- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacuska74
tag
Úgy nem lehet előfizetni, hogy 1 készülék és 4k?
Nappaliban használnám 1 tv-n, de 4k felbontásban. -
törölt tag
válasz
chaosmonger #3947 üzenetére
Ilyen bugyuta megoldást amúgy... Ahelyett hogy szűrésnél lehetne benyomni hogy csak olyat listázzon ami tud ezen meg ezen a nyelven. Totálisan hülyének nézik a felhasználókat, nem tudják elképzelni, hogy bárki képes lenne megnyomni két gombot egy részletesebb szűréshez.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
chaosmonger #3947 üzenetére
Igen, magyar a nyelv. Akkor ez a baja. Köszi!
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok!
Keresem az El Chapo sorozatot a Netflixen, de nem dobja ki! Mit csinálok rosszul, vagy már nincs fent?
Köszönöm! -
hadam98
senior tag
Vaják December 20.!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=WJVGCFSFpBs
-
Gijon
senior tag
válasz
Akosman #3934 üzenetére
Nem kell, de az a hivatalos ajánlott.., egyébként benne volt a hozzászólásomban, hogy nem használ annyit, de biztos megvan a miértje az ajánlott sebességeknek. (SD - 3MbpsTeljes HD - 5Mbps4K Ultra HD - 25Mbps) + a Dark 2 feliratot is írtam. Nem gond, hogy írtad te is, csak űgy tűnik, mintha végig sem olvastad volna a hozzászólásomat..
-
Ator
tag
Köszönöm a hozzászólásokat, ha otthon leszek, akkor próbálkozok még, aztán beszélek a Netflix ügyfélszolgálattal, ha esetleg nem sikerülne megoldani.
A sávszélesség WiFi-n amúgy otthon kb. 50 - 70 Mbps, szóval elvileg ez nem lehet probléma és más sem, ezért nem igazán értem, hogy miért nem megy.
-
Egy adott, friss tartalomhoz kb. mennyi idő után várható, hogy lesz magyar felirat? Konkrétan a Star Trek Discovery és a Dark második évadokra gondolok.
-
Gijon
senior tag
Lehet, hogy sebesség gond van és azért nem 4K. Kb. 25 Mbps-nek kellene lennie az állandó sebességnek... ez a hivatalos, de kb.16Mbps szokott lenni nálam. Mikor elindul a film, akkor tuti nem 4K-ban indul, alltalában kell egy fél perc mire eléri a megfelelő "minőséget", felbontást.
-
Ator
tag
Sziasztok!
Abba kérném a segítségeteket, hogy adott az ingyenes próba hónap a Netflix-nél, ahol a 4K-ás csomagot választottam, de nem látok 4K-ás tartalmakat, csak fullHD-éseket.
A TV, amivel nézem/nézném Sony 55XE90005, mit és hol kellene beállítanom ehhez, hogy lássam?
Előre is köszönöm a válaszotokat és segítségeteket.
-
Ha az Android programban van olyan, akkor túrd elő a debug OSD-t, és nézd meg ott a felbontást. Vagy indíts el filmet mindkettőn, ami tuti, hogy csak FHD. Szerintem csak a két kijelző közti minőségkülönbséget látod (aminek nincs köze a video felbontáshoz). Vagy a SoC felbontásskálázása teszi szubjektíven tetszetősebbé a képet (kicsit élesítve nagyít FHD-ről natív felbontásra).
Én 55"-os TV-t ~2m-ről nézve is nehezen mondom meg egy átlagos sorozatjelenetnél, ha nem direkt ezt figyelem, hogy az vajon 2k vagy 4k (nálam akkor limitál 2k-ra a Netflix PC-n, ha nem kapcsolom ki a másodlagos régi monitort, ami csak HDCP 1.x, nem 2.x). Videójátékokkal tényleg "ég és föld" (főleg az aliasing miatt) az FHD/UHD, ahogy némely filmes tartalmakkal is könnyen és egyértelműen látni (pl. digitális kamerás, részletgazdag világos jelenetek, amik nincsenek agyonig utómunkázva). De csak úgy egy átlagos véletlenszerű valami, viszonylag alacsony bitrátával nem biztos, hogy effektíve tényleg 4k (ez igaz lehet magas bitrátás BluRay mozifilmre is, pl. mikor tele van filmszemcse zajjal egy sötét jelenet, vagy agyon van szűrőzve). Sokszor eleve lágy a 4k kép is, és nem minden jelenetben látni gazdag geometriát.
-
sixpak
nagyúr
Nálam is FHD, érdekes...amúgy 100%, hogy a telefon teljes felbontásába jön a (4K) tartalom, igaz csak 3120x1440 a telefon, de láthatóan jobb a kép, mint mondjuk egy régebbi 1080p filmnél.
Megnéztem a másik telefonomon is, az csak 2560x1440, de ott is full hd-t ír.
De tényleg ég és föld a különbség a FHD és azv1440p közt. -
kory24
őstag
Szia!
Ez nekem is feltűnt.
Van családban 2 FHD felbontású telefon.
És egyiken csak SD, másikon meg FHD + HDR (nemtudom utóbbinak telefonon van-e bármi értelme, jelentőssége)Mind2 telefon Huawei, annyi hogy egyik Lite, másik Pro
Ebből esetleg arra tudok gondolni, hogy az app nem csak a kijelző felbontását nézi (hiszen az mind2 telónál FHD), hanem a cpu-t és/vagy GPU-t is.
Bár ez se lenne túl logikus, hisz a Lite telefon is simán elbír FHD tartalmakkal (Kirin 655 3GB RAM Mali-T830 MP2)
-
Tuomas
addikt
Észrevettem, hogy telefonon lejátszva a tartalmat, elég pixeles a kép. A beállításokban, pontosabban a lejátszási specifikációk menüpontban azt látom, hogy a maximum lejátszási felbontás SD.
A legmagasabb csomagra vagyok előfizetve, szóval elvileg UHD-n mennie kellene, de max HD felbontásban, mert a telefon FHD felbontású.Valakinek van erre ötlete, hogy miért SD felbontást enged telefonon? Wifiről megy, a mobiladat forgalom pedig úgyis a maximumra van állítva.
-
Ezt a "ki mit csinál nyaralás alatt?" témát nem lehetne a megfelelő topicban kibeszélni?
Köszönöm! -
Tuomas
addikt
válasz
<Adamsky> #3908 üzenetére
Én magyarázom?
Akkor kérdezek egy egyszerű eldöntendő kérdést, minden más csak felesleges duma.
Megoldható, hogy külföldön nézz filmet a Netflixen? Igen vagy nem? Erre válaszolj kérlek, és utána felőlem úgy szidjátok a netflixet, ahogy akarjátok.A nyaralást egyébként te hoztad fel példának, én arra válaszoltam,, úgyhogy ne rajtam kérd számon, hogy beleragadtam.
Ahogy írtam, nekem teljesen mindegy, ki mivel tölti a nyaralós idejét, de az sem helytálló megállapítás, hogy ez átb***ás, és ahogy írva volt wwhy fórumtárs által a 3897 hsz-ben, nem is feltétlenül a Netflix tehető érte felelőssé.Várom az igen vagy nem válaszodat.
-
<Adamsky>
nagyúr
Továbbra is csak magyarázod a bizonyítványt (csak nem tudom, hogy miért kell a Netflix-et védeni
)
Nyilván azért van Netflix-es előfizetésem, hogy a család minden tagja előre találja ki indulás előtt, hogy mit akar nézni, és azt töltse le offline"És képzeld, voltam nyaralni, és nem, egyszer sem néztem a tv-t még rossz időben sem, mert cukorból ... "
Képzeld én sem (szoktam nyaralás közben filmet nézni). Csak veled szemben én rendelkezem empátiával, ill. el tudom képzelni, hogy ami épp most nekem nem annyira fontos, az másnak az lehet, ill. ki tudja, lehet hamarosan nekem is az lesz.
De, tudod mit? Hozok másik példát, mert nagyon beleragadtál a nyaralás témakörbe: fuvarozás. Tegyük fel, hogy kamionos vagy, aki nem csak az országhatáron belül fordul meg ..."Megoldható, hogy külföldön is nézd a filmjeidet?"
Durván egyszerűsítesz. Nem, nem ennyire egyértelmű a helyzet. Ajánlom még figyelmedbe ezt is ... -
Tuomas
addikt
válasz
<Adamsky> #3906 üzenetére
Hát ha az én kifogásom gyenge, a tieid mik?
"A letöltés abban az esetben járható út, ha:
- tudod mit akarsz nézni
- van - adott esetben - jó sok "felesleges" helyed"A mai világban azért szerencsére nem 4 gb szabad hely áll rendelkezésre mindenre összesen, egy telefonba is simán benyomható egy 128 gb-os memória kártya, ami azért pár dologra elég, egy notebookról meg ne is beszéljünk. A tudod mit akarsz nézni meg azért érdekes, mert letöltesz mondjuk egy évadot egy sorozatból, meg mellé esetleg pár filmet, gyereknek mesét és ennyi, a mem. kártya nem egy ördögtől való dolog. Akár több darab is. A szállodai wifik a tapasztalataim szerint (90%-ban) nem a legjobbak, szóval ha azon valaki tud netflixezni, megtapsolom, a mobilnetet meg nem biztos, hogy mindenki rá akarja áldozni, így alapból sem árt rá felkészülni.
És képzeld, voltam nyaralni, és nem, egyszer sem néztem a tv-t még rossz időben sem, mert cukorból sem vagyok, az ernyőt is feltalálták, és szerencsére elég sok fedett hely van szerte a világban, ahol lehet nézelődni, vagy netalántán enni egy jót, és inni egy jót.
Én utazás közben is inkább nézelődtem (voltam szervezett buszos utazáson, egészen Dél-Olaszországig, több napra lebontva busszal mentünk), mint hogy a telefonomat nyomkodjam, persze ízlések és pofonok, de az útról is elég szép épületeket, panorámát láthat az ember.Felmerült egy probléma, én meg írtam rá egy megoldást, erre te rákontrázol, csak azt nem tudom, minek. Megoldható, hogy külföldön is nézd a filmjeidet? Meg. Akkor? A többi csak akarom-nem akarom kérdése.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem én nyaralni nem azért szoktam menni ... "
Annyira tudtam, hogy ilyen gyenge kifogással fogsz jönni ...
... azt nyilván el sem tudod képzelni, hogy:
- rossz idő van
- utazik az ember (igen, külföldön)
- családdal megy → gyerekek
Soroljam?A letöltés abban az esetben járható út, ha:
- tudod mit akarsz nézni
- van - adott esetben - jó sok "felesleges" helyed -
Tuomas
addikt
Kesztyűben mindenképp, mert lefagy a kezed. Amúgy meg tessék.
Lehet, hogy félreértek valamit, de itt én ezt a fentit úgy értelmezem, hogy ha letöltesz valamit, azt utána offline meg tudod lesni. -
Tuomas
addikt
válasz
<Adamsky> #3902 üzenetére
Miért, ha letöltöd előtte, akkor sem tudod megnézni? Amúgy, nem én nyaralni nem azért szoktam menni, hogy a tv-t lessem, azt tudom itthon is, hanem, hogy élményeket szerezzek, ha jó idő van, ha rossz, ha nappal van, ha este.
De persze ettől más még elmehet külföldre tv-t lesni, nekem édesmindegy mire szórja ki a pénzét az illető. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sztanozs #3894 üzenetére
Köszi az infót!
Azért "vicces", hogy Win alatt elég egy megfelelő böngésző (Edge) és megy a "négyká", míg droid alatt - ha nem L1-es az adott készülék - akkor a fejed tetejére is állhatsz. Ez persze nem - feltétlen ill. csupán - a Netflix hibája, de na ...(#3895) zseko
" ... valami szarul működik, vagy hogy szarul néz ki, az két különböző dolog ... "
Ja, jogos. Én a (kép)minőségre gondoltam, mert az inkább objektív, mint a vezérlés (GUI) a tök szubjektív (ugye, kinek mi jön be jobban)(#3899) wwhy
+1(#3901) Tuomas
Gondolom akkor is ilyen megértő leszel, ha nyaralás közben szeretnél este megnézni egy filmet, és rájössz, hogy nem tudsz. Ez egyébként egy igazi bu*iság, és szvsz. nincs rá mentség. Legalább az EU-ban oldják meg, hogy bárhol tudjak filmet nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest