- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Beer-Beep #7700 üzenetére
Szia!
1270-es számon jelentsd be a problémát.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenutor feliratú csillapító meg tudjuk írni, hogy rendben van-e a bekötés.
Amennyiben leírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
Beer-Beep
csendes újonc
Sziasztok,
Ex-voda koax terület, Vodafone box-ra HDMI kábellel csatlakozik a LED TV. (Díjcsomag: 500-as net+kb 60 csatorna 7e Ft alatt) Pár hónapja elkezdte azt csinálni, hogy bekapcsoláskor nem volt a TV adásnak hangja (a TV menüjében való navigálásnak, illetve Netflixnek, YouTubenak volt hangja), az One fiókból küldtem hibabejelentést, hogy ilyenkor csak úgy jön vissza a hang, ha újraindítom a boxot, de ez így nagyon macerás. Jött egy sablonnak tűnő válasz, hogy frissítették a box szoftverét, ha megint előjönne a hiba, megoldási javaslat, hogy indítsam újra a boxot. Azóta ritkábban (2-3 naponta) jön elő a hiba. Létezik erre a problémára olyan megoldás (pl. a box cseréje), ami szerződés- ílletve díjcsomagmódosítás nélkül kivitelezhető?
-
Kolnok
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket.
Édesanyám Kárpátalján él, és szeretnénk azt megoldani, hogy magyar tv csatornákat is tudjon nézni.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen megoldást ajánlotok? IPTV? Ha igen, akkor hol érdemes előfizetni?
Eléggé vakon vagyok mert nekem telekom előfizetésem van, így az alap tv előfizetéstől eltérő módokat nem igazán ismerem.Köszönöm előre is a segítséget!
-
MadMancs
veterán
FTTH vagy DOCSIS? FTTH esetén igen saját routeredben majd nem kapcsolod be IPV6 és ennyi. Viszont jelenleg csak 1270 tud váltani router és modem mód között. Docsis esetén míg aktív IPV6 addig nincs modem mód, szóval így is úgy is 1270 kell, mert csak ők tudják kikapcsolni.
Összegezve modem módhoz eleve 1270 kell jelenleg (aktív IPv6 mellett).
-
KBL001
tag
Ha felhívom az ügyfélszolit,az ipv6-ot ki lehet kapcsoltatni?
Vagy felesleges ezért telefonálni? -
boborján2
senior tag
válasz
MadMancs #7689 üzenetére
Legalább 20 nyugdijas mamit mutatok neked csak a saját környékemen, akinek egy szerelő azt mond amit akar és vidáman távozik egy kamu szöveggel.
Csak azért mert nem ért hozzá és minden is elhisz.Ennek az ellentétéről viszont csak egyet tudnék. Egyetlen olyan idős embert ismerek ,aki biztosan asztalt csapkodna ha a szerelő távozna úgy ,hogy nem működik.
Sajnos nem jó az arány.
-
MadMancs
veterán
Szerintem annyit Marika néni is tud ha megrendelt valamit akkor annak a valakinek aki kimegy, az a dolga hogy az a valami működjön, azért megy ki.
Jó aláírom a rendszer is egy hulladék ha elhasal egy szolgáltatás nélkül munkalap zárás miatt. Normál esetben 3 kattintás és mennie kellene utána is.
Mondjuk ez a Netracker amúgy is egy hulladék. Nekem pl fiokomban 3 számlázási azonosító van. Az első félig zárt félig nyitott (anonimizált), a másodikhoz senki nem tud semmit rendelni mert összeomlik a rendszer (szó szerint SQL hiba hegyek), egy harmadikat sikerült úgy összehozni hogy lehet hozzá szolgáltatást rendelni. Mind a három azonosítóval be tudok külön külön lépni, szerencsére 3. az alapértelmezett, ha email címmel lépek be az az aktív.
-
trec12
addikt
válasz
MadMancs #7684 üzenetére
Szóval a mezei user a hibás mert elengedte a munkáját nem jól végző technikust. Azért ez érdekes megközelítés. Én nem várnám el Marika nénitől, hogy ő ezzel képben legyen, hogy mi a feladatköre a hozzá kiszálló technikusnak. Na ha ilyenek a technikusok - amit persze én nem tudok - akkor vannak gondok. Én nem igazán látom itt a userek felelősségét.
Amikről írtál még, hogy ezer meg egy user hiba - pl. nincs meg wifin az 1000 Mbit ezt hogy képzelik
- azok léteznek igen de ez a migráció szerintem teljesen más.
-
MadMancs
veterán
Migrációról volt szó. Ha jelenlétében működik a szolgáltatás akkor a migráció garantáltan sikeres volt. Azzal szokott baj lenni hogy technikus balf@sz, türelmetlen, azt lelép azzal hogy majd jó lesz, munkalapot zárja azt ügyfél meg futhat a szolgáltatása után.
Nem, az alapfeltételezés az hogy ha technikus jött szolgáltatást létesíteni, akkor létesítsen szolgáltatást.
Vagy ha úgy mész henteshez hogy veszel 1 kiló karajt, de a hentes azt mondja elakadt a szállítmány, majd viszi a zöldséges egyszer talán, de azért perkáld már a pénzt?
-
cocka
veterán
válasz
MadMancs #7684 üzenetére
nem szabad elengedni technikus amíg nem működik minden.
Miért mi garantálja, hogy ha a technikus jelenlétében éppen működik minden, akkor a technikus lelépése után mondjuk 1-2 órával is fog?
szűzmária megáldja majd a kábelt és jó lesz?
Az alapfeltételezés az, hogy ő a szakértő, tudja mit csinál. Nehogy már a user legyen a hibás azért is, hogy a szerelő nem képes normálisan elvégezni a munkáját.
-
MadMancs
veterán
Na mondjuk én személy szerint kiléptem már minden One / Volt Voda csoportból. Nem lehet annyi agyamentet idegekkel bírni. "Hibák" 98% -a user error. Egyébként egyszerű a titok nyitja, nem szabad elengedni technikus amíg nem működik minden. Legtöbb galiba abból van ha nem fut le a adatszinkron a háttérben, akkor el kell újra indítani. Mert ha zárja munkalapot úgy hogy migráció meg nem történt meg, vagy nem teljesen. Na az gáz.
Beszélgettem közbe azzal aki itt volt.Bár soha nem értettem az olyanokat akik képesek úgy elengedni technikust bármely szolgáltatónál hogy nem működik a szolgáltatás, ők mit gondolnak, hogy szűzmária megáldja majd a kábelt és jó lesz?
-
MadMancs
veterán
Az elején voltak ilyenek. Azt már sikerült megugrani. Nekem 10perc volt az átállás. Kijött technikus, kicserélte ONT-ot és ennyi. PPPoE adatokat áthúzták az új rendszerbe, Még a digitől kapott CI+ modul is maradt. Még aznap jöttek e-mailben és megjelentek ONE fiókban az RTL+ Prémium, TV2 Play Prémium és Net4 kódok. Aznap már OneTV Online is működött.
-
krisztin
csendes tag
Sziasztok!
HBO 2 3, cinemax 1 2 eléréséhez kell valami box ilyesmi?
Optikán jön a jel. -
Köszönöm mindenkinek ! Királyok vagytok.
-
Üdv
Érdeklődnék, mivel nem vagyok egy nagy guru, ismerősömnél ( digis volt majd vodás és one ugye ) ilyen optikai szálat húztak be és nem lehet bedugni a tv-be , box viszont nincs neki és media card sincs.
Ehhez kéne valamilyen átalakító ? Vagy mi a teendő ilyenkor ?
Van koax kábel is nála az a tv-be bevan dugva, de se tv adás se semmi nincs nála.. -
kress
aktív tag
válasz
kabelmania27 #7660 üzenetére
koszi, akkor elvileg mennie kene a koltoztetesnek, max problemaznak majd hogy mas a csomag neve mar, de ragaszkodjak hozza hogy koltoztetes legyen?
-
-
kress
aktív tag
válasz
MadMancs #7657 üzenetére
En ezt a [Vezetékes internet-hozzáférési szolgáltatások leíró táblázata ] pdf-et neztem.
A mostani "Internet M / Net M" az uj helyen pedig online keresessel cimre "HomeNet 250 (HFC RFOG)"-et dobott.
A tablazat alapjan full ugyan az, csak a neve mas. (a kereses alapjan a "HFC RFOG" pedig optikai lenne) -
MadMancs
veterán
-
kress
aktív tag
Olvasgattam a koltoztetos posztokat.
Nalam lenne technologia valtas is koltozesnel, az uj helyen mar optikai net van. De a csomag es a parameterek ugyan azok mint a mostaninal. Ilyen esetben mukodhet a koltoztetes, vagy mindenkepp uj szerzodes lesz es elvesznek a kedvezmenyek?
Van valami megoldas a kedvezmenyek megtartasara ilyen esetben? -
garga01
őstag
Nem tudod (v akarod) megérteni amit írtam, és persze kiragadsz mondatokat.
Az utána olvasást arra írtam, hogy pl. mit tud egy linuxos EPG, vagy épp autotimer időzítő, mert amiket leírtál kb. mindent tud, meg még többet is. Sehol nem írtam, h kísérletezz. Egy plugin felrakása amúgy sem egy bonyolult dolog, mert kb. ennyi kell.
Az meg, hogy most épp FTA a kábeles adás, nem sok vizet zavar mert kapható CI+os box is, majd ha kell lecserélem a szülőknek. Én nem fizetek elő a tv-re, nekik van; az h a saját lakásomban is van exDigi DVB-C más kérdés, az sem a topik témája (sőt, van Telekom DVB-C-m is, mivel az előző lakó után nem volt kedvük kikötni a koaxot az elosztóból). Amúgy meg már akkor tudtam, hogy fixen kódolás lesz a Digin is, amikor még csak a tippelgetés ment.
A DVB-S-t csak a hasonlatodra hoztam fel, hogy én tökéltesen megleszek a box-al a kódolás után is, mert ki tudom használni a funkcióit. A keverés meg onnan fakad, hogy te több hsz-en keresztül 4-8 akármennyi rögzítésről beszéltél egyszerre, míg én leírtam az elején h nem is akarok ilyet. Az SD kártyán se értem mit pörögsz, mikor évek óta lehet direkt kamerákba valót kapni, rengeteg IP kamerában is az van, de ott vannak a dórnok, sportkamerák és sorolhatnám. De az h felveszek esetleg vmit, majd bárhova másolom, rakom, megnézhetem bárhogy, ilyet nem igazán tud a szolga box produkálni. Persze lehet bohóckodni és a HDMI-ről felvenni, esetleg leszedni a "rontást" (HDCP) róla, de nálam ez egy REC gomb a távon
Az EPG-s kérdésnél is, egy rakás hsz után derült ki, hogy a tagok egyik fele exDigiről beszél, mert a kérdező sem írta, hogy Vodára szól a kérdés. Én meg nem tartom fejbe kinél mi van és ahogy látom te sem. Lehetne vele példázni, de vissza kell olvasni és kiderül... Egyébként még akár a Mindigtv-s földi vételesek is hozzá szólhatnak, hisz az is One már, meg a műholdas is
Nem csoda, h sokan nem szólnak már a hsz-eidhez, mert neked nem lehet jót írni, úgyis belekötszMajdhogynem elvárod, h magyarázzam meg miért jó nekem az, ami szerinted csak rossz lehet. Persze, a Vodás modul mellé a hiábavaló a méregdrága FBC tuneres boxal pedálozol, ehhez képest féláron lehetett venni a Zgemma H9-et CI modullal és 1 db tunerrel, de van biztos másik modulfogadós E2-es is, csak nekem nem volt rá szükségem, így nem ilyet kerestem.
Utolsó gondolat:
"exdigisként fikázzuk az exvoda TV szolgáltatásának működési elvét."
Na ezt teljesen jól látodNormális 1 hetes EPG van, nincs kötelező box/modul. A képminőség is jó volt a felvásárlás előttig, a normális csatornaszámozásról nem is beszélve. Na ezért van sokuknak a tele a töke, a megfizethető és minőségi digitális kábeltv totál szét lett barmolva, a kötelező eszközök meg az utolsó lapát már rá. Persze jó magyar szokás szerint ki akarják préselni az utolsó cseppet is, kíváncsi leszek majd h fog alakulni az exDigi kódolás után, meg ha minden ügyfél átállt, mennyi tv előfizut mondanak le. Na de rant vége, éljen május 1 vagy mi van ma.
-
cocka
veterán
válasz
garga01 #7638 üzenetére
te hogyan torrentezel, mostmár kb. nem is érdekel, de gondolom ott is az ész osztás megy nem a seed
Hogy jön ez ide, hogy neked milyen tévképzeteid vannak rólam?
Azt a részét nyilván elengedted, h a szolgáltató úgy korlátozhat be rajta, ahogy csak akar.
Arra is vannak kerülő módszerek, de nehogy azt gondold már, hogy szinte semmit nem lehet visszanézni, mert akkor szintén tévképzeted van erről, plusz úgy érzem kezd ez a beszélgetés érdekes irányt venni, nevezetesen: exdigisként fikázzuk az exvoda TV szolgáltatásának működési elvét.
Aztán ha esetleg mégis valamilyen formában lekódolják az exdigiseknek a csatornáik nagyját plusz az egy időben rögzíthető csatornák számát, akkor majd emlékezz rá, hogy én szóltam! De tudom, téged ez nem érdekel.De összesen amúgy egy műholdas HD+ előfizetésem (1 éve pre-paid) van.
Ez is hogy jön ide? Ez nem a műholdas TV szolgáltatások topic-ja.
Megint ide kevered a több tuneres boxot,
Mi az, hogy ide keverem? Hát te írtad, hogy saját set-top boxod van.
Mondjuk amikor többtuneres set-top boxot írtam, akkor pl. erre gondoltam:
Nem pedig azokra, amiknél a DVB-C-hez DVB-S is oda van kombózva. A DVB-S nem is ennek a topic-nak a témája.
ez ilyen overboomer gondolat, hogy mindent is fel kell venni
Nagyon sok mindent nem veszek fel. Mondjuk szerintem én nem szóltam be neked, csak tájékoztattalak, hogy készülj fel korlátozásokra, ha esetleg megszűnik a DVB-C-s FTA. Ha még most nem is, de pár év múlva biztosan. De én ezt csak a DVB-C-re írtam, a DVB-S-ed egyrészt nem érdekel, másrészt itt off-topic.
Csak utána kell olvasni, meg érteni hozzá...
Értem, tehát kérjek a szolgáltatótól CI+ modult és kártyát, aztán vegyek egy linuxos set-top boxot és mókoljak feleslegesen, amikor a szolgáltatói box a csatornák vételét (értsd megjelenítését) alapból tudja.
Igazán kíváncsi lennék, hogy mennyi exvodás, DVB-C-képes saját set-top boxszal rendelkező egyén van mondjuk itt, aki hajlandó volt utánaolvasni és érteni hozzá.és nem non-stop van írva.
Na ennyi.
jön az FTA DVB-C kábel is a boxon
Remélem ennek hamarosan vége lesz, csak a fair play kedvéért! Tulajdonképpen többek közt ez az, amire utalni szerettem volna.
De te simán lecsaptad azzal a labdát, hogy1. ja nem is exvodás vagy, hanem exdigis, tehát az FTA DVB-C garantált
2. neked amúgy nincs is kábeles előfizetésed, csak műholdas van (de azért a múltkor is nekiálltál ellentmondani, amikor arról volt szó, hogy csak úgy simán koaxon mennyit lát előre az EPG, aztán kiderült, hogy nem is exdigiről volt szó)
3. csak szüleidnek van 3rd party DVB-C set-top boxa, de nekik elég annyi, amennyire az képesúgy h nem értesz hozzá
Kezdem unni ezt a nem értesz hozzá szöveget. Akkor hidd ezt, ha neked ettől nagyobb lesz az egód!
Az a vicc az egészben, hogy két külön hajóban evezünk, de mindketten ugyanarra tartunk.Az egész félreértéshalmaz alapja az, hogy effektíve két különböző szolgáltatónál vagyunk és más-más technológiát használunk a vételre.
-
adolfo01
tag
válasz
MadMancs #7612 üzenetére
Szia.
Nekem is anno (2023-ban) küldtek TV2 Play Prémium kódot.Én akkor aktiváltam,regisztráltam és azóta működik. A szomszédom,ugyanilyen ex digis szolgáltatással rendelkezik mint én.De ő anno nem aktiválta a TV2 Play Prémium szolgáltatást és sehol sem találjuk a kódot! Az ex digi ügyfélkapun azt írja nem jogosult a sztreaming szolgáltatásra! Pedig most már érdekelné a dolog. Anno nem érdekelte,de attól még ugyanúgy járnia kellene neki ,mint minden más ex digisnek! Simlis egy cég ez az One! Most írják,hogy itt,meg ott találod a kódot,oszt sehol sincs!
Sem az One felületen sem az ex digi ügyfélkapun nincs,sztem nem is küldték neki,pedig kellett volna!!!! Minden ex digisnek alapból jár,internet+tv+telefon előfizetés mellé!(anno nem volt family csomag). Azt sem értem akkor minek ez az június 15-ig tartó időszak akciós használatra.Vagy adják végleg,vagy sehogy!!!! Itt valami nem stimmel az One háza táján,elvették a digi online szolgáltatást,aztán most variálnak a tv2 play prémiummal is.....Ha egyszer adtak ilyen kódot minden ex digisnek,akkor függetlenül attól,hogy valaki felhasználta vagy nem,attól még neki ugyanúgy jár a szolgáltatás ,mint a többi ex digisnek!
EZ NAGYON NEM JÓ REKLÁM A CÉGNEK,HOGY ÍGY VARIÁLNAK EZZEL! -
Toth_Jani
őstag
válasz
MadMancs #7645 üzenetére
A UPC-s idők óta nem sikerült megoldani hogy a fiokban a "Számla kézbesítése" elektronikus számlázás legyen, át lehet állitani, de másnapra, visszaáll papír alapúra.
(Persze azért nem küldenek papír alapú számlát.)
Ha nem egy örökölt rendszert vett volna át a 4iG akkor most az Emailt is a postás hozná. -
Adams84
aktív tag
válasz
szaboi6512 #7610 üzenetére
Bízom benne, hogy nem szándékosan, hanem egy technikai hiba miatt kapták meg az exdigis (és mai napig is digis szolgáltatással rendelkező) ügyfelek ezt a szöveget, ami szinte teljesen az exvodás és a már One-ra átszerződött exdigis ügyfelekre lett szabva.
Ha direkt így küldték ki, és nem veszik észre, nem korrigálják a tévedést, az eléggé nagy baj, egyúttal azt is sejteti, hogy nagyon nagy a káosz a One-nál -
-
_Flood_
aktív tag
hg8147x6-10 routerem van. szeretnék az emeletre is jó netet, ezért mash rendszerben gondolkodom. A router tud easymash-t, de nem tudom milyen eszközökkel lenne vele kompatibilis. Van tapasztalatotok ez ügyben?
-
garga01
őstag
Így van, ahogy írod
Ha kellenek a lineáris csatornák, a műholdasra kérek egy kártyát és meg is van oldva a dolog amúgy. De ahogy haladnak, szerintem évek kérdése, mire itt minden kódolva lesz (exDigi). Majd kiderül persze, de az itteni üfszolgáltatos tapasztalatokra támaszkodva ez jön le nekem. -
garga01
őstag
Jah utána olvasni nem akarsz, de mondatonként "megszakérteni" a hsz-emet arra van idő. Lehet kommenthuszrákodni, meg érteni is hozzá...
De hogy utoljára kifejtsem a válaszom, aztán majd jól megszakértheted, nem fogok reagálni, majd ha hajlandó leszel utána nézni. Az meg, hogy te hogyan torrentezel, mostmár kb. nem is érdekel, de gondolom ott is az ész osztás megy nem a seed- nem érdekel a felhő továbbra sem. Azt a részét nyilván elengedted, h a szolgáltató úgy korlátozhat be rajta, ahogy csak akar.
-Digis voltam mindig is, de amúgy saját magamnak nincs tv előfizum
Szüleimnek van, a saját lakásom meg más téma. De összesen amúgy egy műholdas HD+ előfizetésem (1 éve pre-paid) van. Úgyhogy nekem nem fog senki sem szolga boxot hozni v rámtukmálni
-nem tud a boxom felvenni, max 1! kábeles csatornát és vele szimultán 1 műholdasat. Megint ide kevered a több tuneres boxot, amiről szó nem volt. Nem tud 8 csatornáról felvenni a boxom, nem is akarok és nem is érdekel, csak tudom mik a technikai lehetőségek. Az egész lineáris tv 90%-ban a technikai részében érdekel, ez ilyen overboomer gondolat, hogy mindent is fel kell venni
Nekem az az 1 tuner is bőven sok, mivel 99%-ban szülőknek veszek fel ha kérnek vmit. Arra meg a CI+os box is jó, olyan is van. Sőt megsúgom, a linxuos boxok nagy része papíron CI-s de 1 db pluginnel olvassa a CI+ modult is. Ugyanúgy, ahogy csok box papíron csak Conax kártyát fogad, gyakorlatban bármit
Csak utána kell olvasni, meg érteni hozzá...
- A microSD kártya köszöni jól van, kb 5 éve van benne, persze nem alsópolcos és nem non-stop van írva.
-Az utas hasonlat meg, maradjunk annyiban hogy amíg sokan vágynak 1-1 műsorra 4K-ban (főleg sport), addig én azt megoldom magamnak műholdról, sok más mellett. Az, hogy jön az FTA DVB-C kábel is a boxon, egy extra, mondjuk úgy 10%-a a box tudásának, a másik 90-et bőven használom, szóval a hasonlat nem állja meg a helyét. Csak épp a műholdas dolgokat hiába ecsetelném a topikban.
Megint amúgy ott tartunk, mint amikor vezetékes telefont akartad átvinni másik szobába, ott is mindenbe belekötöttél, meg persze minden is drága, úgy h nem értesz hozzá.
Most akkor döntsd el mit akarsz, de részemről a vita lezárva. Leírtam a megfelelő márkákat, keresőszavakat, ha akarsz utána olvasol, ha nem nem, de ne köss bele minden mondatomba.
Te örülsz a Voda/One szolga eszköznek, én saját boxomnak, happy end -
cocka
veterán
válasz
garga01 #7635 üzenetére
Áram nélkül meg nincs buli.
Pont a felhő miatt van.
messze van a jól működő és kényelmestől, ahogy itt olvasom
Ja hogy te nem is használod, mert még digis vagy? Úgy könnyű visszavágni.
A saját boxomon viszont 1 valakit kell hibáztatni ha vmi nem megy, saját magam.
OK, de én hiába veszek hiperszuper saját boxot, ha exvodán le van tiltva, hogy egyszerre több kódoltat vehessek fel, a kódolatlanokból meg alig van: közmédia meg helyi TV és kész. Legalábbis ez az alap, a többi kereskedelmiből időnként egy-kettő kódolatlan, de azokat is a reklámozandó csatornák közé rakják közvetlenül a közmédiák után. Szóval jól ki van ez találva, hogy ne akarjál te saját boxot, mert le leszel korlátozva. Hát ha digim lenne, én is azt mondanám, hogy saját boxszal hú milyen jó nekem, mert 85 csatornát tudok venni egyszerre.
De az EPG-n egy gombnyomásra megkeresi az adott műsort és listázza az összes adót és időpontot.
Hát azzal nem leszek beljebb. Mert attól még, hogy tudom, hogy melyeken fog futni és mikor, még ugyanúgy nekem kell odanavigálni az EPG-ben és beállítani.
Ez meg nemcsak azt listázza, hogy melyiken lesz és mikor, hanem sorba rendezi évadok és epizódokon szerint növekvő sorrendben és minden epizódnál beállíthatod (már amelyiknél be lehet), hogy felveszed-e vagy ha 1 héten belül volt, akkor visszanézed-e.Kb. végtelen lehetőség van benne, ha érdekel nézz utána.
Nem érdekel! És tudod miért nem? Mert nem érted meg, hogy amiről írsz azt exvodásoknál a szolgáltató nem teszi lehetővé. Ahhoz hogy nézni tudjam saját boxszal úgy kezdődik, hogy kellene egy médiacard, úgy folytatódik, hogy ez a médiacard korlátozza az egy időben futó műsorok felvételét. Tehát hiába tudna a szuperboxod egyszerre 8 csatornáról venni, ha a szolgáltató csak egyet vagy max. kettőt enged. És ez nem az én heppem, hanem ezt anno a vodás topic-ban átbeszéltük!
ez CI modult nem fogad, de egyenlőre nem is kell.
Tehát még mindig ugyanott tartunk. Exvodánál egy natúr Viasat3-hoz vagy RTL-hez is kell. Most csak mondtam kettőt, de hogy legyen egy harmadik is: Spektrum.
van CI fogadósa is.
De a sima nem elég. CI+ kell nálunk a csatornák gyakorlatilag 90%-ához.
de van microSD foglalat is, ethernet-en NAS-ra is tud felvenni közvetlen.
Mondjuk ezekre szerintem abszolút nincs szükség. A microSD sokkal megbízhatatlanabb, mint egy HDD vagy akár egy SSD. A NAS meg akármilyen hű de szupergyors, a helyi rögzítésnél mindenképp lassabb.
soha nem fog meggyőzni egy szolga box.
Majd meggyőz róla a szolgáltató. Nem akarok én neked rosszat, csak szólok, hogy a One-nál (, ami elvileg elsősorban a voda jogutódja,) valószínűleg ugyanezt a koncepciót fogják követni, ami jelenleg az exvodásoknál van.
Akkor hogy valami gagyi hasonlattal éljek:
Minek vegyek versenyautót egy murvás keskeny útra? Az egy dolog, hogy te a versenypályán száguldozol a versenyautóddal, de ha elbontják alólad az utat és megkapod a murvás szart te is, akkor lehet, hogy másfajta járműre cseréled. -
garga01
őstag
A családnak szedek már le 99%-ban, mert ami engem érdekel azt a Youtube+Netlfix előfizu kiteszi. Ha meg lemaradsz egy műsorról, úgyis lesz ismétlése vmikor.
Áram nélkül meg nincs buli. Tudod, d*gni és akarok meg szűz maradniegyütt nem megy a 2. De nem egy box fogyasztása dobja meg a villanyszámlát... Kb. annyi értelme van ennek mint mikor sok okos megtiltotta melóhelyen a telefontöltést, de gondolom kiszámolni már nem tudta mennyi kWh az a pár töltő egy évben
Tök jó ez a felhős szotry, de azért messze van a jól működő és kényelmestől, ahogy itt olvasom. A saját boxomon viszont 1 valakit kell hibáztatni ha vmi nem megy, saját magam.
Egyébként meg olyan szintű automata felvétel rögzítés van rajta, amit talán vmennyire tud a Voda cucc, de így jobban konfigolható. Lehet név töredékre is automata felvételt állítani, amit lehet korlátozni csatornára vagy pl. vegye fel mindegyikről ami adja. De az EPG-n egy gombnyomásra megkeresi az adott műsort és listázza az összes adót és időpontot. Tehát tud olyat (is) mint a csoda szolga box. Kb. végtelen lehetőség van benne, ha érdekel nézz utána. Box: Ustym 4K Pro, szoftver: OpenATV 7.2 Igaz, ez CI modult nem fogad, de egyenlőre nem is kell. De Zgemma is hasonló tudású annak van CI fogadósa is.
Van rajta USB3.0 (is) így HDD/SSD is mehet rá, de van microSD foglalat is, ethernet-en NAS-ra is tud felvenni közvetlen. Egyébként tud PIP-et a dupla (műholdas+kábeles) tuner miatt, így pl. olimpiánál műholdról a vett Eurosport 4K alá keverte be a kábelről jövő m4 hangjátDe valós időben tudja mindezt telefonra/pc-re is streamelni. Meg persze mivel van VPN a saját routeremen, így mindezt bárhol, akár felvételt is, meg akármit...
Anno Nokia Dbox2-vel kezdtem, ami igaz csak SD-ben, de a fentiek nagyrészét már a 2000-es években tudta... amikor a T menőzött az első felvevős box-al, addgira már timeshiftet és felvételt pendrivre tudó boxom volt, faternak meg HDD-s felvevője
Nyilván a Voda felhőben minden lineáris adást rögzít a szerveren és amikor te "visszamenőleg" veszel fel vmit, csak épp hozzáférést kapsz ahhoz. Na most mivel a lineáris adás kapja a saját boxom, az időt meg nem tudja még visszapörgetniígy olyat nem tud, de jövőbeni felvételekre tökéletesen használható.
Talán látható, hogy engem soha nem fog meggyőzni egy szolga box.Bocs a hosszú posztért...
-
oszy
veterán
válasz
Intruder2k5 #7537 üzenetére
Én is látom tovább, de hiába, ha az aktuális el van csúszva!
Csak tv!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
szaboi6512 #7630 üzenetére
Nem vesztem el csak kigyomláltam a sallangot.
-
válasz
Ezt én is megkaptam, de különös képpen nem érdekel a tv2, még tévét sem nézünk nagyon.
-
Bubaaa
aktív tag
Nekem sosem volt ilyen kódom,pedig tizen évig volt hűsegem. Vagy lehet hogy valamikor kaptam,csak akkor is lesz@artam
De úgy latom kevés az ügyfél, már lasszóval fogják az embereket..
-
Bubaaa
aktív tag
Ja, én is kaptam ilyen emailt. Gondolom milyen premium lehet. Mi megy rajta, reszkessetek betörők 360p ben?
Köszönjük, dehogy regisztrálok ilyen szutyok oldalakra.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
https://tv2play.hu/premium
Itt regeltek, majd az aktiváláshoz beírjátok a TV2PLAYPREMIUM kódot, oszt' jónapot kívánok...
-
MadMancs
veterán
válasz
szaboi6512 #7617 üzenetére
Jo mondjuk félreérthető. Digiseknek ugyanaz az ügyfelkapu érhető el mint évek óta. Csak új domain alá pakolták át a régi rendszert. Mondjuk kezd hibásan működni. Nem észleli a szolgáltatásokat. Valószínűleg neked is azért irja az amit mutattál. Nekem pár hete ONT ra írta azt hogy nincs, mert nincs FTTH szolgáltatásom. Holott természetesen volt. De ez fix hogy Digiseknek is járt a kód és használni is lehet a mai napig.
-
MadMancs
veterán
válasz
szaboi6512 #7614 üzenetére
Régi ügyfélkapuba nem tudsz belépni? Ha nem szerződtél áz akkor csak oda tudsz belépni.
Múlt héten nekem még ott volt a TV2 Prémium digi fiókomban (22.-én szerződtem át).
Mondjuk érdekes hogy azáltalad írt levelet az előbb nekem is kiküldte Digi, pedig már nem Digis vagyok
-
kezo0
addikt
válasz
ExVodás vagyok, és ezt nekem is kiküldték. De nem értem, ha van már réges rég állandó kódom, akkor ez az ún. promóciós kód mivel tud többet.
Főként, hogy az állandó kód elvileg mindaddig jó, amíg az előfizetésem fennáll, a promóciós kód pedig csak június 15-ig.
És mindkettővel a TV2 Play Premium érhető el.
Akkor hát…?(Amúgy emlékeim szerint mindeddig egyszer néztem ott valamit, az is elég gyatra minőségben jött.)
-
MadMancs
veterán
válasz
De van.
Digiseknek is volt TV2 Play Prémium kód mióta a szolgáltatás elindult. Digi ügyfélkapuban mai napig megtalálható (vagy ha már felhasználtad, akkor az az email cím amihez tarkítva lett).
Nekem jelenleg így 2 van. Működik még az a fiók is amit digis kóddal csináltam, és értelem szerűen az is amit One tól kapott kóddal.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Ex UPC(monori 29-es körzet) optikai hálózatunk van. Ugye itt van egy optikai->koax átalakítás majd a tvk-hez is koax megy és media card. AZ lenne a kérdésem, hogy ha váltunk media boxra akkor az már utp-n kommunikál? A falban lévő csőbe kellene a koax mellé utp-t húzni de az nem lehetséges így jó lenne megszabadulni a koaxtól.
-
szaboi6512
őstag
Ex-Digis vagyok.
Kiküldték hogy adtak kódot a TV2 play prémiumhoz...
Leírták hol találom.Kedves Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmed, hogy a TV csomagod
részeként elérhető számodra a TV2 Play Prémium szolgáltatás,
amit most a TV2PLAYPREMIUM aktiváló kóddal is el tudsz érni
az állandó kódod mellett. Ezt a promóciós kódot 2025. május 1-15. között
válthatod be a TV2 Play Prémium webes felületén (tv2play.hu/premium)
vagy a mobil applikációban.
A kód 2025. június 15-ig ad hozzáférést a felülethez.
A meglévő csomagodhoz tartozó állandó kódot korábban,az előfizetésed megkötésekor az általad megadott email címre küldtük,
de megtalálhatod a One.hu weboldalon és a One mobil applikációban is.
Ezzel a hozzáféréssel az előfizetésed élettartama alatt korlátlanul
eléred a TV2 Play Prémium tartalmait, csak aktiválnod kell a kódot.
Hol találod a saját állandó kódod?
One.hu weboldalonLépj be a fiókodba!Menj a profilodba, válaszd ki a Szolgáltatásaim menüpontot!
Keresd meg a Streaming szolgáltatások menüt, és ott megtalálod
a saját aktiváló kódodat a TV2 Play Prémiumhoz!
Nyilván nekem nincs mert ex-Digis vagyok és maradok is még megtehetem.
Nem tudják még kezelni ezt a sok (2)volt szolgáltatót... -
cocka
veterán
válasz
garga01 #7606 üzenetére
Ez majd akkor jusson eszedbe, ha olyan műsorokat látsz, amit nem volt hajlandó feltölteni a kutya se, és a neten sem lehetett letöltögetni sehonnan. A közelmúltban is volt ilyen, szóval nem ördögtől való a tévéből felvenni, főleg ha más forrás egyáltalán nincs AZ ADOTT MŰSOR ESETÉN!
egy CI modulfogadós linuxos boxot el tudok képzelni.
Hangsúlyozom, nekem ezzel mindössze az a "nüansznyi" problémám van, hogy emiatt folyamatosan áram alatt kell tartani a boxot. A felhős sztorik esetén pedig 7 napra visszamenőleg is tudok felvenni. És inkább tömbösítve veszek fel mindent, semhogy állandóan azt lessem, hogy melyik műsort mikorra kell időzíteni.
Plusz nem tudom, hogy a linuxos boxod képes-e arra, amire a Voda/One TV boxa, hogy egy bizonyos műsor összes, éppen aktuális, az elmúlt hét napban vetített és az elkövetkezendő 1-2 hétben vetítendő epizódját évadonként listázza. Így gyakorlatilag szinte feleslegessé válik az EPG, mert nem kell keresgélni az EPG-ben, hogy mikor kezdődik az adott műsor következő epizódja.
-
zoli62
addikt
Tárgytalan
-
zoli62
addikt
Találkozott valaki olyannal, hogy szolgáltatásbövítésnél (TV mellé kellene 1000-es net és vezetékes alapdíjas csomag) többcélú utalványt kér be a rendszer, ammak ellenére, hogy sohasem volt tartozás, és a cím is helyes? Telefonon kaptam ugyan ügyfélmegtartó ajánlatot, de javasolták, hogy üzletbe menjek be, mert ott tudják engedélyezni hogy ne legyen ez kaució (készülékvásárlás nincs). 120000 Ft (3x40000Ft), de személyesen sem tudtak segíteni.
-
garga01
őstag
Sztem nem elsődleges forrás a szolga box erősen korlátozott felvételi képessége
Ellenben egy CI modulfogadós linuxos boxot el tudok képzelni. Arról meg nem is beszéljünk, h (még) a műholdas rendes kártyák nincsenek bekorlátozva mennyi adót nyissanak ki egyszerre... megfelelő eszközzel sokminden elképzelhető (és megoldható), de ez nem téma itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- EAFC 25
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Formula-1
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest