Új hozzászólás Aktív témák

  • Yany

    addikt

    válasz Pakmara #22370 üzenetére

    Nekem inkább az borzolja a fantáziám, hogy milyen mértéktartással lesz képes az NV úrrá lenni a lehetőségein, hogy ne kannibalizálja a saját piacát. Mire is gondolok?

    Láthatjuk, hogy az RTX 20x0 kártyák annak ellenére is nagyon jó energiahatékonysággal bírnak, hogy gyakorlatilag alig történt gyártástechnológiai fejlődés. Azt is sejtjük, hogy a 2060 és az alatti kártyák GTX jelöléssel és RT feature készletek (és Tensor) nélkül érkeznek. Igen ám, de itt felszabadul egy jó adag terület a szilíciumon, ráadásul a TDP keretbe is így több raszterizáció-specifikus feldolgozóegységet tudnak belegyömöszölni.

    Vagyis jó kis önuralom kell ahhoz, hogy egy 2060 RT nélkül ne legyen olyan gyors raszterizálásban, mint amennyire a 2070 lesz majd képes úgy, hogy ott az RT is enni fogja a TDP és szílíciumtartalékokat. Nyilván van mód visszafogni a kártyát, csak a kérdés, hogy a kettő közt szunnyadó potenciálra nem fog-e valamivel ráugrani. Csak ugye ha kiadna egy 2060 Ti kártyát, ami mondjuk 20-30%-kal gyorsabb egy 2070-nél, de nem tud mit kezdeni a raytrace-szel, akkor erősen veszélyeztetni fogja az egész raytrace-jövőt, de legalábbis a saját portfoliójában az NVIDIA, mert a legtöbb ember az FPS számokat fogja nézni, nem azt, hogy egy még ki sem használt képességre előre fizessen. Ami végül ugye azt eredményezné, hogy a raytrace sokkal lassabban terjed, amiből pedig az következik, hogy a csúcskártyák is kevésbé lesznek vonzóak, hiszen részben az RT adja az értéküket.

    Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

Új hozzászólás Aktív témák