Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arw
csendes tag
Szevasztok! Most estem haza egy géppel, tehát nem az adataimnál levő az. P4-es 478-as, egyszerű mezei, semmi tuning. A gép indításra nem reagál semmit se, olyan mintha be se lenne dugva a 220-ba. Összes venti áll, a tápé is, vinyó nem pörög fel, tök néma a gép. Ránézésre semmi elfüstölt dolog nincs. Valószínű hiba? Holnap visszaolvasok, de most nincs időm. Köszi a segítséget.
-
-
Hasek
Közösségépítő
A memória foglalatoknál, van két pöcök. Azokat nyomd hátra. Majd ha jól megnézed, a memórián van egy bevágás, és a foglalaton, pedig egy kis kiemelkedés, ugyan ott. Nos, a memeket azoknak a passzolásával kell behelyezni. Odarakod a foglalathoz, belenyomod az egyikvégét(kicsit erősen kell!), majd a másik végét. Akkor jó, ha hallasz két kis kattananást, mert akkor ugrottak azok a kis pöckök a helyukre!(A helyuket a memorián találod, két kis bevágás, mind a két szélén, és azokból a felsőbe kell belepattaniuk a pöcköknek!) Ha a memóri nehezen megy bele, akkor egy kicsit lehet nyomni a pöcköket, hogy a helyükre ugorjanak. De mondom, hogy nehezen mennek bele a foglalatba! Remélem érthető voltam!
Üdv. H
-
Ragman
csendes tag
Nekem olyan gonom lenne hogy a gép betölti az XP-t,tálca,ikonok,meg minden,de ahogy betölti,
elkékül a képernyő.
Kiírja hogy a memória árnyékolását,és a gyorsítótárazást kapcsoljam ki,meg ienek.
De a memben 2 trójai volt.
Veszek egy új memóriát,de nem tom hogy kell betenni.
Szégyen,tom ,de ez van.
Kezdő vagyok.
Segítsetek,léci!
Köszi!!!!!!!! -
Jazz
veterán
válasz Ultram3jor #961 üzenetére
Ultram3jor:Noch einmal! lásd #957. TUDOM! De a gyakorlat azt mutatta (olvass vissza az előző hsz-aimat, hogy miről volt szó), hogy a többszöri, hosszú...CMOS celar nem segített, csak is az elemcsere. (bios deafult...lett, a probléma nem szűnt meg) Függetlenül attól, hogy minek kellett volna/kéne történnie, ez van. Tehát ha CMOS celar nem segít valakinek, mindeképpen nyomjon egy elemcserét, mert azzal lehet, hogy menni fog!!! (hogy miért, azt kérdezd meg az abit mérnökeitől -de lehet, hogy kondi, meg hasonló miatt...) Ja, és nem azt kell firtatni, hogy ''már pedig ez = azzal , az is ugyan ezt produkálja...''-elméletben, de a gyakorlat mást mutat. Mint látod. Örüljünk neki, hogy van egyel több megoldási variáció ami működik, és készUff
[Szerkesztve]free your mind
-
Hasek
Közösségépítő
-
Hasek
Közösségépítő
-
Hasek
Közösségépítő
válasz enamessias #987 üzenetére
Tudod mire gyanakszom! Nem konkrétan az XP!
Nekem úgy kéthete elveszett egy éves munkám, és a fejemet a falba verte miatt, mert nem tehettem semmit. A lényeg az hogy pont ugyan ilyenek voltak a tünetek, és a programok szép sorban meghaltak! A gond oka, nem más mint a VÍRUS! A neve W32, ha minden igaz. Hiába van vírus írtód, akkor is eltudod kapni. Nem segít más, mint teljesen újra túrni a gépet, a partícionálsától kezdve, mindenig, és akkor jó lesz(valszeg!). Ez van! Az Internet ezzel jár! Ha nincs fenn, akkor tegyél fel egy víruskeresőt, és ellenőrizd le a gépet.Ha vírusos a géped, akkor csak a legszükségesebb dolgokat mentsd ki CD-re, de azokközül is CSAK azokat, amelyek tiszták(mármint nem fertőzöttek!). Szóval vírusírtó, friss frissítéssel, és ha igazam van(ami 85%) akkor újra telepítés!Üdv. H
-
enamessias
aktív tag
-
Hasek
Közösségépítő
válasz enamessias #983 üzenetére
Azt mondod, hogy több partícióra van osztva a vinyód, és abból csak az egyiket formáztad, és a Windows rajtamaradt sértetlenül?
[Szerkesztve]Üdv. H
-
enamessias
aktív tag
Hello!
El kellene egy kis segítség! A gépem elindul és működik is, csak néhány programnál akad gond. Változó hogy melyeknél és változó a hiba is! Pl.: Office alkalmazások fagyása, újratelepítés (egyelőre) megoldotta. Photoshop csak minden második indításnál működik, akkor is csak hibákkal (régebben jól működött), uninstalálni nem lehet, mert kifagy közben. Volt olyan progi ami fagyott, újraraktam, ment egy hétig, most megint kifagy. Az egyik partíción készítettem egy könyvtárat, másoltam bele egy filmet többé nem lehetett se megnyitni, se törölni azt az alkönyvtárt. Az a partíció most formázva lett.
Ezek miatt először winyó hibára gyanakodtam, de nem találtam bad szektort és más hibát se (chkdsk)
Lehet alaplap (chipset) hiba? Mert a konfigom új, 3 napig egy gigabyte alap volt benne és akkor még nem voltak ilyen gondok. De lehet hogy csak azért mert sok program nem volt arra a rendszerre felrakva és használva.
A konfigom:
-ASUS P5ND2-SLI
-2666 MHz Celeron 64bit
-Kingmax 2*512Mb/667MHz
-Inno 7800GT (1db)
-Seagate 250Gb SATA
-Samsung 80Gb
- 480W táp
A segítségeket előre is köszönöm!A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
Norbo03
őstag
válasz Ultram3jor #979 üzenetére
Itt egy kép nézd már meg lécci h jól értelmezem-e!!![link]
-
Norbo03
őstag
válasz Ultram3jor #978 üzenetére
''Ha ezt megszakítod, hiába van ott a negatív drotocska, ami össze van kötve a biossal, nem fog müködni a dolog (elemlámpára gondoljál; nem rakod rá a végét, az istenért se fog müködni).'' Itt a megszakitást ugy érted h átrakom 2-3 állásba? Jah és az a 3 pin van össze kötve a bios-al amin rajta van a jumoper?
-
Norbo03
őstag
válasz Ultram3jor #979 üzenetére
Köszike a fejtágitást. Mivan akkor ha 2-3 áálásba próbálom bekapcsolni a gépet? Károsodik vlmi? Jah és a pozitiv meg a negativ dolgot h érted? ZTehát ha rtajta van a jumnper akkor megvan szakitva?
MOD: Ha áram alatt van a gép akkor ugye az elem töltődik nem a Bios?
[Szerkesztve] -
Ultram3jor
senior tag
válasz Ultram3jor #978 üzenetére
Hát a képet nekem nam nagyon hozza be, itt egy link:
[link]Üdv, Dávid
-
Ultram3jor
senior tag
Hát, most lehet hogy nagy hülyeséget állítok, de én igy tudom. Szal, van a cmos clear, egy 3pines jumper. Tegyük fel hogy a jumperen a pozitiv töltésü elektronok áramolnak. Ha ezt megszakítod, hiába van ott a negatív drotocska, ami össze van kötve a biossal, nem fog müködni a dolog (elemlámpára gondoljál; nem rakod rá a végét, az istenért se fog müködni). Na, szóval ezzel a jumperrel lehet megszakítani az áramkört. Nyomok egy csodarajzot, nem éppen minöségi, de a magyarázathoz megteszi
Az elsö két pin összeköti a 2db kábelt, és ha átteszed a 2-3-as állásba, akkor megszakítottad, ergo a bios nincs áram alatt. Ha 1-2es állásba teszed akkor ujra kap áramot (jupííí) Namármost, ezek a kis elemek tulajdonképpen nem is elemek hanem kis aksik, amik töltödnek ha az ember használja a gépét, vagy áram alatt van (mármint a bios) Ézért van az hogy egy p1es gépet még ma is lehet használni, nem merült ki az aksi (és nem is fog, mivel ha nincs fogyasztás, nem fogy belöle az energia). (Azon a kábelen töltödik amit felfelé rajzolttam, mellettük a jelzések)
És hogy esetleg mér van az hogy nem látjuk ezeket az ereket a nyákon? Kéremszépen azért, mert az ujabb lapok már annyira komplikáltak, hogy nem elég a 2 réteg (alul és felül) hanem többre van szükség, és ezek egymásra vannak ''felhuzva'' (ha vkinek van kedve, kezdje le számolgatni egy 939es lapon a socket körül, hogy hány ér megy ki belöle... elmondom, nem 939, hanem kevesebb, mert a többi alatta megy. És nemcsak 1 irányba, pl a ramokhoz, bioshoz, chipsethez, agp/pci-ehez és még sorolhatnám.
[Szerkesztve]Üdv, Dávid
-
Norbo03
őstag
válasz Ultram3jor #975 üzenetére
Amit fentebb irtál az elemhez menő pinekete elmagyaráznád?
-
No1Süni
csendes tag
Érdekelne mit szóltok ehhez a konfighoz:
ABIT KN8 Ultra
DDR 1GB 400MHz Corsair (Kit of 2*512MB)
AMD S939 Athlon64 3500 Venice Dobozos
MSI GF NX6800GS-TD 256MB (3év gar)
Samsung 200GB 8MB SATA II (3év gar)
Venni szertném az elkövetkező 1 hónapban. Kifelyezetten játékra kell!
Vagy inkább érdemesebb lenne rászánni még egy kicsit és a procit cserélni egy 3700+ -ra? valamint 2Gb RAM-ra? Kell nekem a 2 Gb RAM?
Légyszi segítsetek!
Bocsika de nem találtam másik help-es fórumot.''Zenenélkül mit érek én?''
-
Petya25
őstag
válasz donsergiooo #969 üzenetére
Máskor próbáld nézni hogy mikori hozzászólásra válaszolsz.
Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Albireo
csendes tag
válasz Ultram3jor #962 üzenetére
Na raktam bele uj tapot, szepen zsinormozgatas es ellenorzes majd bekapcs. Na hat az alaplapom olyan szepen fustolt, hogy csak na. Kesz csoda, hogy nem gylladt ki.) Na jo ennyire nem volt vicces.
De most mar meguntam, ugyhogy visszavittem az egesz kocerajt a botba dobozokkal egyutt, hogy pakoljak ossze ok. Elvileg csutortok reggelre kesz lesz, hat 2 tap es 3 alaplap csere utan kivancsi leszek mikor hazahozom.
Egyebkent koszi szepen a segitseget. -
Petya25
őstag
Most raktam össze egy gépet és olyan hibával találkoztam amivel eddig nem, full új minden.
- Táp bedug, gomb nyom, elindul.
- Winből leállítás okés.
- gép áram alatt, gomb nyom, indul, de a boot kép sem jön be, se síp se semmi.
- áram ki, majd vissza, gomb nyom, elindul
Win alól újraindítás működik, de ha leállítom a gépet, nem indul el rendesen, csak ha áram ki és vissza. Erre tud valaki gombot varrni?
A lap Giga 945PL, táp kapcsolós 400-as Codegen (nem feltételezem, hogy rossz, de kipróbálom egy másikkal is azért).Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Ultram3jor
senior tag
Jut eszembe Norbo03 hsz-áról, egy kicsit mozgasdd meg a vezetékeket, mert ha nem uj a táp akkor lehet hogy abenne lévö kábelek egy kicsit töredezettek. (Egy haveromnak volt hogy nem idult a gépe, mondtam h tisztítsa ki, és mozgassa egy kicsit a vezetékeket.) És ami végképp nem árt, a cuccokat, ha vanj lehetöséged, mindenképpen próbáldd ki egy másik gépben!
Üdv, Dávid
-
Ultram3jor
senior tag
Simán, de ha uj a tápod, ne parázz!
Jazz : Szedd ki az alaplapot, és meglátod hogy a jumperböl 2db ér megy az aelem felé. A harmadik pinhez semmi nem ér hozzá. (lehet h nem látod, mert lehet hogy nem éppen a legkülsöbb rétegen van a nyágon az az ér.) De mindegy, aki akarja szedje ki az elemet.Üdv, Dávid
-
Norbo03
őstag
Nem tom h náélad lehet-e ez de én olvastam fórumot egyszer egy olyat h bekapcsolták a gépet és csak rántott egyet a ventiken ugyanugy mint és nem csinált semmi mást. Ott az volt a baj h a ház és az alaplap közé beszurult egy csavar és zárlatot okozott a táp egyik ágába.
-
Albireo
csendes tag
Ismernie kell a biosnak. Itt a prohardveren is ezzel az alaplappal teszteltek a legkisebb ketmagos amd-t. Egyebkent nem nyikkan emmit se, mert 1 masodpercig se megy az egesz. Szerintem visszaviszem az egeszet egyben, hogy nezzek meg mi van vele, mert mar unom, hogy zsir uj minden es meg a biost sem lattam egyik alaplapnal sem...
-
Jazz
veterán
válasz Ultram3jor #951 üzenetére
Tudom, tudom, de még is így történt. Én is ezt mondtam, nem kellett volna, hogy ez legyen, de így van, és megmagyarázhatatlan.
CMOS-t többször is csináltam, de semmit sem ért. Valószínűleg nem a BIOS default-értékével voltak gondok, mivel a BIOS frissítés is is alapban default-ra rak át (így van beállítva), hanem valami más megjegyzett valamilyen állást, amit csak is teljes áramtalanítás mellett ''felejtett'' el. Ez van, mindekinek ajánlom melegen az elmcserét, ha valami baja van, függetlenül a CMOS clear-től.free your mind
-
qtrica
aktív tag
-
mcmike
őstag
Hali!
Azt figyelted egyébként hogy a gép (bekötött speaker esetén) ''csippan''-e , ill. ha igen akkor mennyit és milyet? Mert azt mindenképpen kellene neki (Ideális eset ha egy rövidet, mert akkor mindent rendben talált elvileg...). Ha nem csippan a speaker, akkor az azt is jelentheti, hogy a procidat vmilyen oknál fogva (mondjuk nem megfelelő verziójú BIOS) nem tudja ''meghajtani''/felismerni. Melegszik a procihűtő borda egyáltalán ha bekapcsolod a gépet? Mert ha egyáltalán nem, akkor akár proci probléma is lehet. Szerintem a tápodnak azért elégnek kellene lenni, legalább abban az esetben ha csak az alap dolgok vannak bekötve. A duál magos procik elég újak ahhoz, hogy olyan lapot fogj ki aminek a BIOS-a éppen nem ismeri.
De ez persze csak tipp...LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
qtrica
aktív tag
Minden igaz,ez egy beszélgetős alaplap.Csatlakozz az alaplapra tápegységgel, illetve a ház vezetékeit gondosan dugdfel.Tedd bele a procit, s próbáld elinditani.El kell hogy mondja mi hiányzik a működéshez.Azután szép sorba dugdoss be mindent az alaplapra.Mindig kikapcsolt géppel, lehúzott tápcsatival kezdjél neki.
Yoda Jr.
-
Albireo
csendes tag
Korabban irtam egy problemarol, h a kovetkezo konfig nem indult sehogysem: ASUS A8N-VM alaplap AMD X2 +3800 proci, plussz 2x512 Kingston ram, Thermaltake 430W tap, asus 6800GT videokaresz, WD 250 Sata-2 vinyo, Samsung 930b monitor. Na azota kiderult, h az alaplap volt rossz es vettem egy ujat, ezuttal ASUS A8N Premium nforce 4-est. Csak sajnos az a gond, h most mar odaig sem jutok el, hogy barmi is elinduljon, mert beinditas utan felporognek a ventik egyetlen masodpercre es minden azonnal leall. En tapra gyanakszom, hogy gyenge, de kihuztam dvd-t, vinyot, de ugyanaz tortenik. Szerintetek a 430W-os tap keves ehhez a konfighoz? Illetve ez az egy masodperces venti porges, majd nem indulas a kis tap miatt lehet? Mert nem nagyon akarok ujra alaplapot cserelni...
-
Ultram3jor
senior tag
Amit Norbo03 véleménye teljesen valós, mivel ha átteszed a cmos jumpert azzal nem kötöd össze az elemet és a biost, vagyis megszakítod az áramkört. Ha visszateszed minden alapon lesz. Pl, ha egy digitális órábol kiveszed za elemet, 00:00ról fog indulni. Ezt könnyíti meg a gép esetében a cmos jumper, hogy ne kelljen állandóan kivenni az elemet, ami amugyse egy könnyü feladat föleg egy nagykezü embernek...
Üdv, Dávid
-
Jazz
veterán
válasz iqfighter #939 üzenetére
Vedd ki az elemet-rakd vissza! (pár percig hagyd azért kivéve, de teljesen áramtalanított gépnél csináld ezt) Nekem ugyan ez volt (lásd lejebb, állandó újraindulás...), és csak ez segített, bár ez továbbra is rejtély, hogy CMOS clear miért nem segít akkor, de működik! és ez a lényeg.
Predakonnak is ezt ajánlom: nekem is recsegő hangokat adott minden áramtalanítás utáni indulásnál (vagy sokszor anélkül is)-->rendszer diagnosztikát végzett, pörögött a Hexadecimális post code kijelző is, azért recseg, de az igazából kód.
-
Jazz
veterán
Üdv mindekinek!
Hihetetlen de igaz: Sikerült megoldani a problémát (emlékeztető: állandóan újrainduló abit AG8, leállíthatatlanság, se Bios frissítés, se CMOS clear nem segített, se default setting, se disable minden weak up funció, se videokártya csere-->tudjátok, ki-be szerelés után csinálta ezt...)
Szóval a megoldás: egy elemcsere volt! Ki-be, és már is tökéletesen működött, elfelejtette az előző baját! Köszönöm a segítséget Norbo03, és mindenkinek!
YEP!
(grat tzs neked is, ez egy jó nap )
-
tzs
csendes tag
Sziasztok!
Szétszedtem a gépet, kihúzogattam mindent, kitisztítottam, ősszeraktam, (mérgembe jó erősen belenyomtam a memóriát) éÉÉs: elindult!
Ugyhogy, KÖSZI mindenkinek aki sgített -
őstag
Sziasztok szeretnék tanácsot kérni:
Bár a probléma nem teljesen ebbe a topicba szól,azért itt is próbálkozom.
A konfigom abit ic7,p4nw 2.8@3.4, 2gb 500 kingmax hardcore, x850xt, audigy 1, win xp sp1 -chieftec HPC-420-302DF a táp
A tünet a következő a gépem játék közben tök véletlen idő közönként, megáll, recsegegős sipolos hang szól a hangszorókból és ezután már csak a reset marad.
Windowsban a hibát abszolut nem produkálja.
Memtest vagy 3 szor futott le a 2 gbon és semmi hiba, 3dmark semmi hiba.
Proci folyamatos terhelés semmi hiba.
A gépet még nem raktam újra(lusta voltam).
Érdekelne a véleményetek.PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
Norbo03
őstag
válasz Ultram3jor #944 üzenetére
Köszike!!!
-
Norbo03
őstag
Sztem szedd szét pucold ki teljesen pl süritett levegővel és aztán köss vissza mindent ugy ahogy kell és minden csatit dugj normálisan a helyére mert ezzel már kizárhatod a kontakt hibát és azt h tele van porral. Jah és ha már szét kapod akkor megnézheted az alaplapon a kondikat is h nem-e azok haldoklanak ezt onnan tudhatod meg ha mondjuk a kondik már púposodnak vagy a bennük lévő anyag kifojt mellé pl. Aztán rakd össze és ha megy akkor örül ha nem próbálkozik tovább. Aztán második körben én csinálnék egy CMOS cleart aztán ha ugy se megy kipróbálnám másik táppal. Vagy mondjuk ha kiveszed a ramokat és ugy inditod a gépet és ha sipol ramok nélkül akkor az alaplap még él. ahogy elnézem nem épp fiatal ez a táp meg nem is egy csúcs minőség ugy h én a leghamarabb arra tok gondolni.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Hi !
Első lépésben a konfig gyilkos tápot cserélném ki másikra, mert elnézegetve a konfigot már nem lehet éppen fiatal darab ( Az Acorp a tápok legalja, árulják még Vargáné és Tsa címszóval is, hogy Csaba_20-at idézzem / bár Ő a Mercury-val kapcsolatban nyilatkozott így / a gyártósor végére a szemetes konténert kellett volna tenni...)
Az alplapon lévő kondik is okozhatnak ilyen hibát ( púpos, barnás folyadék van az aljánál ---> kinyiffant kondi miatt a procinak jutó tápfesz nem kellően stabil, ezért indulgatott újra )"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
iqfighter
csendes tag
Hi. Van egy konfigom AMD ATHLON XP 1800+, 256 DDR RAM , RADEON 9000 -ES VIDEOKARI, 300W-OS ACORP TÁP,ASUS A7S333, 30GB MAXTOR VINYÓ, CD OLVASÓ.Először a probléma az volt hogy folyamatosan újraindult majd utána a windows betöltéséig se jutott el most meg már mikor elinditom a gépet ventik forognak a gép zúg a vinyó is műkszik és a monitoron nem jelenik meg semmi.
-
Albireo
csendes tag
Hali. Nekem is indulasi gondjaim vannak. Most vettem egy ASUS A8N-VM alaplap AMD X2 +3800 proci, plussz 2x512 Kingston ram, Thermaltake 430W tap, asus 6800GT videokaresz, WD 250 Sata-2 vinyo, Samsung 930b monitor. Ma nagy nehezen osszeraktam es elso inditas meg is tortenik, csakhogy a monitoron az eg egyatta vilagon semmi kep, nem tortenik semmi, a bios el se indul. Kihuztam monitort a 6800gt-bol es bedugtam az alaplapra integralt kareszra, de semmi sem valtozott. A kovetkezot csinalja: minden ventilator megy, egnek a ledek, inditas utan megkerregteti a vinyot, de a dvd-iro mar nem indul be. Minden kabelt szazszor ellenoriztem es ugy nez ki jol osszevannak dugva. A tapra gyanakodtam, szoval gyorsan kiszedtem a 6800gt-t, kihuztam a dvd-irot es a hazbol egy-ket ventilatort, de ugyanaz tortenik mint eddig: semmi bootolas, semmit sem latok a kepernyon. Valami otletetek van?
-
Frenky87
aktív tag
Van egy konfig (Abit AX8 3rd eye, A64 3000+, 2x512 Kingston, Samsung Spinpoint 80 GB SATA, Samsung DVD-R/RW, + egy gagyi 400-500w-os táp /asszem mercury, de nem biztos/ ). Az illető elmondása szerint nem akar bekapcsolni. Ha kihúzza a hálózati kábelt a tápból (a 230V-s csatlakozóra gondolok) és visszadugja, akkor megy egy kicsit. De köviben nem. A monitoron nincs kép se. Most az a baj h elfelejtettem megkérdezni h pörögnek-e a ventik. (holnap, azaz ma elhozza a gépet és meglesem). Az alaplapon a 2 db 7szegmenses világít, szóval nem tudom eldönteni, hogy az alaplap-e vagy a táp-e a hibás. Szerintetek?
Előre is köszi a segítséget!
Frenky87///
-
Pá
addikt
Hát nekem nem mond semmit. Azt sem tudom hogy kell megnézni.
Egyébként tény hogy eléggé igénybe vannak véve, de nem hinném hogy haldokolnak, az öregebbik is csak egy éves, ráadásul van előttük venti: átlag 30 fok alatt vannak, csak a legritkább esetben melegednek 35fokra, de az a max.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Norbo03
őstag
Az egyik haveromnak is volt ilyesmi gondja h már egy hónaoja ment a gépe egyszer c elkezdett a dc-be megosztani és akkor hirtelen kattant egyet a vinyója és lefagyott azóta vett rá egy hütést és minden flottul megy. Nem lehet h a tied is már haldoklik?: sztem az everestbe nézz egy SMART eredményt az sok minden elmond a vinyóról.
-
mcmike
őstag
Csak a CMOS clear témában szólnék hozzá: nekem speciel egy ASUS A8N-SLI lapom van, de a kézikönyve azt írja, hogy a CMOS RESET-hez ki kell venni az elemet (természetesen áramtalanított állapotban), és (ahogy mondtad) 2-3-as állásba át kell rakni a jumpert, várni 5-6 másodpercet majd vissza. Ezután lesz minden default értéken. Én is úgy tudtam egyébként, hogy elég csak a jumpert átrakni várni egy kicsit majd vissza, de ha a ''kódex'' ezt írja, akkor ezt írja... (régebbi lapoknál elegendő volt csak a jumper, egyébként lehet hogy itt is, csak tutira akartak menni)
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Pá
addikt
De, nagyon is lehet, mivel ezt akkor csinálja ha már napok óta megy a gép letöltés miatt sőt ilyenkor általában azért indítom újra mert mondjuk lefagy a dc.
Bár ennyi erővel a hálókártya is lehet...
Egyébként ha ez a baj mit lehet csinálni?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Norbo03
őstag
Igen az elemet nem kell kivenni a CMOS clear-hez annyiból áll a CMOS clear h: Gép kikapcs, gép oldala leszed és az elem környékén megtalálod a jumpert amivel CMOS resetelhetsz. ez a jumper alapból 1-2 állásba van és ilyenkor átkkell rakni 2-3 állásba és várni 5 másodpercet aztán vissza rakni default állásba és aztán indulhat a gép de aztán a BIOS is alapbeállitásokkal indul tehát tudd h miket állitottál be eddig. De csak ugy csináld h teljesen áramtalanitod a gépet. Jah és irtad h BIOS frissitettél már egy párszor de amugy bios frissités előtt is érdemes alapra állitani a BIOS beállitásokat. De a CMOS clear müveletet megtalálod az alaplapod könyvébe is. A flash bios vagy mire pedig azt tom mondani h amikor frissited a BIOS-t akkor igazából sztem a flash BIOS-t frissited mert régen ROM BIOS volt= Read Only Mermory Basic Input/outoput system. Tehát a ROM ebben az esetben azt jelenti h a BIOS csak olvasható volt és nem volt frissithető. A mai flash BIOS-ok pedig már egy menetben írhatóak is vagyis frissithetők is. De javitsatok ki h ha a flas BIOS-os dolgot rossul mondtam!!! Jah a jumpert az elem mellet pedig arra találták ki ha mondjuk nem indul a gép akkor ne kelljen kivenni az elemet tehát csak a Jumpert kell átrakni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Jazz
veterán
#901,#903,#905 ezek az előző hsz-aim az állandóan újrainduló gépemmel kapcsolatban (hogy ne kelljen keresgélnie annak aki segíteni akar )
Tehát igen, minden ACPV vagy micsoda (ez a suspend to ram....most nem vagyok a gépemnél) opció disable-n van. Még az integrált LAN, 1394....csatlakozók is. Lan boot off, az is disable, hogy ha elmegy az áram mit csináljon a gép (újra indul, úgy marad....). Csináltam már Bios frissítést is, oda vissza. Elemet még nem vettem ki, jumper resetet még nem csináltam, de mivel bios frissítés default lesz alapból nem is értem miért lenne értelme. (no meg most lőttem be harmadszor a biost újra. )
De ha még is: Az elemet nem kell kivenni a cmos celar művelethez igaz? Végül is a kettő ugyan az nem?
És még egy kérdés, az a flash bios, vagy micsoda, azt nem lehet hogy kellene frssíteni?
Ja és nekem sajna egyből újra indul, amint leállt teljesen. Amiket mondtál, hát nem tudom, én nem emléksztem ilyen beállítási lehetőségere az abit-omban, de megnézem.
Köszi, és várom a további ötleteket is.free your mind
-
Pá
addikt
Nah szoval, inditom a gepet ilyenkor normalis esetben mindig eloszor bedobja az alaplap logojat(ASUSP5P800) kb 1-2 mpig utana megy tovabb a boot. Ma reggel nem megy tovabb. Percekig vartam de nem tortent semmi...
Fogalmam sincsmi lehet a baj, szabalyosan allitottam le a gepet.
Jah az meg hozza tartozik, hogy mostanaban napokig bekapcsolva hagyom a gepet(letoltes miatt) es ilyenkor mar csinalta azt hogy az emlitett logonal a szokasosnal tovabb idozott, de vegul mindig tovabb ment. Otlet?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
rlazol
veterán
szerintem is először a táphibát kéne kicsukni, mert az volt mozgatva.
táp más gépben működik most is?
más táppal a gép működik?
figy, fogj egy sima ventit, kösd rá a tápra és úgy indítsd el a tápot! úgy megy?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Norbo03
őstag
Én se akarlak elrémiszteni de valszeg ha utána ment tönkre miután bele raktátok abba a gépbe akkor valszeg kinyirta a tápodat. jah sztem a sípolás csak is táp hiba lehet mondjuk az A7-es kódszámot nem tom h mi lehet de a folyamatos hosszu sipolás azt jelenti h Gandesz Gata a a tápnak. De javitsatok ki ha rosszul mondom.
-
mcmike
őstag
Ha a géped sípol, akkor proci semmiképpen sem lehet, mert akkor nem is sípolna. Jó ötlet egyébként amiket előttem írtak: szétszedni mindent, megpucolni (mondjuk tiszta ecsettel), + egy BIOS reset, aztán össze az egész...
Jól értettem? Átraktad a tápot egy másik gépbe és utána visszarakva nem indult el? Nem akarom a falra festeni az ördögöt, csak egy feltevés: a másik gép alaplapja mondjuk elcseszte a tápját, erre most elintézte a tiedet is, ergo visszarakva már a te géped sem szívleli a dolgot...LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Norbo03
őstag
CMOS clear-el probálkoztál már mert leht h segitene ha vissza állna minden alapra a biosba.
Olyat próbáltál meg kikapcsolni a BIOS-ban h WOL(PME#) From Soft-off persze ha csak be van kapcsolva meg ez alattt van egy olyan beállitás h WOR(RI#) From Soft-off ezt is állitsd diabled-re ha bevan kapcsolva mert ezek is bekapcsolhatják a gépet olvastam már ilyenről h kikapcsoltk a gépet és rá 8-10 sec-re ujra bekapcsolt ott ez megoldotta a problémát. Jah még 1 olyat próbálj meg esteleg kikapcsolni h PWRON After PWR-Fail ez pedig azt állitja h ha mondjuk hirtelen elmegy az áram akkor utána automatikusan kapcsolja be a gépet mihint visszajött az áram. sztem ha ezekkel még nem próbálkoztál akkor ezeket próbáld meg disabled-re illetve az utolsót amit irtam off-ra állitani ha ez sem segoit akkor próbálkozthatsz CMOS clear-el - Nagyjából ennyi jutott eszembe remélem segitettem!!!
[Szerkesztve] -
Eagl3
veterán
Szedd szét, rakd össze. Elem ki, jumper reset. Ezt csináld végig. Ha így se megy, akkor próbálj ki egy másik procit a lapban(ha van rá lehetőség). Ha azelőtt működött, mielőtt kiszedted a tápot, és visszaraktad, akkor sztem tuti vmi érintkezési hiba lesz. Tehát szedd darabokra, tisztogass meg mindent (ram foglalat, videókari foglalat.) Ha így sem indul, akkor keesd meg mi a sz@r, ha másik procivals em indul a gép, akkor egyértelműen alaplap lesz sztem. Esetleg vegyél ki egy ramot, ha 2 512-es van benne.
-
lingam
csendes tag
Ok köszi. Megpróbálok kölcsön kérni egy tápot. Amúgy teljesen meg van zakkanva a gép: ma gond nélkül indult. Lehet besz@rt, hogy lecserélem.
De azt is hallottám másik fórumon, hogy akár kondenzátor tönktemenetele is okozhatja.
[Szerkesztve] -
tzs
csendes tag
Sziasztok!
Amatőr kéri a segítségeteket:
Abit bd7-es alaplap hosszú sípolás szünet, és ''A7'' hibajelzést ad és nem indul, még a bios se.
A memoriát kivettem, megtisztogattam beleraktam másikat és a kábeleket is ellenőriztem de semmi. A táp egy snassz 300W-os, a proci 1.6 GHz intel pentium northwood, memoria 1 GB Kingston,ati9500 128Mb vga.
A hiba az után jelentkezett, hogy a tápot kiszedtem és átraktam egy másik gépbe
(mert az is szarakodot és ott erre a hibára gyanakodtunk) de ott is működött.
Lehet hogy az alaplapom ment tönkre? -
Jazz
veterán
válasz RadeonExClÛB #904 üzenetére
Előzmény részletesen:
Kivettem a videó karit, mert ráraktam egy passzív hűtést, egy jó nagy hűtőbordát, ami nem rá való (régi socket 370-es). Félő, hogy a ''gumipókós'' megoldás miatt egy kicsit férebillenhetett, és hozzáért a videókártya mag melletti kis ellenállásokhoz. Miután visszaraktam, elkezdett a hexadecimális post code zöld kijelző pörögni, kerregni kattogni, diagnosztikát végzett magyarán. Majd pár perc után beállt, és elindult. Illetve voltak gondok, elindult, újra indult, megint, többször is. Majd áramtalanítok, ....aztán egyszer csak már rendesen ment.
De szvsz ennek semmi köze hozzá, a karinak semmi baja nem lett, igaz vissza raktam azért az eredeti hűtőt. Ez nem hiszem hogy megzavarta az alaplapot. Inkább az lehet, hogy érzékelte, hogy valami ki lett véve, és automatikusan diagnosztikát végzett. Akkor még leállt, inkább az indulásával voltak problémák. Most meg már elindul, csak nem áll le. Viszont ha sokáig áramtalanítva marad (nem csak a tápot kapcsolom le, hanem ki is húzom a dugót), akkor minden bekapcsoláskor (táp bekapcs., nem indítás), 8._ hex post code, így marad pár percig, egy kicsit kerreg (beépített hangszóró), majd beáll a 0.0. post code ra, és lehet indítani. Ennyi. Persze ilyen kód, hogy 8. sehol sem találni. (sok értelme van ennek a post code nak.mindig olyan ír ki ami nincs a listában... )
Remélem sokat segítettem. Help
-
Jazz
veterán
válasz RadeonExClÛB #902 üzenetére
Mindenhogyan. Billentyűzetről is (power gombos...). Dos-ból is....: (
Szépen le is állítja magát, de egyből újra indul.
-
Jazz
veterán
Hali!
Nekem egy inevrz problémám van, csak nem akartam csak ezért egy új topicot nyitni (előre is bocs az off-ort)
Szóval: Nem lehet lekapcsolni, állandóan újra indul. Miután kikcsolta magát, elindítja újra automatikusan. Még akkor is ha jelszóval védett az indítás (billentyűzetről). Minden weak-on funkció off-on, biost is firssítettem, másik táppal is próbáltam, de semmi. Max. áramtalanítani lehet csak. Az alany egy Abi Ag8 3rd Eye. Gép részletes konfgija adataimnál. Pls help!free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- TCL LCD és LED TV-k
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest