- Nem kaphat a mellette lévő atomerőműből több áramot az Amazon adatközpont
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- 500 milliárd dollárnyi AI-szervert gyárt le az USA-ban az NVIDIA
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- ArchiCAD és Artlantis topik
- OpenWRT topic
- Asustor NAS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elképesztő tervei vannak Grönlanddal a Szilícium-völgynek
- XPEnology
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaniszlokar
aktív tag
Hello Cxgrav!
Ígértem, hogy visszajelzek, hogy mire jártam.
A jogosultságokkal kapcsolatban sikerült, hozzáadtam a fiókokat a csoportokhoz. Mintha még nem lenne teljes rendszergazdai jogosultságom, mert nem engedi kikapcsolni a vezérlőpultban az UAC-ot, azt mondja, hogy csak a rendszergazdák kapcsolhatják ki (lehet, hogy valami más oka van), de a programok nem reklamálnak, hogy nincs elég jogom a futtatáshoz. Valamint, ha van valami változás, amihez rendszergazdai engedély kell azt a saját fiókommal is engedi mostmár módosítani.
A hálózat felderítéséhez pedig a csoportházirendben a fokozott biztonságú tűzfalnál kellett készítenem egy bejövő és egy kimenő szabályt, hogy engedje ezeket a funkciókat ki.
Ezen a linket találtam segítséget, hátha másnak is hasznos lesz.Köszönöm a segítséget!
-
szaniszlokar
aktív tag
Szia Cxgrav!
A másodikra rájöttem ma véletlenül magamtól. Megnéztem, hogy milyen csoportok tagja a beépített rendszergazda. Hozzáadtam a saját felhasználó fiókomat azokhoz a csoporthoz. Ma nem dolgoztam, holnap ki tudom próbálni.
Az első problémára írt dolgot, holnap megnézem.Visszajelzek, hogy mire jutok!
Köszönöm!
-
sanzi89
addikt
Jelenleg az igazából a fő gond, hogy van egy darab PC és kész. Ha bármi gond van vele sehol semmi mentés. A legfontosabb dolgok az én 500GB-os notim HDD-jére vannak mentve - most ér röhögni -. Lenne még egy VM fájlkiszolgáló feladatokkal - proci, hdd elbírja, jelenleg kevés az igénybevétel - majd a VM-eket, fontosabb dolgokat mentegetném a másik gépre, plusz nagyon szeretnék már készülni a Microsoft-os vizsgákra, szóval jó volna ha tudnék futtatni pár VM-et brahiból, mondjuk a gyengébb gépen.
Ha szigorú lennék azt mondanám, hogy akár egy NAS is megfelelne, de amennyibe egy normális NAS kerül, kicsit hozzárakok és kész egy sokkal jobban használható PC - tekintve, hogy pár alkatrészem már van is -.Nehéz dolog, mikor kb semmire sincs pénz, de a rendszer működjön, legyen ez is az is, de eszköz nincs hozzá. Ezt mixeljük, hogy egy éve "vagyok a szakmában", soha nem láttam normális rendszert, így elég nehéz. De alakul ez majd.
-
anulu
félisten
azért ez így eléggé nagyvonalú
DC az DC. kivéve SBS esetén. részemről DNS és DHCP kivételével semmit nem raknék domain controllerre sem a terhelés sem security megfontolások miatt.
vannak nagyon jó scriptek PS és VBS alá is, amik átpakolják a home-okat. amit leírtál, attól első olvasatra sírógörcs jelentkezik nálam, remélem csak felületes fogalmazás miatt maradt ki pl, h a user mappákról le kell venni a domain users read jogot
RDS-hez 2 dolog:
a) ha kívülről is használni akarja, akkor tisztességes certificate kell, ha csak belül akkor elég a DC-től kapott.
b) per user vagy perd device licensz kell, még "játszani" is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- PlayStation 3
- WOT - Roham
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Latitude 7450 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Magyar LENOVO THINKPAD T495 - 14"iPS MATT, R5 Pro ! 16/256 SSD, RadeonVEGA8 ujl.olv +SZÁMLA +GARI
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- Lenovo Thinkpad P53 " Magyar bill "
- Lenovo ThinkCentre M90q Gen 1 Tiny barebone
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest