Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz yericho800 #35 üzenetére
Nem, néha értesít, hogy van új verzió, ha akarom, akkor 1 perc alatt frissítem, oszt víz.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
janos666
nagyúr
A turbulencia inkább az ellenálláslót és áramlási sebességtől függ.
A "középen" ülő lamellát nem igazán érdekli, hogy balról fújják, vagy jobbról szívják a levegőt, csak az, hogy mennyi levegő halad el mellette. Ugyan ez van a porszemmel is, az áramlás "kapja fel".
Ha több a befelé irányított aktív nyomás, akkor kifelé szökik a passzív réseken/lukakon a levegő. Fordított esetben befelé. Így igen, az illesztési réseken lerakódhat a por kívülről "szívásnál", míg "fújásnál" bent rakódik le a hézagoknál.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
veterán
válasz JulianSinulf #29 üzenetére
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
-
JulianSinulf
senior tag
A pozitív nyomás úgy is kialakítható, ha több venti fúj be, mint ki, akár ugyanazzal a sebességgel is.
Amúgy meg ezzel foglalkozni teljesen fölösleges, szerintem.
A neten fellelhető infókból az jön le, hogy sokan tényleg a pozitív nyomást részesítik előnyben. De pontos felmérés nincs, szóval
Egy teszt kimutatta, hogy hűtés szempontjából a negatív nyomás hatékonyabb, mert ilyenkor minden résen keresztül képes friss, hűs levegőt beszívni, amivel pár fokot nyerni lehet. Ilyenkor por is érkezhet, de por mindig is érkezni fog.
És akkor itt fontos megemlíteni, hogy pár fokokról beszélünk csak. Ez max akkor számít, ha olyan rossz a hűtés, hogy az elektronika a javasolt maximális üzemi hőmérsékleten dolgozik és egy kis ambient temp. növekedésre túl is lépi.Hiába a porszűrős elem, a nagyon finom porrészecske átmegy rajta és szépen lerakódik mindenre. Ezt még kompresszorral sem lehet igazán lefújni. Le kell törölni.
A kis réseken sem valószínű, hogy át fog menni az a por, amiből később porcica lesz, aztán meg szőnyeg a hűtőbordalamellák előtt. -
JulianSinulf
senior tag
válasz powerage76 #19 üzenetére
Ahány alaplapi vezérlőt akarsz használni, annyi noctuás vezérlő is kell.
Értem én, hogy 1400€-s VGA árhoz képest az a plusz 100€ már van akinek semmi, de a 100€-ből meg van már egy fél házam. -
Semplar
őstag
Kipróbáltam, de a VGA ventit nem látta. Marad a jól bevált Open Hardware Monitor
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
veterán
Ebben nem tudok elkezdeni vitázni, mert a fizika azon részeit nem ismerem behatóbban, amik ide vonatkoznának (turbulencia, áramlástan, stb.). Nekem egyenlőre úgy tűnik, hogy a pozitív nyomást többen támogatják, mint a negatívat, vagy az általad említett semlegest, ahol minden azonos méretű venti ugyanakkora fordulatszámon forog.
Ajánlott linkek: [link] [link] [link]
Ha csak annyit elérsz a pozitív nyomással, hogy nem ül meg a por a házban, akkor már megérte.
-
ledgeri
nagyúr
Arra, hogy azokon a réseken amik, nem ventik előtti porvédősök, kifelé áramoljon a levegő.
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
janos666
nagyúr
Mi értelme van a pozitív nyomásnak? Szerintem a légáramlás (térfogat/idő) számít. Ez nem egy robbanómotor, hogy kétszer jobban üzemel 2 bar nyomáson a 2x annyi oxigén miatt (mondjuk biztos, hogy valamennyivel ez is jobban üzemel magas nyomáson [biztos, hogy rohadt jól hűtene a cseppfolyós halmazállapotú levegő], de úgysem tudsz ilyen egyszerű ventilátorokkal számottevő légsűrítést elérni... 1.001 bar mire jó?).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
CriticalHit
őstag
A FanControl progi könnyedén megoldja az összes venti egyenkénti fordulatszámszabályozását egyedi aprólékosan kalibrálható profilok szerint.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
veterán
válasz JulianSinulf #2 üzenetére
Nem nagyon vágom ezt, de pozitív nyomás hogyan fog kialakulni, ha a házban az összes ventilátort ugyanazon a fordulaton járatom? Sehogy. Az "intake" ventilátoroknak magasabb fordulaton kellene dolgozniuk.
Ja, hogy vegyél 2 darab Noctuás fan hubot, egy intake, egy exhaust. Ééértem.
-
powerage76
csendes tag
Nem feltétlen kell mind a nyolc csatlakozót kihasználni, illetve érdemes gondolkodni az alaplap többi vezérlőjével is.
Ha például van két házhűtő vezérlő az alaplapon, egyből két profilt tudsz definiálni, egyikkel meghajtasz 1-2 ventillátort a normál működéshez, a másikról vezérelheted egy ilyen, vagy arcticos hasonló elosztóval az összes többit, amik csak nagy terhelésnél pörögnek fel jobban. -
Molyzsa
aktív tag
Én maradok a jól bevált NXZT GRID+ V3-nál. A szoftverét is kikupálták szépen.
És úgy variálom ahogy akarom (GPU vagy CPU hőmérséklet alapján is vezérelhető).
Csak az a baj, h már nem nagyon lehet kapni ilyen kaliberű eszközt.....o.O..
-
válasz Acélfarkas #14 üzenetére
PWM-es a lapom, nem tud DC-t vezérelni, és maga a HUB is csak PWM-es szálat vezérel. (tehát direktbe van kötve a 12v, nem az RPM visszajelző szálra) Ezért a satás tápra raktam a DC vezérlőjét.
-
Goblin12
őstag
Mondjuk egy MORA 420 PRO-ra 18 ventivel, teljesen jó a cucc.
-
Acélfarkas
senior tag
válasz MasterDeeJay #13 üzenetére
Ha megy már pár hónapja, akkor kibukott volna, ha valami gond van. Biztosra akarsz menni, adj neki egy satás tápot. Ahogy a linken látszik, azzal kell 'etetni'.
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Nekem Arctic féle PWM 10 csatornás HUB van (1eft volt apróról). Ilyen: [link] 9db nem pwm-es P12-es ventivel (1080-as radiátoron) és a tápkábelt nyestem meg amire egy régi Titan CD ventiszabályzót (még a p3-as időkből) raktam. Igazából feladatát ellátja bár lehet át fogom kötni mert az alaplapról veszi az áramot és nem tudom hogy 9 venti nem-e sok egy alaplapi headernek, mondjuk pár hónapja már így megy.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, Ryzenem van pár éve (eleinte finomhangolva 4 és 4,1 GHz-re, utóbbi időben meg erősen undervoltolva 3,5-re, mer előtérbe helyeződött a szálylentség), de RyzenMastert nem nagyon látott. : >
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ledgeri
nagyúr
Ebben a témában nem tagadom, hogy le vagyok maradva! Az volt az utolsó amit próbáltam, mikor még vágytam új gépre... aztán nem lett új gép, nem lett plusz 3-4 PWM vezérlő, egyre meg a CPU sync elég... a többi meg 3 pines, csúszkavezérelt.
(hehe amit én írtam is jaystwocents videón ért el, ennek meg a github oldalán is ott egy ajánlás tőle )
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem most a FanControl a legjobb.
Működik, nem bloatware, nem küzdet, egyszerű, az automata frissítés gyors, eddig nincs rá panaszom.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ledgeri
nagyúr
Tényleg több értelme lett volna egy +belső USB csatlakozót rárakni, hogy a gép is lássa, meg egy tényleg alap kis programot adni hozzá, hogy melyik kimenet mi alapján mire álljon. Bár programra ott a speedfan, ami ha benyeli az összes hőmérséklet szenzort, és RPM visszajelzést, akkor belső személyreszabható táblája alapján állítgatja a dolgokat. Pl merevlemez hő és GPU hő alapján is tud menni egy venti ha mind a kettő előtt van, így ha a GPU pörög fel, akkor amiatt, ha a HDD akkor amiatt megy jobban.
-
Acélfarkas
senior tag
Ekőttem szóló leírta a lényeget.
[ Szerkesztve ]
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
JulianSinulf
senior tag
Az ötlet jó volt, csak a megvalósítás hibádzik egy kicsit.
Ha a házba teszek 8 ventit (mondjuk 3 elől, 1 hátul, 2 vagy 3 fent, esetleg alul is 1 vagy 2, ahogy a hely engedi) és azonos fordulatszámmal akarom őket működtetni, akkor tök jó.
Nade ki csinál ilyet?
Felül a radiátor van 2 ventivel. Annak célszerű más fordulatot beállítani, mint a ház többi ventilátorának. És az sem túl optimális, ha a proci hőmérséklete függvényében lenne állítva a ház összes ventijének a fordulata.
Nekem nagyon hiányzik róla egy USB csatlakozás, de akkor már program is kellene, szóval annyira mégsem hiányzik. Ellenben megoldhatták volna, hogy a 8 kimenethez csinálnak 8 bemenetet, hogy az alaplap venticsatijain keresztül lehessen vezérelni a ventiket. Ehhez nem kell extra program sem.
Az ötlet a védelemre, a stabilabb jelekre és vezérlésre viszont kétség kívül nagyon jó.
Ha ez megoldaná a, hogy az azonos ventik ugyanolyan vezérlése azonos és állandó sebességet eredményezzen, akkor nagyon örülnék neki. De jelenleg ehhez 3 ilyen eszköz kellene nekem. 2 venti fent, 3 venti elől, 1 venti lent és 1 hátul. A befelé fújókat köthetném egyre, a hátsó külön és a proci hűtőn lévő szintén külön. -
Dr. Akula
félisten
Nyolccsatornás memóriavezérlőnek jobban örülnék. Igaz nem a Noctuától, inkább Intel + AMD.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen routert?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Phanteks Revolt Pro 850W Gold Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- KOLINK KL-1000M PSU - 1000W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR táp eladó.
- Corsair SF600 600W 80 PLUS Gold,moduláris,SFX tápegység,dobozában,hibátlan állapotban!
- Case LianLi Q58 PCIE 4.0 Edition, Mini-ITX,fekete,a képen látható tartozékokkal!
- Fractal Design Lumen S24 RGB V2 vízhűtés,AMD és Intel lefogatóval,dobozában,tartozékaival!
- Új Intel NUC12WSHi7 ház hűtőrendszerrel (NUC12WSH)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest