- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Windows 11
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Synology NAS
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zool1
őstag
válasz
BobChemistry #27865 üzenetére
Nekem annak idején egy Sigma 10-20 f 3.5, obiban cseréltek fókuszmotort, 25000 hufot fizettem. cOxeR jól írta, teljesen hülyének néznek, innen indulsz bármit is viszel be.(mivel "biztos hogy nem rendeltetésének megfelelően használtad")
De egy próbát megér...
-
válasz
BobChemistry #27865 üzenetére
Hivatalosan a Camera Kft ért hozzá. nem hivatalosan semmihez se értenek
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
BobChemistry #22234 üzenetére
Ez nem a 70D-k hibája, hanem az obiké! Az 50 1.8 az egy ilyen obi, hogy némelyik (a legtöbb) marha sokszor téveszt, meg front vagy back fókuszos. (enyém előbbi). A 70D-n ráadásul még kalibrálni is lehet, ha front-os vagy back-es! Tudomásul kell venni, hogy a Canon kínálatában a LEGOLCSÓBB objektívről beszélünk az 50 1.8 esetében. Még a 18-55 alap obi is majdnem a duplája árban. Ne várjunk csodákat az olcsó objektívektől, ezeket úgy "dobálják" össze "filléres" alkatrészekből. Természetes, hogy sok a hibás, pontatlan darab. Aki stabil obit akar, az nyúljon zsebbe, mert ez másképp nem megy.
Sajnos az objektív gyártás, egy sok összetevőjű dolog. Itt nem lehet a minőségi követelményeket feketén-fehéren ellenőrizni a gyártónak, mint mondjuk egy óvszer esetében. Ha lyukas selejt, ha nem lyukas, mehet! -
.DLL
veterán
válasz
Erről nem a 70D tehet... -
válasz
Nem lesz azzal baj, csak ne az 50 1.8-at vedd.
-
LamaCube
addikt
válasz
BobChemistry #21210 üzenetére
Hétvégén tudom tesztelni csak kültéren, világosban.
-
Zozzant
addikt
válasz
BobChemistry #21193 üzenetére
Spórák mindenhol ott vannak és mindenbe bejutnak, ha nem pincében, párás helyen, sötétben tárolod már esélyes lehet hogy nem kelnek ki a spórák. Használni kell az obikat, nappali fényben.
-
válasz
Elég látványos:
-
Real_Necro
veterán
válasz
-
LamaCube
addikt
válasz
BobChemistry #21178 üzenetére
Ma kaptam e-mailt, hogy holnap hozza a futár, de hétvégén van csak időm tesztelni. Persze, ha az én amatőr szintnél is alacsonyabb tudásommal le tudom.
-
LamaCube
addikt
válasz
BobChemistry #21175 üzenetére
A palacsintára gondolsz? Most rendeltem egyet /ünnepek alatt/ sajnos raktáron nem volt, így várom mikor érkezik. Még nekem is talány, hogy hogyan muzsikál majd.
-
imyourfriend
őstag
válasz
BobChemistry #20987 üzenetére
Írj egy üzenetet szeva000 felhasználónak, igaz Ő nikon vonalon mozog viszont van némi tapasztalata pl az 50-500-al, bár annyi pénzért amennyibe az kerül inkább egy 150-500, vagy akkor már 150-600 f/5-6.3-as Tamron..
-
zserbox
őstag
válasz
BobChemistry #20985 üzenetére
épületfotózásra tele?
meg milyen a nagy fókusztávú obi? nem inkább gyújtótávú? -
.DLL
veterán
válasz
BobChemistry #20982 üzenetére
A Bigma élesebb obi (50-500) nem tudom azt nézted-e.
-
imyourfriend
őstag
válasz
BobChemistry #20982 üzenetére
Felhasználási terület kérdése ez, a 70-200 és a 150-500 más kategóriába tartozó üveg.. Nekem személy szerint 120-400/4.5-5.6 volt egy jó darabig, arra számíts hogy 500mm környékén már nem lesz túl acélos ezen üveg, és a 150-es kezdő hát nem tudom, alap telének lehet hogy nem venném meg ha alatta csak egy kitobi van, viszont 18-135 fölé megfelelhet ha szükséged van ezen zoom tartományra. Mire szeretnéd használni az üveget pontosan, illetve milyen fényviszonyok között? 70-200/4IS USM-el összehasonlíthatatlan mert a Canon üvege egy feljebb lévő kategóriába tartozik.
-
zserbox
őstag
válasz
BobChemistry #20804 üzenetére
17-85-öt NE, az egy kalap sz*r, 15-85 teljesen más kategória
kinti képekhez akkor nem feltétlen kell a nagy fényerő se -
m3ss
veterán
válasz
BobChemistry #20801 üzenetére
ebbol a vc (stabi) nelkuli verzionak jobb a kepe amugy, hasznaltan az 60-70e korul megy.
esetleg meg egy sigma 18-35-tel is meg lehet bonyolitani a dolgot. en hamarabb vennek 18-35 1.8-at dokkoloval apsc-hez, mint 17-55 2.8-at, vagy 24-105 f4-et.
attol fugg melyik latoszog jon be leginkabb, kell-e a fenyero...
amugy is, vegyel inkabb hasznalt d7kt -
zserbox
őstag
válasz
BobChemistry #20797 üzenetére
canon 15-85 IS?
én nagyon szeretem, tökéletes mindenes obi. (csodás képminőség, jó stabi és masszív felépítés)
oké nem fix f4 -
m3ss
veterán
válasz
BobChemistry #20799 üzenetére
epuletekre, tajakra is szuk lesz sokszor a 24mm-es kezdo, meg a 17 is.
inkabb vegyel 17-55-ot, azt mondjak jo az az obi. vagy tamron 17-50 ha olcsobban szeretnel szerencset probalniha ugy erzed hogy felul szuk es kell vmi zoom akkor vegyel egy 70-200-at melle.
ha alul szuk, esetleg egy 10-18, 85 1.8 sem rossz kombo 17-55-tel. -
m3ss
veterán
válasz
BobChemistry #20797 üzenetére
nem teljesen ertem, most 18-55-od van? vagy 17-55?
onnan indult hogy veszel egy telet kitobi melle. most 17-55 vagy 24-105 lesz a kitobi helyett, tele melle? megkavarodtam. kezdhetned elolrol -
JohnyBlue
addikt
válasz
BobChemistry #20790 üzenetére
canon 17-55 2.8 is......
-
m3ss
veterán
válasz
70d-hez ezt az obit? miiiert?
alig nyersz vmit fenyeroben. cserebe nincs nagylatod, de legalabb sokszor annyiba kerul -
törölt tag
válasz
Sztem inkább Canon. Ez egy nagoyn bevált, nagyon pöpec kis üveg, a Sigma új, minőségi gondjaik nagyobbak (jobban kell tesztelni a kinézett példányt) és ha jót is találsz, fókusz pontosságban nem lesz olyan jó, mint a Canon. Középen a felbontása erősebb, viszont rohamosan visszacsökken a Canon szintje körülre azonnal, szóval amennyivel többet nyújt grafikonokon, annyival rizikósabb AF és összeszerelés minősége szempontból. A kép közepén a grafikonokon látható különbséget nem látod meg élőben igazán, viszont ha a fókusz félremegy, vagy decenteres az üveg, vagy ki tudja még mi van vele, azt nagyon meglátod azonnal. Szóval én fáznék a Sigma-tól, pedig nem rossz az adatok alapján, de a Canon versenyző túlságosan jól bevált darab.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Ha mindenképpen FX objektívet szeretnél akkor a Sigma 24-105/4 A OS HSM szerintem. Megéri azt a +20ezret, feltéve ha ezeknél az objektíveknél nem zavar a 24mm-es kezdő.
-
m3ss
veterán
válasz
BobChemistry #20754 üzenetére
ezekre a felhasznalasi teruletekre telet? lehet lesz par alkalom amikor utcan, vagy egy-ket tajnal jol fog jonni. de tajra, epuletre, utcara inkabb nagy(obb) latoszog.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
BobChemistry #20752 üzenetére
Én pont 70D-vel használom a 70-200 F4 IS-t. Elvileg ez az obi inkább FF gépen érzi jól magát (főleg a kezdő 70mm, ami néha szűk és az F4 miatt, ami néha kevés), de én teljesen jól elvagyok vele. Gyönyörűen rajzol még a crop szenzorra is, én azonban a színeit szeretem leginkább.
Markolat nélkül is jól kiegyensúlyozza egymást az obi és a váz, a súlyközép az objektíven kialakított bemélyedésenél van, ahova az állványgyűrűt fel lehet fogatni (vagy egy picit talán a frontlencse felé). Állványra rakva nem húz se előre se hátra.
Fókusza gyors, halk és pontos. A zoom és a fokuszgyűrűk mechanikája fenomenális! Élvezet tekergetni. :-) Amúgy ez egész összeszerelés elsőosztályú.
Az IS elég hangos, de el lehet viselni...Azonban, ha most kellene vennem, akkor valószínűleg az 55-250 STM-et venném: kisebb, olcsóbb és meglepően szép rajzolatú, nem "világít" a kezedben :-)
Illetve a Tamron 70-300 VC-ről is ódákat zengenek a tulajdonosok. Ezt azonban próba nélkül nem szabad megvenni!A 70-200-at egy nagyon jó akcióban tudtam megvenni: pénzvisszafizetés+3év garancia+0%THM. Ezek nélkül nagy eséllyel egy 55-250 STM lenne a gépen.
Egyébként az 55-250 STM-re és a 70-200 F4 IS-re most is van pénzvisszatérítés a Canonnál!
-
imyourfriend
őstag
válasz
BobChemistry #20754 üzenetére
Csak mert a 70-200/4 IS USM elég drága darab, ezen célra megfelelne egy 55-250/4-5.6 IS is vagy egy tamron 70-300/4-5.6 VC objektív akár, ezek jóval olcsóbbak.
-
imyourfriend
őstag
válasz
BobChemistry #20752 üzenetére
Üdv, elég nagy az árkülönbség ezen két objektív között. Milyen célokra szeretnéd használni az objektívet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Politikai mémek
- További aktív témák...
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / normál állapotban / 100%-os akkumulátorral / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest