-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
A 1030as azt hiszem nem csak ramban kevés a leírás szerint, hanem talán legalább 1050-es kell 3GB rammal. [link]
És újabb win10 alá külön kellhet telepíteni a hevc codec-et [link]Ha van esetleg displayport csatolója is a beépített intelnek, akkor azzal lehet 4k 60Hz. Ok, tudom a tévén nincsen displayport, viszont kapható aktív adapter, ami dp-ből hdmi2.0-át csinál és akkor 4k 60Hz megy ki az intelből is vele. (hát, kínából olcsóbb, itthon mocsok drágák ezek). Ja, de most látom, hogy neked a monitorodon van displayport - próbáld azzal az intelre kötni, ha van alaplapi displayport kimenet.
Egy próbát azért érdemes tenni akár most is az intellel, hátha nem teljesen úgy működik a 4k netflix korlátozás, mint ahogy írja.
Keress rá, hogy test pattern a netflix alatt és 4k tesztvideót nézhetsz, kiírja a felbontást és bitratet a videóban magában. Úgy a legegyszerűbb nézni, hogy mennyivel megy.
Elvileg ctrl + shift + alt + d gomb kombóra is előjöhet debug felület netflix lejátszás közben, csak nekem nem minden gépemen működik, lehet valami más lenyeli a kombinációt. Ha előjön, akkor ott is kiírja, hogy milyen bitrate és felbontás van épp.[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Neten keresve olyat találtam, hogy nvidia kártyáknak minimum 3gb vramra van szüksége a 4k hdr lejátszásához, tehét a gt1030 itt elvérzik...
Viszont az i3 8100-ba integrált UHD630 elvileg képes lenne rá?
Netflix oldalán követelmények között találtam még ezt:
"60Hz-es 4K capable display (with HDCP 2.2 connection if external display)."
De az alaplapomon meg csak hdmi 1.4es csatlakozó van, ami nem képes 60hz-re ekkora felbontásnál..
(- Supports HDMI 1.4 with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 30Hz)Tehát akkor netflix 4k hdr így ezzel a konfiggal nem megoldható, ha jól látom.... ?
Vagy jobb vga vagy 2.0-ás hdmi-s alaplap kellene hozzá?
-
kakuk.tamas
addikt
Én kb 2 hónapja találkoztam vele.
Ha változtatod a fordulónapot, akkor a köztes időt ki kell fizetni, és a következő számlázás már az új napon lesz majd.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
atom18
senior tag
Szia!
Mint kiderült nálam is hdmi volt/van a tv és erősítő között és nálam csak netflixen van az akadás pillanatokra és nem mindig. Viszont a tv-n van olyan ugye hogy mire állítom a hangot ami jelenleg hdmi arc azon belül tudok választani még olyat hogy "digitális hangkimenet 1: automatukis, 2. PCM" Alapból automatikuson van és szépen kiírja netflixen nézett filmnél is a hangzásokat (dd+, dolby atmos, stb.) így van az akadás, viszont ha átrakom PCM-re akkor nincs akadás de dd+, dolby atmos és egyebek sincsennek csak sima dd ami ugye nem igazi dd csak az erősítő keveri a hangot... Rádugtam a tv-re külső vinyot és indítottam el IMAX, dd+, TruHD hangzású filmeket és szintén nincs akadás...
-
Kiskutya
veterán
-
hadam98
senior tag
Teljesen lényegtelen ha az adott tévén mivel játszod le ha hardverileg gyenge.
Már pedig a harder is gyenge, igaz a szoftver is rossz, mármint maga a rendszer mint írtam.
Lejátszani le fogja, de amit te látsz, az nem a legjobb minőség amit a szolgáltató tud.
Nekem a 7503 van, és nem bírja.
Vegyél hozzá egy Roku-t vagy egy Apple TV 4K-t, és érteni fogod miről beszélek, mert egyből észre veszed a minőségbeli különbséget, az meg, hogy kis bitrátával kezdi az adott filmet sorozatot mindent elmond. -
djpundro
aktív tag
De ateven nem magyar lesz a kezelöfelület de erdekes modon a PC en megy magyarul mutassak meg a film cimet tartalmat is ,meg akkor is ha nincsen magyar hang hozza .
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
sixpak
nagyúr
Nálam is FHD, érdekes...amúgy 100%, hogy a telefon teljes felbontásába jön a (4K) tartalom, igaz csak 3120x1440 a telefon, de láthatóan jobb a kép, mint mondjuk egy régebbi 1080p filmnél.
Megnéztem a másik telefonomon is, az csak 2560x1440, de ott is full hd-t ír.
De tényleg ég és föld a különbség a FHD és azv1440p közt.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Én is szívesebben használnám olyan lejátszó programmal, ami madVR kompatibilis (az ismerten az egyik legjobb minőségű video renderer, de főleg a kényelem miatt, hogy tud automatikusan kijelzőfrekvenciát váltani a tartalomhoz igazodva), de jelenleg a másolásvédelem miatt többet veszítenék vele, ha megpróbálnám összetákolni (pl. a 4k felbontás biztos ugrik).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Kompakt vízhűtés
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- DELL XPS 9370 - DELL XPS 9365 2in1. Aluminium, Prémium. 7390 2in1 Magyar Vil Bill.
- Dell Latitude E7470/7480/7490 PATIKÁK! ÚJ Akkuk, Vil Magyar Bill, FHD IPS. Corei5. 8-16GB
- Dell Latitude 7420. Fóliás - Gyári Garanciális - Új. I5 - 512SSD - 16GB RAM - Magyar Vil Bill.
- F-Secure Total 1 év / 1 eszköz Elektronikus, előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Lenovo Legion Y530-15ICH - Gamer laptop - Beszámítok - i5 8300H, 1050TI 4GB, 8GB RAM, 250GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest