Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz hemaka #100999 üzenetére
2 külön generáció. Egyik 2023, másik 2024. További különbségekre ott az rtings.
Egyébként szerintem egyik sem túl jó ár. 42C3 elég sokszor volt akcióban 300 alatt. A C4 pedig még viszonylag friss modell, még csak most érte be az ára 400 környékére. Pl. MM -ban is jóval olcsóbb, de lesz ez még lejjebb is.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok
Nem tudom jo helyen jarok-e, de a ketto kozott mi a kulonbseg? A gyartasi ev vagy micsoda?
[kép]koszi
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
hunspikey
őstag
válasz máyköl #100993 üzenetére
ha nagyon félsz tőle akkor használd az én jól bevállt módszeremet.
Szépen elmész a legközelebbi építőanyag forgalmazó telepre, pl Újház centrum, akármi, de egy standard tüzép telep is megteszi és veszel magadnak a projekthez 2 cm vastag XPS lábazati hőszigetelő lapot. Elég 4 db bőven. Vegyél még un. vastag betonfóliát illetve kérj kartonlapot is ha van, mondjuk ez utóbbi már nem minden esetben szükséges.
A fóliát szépen rászabod a kijelzőre, hozzáragasztod hátul átlapoltan a költözős széles szalag ragaccsal. Ezután felpakolod az XPS lapokat szépen késsel beszabva. Egyenlítsd ki a vékonyságát a kijelzőnek, hogy végül az egész TV lehetőleg egy hasáb legyen. Ragaccsal szépen mindent mindenhez hozzáragasztasz, hogy ne mozogjon.
Az XPS meglehetősen kemény és még valamennyire a pontszerű terhelést is oszlatja, szóval remek anyag erre.
A karton ha van, menjen a végére, hogy ne baszd össze a kék XPS lapokkal a kocsit, mert forgácsolódik sajnos és mindenre rátapad a pelyhe., illetve körbe is lehet kartonozni, így kvázi egy kb gyári dobozt kapsz.
Hajrá!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Delphinus
kezdő
válasz Pro Koryak #100995 üzenetére
Nagyon nem érdekel , sok fórumba csak vergődnek nekem tökéletesen működik, ez bőven elég.
-
Borisz76
veterán
válasz máyköl #100993 üzenetére
Amikor Németországból költöztem vissza, akkor telepakoltam a kisautómat műszaki cikkekkel. ( Hangfalak, erősítő , NAS , stb... ) Az egész tetejére egy szétszedhető , nagy meretű íróasztal lapját tettem , azt letakartam egy pokróccal és arra fektettem az 55"-s TV-t , amit megint letakartam egy másik pokróccal.....1400 km-t autóztam vele és most is megy a TV.
Ennek már vagy 6-7 éve.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
65B8 Oled tv: költözés előtt állunk. A tv doboza sajnos már nincs meg. (Eszem ágában nem lenne kidobni, de egy kedves szomszéd megtette helyettem, mert úgy érezte, hogy neki útban van). Ez még a hajszálvékony kijelzős, keret nélküli tv.
Mit tanácsoltok, hogyan tudnám elszállítani biztonságban a doboza nélkül?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz hyppo! #100982 üzenetére
Attól függ melyik az a “jobb tv”…
Én azért bőven látok különbséget felskálázás tekintetében a különböző gyártók megoldásai között.
Egy nagyon jó minőségű 4k tartalom mellett szinte mindegyik TV nek szép képe van ,ott dől el a tudás mikor egy gyengébb minőségű tartalmat kell megoldani normálisra.Am nálam is Digi kábel van ,
-
Delphinus
kezdő
válasz Pro Koryak #100986 üzenetére
Hát nemtudom régebben Telekom box volt most digi kábel és szerintem ez szebb. Teljesen jól néz ki a HD csatornák , éles, tiszta. a nem HD nyilván rosszak de az nem a szolgáltatótól függ.
-
Pro Koryak
addikt
válasz hyppo! #100982 üzenetére
A román Digi érában baromi jó volt a HD csatornák képminősége!!!
Anno néztem is filmeket tévében, mióta magyar kézben = sávszél a harmadára levéve = 12mbit helyett 3-4mbit, azóta kizárólag hírek, időjárás, néha sport de már erre is ott van 99%-ban a MAX.[ Szerkesztve ]
-
-
sandró60
addikt
Köszönöm mindenkinek a "biztatást"
-
Pro Koryak
addikt
válasz sandró60 #100975 üzenetére
Ha csak 4iG(rip Digi) tv adás, akkor csak pénzkidobás!
2022 nyara óta, amióta magyarner kézbe került, egy rakás ... a kép és hangminőség is!
Tegnap Olimpia záróünnepély M4Sport a hang akadozott, sercegett és nem csak 1-2 mp erejéig hanem folyamatosan = hallgathatatlan volt. -
KTTech
veterán
Az adások minőségén nem fog javitani (sőt, inkább ront) a nagyobb felbontású panel...
De ha LCD-t használsz akkor a nagyobb kontraszt még így is szembetűnő lesz - igaz TV adásokra én inkább egy FALD LCD-t vennék, azoknak nem árt (annyira) a sok felesleges csatornalogo és egyéb információs sávok tartós, nagy fényerejű megjelenítése.
Minden másra viszont jobb az OLED.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
hunspikey
őstag
Minél jobb egy TV annál jobban látod, hogy szar a forrásod.
Persze felskálázási meg egyéb kérdésekben adott esetben egy mai oled jobb lehet, de az én tapasztalaltom az, hogy a valóságban minden ilyen CPU képesség ellenére elég gányó egy élő , agyontömörített SD, SDR adás. Más persze ha HD, netán jobb bitrátával - úgy nagyon is élvezhető a kép, pl én Max-on néztem egy -két olimpiai műsort, az szépen jött 2k-ban (ránézésre, lehet 4k akart lenni )
Az sem mindegy hány colos. 55-ig nincs gond, de 65 vagy natán 75-77 colon már rohadtul kijön a tömörítési blokkzaj, meg minden egyéb gányó.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
KTTech
veterán
válasz wallace 234 #100974 üzenetére
Mivel ez a panel kontrollerében van, így az a Sony ami LG WOLED, abban biztosan nincs, a Samsung Displayesek meg soha nem tudták ezt.
-
KTTech
veterán
válasz wallace 234 #100969 üzenetére
Jelenleg egyetlen TV-n sem szabályozható, inkább csak alibiből hagyták benne - ma a fényerő növelése a menő, nem a mozgásfelbontás javítása, képhibák és szappanopera-effektus nélkül, illetve sokakat zavart a vibrálás is.
-
krx21
nagyúr
G4 tulajoktól kérdezem: Észre vettétek, hogy hátul oldalt és felül, a széleken, a fém kereten van fólia? Leszedtétek?
-
KTTech
veterán
válasz junkpod #100963 üzenetére
BFI-t nem használok, mert nem dinamikus, mint régebben a Panákon, a fix 60Hz meg kb. semmit nem ér... de interpolációt sem, mert nem érzem szükségesnek. A sima 5:5 pulldown pont elég a 24p-hez. (a Pana plazmán - amiből még mindig van pár darab otthon - 4:4-volt, de némi foszforlaggal hosszabbítva).
-
KTTech
veterán
válasz junkpod #100954 üzenetére
Én filmes mozigéphez vagyok szokva, ami 3 takarást használ képkockánként, stroboszkóp hatást keltve (nem digitálishoz, ami ugyanaz, mint bármelyik sample and hold megjelenítő, csak a fény forrása változik), így számomra jó javítás nélkül a G3...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hyppo! #100957 üzenetére
Pár hsz-el korábban írtam. 650 nit körül (inkább alatta van) a maximális fényereje kalibráltan. Szépen kalbirálható, minden másban olyan mint a többi woled.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hyppo!
tag
válasz Vhiktor #100956 üzenetére
Sziasztok
Régen jártam erre, sajnos a nyári szünet a gyerekekkel leköt és nem tudom olvasgatni a fórumot.Látom most Sony promoció van, panasonic lecsengett...
Philips 65" 718as ról érdeklődnék.
Mit tud?Sajnos nem találok róla tesztet.
Bocs Vhiktor, rosszra kattintottam.
Mindenkihez is szólok...[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz junkpod #100954 üzenetére
Annak akit zavar az akadozás
Én nem használok mozgás javítást sehol.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Quadgame94 #100950 üzenetére
Igen ,egy felhasználó aki nem úgy használja a készüléket mint TI ,és nem áll be a sorba a többihez mint a birkák.
Sony felhasználóknál elég gyakori ,hogy szinte gyári állapotban használják (meg van a miértje) ,vloszinűleg mi tapasztalunk vlmi olyasmit amiről neked és a többieknek akik csak képről láttak eddig Sony oled tv-t halvány fogalmuk sincs.
-
MODERÁTOR
válasz Quadgame94 #100950 üzenetére
Máté 7:1-25 HUNB
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
szkutyi
addikt
válasz wallace 234 #100945 üzenetére
Megvan.ez pontosan mit is csinál?
-
szkutyi
addikt
válasz wallace 234 #100943 üzenetére
Becsillanást?az merre van?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz rainman72 #100932 üzenetére
Kalibráltan a max fényereje 650 nit körül van, másban hasonló mint a többi philips oled.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
válasz wallace 234 #100933 üzenetére
A szemvedo nem inkább elveszi a kéket?Lg-n legalábbis azt csinalja
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz s.Oliv3r #100934 üzenetére
Rendezői döntés.
De a 2. Évadot még nem láttam.
Egyszer-kétszer elofordulhat hogy valamit elcsesznek.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz Vhiktor #100925 üzenetére
A sárkányok háza 2. Évadát márpedig át kell állítani otthoni mozira, sima mozi DV módból. Hiába éjszaka nézed, annyira sötét, hogy az hihetetlen… és nem ez az egyedüli cím, amivel szórakozni kell. Lehet mi vagyunk vakok(nem), de az én szemem bántja, ha nem kap elég fényt
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
rainman72
nagyúr
Sziasztok!
Ki használ Philips Oled718-t?
Vélemény?
Volt előtte 806,csalódok benne?
Mondjuk a 4 oldalas ambi hiányozni fog,de vhogyan a márka ezt már ezt kihagyja sajnosKöszi a választ
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz TechN7ne #100927 üzenetére
A kontrasztot nem ajánlott állítgatni, az nem a fenyerőt állítja.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz junior19 #100913 üzenetére
Szemre 85 a minimum kontraszt nappalra ,viszont este vak sötétben alvás közben nekem hozzá is kell nyúlnom .
Gamma beállításaidat próbáltam most ,estére talán megoldható a 2.4 / bt. 1886 ,vlmennyire lehet vele javítani a hatáson.
Nappalra viszont nálam általában 2.2 van használatban (de nem mindig ,ez is tartalom függő. -
Vhiktor
Topikgazda
Szerencsére a filmeket még mindig szabvány szerint készítik (jobb helyeken...). Az, hogy 2 film teljesen máshogy néz ki az szándékos, a készítők döntése. Nem kell filmről filmre állandóan állítgatni a tv-t. Egyszer kell szabvány szeirnt beállitani és nézni. Az össze vissza nyomkodás többet árt mint használ. Az össze vissza állitás filmenként a helytelen beállítás tipikus példája.
Ettől még persze van olyan hogy adott film képi világa nem tetszik, erre 2 megoldás van, nem kell megnézi vagy el kell menni filmkeszitőnek és sajátot csinálni.Azzal egyet értek, hogy vannak nagyon kókány filmek, amiknél tojtak a szabványra, illetve nem is értenek hozzá, csak volt pénz. Ezekért amúgy sem kár.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz szkutyi #100916 üzenetére
Arról beszéljünk inkább, amit pont Vhiktorral is dumáltunk kalibrálás közben... hogy MIÉRT nem olyan minőségben jönnek ki a filmek, mint pl ami youtube-on is van??? Pl. Gemini man klippek????? 48-60 fps, gyönyörű HDR... Ameddig ez nem történik meg, vitatkozhatunk az A95L G4 S95D TV-ken, de teljesen felesleges.... tartalom egyikre sincs
nem válasz akart lenni szkutyi.
[ Szerkesztve ]
Semmi sem igaz, minden megengedett.
-
-
junior19
senior tag
válasz TechN7ne #100910 üzenetére
Lg-n a helyes kontraszt érték 85.
Sony kontraszt értéke 90.
Ezek mind sdr esetén érvényesek.Még azt is nézd meg, ezt az előbb elfelejtettem, hogy a Szakértő Világos képmódban a Színskálát az Lg szereti Natívra vagy Szélesre állítani, mert így látványosabb a kép világos helyiségben. De a helyes az Auto opció itt is, mint a Sötét képmódban.
codec project
-
TechN7ne
nagyúr
válasz junior19 #100908 üzenetére
Mert a szubjektív ízlésed felől közelíted meg a dolgot. A tartalom megjelenítése mindig változni fog, a készítők úgy csinálják az anyagokat, ahogy szeretnék, hogy lássa a néző. Egy vígjáték másképp nézhet ki, mint egy horror vagy dráma. Ha a néző az ízlésének megfelelően szeretné látni az alkotásokat, akkor szinte minden anyag nézését kezdheti a megjelenítő beállításával.
Ezt jól leírtad és ahogyan végén említetted ,majdnem minden filmnél beállításokba be kell lépnem.
Fényerőt rosszul fogalmaztam ,nem minden tartalom (film) egyező fényerővel rendelkezik.Tegnap raktam be a monitornak használt G2-t a visszaküldött C3 helyére míg nem kapom vissza a vételárat és rendezem a körülményeket.
Filmezés közben többet nyomkodom a képbeállításokat mint az A80L-en ,eddig játékra volt csak használva amivel brutális az élmény.Ránézek a beállításaidra ,
Kontraszt értékét pedig nem szabad változtatni
Kontraszt nálad átlagosan mennyi szokott lenni? -
junior19
senior tag
válasz TechN7ne #100906 üzenetére
Mert a szubjektív ízlésed felől közelíted meg a dolgot. A tartalom megjelenítése mindig változni fog, a készítők úgy csinálják az anyagokat, ahogy szeretnék, hogy lássa a néző. Egy vígjáték másképp nézhet ki, mint egy horror vagy dráma. Ha a néző az ízlésének megfelelően szeretné látni az alkotásokat, akkor szinte minden anyag nézését kezdheti a megjelenítő beállításával.
Miért kellene minden filmnek azonosnak lennie a kényelmes fényerejének? Mi az, hogy kényelmes fényerő? Egy Dunkirk-nek azonos látványa kellene, hogy legyen, mint a Transformers filmeknek?
Vagy az Oblivion jelenetében, amikor Morgan Freeman elkezd beszélni és rágyújt. Csak bizonyos részleteket szabad látni, mert a készítő így csinálta meg. Ha többet látsz az ízlésednek megfelelően, akkor már nem azt látod, amit kellene.Egyébként egyszerűen meg lehet oldani az LG-n a két képmódot.
Szakértő Világos: magasabb Oledfény, 2,2 gamma, a Fényerő pedig a helyiség fényviszonyaihoz állítva. Ez amikor van környezeti fény a helyiségben.
Szakértő Sötét: Kisebb Oledfény, 2,4 gamma, a Fényerő pedig 50. Ez pedig sötét környezetben.
Így nekem 3 gombnyomás a váltás a két képmód között.
A Kontraszt értékét pedig nem szabad változtatni, mert csökkenteni nincs értelme, az emelése pedig problémákat generál.codec project
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Csabi1984 #100905 üzenetére
Erre lehetne megoldás ,hogy csinál az ember mondjuk két beállítást estére és nappalra de sajnos ez sem megoldás mert tartalom függő a dolog és nem minden filmnek ugyanaz a kényelmes fényereje.
Szerk.
Sok esetben én az otthoni mozi vagy a színház kép üzemmódot részletgazdagabbnak látom mint a filmmaker -t.
LG n viszont valóban jobb minden képjavító opciót kikapcsolni mert nem a legjobban dolgoznak és náluk a felskálázás is lényegesen gyengébb (nevezhető nullának).[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz TechN7ne #100900 üzenetére
Ebben van igazság, hogy több lépcsős művelet eljutni a részletes képbeállításokhoz Sony ennyiben jobb. Egy korábbi hozzászólásba írtam, hogy sajnos számos film alapjában sötét és ott emelni kell a fényerőn aztán egy másik film utána meg veheted lejebb. Ilyenkor azt gondolom, hogy felesleges akár a filmmaker pro vagy mozi üzemmód ha nincs megegyező fényerő minimum a filmek részéről amire alapozni lehet bármit.
-
MODERÁTOR
Az előző hozzászólásokhoz kapcsolodó további hozzászólásokat törlölni fogom. Nyugalom, lesz ma még melegebb is
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
szkutyi
addikt
válasz TechN7ne #100902 üzenetére
Semmi elfogultságom nincs egyik márka felé se ezt kapd ki. .mindnek megvan az előnye és a hátránya..ennyi.az lg-t választottam , de ez nem azt jelenti hogy elfogult lennék a MINT TE. Megint csak megszólalt a gödörből a lyuk.
Tanu-k? 5% nyi hsz-eimben több munka van mint a te egész ph-s palyafutasodban....soha semmit nem látunk toled csak a szubjektív ÍRÁSOD... Érdekes mindenki alá tudja támasztani ezt a dolgot, amit én bizonyítottam is, csak te nem..köztük egy elismert kalibrator is...akkor nem érzed kicsit sem hogy máshol van a hiba, nem mindenki másban?![ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz szkutyi #100901 üzenetére
Legközelebb légykedves a tanukat is hozd pontos beállitás részletekkel.
Mikor először megláttam ezt a két rosszminőségű kinyomozhatatlan képet az üdítőt kiköptem ,de hidd el most is a hasamat fogom a röhögéstől.Nálad nagyobb LG fanboy-t nehéz találni ,és még én vagyok elfogult.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- Milyen routert?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Jövedelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Filmvilág
- World of Warships
- További aktív témák...