé, nagyban megkönnyíteni számomra az áttekinthetőséget)
- valamit nagyon elszúrok, mert már a régóta ha alapértelmezetten hagyom a Tools/ Preferences.../ Advanced fül/ History alatt, hogy törölje-e a cache-t (Empty on exit nincs bepipálva), akkor legközelebbi indításkor nem frissül az oldalak tartalma (nagyrészt a fenti képen látható oldalak indulnak mindig, a bookmark-okat másra használom), ugyanazt látom pl. fórumokban, mint amikor kiléptem. Mihez kellene hozzányúlnom?
- a legújabb, 10051-es build megint így indul (de nem mindig ), az előző 1-2 build már jó volt, azelőtt állandóan ilyen volt a PH fórum bármely oldala, az első F5 frissítésig. (default 120%-os nagyítás van megnyitáskorra beállítva, ez lehet az oka?).
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
cousin333
addikt
válasz Lortech #4569 üzenetére
Vissza tudod kapcsolni. Szerintem ha komolyan gondolták azt a kapcsolót a fülek mellett balra, akkor logikus lépés. Ez is nyitás az új felhasználók felé, nem akarják megijeszteni őket (emiatt nem lehet már sima drag'n'drop-al könyvjelzőket kipakolni, vagy gombokat átpakolászni).
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Lortech
addikt
válasz Crystalheart #4565 üzenetére
Nekem is ugyanez volt az új gyári skinnel (más van, csak amíg megnéztem).
Meg nálam még elrontotta a "panelkapcsoló megjelenítése az ablakszegélyen" beállítást is. Már majdnem idegbajt kaptam, hogy elrontották ezt a jó beállítást.Thank you to god for making me an atheist
-
cousin333
addikt
válasz Crystalheart #4565 üzenetére
Lehet, hogy inkompatibilitás az új elrendezés miatt. Valóban a korábbi beállításaid miatt nem látod. Amúgy érdemes megnézni, szinte semmibe nem kerül visszaállítani a gyári skin-t és elrendezést. Aztán ha meguntad, akkor meg vissza az egész . Ez a rész nagyon jól meg lett csinálva az Operában.
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Az emlegetett tegnapi build emlékére itt van egy újabb build
Szerintem a fejlesztőket bezárták egy terembe, és addig nem jöhetnek ki, amíg nincsenek készen...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Kémprogramok elleni védelem került a legfrissebb, tegnap megjelent előzetesbe! [link]
"We spared no expense"
-
Crystalheart
őstag
Hali! Telepítettem az új buildet, a 10048-asat, és történt valami érdekes... Ha annyi lap van megnyitva, hogy már át kell méretezni az alapértelmezett tabszélességet, és így a sorrendben utolsó (legjobboldalabbi) lap van kiválasztva, a hozzá tartozó fül ELTŰNIK. Ha elkattintok, megint látszik, és csak úgy tudom bezárni is. Másnál nincs ilyen?
A régire (10005) telepítettem frissítésként - gondolom, ezért nem látok változást a skinben és az elrendezésben sem.
-
VladimirR
nagyúr
válasz cousin333 #4562 üzenetére
"Erre annyit tudok mondani, hogy a Shift + F12, Gombok, Állapot részről tudod a status barra huzogatni amit szeretnél, az Elválasztók részből meg csinosítgathatod. Amiket találsz, azok vannak, másról nem tudok. A gyári progress bar-t meg kapcsold ki."
ez pont nem az, amit szeretnek
en kvazi egymasra szeretnem tenni a kettot, nem egymas melle"Őszintén szólva passz. Talán van egy olyan beállítás, aminek hatására így viselkedik, de aminek amúgy nem ez az elsődleges dolga. Amúgy opera:config beállítások között nem találtam ennek megfelelőt."
en sem, meg csak hasonlot sem, ezert kerdeztem
a masik kettoert koszonet
-
cousin333
addikt
válasz troller #4560 üzenetére
A bőr megítélése ízlés dolga is, örülök, ha tetszik. Amúgy a mostani verzió még nem végleges.
Gyorsnak elég gyors, bár az eddigiekkel sem volt különösebb bajom, szóval nem érzek nagy differenciát. Ez a "random módon teljesen leterhelem az egyik magot" dolog viszont még mindig itt kísért. Nem ez az első ilyen build...
"Az új fül gomb elhelyezését, viszont szokni kell, szerintem nem ilyen "újításokat" kéne erőltetni."
Ez a gesztus szerintem egyértelműen az IE7 felhasználóknak szól, és a könnyebb átszokást szolgálja. Noha én is megvoltam nélküle, szerintem logikus, és az elhelyezése is az.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz VladimirR #4559 üzenetére
"nekem nincs ra context menuben remove from toolbar, mint mas egyeb elemeknel"
Tudom, ezért kérdeztem. De már tudom a választ. Jobbklikk a gomb felett, majd Testreszabás. Ekkor sárga kerettel kijelöli a gombot, és megjelenik a beállító párbeszédablak. Itt Elhelyezés, Kikapcsolva. Volt + jel, nincs + jel...
"az eszkoztarat meg nem is latom, nem tudom hirtelen, hogy mire gondolsz"
A paneleknél van egy panelválasztó ikonsor, alapértelmezetten a kép bal szélén függőlegesen (nálam vízszintesen vannak). Ennek az alján (nálam a jobb szélén) van egy + gombocska, amire kattintva beállítható, hogy mely panelek jelenjenek meg. Ezt a gombot el tudom tüntetni, de a helyét nem, ott egy üres terület marad. Úgy tűnik amúgy, hogy ez is egy plusz eszköztár...
"masik kerdes:..."
Erre annyit tudok mondani, hogy a Shift + F12, Gombok, Állapot részről tudod a status barra huzogatni amit szeretnél, az Elválasztók részből meg csinosítgathatod. Amiket találsz, azok vannak, másról nem tudok. A gyári progress bar-t meg kapcsold ki.
"harmadik:..."
Őszintén szólva passz. Talán van egy olyan beállítás, aminek hatására így viselkedik, de aminek amúgy nem ez az elsődleges dolga. Amúgy opera:config beállítások között nem találtam ennek megfelelőt.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
troller
senior tag
Szerintem szebb az új bőr, mint az eddigi alap. Csak nekem tűnik sokkal gyorsabbnak, mint a legutóbbi béták? Az új fül gomb elhelyezését, viszont szokni kell, szerintem nem ilyen "újításokat" kéne erőltetni.
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
VladimirR
nagyúr
válasz cousin333 #4558 üzenetére
az "uj ful" gombot hogyan lehet? nekem nincs ra context menuben remove from toolbar, mint mas egyeb elemeknel
az eszkoztarat meg nem is latom, nem tudom hirtelen, hogy mire gondolszmasik kerdes: a progress status-t (nem a progress bar-t, aminek van negy allapota) hogyan lehetne a status field-del egy helyre tenni, mint ahogyan az van pl ie-ben es bugrokaban? (tehat oldal betoltodesekor irja, hogy connecting, meg egyeb ilyenek, amiket irni szokott, mikor kesz, kiirja, hogy done, egyebkent meg a status field-ben latszik a link url-je, ami fole az egeret vittem epp, vagy a kepek title-je - mindezt alul, bal oldalt)
harmadik: ra lehet venni opera-t, hogy amennyiben egy kepnek nincs title-je, ugy az alt text-et mutassa ahhoz hasonloan (szinten ie-ben szoktam meg, s neha hianyzik)
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
Új Opera Weekly 9.50 b10048. Új skin!
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Próbáld ki az Opera Portable legfrissebb válozatát (9.27). Van magyar is, és van benne 9-es Flash. Nem installál semmit (one-use-t próbáld). Ha ezzel sem megy, akkor nem tudok mit mondani...
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz LuiUlyKang #4550 üzenetére
Esetleg a levelezőszerveren nincs jól beállítva valami...
"We spared no expense"
-
h_143570
addikt
válasz LuiUlyKang #4550 üzenetére
Erdekes nalam engedi, miutan kivalasztottam a kerdeses levelet. Igaz, hogy nalam 9,5 van fent.
-
piqla
őstag
Feltettem legujabb flasht, legujabb Operat, futtattam kodekhelyreallito programokat es meg MINDIG szar ez az egesz. Flashvideoknal (mondjuk youtube) az elso ket masodpercig lejatsza a videot es ennyi, megall. De akkor sincsen hang. Mas bongeszon megy minden.
Letoroltem mar mindent, ujraraktam mar mindent es lofasz. Mi a gond?
Szereted az állatokat?
-
h_143570
addikt
válasz LuiUlyKang #4544 üzenetére
Jo eselyel a karakterkodolas lesz a problema okozoja nezet / karakterkodolas
-
addikt
Sziasztok!
Az megoldható, hogy a fejlécben mindig egy bizonyos szöveg látszódjon, ne pedig az aktuális tab klónja?
-
LuiUlyKang
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van Operával, hogy a fogadott ékezetes csatolmányokat hibásan tölti le a szerverről, átnevezi, az ékezetes karakterek helyén %F1 %E2 ill hasonlók vannak.
Frissítettem legfrissebb Operára, de még mindig ugyanez, ezekszerint valami beállítás nem jó? Mi lehet a gond, tudja valaki?
Kollégám mellettem ugyanígy Operát használ, nála minden jó.
Előre is köszönöm:
Lajos[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Nálatok nem falja a memóriát a 10034?
Néhány óra böngészés, vegyesen, főleg ph, youtube és 400-500 megán van. Kilépek minden ablakból (szerk: tabból) és akkor is marad annyi. Oké, hogy cache-el, de ez így már durván gáz.[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
-
VinoRosso
veterán
Hali elkurodott valahogy ay opera bill nyelvbeallitas angolra. 9.5 beta, nem tom vissaloni magyarra, hol lehet? ill nem megy vele a java/s chat, java van a gepen, ie7-tel mukodik.
-
cousin333
addikt
-
VladimirR
nagyúr
válasz cousin333 #4530 üzenetére
bar mar megoldodott, azert megneztem 2 opera latszott (egy opera es egy opera 9.50)
csak azt nem tudom, miert, mikor mindig ugyanoda megy, s minden alkalommal latta is a korabbi beallitast a telepito (pl hova kell, hova nem kell ikon), illetve arra is rakerdezett, hogy "itt man van egy opera - akko' mi most uprade-elunk?" -
cousin333
addikt
válasz VladimirR #4523 üzenetére
Ilyet akkor ír ki az Opera, ha el akarod indítani az Opera.exe-t miközben már fut egy példánya. Tehát a linkre kattintás indítja az "opera.exe valamicím" parancsot, ami egy új Operában szeretne megnyílni. Ez lehet akár oprendszer hiba is, esetleg a legutóbbi javítások okozták. De a telepítő tűnik legvalószínűbbnek, a programok eltávolítása résznél hány Operát látsz? Lehet, hogy mindet uninstallálva, majd reinstall, és megjavul (és a beállításaid is megmaradnak).
"We spared no expense"
-
Lortech
addikt
válasz VladimirR #4527 üzenetére
Vsz felesleges hülyeség, de én azt próbálnám meg helyedben, hogy a default programsnél átállítanám a protokollokat ie-re apply, aztán vissza operára.
Jónak tűnik az új build, de megint találtam benne egy idegesítő dolgot: néhány oldal kódját nem jeleníti meg, pl ph forrását. Nem történik semmi, amikor rányomok. Ez már évek óta, jópár verzión számtalanszor előjött véletlenszerűen nálam operán.
[ Szerkesztve ]
-
VladimirR
nagyúr
jajj, igen, ezt elfelejtettem irni:
angol vista business sp1
az opera is angol, elobb 10024, most 10034 alatt jelentkezik a hiba (elotte nem)
ha szamit, akkor a classic installer-t hasznaltammost jon az erdekes resze: gondoltam megnezem, hatha a reuse current tab opcionak lehet koze a dologhoz, tettem bele egy pipat
tovabbra is fennalt a hiba
opera bezar, ujraindit, mukodik
pipa kivesz, mukodik
opera bezar, ujraindit, mukodikszoval ugyanazok a beallitasaim, mint eddig, s mukodik rendesen
na erre varrjon valaki gombot, mitol lehet ez? -
erdoke
titán
válasz VladimirR #4523 üzenetére
Mailben kapott linkkel próbáltam, Outlookból megnyílik új tabon. A 10024-est kihagytam, úgyhogy egyelőre több tapasztalatom nincs az ügyben.
Milyenek a fül beállításaid? (van egy külön kis ablak is, ami az alsó gombbal jeleníthető meg)[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
VladimirR
nagyúr
mitol lehet az, hogy a 10024-es build ota, ha mas progiban (wlm, sharpreader) egy linkre kattintok, felugrik egy ablak, s azt mondja, hogy "another user is running a copy of opera. you should instal opera with individual profiles to allow multiple users to run the same copy independently"
mind az opera.exe, mind az egyeb program - amiben kattintok - az en nevemben fut
a hiba korabbi build-eknel nem allt fenn, a link megnyilt uj tabon
beallitasokon nem valtoztattam (csak a menut tuntettem el az itt leirt modon (Toggle the Menu & Personal bar on/off AND dropdown the main menu (with 'Notes' image)), de ketlem, hogy ennek koze lenne hozzabarmilyen otletet szivesen veszek, segitsegeteket elore is koszonom
-
erdoke
titán
A legjobb aláírás a héten
-
copin
őstag
Hol lehet egyszerre kitörölni az összes sütit? Lehet hogy az volt a probléma okozója.
-
Lortech
addikt
válasz cousin333 #4517 üzenetére
A gond az, hogy azóta nem csinálta. Szándékosan reprodukálni szinte lehetetlen ezeket, nem irigylem a fejlesztőket.
Egy újabb hiba is előkerült: flashnél betöltés elején mind a két gépemen, amire felraktam a legújabb betát, olyat produkál az aktív tab, hogy scrollozásnál megy le a flash képe is és becsíkozza az egész tabot. Érdekes.[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
Az új builddel azt tapasztalom, hogy egy-egy tab teljesen beáll véletlenszerűen. Mintha letiltana, és nem fogadna új user inputot. Akármit csinálok, nem reagál semmire, a kép marad jól, nem szürkül el. Csak ma délelőtt legalább 5-ször előfordult velem véletlenszerűen, előzmények visszapörgetésekor, tabváltáskor.
Egy két-hárommal ezelőtti buildnél olyan probléma volt, hogy a ph!-s hozzászólás szövegdoboznál valami billentyűkombinációnál átugrott a másik oldalra a scrollbar és eldúrta a tördelést. Nem tudtam azt sem reprodukálni, de random előjött számtalanszor, engem az őrületbe kergetve. Kissé kezd tele lenni vele a hócipőm, ős opera felhasználóként.
-
cousin333
addikt
válasz Lortech #4513 üzenetére
Nézd meg a legfrissebb build-et, javítottak benne a sütikezelésen (is)!
Valóban a teljes reinstall sok nyűggel jár, de időnként szükséges lehet. Könyvjelzők, jegyzetek már szinkronizálhatók (így a saját panelek is), szóval azokkal nincs komolyabb gond. Jelszavak egy sima fájlban vannak, a fájl kimentése megoldás lehet. Személyre szabás idővel megoldható, de kétségkívül nem túl hálás dolog. A levelezés érdekes kérdés, elvileg egy sima mentés megteszi. Nekem 3 fiókom van, mindegyik GMail-es, és az IMAP-ot használom. Ami azt jelenti, hogy legrosszabb esetben úrakonfigurálgatom a levelezőfiókokat, majd újra letöltetem vele az összeset (általában csak a fejlécet) és kész.
Mondjuk marad még gond elég, például a keresőmotorok.
"Még még egy. Windowson rettentő sokat használom azt, hogy a képernyő bal szélére (azon belül bárhova vertikálisan) kattintvan megjelenik a panel. Linuxon nem tudják megcsinálni ezt valahogy, mert csak a nyílra kattintva nyílik, de ott már átszoktam az f4-re. De azért bosszantó apróság."
Windows-on én is szeretem ezt a "funkciót", Linuxot nem használok, szóval ott nem bukkan elő, és nem is tudom, mit lehetne vele csinálni.
"Arról nem is beszélek, hogy a törlés bűnlassú, pedig úgy kéne menni egy normális algoritmussal mint a villám."
Most én nem érzékelek vele problémát, de ami valóban zavar az az, hogy nem lehet egyszerre törölni mondjuk több keresőmotort, vagy sütiket, és a Del sem működik (legalábbis a motoroknál)...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Lortech
addikt
válasz cousin333 #4512 üzenetére
Legfrissebb van mindig mostanság, egyből ráugrottram erre is. Ezzel még nem volt gond, de ez nem ilyen egyszeri hibajelenség, már régóta tapasztalom, és nem egy ilyen egyszerű bugnak tűnik, hanem alapvető problémának, amit nehéz kitesztelni, reprodukálni és megoldani.
Új operától eléggé ódzkodok, mert benne a rakás jelszavam, cookiem, jegyzetem, teljes levelezésem 6 fiókkal többszáz megával, toolbarok, panelek, személyre szabva stb. Ha meg visszamásolgatom, ugyanott vagyok, nulláról felépíteni meg halál.
Az az érzésem, hogy linuxon segítene, de a windowsos hibák más jellegűek szerintem. Talán a beragadt processzen segítene.Még valamit elfelejtettem, ez is már régóta kisért. Cookiek törlése eléggé bugos, némelyiket nem is tudom törölni, mások pedig törlés után is bent maradnak, nem közben tette be egy aktív oldal, hanem nem is törölte, csak eltűnt a listáról, mintha.. Arról nem is beszélek, hogy a törlés bűnlassú, pedig úgy kéne menni egy normális algoritmussal mint a villám.
Még még egy. Windowson rettentő sokat használom azt, hogy a képernyő bal szélére (azon belül bárhova vertikálisan) kattintvan megjelenik a panel. Linuxon nem tudják megcsinálni ezt valahogy, mert csak a nyílra kattintva nyílik, de ott már átszoktam az f4-re. De azért bosszantó apróság.
ff: becsuktam, mert a gui-ja nekem megszokhatatlanul egyszerű és csúnya. Persze máshogy vagyok szokva, azért.
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
válasz Lortech #4511 üzenetére
A 2-300 mega akár természetesnek mondható, a cache-elés miatt nem szabadítja fel azonnal, hogy bezársz minden fület. Linuxhoz nem tudok hozzászólni, mert nem használom. Az általad említett hibajelenségekkel korábban én is találkoztam (9.50 buildeknél), de az utóbbi 1-2 hónapban bosszantó apró bugokon kívül nincs vele gondom.
Szerintem elgondolkozhatnál mondjuk a fentebb nevezett legfrissebb build telepítésén, persze egy alapos profiltisztítást követően (csak azt mentsd el, ami tényleg muszáj, majd törölj mindent, ami Opera és telepítsd a legfrissebb verziót).
ui: Beszarás, hogy hamarabb megtalálok egy Magyar Operás cikket Google-el, mint a MO saját keresőjével...
FF: Nem csukod be de rögtön!
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Lortech
addikt
Linuxon másnak is hülyéskedik? A flash az még hagyján, hogy nem tökéletes, bár fagyni nem szokott miatta. De teljesen általános böngészésnél, oldaltól függetlenül képes beállni úgy, hogy nem válaszol. Van, hogy csak pár másodpercre, de van hogy belátható időn belül nincs reakció. Mintha beállna a message loop, no response, általában maxra terheli a procit, de nem feltétlenül. Nem IO responsera vár. Windowsosnál is előfordul olyan fagyi (az előbbi linuxoshoz hasonlót produkálva), hogyha egyik tabon kontext menüt nyitok és közben tabot váltok (reprodukálni nem tudom, de már sokszor előfordult ilyesmi, hogy több félét csinálok a gui-n és besokall tőle). Szintén "egyszerű" programozói hibának tűnik, a message loop elakad a böngészőt alkotó nem atombiztos controlok miatt.
Linuxnál az egyik email accountomnál folyamatosan beragad a levelek letöltése, megállítom a letöltést, újrakezdem, egy két levél lejön és megint beragad, ez is érthetetlen, windowson semmi ilyesmi.
Windowson olyat is tapasztalok gyakran, hogy néhány (vagy néhány 10) órás folyamatos böngészés után 200-300 MB memót használ, hiába kilövöm az összes tabot. Továbbá kilépésnél csak az ablak tűnik el, a process bennragad és terheli a processzort, de nem szabadít fel memóriát és hosszú percek múlva sem tud mit kezdeni magával, kézzel kell kiirtani.
Mindez főként a stabil verziókkal, pl 9.27. Most átálltam teljesen a bétákra, és windowson jobbnak tűnik, de Linuxon ugyanolyan sz.r. Nagyon nem vagyok megelégedve mostanában az opera minőségével, néha már ff-et is nyitok.[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
válasz VladimirR #4509 üzenetére
Ejj, jöttem, hogy oltsam Fori23-t, hogy még nem írt róla, erre most te írtad meg...
Opera 9.50 b10024 (magyarul)
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
VladimirR
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
a menut (file, edit, view, etc...) el tudom tuntetni valahogyan?
az opera:config#UserPrefs|ShowMenu nem igazan van hatassal (vagy az nem erre vontkozik?) -
troller
senior tag
válasz h_143570 #4504 üzenetére
Mindig a legújabb bétákat használom, de eddig egyikkel se ment normálisan, kipróbáltam a 9.27-el is de azzal is hibás. Sajnos én nem vagyok webfejlesztő, nem igazán tudom hogy lehetne kideríteni a hibaokot.
-
troller
senior tag
Sziasztok! A következő problémám lenne, a cégnél böngésző alapon elérhető technológiai adatbázist fejlaszt a redszergarázdánk, akionek ilyesmiben már elég nagy gyakorlata van, de ő teljesen az IE-t peferálja. Viszont többen is használunk Operát a cégnél, ami alatt a következő magjelenítési hiba jelentkezik:
IE7:
Operával:
A rendszergazdánk azt állítja, hogy ő teljesen szabvány kódot használ, és bár nyitott a problémánkra, nem igazán tudja, hogy mi az oka, hogy az Opera nem jól jeleníti meg az oldalt.
Tehát ez lenne a kérdés, hogy igazából mit kéne másképp beállítania a kódban, hogy Opera alatt is jól jelenjen meg az oldal. Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest