Új hozzászólás Aktív témák

• Diák66

őstag

válasz Jack Oneill #6691 üzenetére

De igen, a program hajtott végre olyan beállításokat a telepítést követően, amiktől majdnem használhatatlanná vált a gép. Először is a BIOS-ba beleturkált és aktiválta a Computrace -t. Maga a Computrace - Absolute Software nincs telepítve. Elvileg így nem is lehetett volna aktiválni a BIOS-ban. Ennek ellenére, amikor az ESET fent volt, lehetett és be is aktiválta. (plusz uninstall után úgy is hagyta). Amíg ezt nem kapcsoltam ki, a billentyűzetet folyamatosan blokkolta.

A Device controll (magyarul valami eszközvezérlés, vagy alkalmazás vezérlés volt... már nem emlékszem) meg szépen kiírta, hogy 43 alkalmazás blokkolva. Konkrétan mindent kilőtt egyből. A böngésző közölte velem, hogy egy alkalmazás blokkolja a hozzáférést az internethez. Szépen egyesével rá kellett mennem, hogy "engedélyezés". Saját maga nem volt képes eldönteni, milyen alkalmazással áll szemben.

A szolgáltatásoknál (services.msc) mindent átállított szinte. Az indítás típusa: "Letiltva". Ami maradt az is mind "kézi" manuális indításon maradt. Még véletlenül sem automatán.

A beállításokban csak az lett bekapcsolva, amit ő ajánlott. Fel is ajánlotta az alkalmazás felügyeletet. Bár ne tette volna.

Kb az zajlott le, hogy telepítettem a programot, csökkentett módba tettem a gépet (hatékonyabb víruskeresés miatt), aztán rá kellett jönnöm, hogy csökkentett módban (más szoftverekkel ellentétben) ez nem fut. Vissza normál indításra, aztán innentől kezdve mindegy volt mit állítok, gyakorlatilag maradt " csökkentett mód", csak nagyobb képfelbontással. Wifi nem volt, hibaelhárításra közölte, hogy a szolgáltatás nem fut és így tovább.....

Minden szolgáltatást kénytelen voltam kézzel indítani. Úgy 4 órát el vacakoltam ezekkel, hogy használható legyen a gép. Computrace-t is mire rájöttem, hogy bekapcsolta ..... csak utána lett hang, touchpad és rendes billentyűzet.

ESET nálam elesett.... soha többé nem telepítem.

Új hozzászólás Aktív témák