- Videó stream letöltése
- Windows 10
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Linux kezdőknek
- Manjaro Linux
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
A 1030as azt hiszem nem csak ramban kevés a leírás szerint, hanem talán legalább 1050-es kell 3GB rammal. [link]
És újabb win10 alá külön kellhet telepíteni a hevc codec-et [link]Ha van esetleg displayport csatolója is a beépített intelnek, akkor azzal lehet 4k 60Hz. Ok, tudom a tévén nincsen displayport, viszont kapható aktív adapter, ami dp-ből hdmi2.0-át csinál és akkor 4k 60Hz megy ki az intelből is vele. (hát, kínából olcsóbb, itthon mocsok drágák ezek). Ja, de most látom, hogy neked a monitorodon van displayport - próbáld azzal az intelre kötni, ha van alaplapi displayport kimenet.
Egy próbát azért érdemes tenni akár most is az intellel, hátha nem teljesen úgy működik a 4k netflix korlátozás, mint ahogy írja.
Keress rá, hogy test pattern a netflix alatt és 4k tesztvideót nézhetsz, kiírja a felbontást és bitratet a videóban magában. Úgy a legegyszerűbb nézni, hogy mennyivel megy.
Elvileg ctrl + shift + alt + d gomb kombóra is előjöhet debug felület netflix lejátszás közben, csak nekem nem minden gépemen működik, lehet valami más lenyeli a kombinációt. Ha előjön, akkor ott is kiírja, hogy milyen bitrate és felbontás van épp. -
kory24
őstag
Neten keresve olyat találtam, hogy nvidia kártyáknak minimum 3gb vramra van szüksége a 4k hdr lejátszásához, tehét a gt1030 itt elvérzik...
Viszont az i3 8100-ba integrált UHD630 elvileg képes lenne rá?
Netflix oldalán követelmények között találtam még ezt:
"60Hz-es 4K capable display (with HDCP 2.2 connection if external display)."
De az alaplapomon meg csak hdmi 1.4es csatlakozó van, ami nem képes 60hz-re ekkora felbontásnál..
(- Supports HDMI 1.4 with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 30Hz)Tehát akkor netflix 4k hdr így ezzel a konfiggal nem megoldható, ha jól látom.... ?
Vagy jobb vga vagy 2.0-ás hdmi-s alaplap kellene hozzá?
-
atom18
senior tag
Szia!
Mint kiderült nálam is hdmi volt/van a tv és erősítő között és nálam csak netflixen van az akadás pillanatokra és nem mindig. Viszont a tv-n van olyan ugye hogy mire állítom a hangot ami jelenleg hdmi arc azon belül tudok választani még olyat hogy "digitális hangkimenet 1: automatukis, 2. PCM" Alapból automatikuson van és szépen kiírja netflixen nézett filmnél is a hangzásokat (dd+, dolby atmos, stb.) így van az akadás, viszont ha átrakom PCM-re akkor nincs akadás de dd+, dolby atmos és egyebek sincsennek csak sima dd ami ugye nem igazi dd csak az erősítő keveri a hangot... Rádugtam a tv-re külső vinyot és indítottam el IMAX, dd+, TruHD hangzású filmeket és szintén nincs akadás...
-
Kiskutya
veterán
-
hadam98
senior tag
Teljesen lényegtelen ha az adott tévén mivel játszod le ha hardverileg gyenge.
Már pedig a harder is gyenge, igaz a szoftver is rossz, mármint maga a rendszer mint írtam.
Lejátszani le fogja, de amit te látsz, az nem a legjobb minőség amit a szolgáltató tud.
Nekem a 7503 van, és nem bírja.
Vegyél hozzá egy Roku-t vagy egy Apple TV 4K-t, és érteni fogod miről beszélek, mert egyből észre veszed a minőségbeli különbséget, az meg, hogy kis bitrátával kezdi az adott filmet sorozatot mindent elmond. -
sixpak
nagyúr
Nálam is FHD, érdekes...amúgy 100%, hogy a telefon teljes felbontásába jön a (4K) tartalom, igaz csak 3120x1440 a telefon, de láthatóan jobb a kép, mint mondjuk egy régebbi 1080p filmnél.
Megnéztem a másik telefonomon is, az csak 2560x1440, de ott is full hd-t ír.
De tényleg ég és föld a különbség a FHD és azv1440p közt. -
Én is szívesebben használnám olyan lejátszó programmal, ami madVR kompatibilis (az ismerten az egyik legjobb minőségű video renderer, de főleg a kényelem miatt, hogy tud automatikusan kijelzőfrekvenciát váltani a tartalomhoz igazodva), de jelenleg a másolásvédelem miatt többet veszítenék vele, ha megpróbálnám összetákolni (pl. a 4k felbontás biztos ugrik).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Xiaomi 12T - egytucat
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Videó stream letöltése
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Marathon (2025)
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- DELL Latitude 5400 CHROMEBOOK , i5-8. GEN 8GB/64GB CHROME OS, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest