-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz tototos #3592 üzenetére
Szerintem alaplapnak meszeltek. Vga, memória is kifele belőle, csak a proci maradjon, meg a rendszerhangszóró legyen rádugva. Tápot neki, oszt ha van füttyögés, remény is van.
Proci mennyire tuti?
[Szerkesztve]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
peti_s
addikt
válasz tototos #7994 üzenetére
De, azért ne egyből másik alaplappal próbálkozz. Ha lehet pucold le szépen az alaplapot ( leginkább pormentesítés, azért szedd is ki ), nézd meg hogy a kapcsoló is rendben van-e, és próbáld úgy ki. Hasonló nekem is volt 1x, nem tudom hogy mi volt a hiba, de kiszedtem, ha már kiszedtem gondolom letisztítom, újra összeraktam, mert a forrasztásokat rendben találtam, és akkor már hibátlan volt. Ám a magától való bekapcsolást el tudod érni a gép áramtalanításával, amivel még pénzt is spórolsz.
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
válasz tototos #14802 üzenetére
Északi híd gyakran megszokott sülni.AMD-s cuccoknál ez gyakoribb.Ismerős is kénytelen volt egy ventit rárakni az északi híd bordájára,hogy hűvösebb legyen (5-6 fokkal jobb lett neki).
Táp egyáltalán elindul?És milyen táppal teszteltétek?Az eredeti tápja milyen típusú és milyen állapotban van?Viharok óta szórakozik?ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
törölt tag
válasz tototos #15125 üzenetére
Próbálj rádugni egy másik tápegységet. Vagy ezt nézd meg másik géppel. Memóriát és a vga-t is cseréld ki próba erejére. Ha nem indul így se, akkor csak másik alaplappal vagy CPU-val tudod ellenőrizni (valószínűleg alaplap hiba, a CPU ritkán adja meg magát). Az ellenőrzéshez mindenképp kell csere alkatrész.
tototos: Vedd ki az alkatrészeit (ram-vga-táp lehúzás) és tedd vissza. Csinálhatsz egy BIOS resetelést is. (valószínűleg kontakthiba). Egyéb dolgokat csak akkor tegyél az alaplapra, ha már elindul a gép.
Ha a cpu-t is kivetted, ellenőrizd le azt is, nincs-e elhajolva egy láb, stb. A tápegység csatlakozóját is nézd meg, az is lehet kontakt hibás. -
tototos
őstag
válasz tototos #44195 üzenetére
A hétvégén már cseréltem tápot, ssd helyett hdd-t raktam bele, windows 10 helyett windows 7-t de a szituáció ugyanaz. Random időközönként félig kikapcsol a gép, amit észrevettem hogy a lan port ledeket is elalszanak ebben az esetben, de a ventillátorok zúgnak tovább és nem lehet a gépet kikapcsolni csak a táp lekapcsolással. Sikerült egy olyan állapotot elérni amikor tudtam futtatni furmarkot stabilan futott fél órát, majd a prime95 elindítására 1 percen belül halott volt minden. Ultimate boot cd-ről bootolva is a cpu testekre hamar elhasal a rendszer. CPU vagy alaplap lehet a ludas?
-
nagyúr
válasz tototos #44198 üzenetére
Üdv !
Ha elindítod, és belépsz a BIOS-ba, azt kibírja ?
És mennyit ír a CPU-ra, hőfokban ?
Milyen CPU hűtő van ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz tototos #44200 üzenetére
Az jó, és nem is dobja el magát, ha a BIOS-ba vagy ?
A BIOS-ban látszik mind a 2*4=8 GB-nyi ram ?
Próbáld 1 modul rammal elsőre, hátha... ha eldobja magát akkor a másik modullal ugyanabban a slotban, majd menj végig slotonként.
FSP HEXA 500-as tápot írtál, ennek minden téren elégnek kell lennie.
Mit lehet tudni a félkonfig előéletéről ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC! Ryzen 5800X3D / RTX 3090 24GB / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold! BeszámítOK
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X -Új RTX 4060 Ti -Új 16/32GB DDR4 - 256GB-4TB SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! RGB Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- MSI Gamer PC: i7-6700K / RTX 2060 S 8Gb / 16Gb ram / 270Gb SSD / 500Gb HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest