Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
addikt
Ha esetleg ér valamit, nekem volt Manli kártyám, igaz korábbi, GTX 1060 -as verzió. Nagyon "fapados" egyszerű volt az egêsz csomagolás, és a hűtésnél használt műanyag elemek is a költséghatékony érzést adták mikor közelebbről megvizsgáltam, de összességében hibátlanul, tette a dolgát és én szerettem. De mivel kevésbé ismert a màrka, nehezebb eladni, valószínűleg ezért is olcsóbb amit néztél.
A 96-os cégalapítás nem rossz azért, tegye fel a kezét aki tudja, hogy akkor milyen videokártya számított jónak, erősnek⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
HAHA, de jók vagytok
Igyekszem akkor majd vmi kis összehasonlítást készíteni, de így elsőre, az első este után woww faktor van. Szinte minden játékban amit próbáltam, full-full maxra tudtam mindent rakni vagy magasabb értékekre mint korábban (pl Cyberpunk, vagy ALAN WAKE 2) és az 1 és 0,1% is nagyon rendben van. 3080-al meg rengeteg problémám volt mostanában ezen a téren.. Hiába gyengébb az RT-ben az AMD de a 3080-as RT-hez képest mégis jobb, és így megvan az előrelépés érzése is.
Egy gondom van csupán, erre nem is kaptam választ a NAVI topicban, hogy simán 2D-ben, ha mozgatom a Chrome ablakot akkor szaggat az ablak és ez idegesítő.. Ennek még utána kell járjak, hogy miért van.[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
Ma kipróbáltam a 7900XTX kártyát, hát.. teljesen más szint.
A Robocop-ot néztem meg, FSR nélkül, full maxon átlag fps 100+, a 0,1% pedig 60 felett
Én meg napok óta itt sz...ok vele
Most bajban vagyok, mert erre nem számítottam, hogy ennyire jó lesz CSak elszúrtam, mert a sima pulse-t rendeltem meg, és hangos nagyon a ventije terhelés alatt..Most megnézem a többi játékban, hogy mivel tud többet mint a 3080..
Én is próbálkozom majd vele[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz -=RelakS=- #38839 üzenetére
Köszönöm szépen, majd egyszer neki vetem magam
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Srácok, melyik program ez amivel ilyen szépen lehet kiírni a rendszeradatokat?
-
addikt
-
addikt
Ha vkit esetleg érdekel még a Robocop játék rajtam kívül, leteszteltem a techpowerup-os srácok ajánlott beállításait 1080P-hez és úgy néz ki ezzel játszható a game RTX 3080-al.
A 0,1% nagyon-nagyon ritkán leesik 30FPS-re, de az 1% frame is stabilan 100-on van vele. (igaz fixálva is vagyok 100-ra)
Nyílván jobb lenne egy jobb 0,1%-os eredmény, de erre már én is azt mondom, hogy játszható⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz zebra_hun #38800 üzenetére
Spiderman-ban biztosan nincs bench, a God of War -ra meg nem emlékszem, pedig nemrég játszottam végig szinkronosan, de vissza tudom rakni és megnézem, ha szeretnéd.
-
addikt
válasz zebra_hun #38794 üzenetére
Milyen benchmark/játék használ sok VRAM-ot?
Spiderman vagy God of War
-
addikt
válasz Attix82 #38791 üzenetére
És akkor most a driver-ben alapból kikapcsolták?
-
addikt
válasz zebra_hun #38779 üzenetére
Az energiasémát mindig át szoktam állítani maximumra, ez nem notebook, nem viszem sehova sem
Igazából az a legbosszantóbb az egész dolgokban, hogy nem tudom mi történt, mi váltotta ki a korábbi jelenséget.
De ma azon agyaltam egész nap, hogy most tényleg cseréljem le a 3080-at egy 7900xtx-re?
Eddig pont az nv-t szerettem mindig inkább, mert pont az amd( -re ami nekem talán örökre Ati marad) volt jellemző a hasonló váratlan, random és megmagyarázhatatlan jelenség.. de persze ez mind főleg a szubjektív tapasztalataim alapján merem leírni, utolsó radeon-om több mint 10 éve volt
Szóval tetszik a nyers ereje az amd jelenlegi csúcs meghajtójának, de RT-ben elfogy, sőt AW2-ben az rtx 3080 szintjén van 1080p és 2K felbontásban is.
Megér ez egy +200e Ft felárat? Ez itt a kérdésTegnap éjjel még egy kicsit játszogattam, Robocop be tud lassulni hosszabb távon még fix frame mellett is, pedig már belőttem a techpowerup-os ajánlást is. Miles morales fut szépen, csak az ultra textura-t nem bírja.
Sajnos vagy nem sajnos én is mióta az eszemet tudom pc és játék függő voltam, hát ez van.. de mindig jó olvasni, hogy nem vagyok egyedül
-
addikt
Sajnos a Robotzsarunak nem tett jót az ultramagas késleltetés, azt vissza ki kellett kapcsoljam. Fix 70FPS-el ment rögzítés után, egy beakadás volt, de szerintem az pályabetöltés lehet, vagy már én sem tudom
-
addikt
válasz zebra_hun #38776 üzenetére
Végre itt vagy
Köszönöm, van most már kicsi sikerélményem
Most úgy néz ki az FPS limit kapcsolás megoldja a problémát minden játékban épp most végeztem a pókemberrel nah nem úgy XD
Hanem, sikerült belőni stabilra, igaz lejjebb kellett vennem a nagyon magas beállításból csak magasra (ott valószínűleg kifutok a VRAM-ból) és bekapcsoltam minőségre a DLSS-t. Majd még lehet finomítgatni, de milyen jó már ránézni erre az eredményre05-11-2023, 16:33:32 MilesMorales.exe benchmark completed, 12043 frames rendered in 120.454 s
Average framerate : 99.9 FPS
Minimum framerate : 98.9 FPS
Maximum framerate : 100.0 FPS
1% low framerate : 100.0 FPS
0.1% low framerate : 98.8 FPSMiles Morales, itt van tessék Csak ez számít Miles: "0.1% low framerate : 98.8 FPS"
HA ez jó minden jó
"Amikor a 0.1%-od megvan 60-70+ fps, milyen király mi "
Az összefoglalóba kellene beírni ezt a mondatot az első sorban felüle
Erre gondolsz?
És ebben segíts kérlek, ez mi pontosan? "maxi win energia séma"
Adósod leszek vagy már vagyok
Az ultramagas késleltetési móddal sem volt rosz FPS limit nélkül a Miles Morales.
05-11-2023, 16:53:02 MilesMorales.exe benchmark completed, 43912 frames rendered in 268.688 s
Average framerate : 163.4 FPS
Minimum framerate : 100.0 FPS
Maximum framerate : 211.9 FPS
1% low framerate : 96.3 FPS
0.1% low framerate : 62.0 FPS[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz - = Zk = - #38772 üzenetére
Igen, most megnéztem a battlefield 5-öt is, itt fentebb raktam a limitet.
05-11-2023, 15:48:01 bfv.exe benchmark completed, 28693 frames rendered in 205.047 s
Average framerate : 139.9 FPS
Minimum framerate : 137.5 FPS
Maximum framerate : 140.0 FPS
1% low framerate : 138.5 FPS
0.1% low framerate : 126.4 FPS
Ez teljesen jó végre..
De miért kell ezt így belockolni? Srácok vki mondja meg a választ kérlek benneteket"az anyámot, de qrva jól megy "
Még le tudom mondani Én is úgy kalkuláltam ki, hogy egy fél évig nem eszek, nem iszok , akkor belefér a keretbe
Mindenképpen jobb választás a több RAM-os VGA SZVSZ is[ Szerkesztve ]
-
addikt
Na ezt nézzétek meg mit mértem xD
05-11-2023, 15:14:53 RoboCop-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 42670 frames rendered in 609.906 s
Average framerate : 69.9 FPS
Minimum framerate : 48.7 FPS
Maximum framerate : 70.0 FPS
1% low framerate : 70.0 FPS
0.1% low framerate : 69.5 FPS(minimum framerate esés, mert a végén kiléptem a menübe)
Szóval, ezt úgy sikerült összehozni, hogy a rivatunerben framerate limitet állítottam 70 FPS-re. Érdekes, olyan stabilan, hiba nélkül ment a robocop, mint a nagy könyben meg van írva..
A kulcs most úgy néz ki tényleg megvan az ajtóhoz, már csak azt nem tudjuk, miért pont ez nyitja..
Ez minek a hibája, hogy ha korlátlanra van engedve az FPS akkor laggtenger, ha pedig rögzítem akkor tükörsima játékélmény?Próbálom most többi játékban is kipróbálni ezt, meg idegességemben rendeltem egy 7900XTX-et
Cyberpunk is jónak tűnik:
05-11-2023, 15:32:48 Cyberpunk2077.exe benchmark completed, 18798 frames rendered in 268.609 s
Average framerate : 69.9 FPS
Minimum framerate : 66.4 FPS
Maximum framerate : 70.0 FPS
1% low framerate : 69.8 FPS
0.1% low framerate : 69.1 FPS[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igen
Külön van az oprendszer egy raid0 ssd tömbön és külön a játék egy másik raid0 ssd tömbön.⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz rumkola #38766 üzenetére
Az nem baj szerintem, mivel 1080P-n vagyok a VGA maxon megy, vagyis az a bottleneck.
Nah közben millió egy dolgot megpróbáltam, kapcsolgattam ki folyamatosan háttérben futó dolgokat, de nem segített semmi. Játszottam egy kör FIFA23-at is és az is be-be szaggatott, csak ott le van tiltva a monitorozás nem tudok eredményt mutatni.. DE,
azt hiszem rájöttemmi a baj.
Az okát még nem tudom, de végső elkeseredésemben visszaállítottam a RAM-okat alapverzióba és ezt kaptam:
Ezt nézzétek05-11-2023, 14:05:13 Cyberpunk2077.exe benchmark completed, 39771 frames rendered in 371.625 s
Average framerate : 107.0 FPS
Minimum framerate : 87.8 FPS
Maximum framerate : 133.9 FPS
1% low framerate : 73.0 FPS
0.1% low framerate : 58.0 FPSA RAM OC, ugye
Nah ilyennek kellene lennie, igaz?
Nem is éreztem laggot.
Most egyik szemem sír a másik nevet. Tudtam, éreztem, hogy procicsere óta van ez a szaggatás.. Az előző procimmal hibátlanul mentek a játékok, 7200MHz-es RAM-al most vmi nem oké. Megyek megnézem a többi játékot.Nem nyert ez sem
Többi játék ugyanúgy beszaggat
Veszek egy másik gépet, elfáradtam[ Szerkesztve ]
-
addikt
Lejjebb vettem a grafikai beállításokat a Cyberpunk-ban és a 0,1% low fr még rosszabb lett. Rögtön az elején és pályabetöltés közben éreztem szaggatást. Lehet látni vmit a grafikonokból?
05-11-2023, 12:42:23 Cyberpunk2077.exe benchmark completed, 57102 frames rendered in 537.531 s
Average framerate : 106.2 FPS
Minimum framerate : 65.3 FPS
Maximum framerate : 137.4 FPS
1% low framerate : 71.4 FPS
0.1% low framerate : 6.6 FPS[ Szerkesztve ]
-
addikt
A sima Battlefield V is szaggat..
05-11-2023, 12:10:20 bfv.exe benchmark completed, 13715 frames rendered in 80.250 s
Average framerate : 170.9 FPS
Minimum framerate : 101.7 FPS
Maximum framerate : 212.6 FPS
1% low framerate : 27.0 FPS
0.1% low framerate : 5.8 FPS⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz zebra_hun #38755 üzenetére
Beállítgattam és mértem egyet a robocop-ban.
Ezt dobta a benchmark.
05-11-2023, 11:36:45 RoboCop-Win64-Shipping.exe benchmark completed, 58566 frames rendered in 488.125 s
Average framerate : 119.9 FPS
Minimum framerate : 88.1 FPS
Maximum framerate : 150.9 FPS
1% low framerate : 78.3 FPS
0.1% low framerate : 10.0 FPSEz pedig a Cyberpunk
05-11-2023, 11:56:26 Cyberpunk2077.exe benchmark completed, 35812 frames rendered in 388.719 s
Average framerate : 92.1 FPS
Minimum framerate : 75.6 FPS
Maximum framerate : 125.9 FPS
1% low framerate : 60.7 FPS
0.1% low framerate : 24.4 FPS[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz 4264adam #38748 üzenetére
Nem is gondoltam a VRAM-ra
Gyorsan megnéztem a Spiderman MM-t és 9,2GB VRAM foglalt és beszaggat.#38749
Jó ötlet, köszönöm, holnap megcsinálom#38750
Titkon reménykedtem, hogy idetévedsz, mert rengeteget olvastam vissza és láttam már a minimum FPS-es grafikonjaidat. Kb. te vagy az aki régóta foglalkozik a mikrolaggos jelenséggel
A rendszer és jatek ssdm külön-külön van egy-egy raid0 tömbön, nem lenne szabad gond legyen annak a sebességével A windows-om tiszta, annyiszor újratelepítettem az elmúlt napokban, hogy fejből tudom a win10 és 11 kulcsomat.. Tudod, pár napja volt téma a W11 a raptor topicban, hogy nem jól osztja ki a feladatokat az energiatakarékos magoknak a w10, ezért is akartam újratelepíteni, hátha az a baj a játékok alatt.. Holnap megpróbálok olyan logot csinálni, ezer hála addig is#38751
Mindig felrakom a legfrissebbet, 2 napja Robotzsaruzok, amiatt is kellett. A Robotzsaru topicban azt írják a srácok, hogy nekik nem esik le az FPS. Néztem YT-on videókat, sima 3070-el játszik a srác és stabilabb neki mint nekem[ Szerkesztve ]
-
addikt
Kicsit tanácstalan vagyok, egyre több játékban leesik az FPS-em és nem tudok rájönni, megfejteni, mi a gond.
Kb. egy-két hete vettem észre a jelenséget, pont két hete cseréltem le a procit 13900K-ra VGA maradt az RTX 3080 10GBSpiderman remastered - 1080P, MAX grafika, RT ON - ugrálgatok a városban 110-120átlag FPS majd beszaggat és a minimum FPS leesik 8, 9, 11, 17 -re.
Spiderman Miles Morales - Kb. ugyanez. Mindkettőnél próbáltam csökkenteni a grafikai beállításokon, RT-t kikapcsoltam, de ugyanaz a jelenség.Robocop Rouge city - 1080P, High, DLSS ON - 70-80FPS - Megyek, egy pillanatra megakad a kép 9-11FPS a min. Itt is végigpróbáltam már minden beállítást.
Alan Wake 2, ezt inkább hagyjuk
3dmark teszt lefut, nem látok akadozást. Cyberpunk és Fifa23-at próbáltam még, de ott nem tapasztaltam ilyet. Ha kocsikázok a Night Cityben egy-egy pályarész betöltése között megakad egy pillanatra de, nincs szemmel látható megakadás ezen kívül.
Amit próbáltam. Win10 reinstall, Win11 install, NV driverben az energiatakarékos módot átállítottam normálról max teljesítményre. Furmark terhelés alatt néztem GPU-Z vel az órajelek fixen mentek nem ugráltak. Hőmérséklet rendben van, kártya játékok alatt 60+ fokos.
Hetek óta a spiderman-al játszok, biztos vagyok benne, hogy korábban nem voltak ilyen beszaggatások.
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest