Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz sixpak #3919 üzenetére

    Ha az Android programban van olyan, akkor túrd elő a debug OSD-t, és nézd meg ott a felbontást. Vagy indíts el filmet mindkettőn, ami tuti, hogy csak FHD. Szerintem csak a két kijelző közti minőségkülönbséget látod (aminek nincs köze a video felbontáshoz). Vagy a SoC felbontásskálázása teszi szubjektíven tetszetősebbé a képet (kicsit élesítve nagyít FHD-ről natív felbontásra).

    Én 55"-os TV-t ~2m-ről nézve is nehezen mondom meg egy átlagos sorozatjelenetnél, ha nem direkt ezt figyelem, hogy az vajon 2k vagy 4k (nálam akkor limitál 2k-ra a Netflix PC-n, ha nem kapcsolom ki a másodlagos régi monitort, ami csak HDCP 1.x, nem 2.x). Videójátékokkal tényleg "ég és föld" (főleg az aliasing miatt) az FHD/UHD, ahogy némely filmes tartalmakkal is könnyen és egyértelműen látni (pl. digitális kamerás, részletgazdag világos jelenetek, amik nincsenek agyonig utómunkázva). De csak úgy egy átlagos véletlenszerű valami, viszonylag alacsony bitrátával nem biztos, hogy effektíve tényleg 4k (ez igaz lehet magas bitrátás BluRay mozifilmre is, pl. mikor tele van filmszemcse zajjal egy sötét jelenet, vagy agyon van szűrőzve). Sokszor eleve lágy a 4k kép is, és nem minden jelenetben látni gazdag geometriát.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák