Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    válasz belan #36534 üzenetére

    LG és Panasonic OLED TV esetében is 2 fajta garanciát tudsz érvényesíteni ALZA-ban vásárolt OLED TV esetében:
    - visszaküldöd a boltba és ők intézik a javítást
    - LG vagy Panasonictól kérsz javítást. Mindkét gyártó a számla ellenében ingyenesen javítja annak ellenére, hogy sem a magyarországi LG-nek, sem a magyarországi Panasonic-nak nem hivatalos forgalmazója az Alza.

    Pana-t nem tudom, de LG garancia minősége megyénként eltérő, szóval lehet valahol pikk-pakk pár nap alatt nálad helyben kicserélik még az atyaúristent is benne nálad lakáson belül, de lehet hogy valahol elszállítják és szervizben javítják.

    LG esetében az otthon történő javítás csak lehetőség és dönthet úgy a szervizes, hogy elszállítja inkább (tudtommal ez van a Pana-nál is).
    DE (!) még akkor is ha el kell szállítani (pl Szolnok megyében a SZOLKER nem javít háznál) nem ülhet rajta heteket a szerviz, mivel az LG 5 napot (aztnem tudom, hogy nap vagy munkanap) ad nekik javításra az elszállítást követően. 3-4 nap mire Lengyelországból megkapják az alkatrészt, tehát nem sok nap van nekik hagyva maga a javítás elvégzésére és a visszajuttatásra.
    Lehet ez is egy oka annak, hogy SZOLKER-nél sok alkalmazott ideges és kapkod és megpróbálja az LG tulajdonost lebeszélni a gariztatásról :U

    Pixelhiba tekintetében az biztos, hogy az Alza-ba nem lehet visszaküldeni, mivel az Alza maga ISO szabályoknak megfelelően jár el vagyis ők nem tekintik hibásnak a készüléket csak ha már több tucat hibás pixel van rajta. LG viszont igen nagylelkű és még az ALZA-ban vásárolt OLED TV esetében (csak OLED esetében!) is már 1 pixelhibánál cseréli az egész panelt, ha kell többször is addig amíg nem kap a felhasználó hibamentes panelt (vagy amit elfogad).
    PANA esetében nem tudom ,hogy ilyen nagylelkűek-e.

    tl;;dr: Hivatalosan nem partnerek, de LG-nél biztosan ugyanazt a garanciát kapod Alza-ban vásárolt készüléknél is, mint amit MediMarkt, Euronics, Extreme Digital, stb bolt esetében kapsz. HA fel tudod nekik mutatni a számlát.
    Panasonic esetében is elvileg így van, de azt nem tudom megerősíteni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák