Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Loha #10158 üzenetére

    Ez egyáltalán nem így van. Pont, hogy fordítva mondják a gyártók. Egyre több a Casual gamer PC-n, és ezt hivatott alátámasztani, hogy egyre több a budget kategóriába szánt játék is. Pont, hogy a hardcore réteg kezd kikopni.

    Valóban nem, de valahol el kell kezdeni. Ha itt az ARM, akkor az új programokat arra is lefordítják. Ezzel nem mondanám teljesen esélytelennek. Az NVIDIA mindent meg fog tenni ezért, mert a jövőjük függ ettől a rendszertől. A Microsoftra biztos számíthatnak.

    Az Intel az arról híres, hogy az AMD-t szokta követni. :)) Nem, itt senki nem követ senkit. A cél, hogy a gyártástechnológia problémák mellett is megőrizzék a gyártók a lapkák skálázhatóságát. Erre van a heterogén módon programozható lapkák koncepciója. Ezt nem az AMD találta ki, ez egy logikus evolúciós lépcső. Olyan amilyen a többmagos processzorok lépcsője volt pár éve.
    Szerinted a Larrabee projektbe beleölt dollármilliárdok mire szolgáltak? Az Intel sem gondolta az elején, hogy két implementációból kettő a kukában végzi. Nem olyan egyszerű egy GPU-t összerakni, azért haladnak lassan.
    Az NV-nek rengeteg választása van/volt, de akarják a PC-s piacot, így ők is integrálnak. Ez egyébként logikus. És ez nem a HPC-piacnak szól, hanem a konzumer szintnek is.

    A pletykákra ne építs, mert az gyártók mindig is azt mondták, hogy a GK104 lesz a GeForce csúcslapkája. Márciusban még nem számoltunk be róla, de az NV elmondta nekünk, hogy lesz ennél nagyobb lapka a Teslába, de nem GeForce-ba. A GK110 GeForce-ban hit kérdése. A valóságban az NVIDIA nem fog egy ilyen hibát elkövetni elég volt nekik a GF100/110.

    A GTX 560 Ti 448 eleve egy limitált sorozat volt. Csak azért született meg, mert volt pár lapka, amit meg kellett venni, de nem volt eladható GTX 570-be és 580-ba. Ezzel vagy kiadják egy termékbe és eladják, vagy kidobják őket a kukába, világos, hogy ha már benne áll a pénz, akkor legalább egy részét hozzák vissza. Emellett érdekes infó, ami nincs megerősítve, de állítólag 40 nm-en a GF100/GF110 kihozatala sosem lépte át a 30%-ot. Nyilván nem véletlenül ragaszkodott az NV a jó lapkánkénti fizetéshez, miközben a 40 nm 2011-ben már elég olcsó volt, és jó kihozatal mellett olcsóbb lett volna a waferenkénti fizetés. A 28 nm teljesen más. Más a fizetési modell, és más a gyártástechnológia. Minden egyes tranyó számít, amit meg lehet spórolni a tervezéssel. Mint mondtam lehet a GK104-nél nagyobb lapkát csinálni, de pont a GK110-et kiadni nagy hiba, mert abban rengeteg felesleges dolog van. Emellett a Teslába nagyjából 600 MHz-es lesz a termék. GeForce-ban 300 wattban tudnának hozni egy 750 MHz-et. Ezzel kb. gyorsabb lenne a GK104-nél úgy 25-30%-kal. Egyszerűen nem éri meg, nincs egy üzleti szempont sem a kiadás mellett, ellenben a kiadás elleni szempontokat lehetne sorolni.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák