-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
-
Schanyee
senior tag
És mi van akkor, ha kell a jobb képminőség, amit egy m43 vagy dslr ad, de pl obi csere nem igazán jöhet szóba. Mondjuk túrázáskor, amikor a kezed koszos lehet. De emellett kell az, ha sötét helyen fotóznál használható legyen magasabb iso-n, ami a kompaktokról nem mondható el. Vagy ha úgy adódik és le akarod kapni a pillanatot és nem a következő másodpercet. Így a kompaktok sem igazán jöhetnek szóba. Nagyon szivesen vennék én pl egy Pana FZ150-et a nagy zoom miatt, mert az még gyors és gyorsan be is tudom állítani a dolgokat, méretre is megfelel, még nem túl nagy, de ha beltéren akarok fotózni, ahol a vaku kevés, akkor meg vagyok lőve.
Más kérdés, de kicsit ez a téma:
Ha mondjuk ISO 1600-ról felteszem 3200-ra az a többi paraméternél kb minek felel meg? Úgy értem rekesz szempontjából ez mondjuk megfelel annak, hogy 3,5-ről leveszem 2,8-ra? Vagy záridőnél meg 1/60-ról 1/30-ra? -
Schanyee
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #10704 üzenetére
Igazából csak győzködöm magam, hogy el akarom e költeni minden pénzem fényképezőre. A nikon már nagyon messze van árban, külföldön is.
Hát sokat nem tudok az állványról, konkrétan ez a kit lenne az:[link] Van ismerős kanadában, aki gyakran jár haza, hozzá tudnám rendelni.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #10702 üzenetére
Igazából azért néztem azt, mert rákerestem ebben a topicban hasonló zoom átfogásra és ha jól emlékszem pont azt ajánlotta valaki. Amire kíváncsi lennék, hogy van valakinek bármi infója az új 18-200-as sigmáról, a Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS HSM II-ről. Én még csak híreket találtam, hogy most jelent meg, semmi teszt. Gondolom jobb lett a réginél, ha kb 2-szer annyiba kerül.
Az a bajom, hogy akárhogy gondolkodom, de előbb utóbb oda jutok ki, hogy pentax-al járok a legjobban. Mármint veszek egy K-5-öst szettben 315 ezer körül, jár hozzá 18-55 és 55-300 obi, meg állvány, tok, vaku, szűrők, 32GB memkártya. Ehelyett meg még ha mondjuk egy Nikon 3100-at vennék, ha ilyen átfogást szeretnék, meg hozzá állvány, memkártya, táska, akkor árban majdnem ugyanitt vagyok és minőségben meg sehol sincs attól a pentaxtól. Viszont ott egyszerre kell kiperkáljak 300 ezer fölött, itt meg mondjuk 1 év alatt költeném el, ami semmivel se jobb.
-
Schanyee
senior tag
Helo!
Fényképezőgép vásárlás előtt állok és van egy csomó kérdésem. Pl nekem tetszene egy nagy átfogású zoom obi, például a Tamron 18-270 amiről a linkelt tesztben elég nagy hordó torzítást mutatnak. Ezzel én totál nem vagyok képbe, ez most akkor rosszabb mint amit mondjuk egy Panasonic FZ150 objektíve készítene? Mert annak a tesztjében pl nem szídják az objektívet viszont itt meg az obi maga többe kerül kb mint az a fényképező kompletten.
Illetve milyen választás lenne, ha mondjuk a linkelt obi mellé vennék egy Nikon AF-S 35mm f/1.8 G-t beltérbe a nagyobb fényerő miatt. Kezdésnek kb jó szett nem? Vagy valami más ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- HÚSVÉTI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest