Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oczu
senior tag
Elég jellemző hiba, ha a memória hibásodott meg, pontosan ezt a tünetet produkálja. Ha több modul van benne, egyesével pakolgasd vissza.én nem a tápra gyanakodnék elöször.
Respen: csinálj egy olyat, hogy kihúzod a gépet a 220-ból, clear cmos jumper állás, majd az elemet is kiveszed és az alaplapi érintkezőit rövidre zárod pl egy csavarhúzóval kb 10mp-ig. Evvel tutira kinullázod a lapod.
[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
válasz g.gergo #5819 üzenetére
Mi a hiba elötti történet? Ha nem valami túlfesz, vagy rövidzár:
Próbáld meg:
220-ról leválaszt, cmos jumper resetre, elem kivesz, majd a két érintkezőt rövidre zár kb 10mp-ig. Igen az elem érintkezőit. Evvel teljesen lenullázod az alaplapot, a cmos reset önmagában nem mindíg elég
[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
A 8 pines csati már a E8xxx procikhoz van, de az nem gond, ha 4-es megy bele( Az új tápokon már van ilyen csati) Ha lehúzod a 4-es csatit a lapról, a proci nem kel életre és akkor ezért nem csipog. Dugd vissza és számold meg pontosan mennyit csippan és milyen hosszan. Jelentősége van a rövid és hosszú csipogásoknak és sorrendjüknek. Ha ezt feljegyezted, írd be a gugliba: "bios jelzések . Tudnod kell a bios-od tipusát is
golffanatic : nagy eséllyel olyan értéket állítottál be a bios-ban, amivel nem tud a lap indulni
[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
válasz golffanatic #5595 üzenetére
Hali, bios reset megvolt? A legbiztosabb módszer: Jumper reset-re állítva, elem ki, két érintkező rövidrezár (220-ból is legyen kihúzva természetesen.
-
Oczu
senior tag
Ez egy szakmai topic, így sztem próbáld meg szakszerűen megfogalmazni a mondanivalódat, így pl: kondenzátor, IC és hasonlóak.
Egyébiránt te nem fogadtad el, amit leírtam, holott te ezt tanultad (hozzáteszem,én is, bár én nem fitogtatom).....end on.....
mod:
Bordoi,ezt a praktikát megtárgyaljuk holnap...nem offolok tovább.....
[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
sztem értelmesen leírtam, hogy a két érintkezőt . látom,sokat írsz ide, osztod a tanácsot, de ilyen kis apró trükköt nem ismersz? Ha a Jumperrel resetelsz, maradhatnak rejtett hibák. De ha gondolod és kételkedsz, adok Neked egy nevet, aki nagy alaplap guru
Egy táp elgyengül? Én inkább túlmelegedésre gyanakodnék.....de, Te vagy itt a Szaki
[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
Én kaptam már úgy 478-as !!! procit, hogy csak papirtasakba volt és megúszta
Jó az elemkivétel is, csak legyen a 220-as hálózatról leválasztva. De ha total reset-et akarsz, elem ki, a két érintkező összeérint (rövidrezár), ez ey teljes kisütés, tutira elfelejt mindent.
mod:
attól, hogy a win összeomlott, a bios-nak még be kell jönnie :-)
Az igaz, ha elötte valami dual-core féle volt a lapban, kell a reinstall, más az utasításkészlet, s ugye a win arra épül.
[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
válasz Hinnyehunya! #5469 üzenetére
Talán itt próbáld meg->>[link]
Ez a topic nem alkalmas erre a kérdésre
-
Oczu
senior tag
Ehhez a konfighoz egy 350-es FSP, vagy akár egy a Lite-on bőven megteszi, de ha venni akarsz, valóban nagyot vegyél, pl egy 500w-os SeaSonic-ot [link]
Őt keresd tápügyben, jót olcsón, pl 400-as FSP 5K
abban igaza van a kollegának, hogy gagyit ne vegyél. De én nem esküdnék meg rá, hogy táp probléma van. Én a lapra gyanúzom.
-
-
Oczu
senior tag
Üdv , a téma: P3 900Mhz/MSI 694T lap. Unokahúgom gépe. elhozták, hogy egyszer csak megállt. Belekukkantás után láttam meg, hogy a procihűtő leesett és a venti is be van állva. A helyreállítás után azonban újraindulgat, vagy éppen be sem tölt, a postig sem. Tápcsere megvolt, memók jók, marad a lap vagy a proci........sztem. Valakinek van ötlete? Hírtelen nem tudok másik procit szerválni.
-
Oczu
senior tag
válasz Ferdzsoo #4227 üzenetére
esetleg az elözményekről lehet tudni valamit? A hangból itélve RAM-hiba, érdemes lenne másikat beledobni. Vagy rosszabb esetben memóvezérléssel van gond
ui: ha proci a rossz, el sem indul, vagy elindul, de a Win nem áll fel, vagy kifagy.
ha a procihűtéssel van gond, folyamatosan szirénázik, mint a mentőautó. -
Oczu
senior tag
válasz kennystyle #4215 üzenetére
tapasztalataim alapján ha rossz egy proci, akkor el sem indul a lap, természetesen akadhat gond az utasításkészlettel, de mint írtam én még ilyennel nem találkoztam, de az nem jelenti azt, hogy nem létezik.
-
Oczu
senior tag
válasz kennystyle #4213 üzenetére
Amennyiben a memók tutira jók (meggyőzödtél róla másik lapban, memtest)
Akkor:
az alaplapi videovezérlő a ramokból szív el anyagot (osztott memó), előfordulhat, hogy a memók vezérlésével akad némi gond, kvázi nagy eséllyel lapproblémával állunk szemben.
esetleg-talán melegedés-gyanús a dolog, vagy sensor-hiba. jó lenne tudni, hogy egy újraindulás után hány fokot mutat a proccos sensorja. -
Oczu
senior tag
válasz szandro #4142 üzenetére
mert a lap egy nagy érték megadásától nem száll el, ha jól tudom, cáfoljatok, ha nem így van....viszont a procit símán ellövöd....nem tom, nekem ez jött le 1.hogy a proci a ludas. Árban végül ismajdnem mindegy...milyen platform? Gondolom AMD?
Persze a lap is képes ugyanazokat a hibákat generálni, mint egy rossz proci.. pl. nem indul
[Szerkesztve] -
Oczu
senior tag
válasz Hequila #4121 üzenetére
ok, én sem azt mondtam, hogy valamelyik tutira. A tápban aktíválódik a védelem, azt írod. de mit érzékel? A procira én sem nagyon vetek, de ki tudja? A memória szerintem igenis lehet a ludas, az maradt a régi konfigból. Lehet arra izzít a táp védelme. akkor is javaslom a memtest-et.
-
Oczu
senior tag
-
Oczu
senior tag
-
-
Oczu
senior tag
válasz a1rl1ne #4069 üzenetére
1. körben húzd ki a gépet (a konnektorból,), s hagyd úgy vagy 10 percet.Mellé megcsinálhatod a bios-resetet is.. Elvileg utána elindul, ha a resetelések nem nyírták ki.
ha elindul, nézd meg, nem -e a házhoz hozzáér a lap valamelyik része, amelyiknek nem kéne. Ha ez nem oldja meg, továbbmegyünk. -
Oczu
senior tag
válasz ssolitude #4067 üzenetére
jogos a kérdés... , a PE nem tölti be magát a vinyóra, ezért nincs szüksége a merevlemez meghajtóira. Viszont, ez fölvet további kérdést is, nem-e a vezérlővel van valami gáz....sztem.
Ezért kellenek az infók, mint látjuk, a memóktól indultunk és most a drivereknél tartunk. Kellene esetleg egy IDE-vinyó, avval mit csinál
[Szerkesztve] -
Oczu
senior tag
STOP 0x000000F4 (0x00000003
erre:
[link]
még valami:
A kék lap alsó 1/3-ánál nem találsz valamilyen rövid szoftverre utaló mondatot? Pl ATI3DLL.
[Szerkesztve] -
Oczu
senior tag
válasz Seligen #4047 üzenetére
biztos, hogy gyorsabb lesz dual-ban. A memók gondolom egyformák, csak a méretben különböznek(?) Én sajna nem a párosításban látom a megoldást (ha egyformák a ramok), bár ne legyen igazam
Ha továbbra is fennáll a hiba, az időzitésekkel lehet tovább játszani. Memtest egyenként mit mutat?
[Szerkesztve] -
Oczu
senior tag
válasz Seligen #4042 üzenetére
Lehet, mert a memókban tárolja 1. körben az adatokat. Amennyiben pont a hibás szektorba, modulba jut az adat, egyértelmű, hogy nem tudja továbbítani a célterület felé. Valamelyik 512-essel lesz baj, javaslom a külön tesztet.Ritkább esetben szokott lenni laphiba is, sajna találkoztam már vele, hogy a memóvezérlő halt el. Még azért próbáld meg, nem-e csak a slot hibás.
-
Oczu
senior tag
válasz Seligen #4038 üzenetére
''Your version of windows limits to amount of RAM a singe program can allocate.You will need to run two copies of memtest and tell each to test 1024 MB of RAM.''
Ez azt jelenti, hogy ez a verzió egyszerre csak 1024Mb-ot tud tesztelni, szükséges 2 futás a memtesttel minden 1024mb-os rammal, szabad fordításban.
Magyarul: Ha több van mint 1024Mb ram, akkor csak 1024-ig hagyjál a slot-ban.
Van win alol futtatható verzió is, ha kell adok linket.
Én is valamelyik memó hibájára gondolok 1. körben,
[Szerkesztve] -
-
Oczu
senior tag
Én a videokari hűtésére gyanakodnék elsősorban, mivel játéknál az kapja a legnagyobb ívet. Az igaz, hogy a prescottok kissé jobban melegszenek (tapasztaltam, nekem is ilyen proccom volt). Bios-ból érdemes kiszedni a proci hőmérsékletet, s még azt, hogy mi a biztonsági szint, ahol letilt a rendszer (pc health menü, jól vágom?)
-
Oczu
senior tag
válasz Oraculus #4013 üzenetére
a napokban volt egy hasonló hiba egy gépben, jut eszembe, ott a memó halt meg hasonló körülmények között hirtelen kifagyás, aztán ezek a hibajelenségek. Még azt próbáld meg, hogy a gépet kihúzod a konnektorból, pihenteted, aztán próbálod indítani. egy bios reset mellett.
-
Oczu
senior tag
válasz Oraculus #4011 üzenetére
hú, néhány fontos kérdés: A vinyó új? Ők formázták az új partíciótkat Ha azt írod elvileg 50-110Gb, akkor és a 110-et nem látja, akkor az a partíció nincs megformázva, sztem csak ennyi lehet. Nos még egy rendszertelepítést meg kellene csinálnod, úgy, hogy a wireless kártya a gépben van, a win ismerje fel elsőre, lehet az utólagos beszerelés tett be neki, sajna ezt így nehéz megállapítani, úgy lehet a tűzfal nem enged. Sajna így messziről csak találgatni lehet. Az USB-t próbáld ki, amelyik nem akart működni, hogy menet közben dugsz neki egy pl. pendrive-ot. Bocsi, már más megoldást nem látok hirtelen.
-
Oczu
senior tag
válasz Oraculus #4007 üzenetére
Hű.....Az 1. hibát ott követted el, hgy, hogy nem láttad működés közben a gépet. A leírásod alapján eleve xarul állt le a rendszer, csak és csak is akkor jelenik meg az általa leírt képernyő. Innentől csak találgatni lehet, hogy már ott is volt hiba, vagy sem. Na mindegy , nem ez a lényeg. javaslom, állítsd vissza a többcsatornás módot, s nézzük, úgy mi van. ügyelj a master-slave sorrendre, ez is okozhat galibát.Ha fennáll továbbra is,
távolítsd el, vagy helyezd át másik slot-ba a Wireless kártyát , van úgy, hogy ütközik az agp és bizonyos pci eszköz.
A vegyél ki, majd gondosan helyezz vissza minden alkatrészt, vidkar, memó, vinyó csatik stb.
Jelen pillanatban én ezeket tenném. Ha nincs eredmény továbbmegyünk. -
Oczu
senior tag
válasz Oraculus #4005 üzenetére
Amikor azt írod, hogy minden alkatrészhez másik kábelt használt, a tápkábelekre gondolsz?
Az a jobb megoldás, ha szét van osztva a terhelés több szálra.Előfordulhat, hogy a táp ezen része túlterhelt, ezért ingadozások, ellátási problémák vannak. Az USB, vinyó nem kap elegendő kakaót. Javaslom oszd el egyenletesen a terhelést minden szálra jusson.Feltételezem, mielött belenyúltál, problémamentes volt a gép? -
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest