Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszzero
őstag
válasz
kraftxld #4345 üzenetére
Köszi a linket , az alapelvekkel tisztában vagyok , és ezért is írtam az ideiglenes megoldást , mert most nincs más választásom , az internet meg lesz rendelve , csak ahhoz saját lakcím kell , azt meg 2 honap mulva tudom megoldani. tudom hogy nem szent dolog a netlopás , de ha nem ártok vele , akkor szerintem nem okozok vele anyagi kárt a tulajnak , és ugy tudom egy cégé a jeladó. Privátban is megfelel a SEGÍTÖKÉSZ IROMÁNY. Köszönöm.
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok. Rég jártam erre.
Adodott hogy kijöjjek Hollandiába dolgozni és egy kis nehézségem akadt az internettel , még kb 2 honap mulva lehet netem. Tudna valaki egy leírást vagy progit hogyan használhatnék ideiglenesen más wi-fi jelszoval védett internetet.
Fontos lenne. -
kraftxld
Topikgazda
Mai nap tanulságai: (migráció közbeni áramszünet és utána "megszakértés" után hívtak romokat takarítani és működő rendszert kalapálni)
Exchange 2010-en nem egészséges matatni az IPv6-al. Elfér az a rohadt pipa a hálókártyánál, nem kér enni.
Szintén nem olyan jó ötlet a "Manage auditing and security log"-ból kiszedni az Exchange Servers csoportot, mert nagyon morcos lesz tőle az Exchange. [link]
-
efem
tag
/me Citrix CCA certified 97% -al
-
-
DopeBob
addikt
válasz
InfiniteReality #4336 üzenetére
Otthon megnézem az IP címét?
-
efem
tag
válasz
InfiniteReality #4334 üzenetére
ezek eleg konnyen kijatszhatok
-
kraftxld
Topikgazda
Az ISA/TMG vonal kukázva lett, ahogy erre már pár jel utalt korábban.....
[link] -
Üdv. Miért hozza nekem comp mgmt-ben ezt a sort, amikor WSUS van és jól beállítva?
Nem sikerült lekérni az automatikus frissítés segítségével a külső féltől származó legfelső szintű listát a következőtől: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootseq.txt>. Hiba: A hálózati kapcsolat nem létezik.
-
mclaren777
senior tag
válasz
mclaren777 #4325 üzenetére
Amúgy található a neten valami jó kis leírás, ami összefoglalja egy ARG OKJ összes anyagát? Vagy úgy kell mindent összetallózni? :-)
-
szabi777
tag
válasz
InfiniteReality #4322 üzenetére
wiresharkhoz ajánlott Cascade® Pilot grafikus kiegészítőhöz nem tud valaki letöltési lehetőséget ? Természetesen nem a trial érdekelne... :-)))
-
mclaren777
senior tag
válasz
InfiniteReality #4314 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszokat, véleményeket mindenkinek!
Csábító lett volna belevágni, mert ÁRG utoljára indul iskolarendszer szerint. Jövőre már csak felsőoktatásban (FSZ) lehet tanulni, ott pedig már biztos nem ér meg aktív, támogatott 4 félévet a dolog.
Ezek szerint lehet hogy jobb lesz, ha a Rendszergazda vonalat megpróbálom autodidakta módon vinni és majd ha eljön az idő gyártói vizsgákat tenni.
Viszont Junior és Gyakorlati helyek nem lesznek egykönnyen kivitelezhetőek, mivel vidéken vagyok.Azt hiszem, hogy emelt-szintű Logisztikai Ügyintézőre megyek helyette, remélem hogy az hasznosabb lesz, még ha úgy is tűnik, hogy az a tudományág nem is áll annyira közel hozzám.
-
jerry311
nagyúr
válasz
InfiniteReality #4322 üzenetére
Azert ehhez nem kell TAP, felteve, hogy a switch eleg ertelmes egy mirror/span porthoz.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
szabi777 #4321 üzenetére
Az egész hálózatot csak egyféleképpen lehet ilyen módon scannelni... egy TAP eszközt kell betenni a gateway-hez, és TAP-nak megfelelően bekötni az UTP szálait.
A wireshark valóban csak erre alkalmas, adott gép teljes hálózati forgalmát lehet vele scannelni (ami nem neki szól azt nem látja, csak a broadcastokat meg a direktbe neki címzett csomagokat). -
efem
tag
válasz
szabi777 #4319 üzenetére
altalaba nem letezo halozati megosztasra vagy cd/dvd olvasorara rakukkantasra OS szinten okozza a par masodperctol akar 1 percig terjedo varakozast
amugy wireshark windows alatt egy nagyszeru debug eszkoz lehet
vagy
a sysinternals csomag TCPview nevu alkalmazasa
-
szabi777
tag
Sziasztok !
SBS2011 + 40-50 fős hálózat windows + mac kliensek. gyakran belefagynak a különböző alkalmazásokba mentéskor a dolgozók, Exceltől InDesign-ig vegyesen. Hogy tudnám valahogy megálmodni, hogy miféle hálózati gond lehet ? Valakinek van valami tippje merre induljak ?
köszi
-
efem
tag
válasz
mclaren777 #4306 üzenetére
en eloszor mindenkepp atgondolnam a helyedben, hogy melyik az a szakma amit akarsz "tudni". En is anno megcsinaltam a 2 eves nappali tagozatos OKJ-s rendszerprogramozoit (54-55os? mar magam sem tudom...), de hogy oszinte legyek tul sokra nem mentem vele, mivel engem inkabb a rendszeruzemeltetes/halozatok erdekelt ( akkor meg nem volt ilyen rendszergazda jellegu kepzes ). En mindenkepp azt mondanam hogy tapasztalat, es szakmai papirok (MS,Cisco,etc) ezerszer tobbet er, mint ezek az OKJ-s papirok... En elvesztegetett idonek, es penznek tartom (max olyanoknak valo, akinek lovese nincs az egeszhez, de azok ha el is vegzik, kis szazalekuk fog valoban abban a szakmaban dolgozni).
-
iwu
addikt
igazából, hogy beleszóljak a képzéses témába:
Annak idején én egy melóhelyet hagytam ott egy ilyen képzés miatt, nem ma volt, és többet fizetett a munkaügyi központ a képzésre járásért, mint a fizum volt.(még az átkosban
)
Adott egy alapot, az biztos. De mint ahogy a képzések nagy része (szerintem), ez is max a papírra elég...Mindenképp kell bmilyen diploma is, ha idehaza szeretnél hosszútávon dolgozni.
Ami meg a legfontosabb, és m ár írták, a gyakorlat, és a gyártói certek...ez meg ugye a fokozatosság elvén működik, csicskától a csillagos égig -
pschio
őstag
válasz
mclaren777 #4308 üzenetére
Megkérdeztem a főnököt, hogy mi a véleménye erről a papírról, hogyan venné figyelembe, állásra jelentkezőnél. Annyit mondott, hogy azért figyelembe venné, ha van.
-
iwu
addikt
hali,
megint beszopattam magam. Gondolom, hasonló lesz, mint a múltkori ie-s szopatás.
nem látszanak a felügyeleti sablonok a gp editnél, hiányzik az az ág. (tarományadmin tag a felhasználó, akitől eltűnt)
Hogy kell visszarámolni? -
InfiniteReality
őstag
válasz
mclaren777 #4311 üzenetére
Nincs tapasztalatom az ilyen jellegű képzésekkel, de talán a SZÁMALK ilyen jellegű képzései kicsit többet érnek, mint hogy csak egy papírt kapsz róla. Biztos nem olyan olcsó mint egy kis zugsuli, de talán több szakmaiságot és valós használható tudást kapsz tőlük.
Szerintem, az ilyesmi IT melóhoz, kell affinitás is, nem csak egy papír, tanfolyam, iskola. Ha az ember alapvetően IT érdeklődésű, szereti is ezt csinálni, akkor könnyebb dolga van.
Ha valaki csak azért csinálja, mert ez a menő, vagy mert mondjuk jól fizet, úgy nehezebb. Nagyon sok az ilyen "ál-rendszergazda", akinek csak papírja van róla, de valós tudás nincs mögötte.
Ugyanígy nagyon sok programozó van (akik felé minden tiszteletem), de aztán magukat informatikusnak nevezve elmennek pl PC szervizesnek, vagy rendszergazdának.
Az IT egy barominagy szakma, azért mert tudsz programozni, még nem biztos, hogy a hardverhez is értesz
Ilyen szempontból vizsgálva, ha tényleg ezt szereted csinálni, ilyen az érdeklődési köröd, műszaki beállítottságú vagy, érdemesebb talán komolyabb helyen képzést szerezni.
Egyéb tekintetben tényleg az van amit kraftxld kolléga írt, nem olyan könnyű PC szervizesnek vagy rendszergazdának bekerülni. Még nehezebb jól fizető programozói állásra bejutni. Talán a PC szervizes kicsit könnyebb, ott könnyebb "bizonyítani", ha feltesznek pár általános kérdést, hogy adott problémát hogyan orvosolnál. Esetleg összerakatnak Veled egy gépet, végezz egy kis hibakeresést (állapítsd meg szoftveres vagy hardveres jellegű a hiba, illetve találd meg konkrétan mi okozza). Itt nem kell egy teljes összetett informatikai rendszert ismerned.
"Rendszergazdáéknál" nehezebb, hiszen egy konkrét rendszert kell majdan üzemeltetni, fejleszteni. Itt valóban a helpdeskes melóval egyszerűbb indítani, amihez a szakmaiság mellett sok-sok türelem kell az emberekhez. Viszont innen elindulva, megismerheted a konkrét rendszert, s lassan belefolyhatsz az üzemeltetésbe is.
Egy jó út lehet, de ehhez jópár év kell: PC/Laptop szervizes -> helpdeskes -> rendszergazda.
A PC szervizes és a heldesk munka sokban hasonlit egymáshoz. Mindkettőnél jellemzően van ügyfélkapcsolat, hisz nekik segítesz. Csak más jellegű probléma megoldásában. Viszont a PC szervizes tapasztalat mellé nagyon sok ügyfélkezelési tapasztalatot is szerezhetsz, ami meg nagyon jól jön majd a helpdesk munkához. A mindkettővel megszerzett szakmai tapasztalat pedig jó alap lehet ahhoz, hogy valódi rendszergazda légy (a hardverhez is fogsz érteni, nem csak egy rendszerhez). -
jerry311
nagyúr
válasz
Első körben ne is akarj "igazi" rendszergazda lenni.
Keress valami junior rendszergazdai melót, ami gyakorlatilag egy "csicskás" a már meglévő dolgozók mellé. Vagy próbálkozz valami IT service desk melóval. Aztán a fenti helyeken lehet gyártói vizsgákat* meg gyakorlatot szerezni.* ezek többet érnek, mint egy OKJ-s WC papír...
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Ilyen helyekre az esetek többségében ismerős segítségével/mákkal lehet bekerülni, ha már bent vagy akkor gyártói vizsgák nyomatása akár saját költségen, majd dobbantás jobb helyre.
-
mclaren777
senior tag
válasz
kraftxld #4309 üzenetére
Nagy kár. Titkon reménykedtem, hogy a kicsike helyekre azért jó lesz beugrónak.
Pl. Kisebb (akár vidéki) cégekhez, önkormányzatokhoz, intézményekhez, iskolákhoz, esetleg PC boltba/szervízbe, ilyesmik :-)
Vajon mégis hogy tudnék bekerülni a szakmába a lehető legköltséghatékonyabb módon? Egyáltalán van olyan sztech képzés amit valóban érdemes elvégezni?
Ui. Nekem ez inkább amolyan B terv lenne, ha az A nem jön össze. Viszont ezt eltudnám most kezdeni, az A-t pedig lehet hogy csak leghamarabb 1 év múlva.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
mclaren777 #4308 üzenetére
Sajna egy felsőfokú OKJ nem oszt nem szoroz a téren....
-
pschio
őstag
válasz
mclaren777 #4304 üzenetére
Én voltam ilyen OKJ-s képzésen. Kb olyan mintha nem is lett volna. Színvonal: 0. Elvárások: 0. A 99%-át neked kell hozzátenni. Önerőből. De legalább ingyen volt. Pénzt semmiképpen nem ér szvsz. Főleg nem 150-et.
-
mclaren777
senior tag
válasz
kraftxld #4305 üzenetére
Még csak egy közép info érettségim van (meg persze ECDL :-D) tehát tényleg 0-ról indulnék.
Nem tervezem, hogy nagyon magas szintre jutok, elég, ha egy kisebb intézményben el tudom látni az általános telepítési, szerelés, üzemeltetési és karbantartási feladatokat.
Éppen ezért info szakon (jelen állás szerint) egyetemet sem tervezek.Az ára igazából minimális, mert első iskolarendszerű szakmám lenne, ami több az az útiköltség, mert picit messzi lakom a képzőhelytől. De úgy számolom hogy még a diákbérlet árával együtt is 150K-ból kijövök a 2 évre. Ráadásul szeretnék mellette egy másik szakmát is tanulni párhuzamosan. Erre az esti képzés szerintem ideális. Amúgy ott lenne még pl. a Web-programozás is, de a programozás elég messzi áll tőlem, legalábbis nem szeretnék ebbe nagyon belemenni. Plusz van még "Informatikai statisztikus és gazdasági tervező", de sajnos ezt nem tudom hová tenni... Fogalmam sincs hogy a gyakorlatban ez ér-e valamit a munkaerőpiacon...
Amúgy jövőre elvileg már egyiket sem lehet egyetemen/fősulin kívül oktatni, mivel mind 55-ös.Azért a mostani info végzettségemnél mégiscsak magasabb fokú végzettséget adna nem? Egy kisebb helyre talán elég lesz még különösebb igazolt gyakorlatok és referenciák nélkül is. Legalábbis remélem.. :-)
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
mclaren777 #4304 üzenetére
Ha nulláról indulsz, ráérsz, és nincs nagy elvárásod a dologgal kapcsolatban meg olcsó akkor belefér. De nem kell csodákat várni tőle.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes belevágni egy 2 éves felsőfokú Általános Rendszergazda OKJ képzésbe?
(Heti 2x4 óra lenne, egy szakközépiskolában.) -
iwu
addikt
válasz
kraftxld #4299 üzenetére
sbs-ével (először, de mivel nem ment utána kézzel)
Az iphonre meg azt csinálnám, hogy telefon visszatölt backupból. Postafiók beállít és ha visszamész a beállításokhoz, akkor megjelennek (extra fülek) amik az elsőnél nem, hogy pl miket szinkronizáljon. Itt meg kikapcsolni, hogy az emlékeztetőket ne (bár így azok meg csak egy helyen lesznek tárolva)
-
InfiniteReality
őstag
válasz
kraftxld #4293 üzenetére
Szerintem iCloud-ot állíts be, a jegyzeteket húzd át oda Outlookon keresztül, gyaluld az IMAP-ot, csináld meg az Exchange-t, majd az iCloudos cuccból rántsd vissza az Exchangbe Outlook-on keresztül.
Az iCloud-ot fel kell tenni arra a gépre amin az Outlook van, és a default profile-ba beletúrja magát.
Ennek így mennie kell.
(#4301) moha bácsi
Én időkiszolgálónak a hu.pool.ntp.org-ot használom, mivel elég ritkán van olyan, hogy elérhetetlen. A time.windows.com meg a kfki-s időkiszolgálót néha nem lehet elérni. A pool-os cuccban több szerver is van, ha egyik kiesik észre sem veszed.
Az alábbi Microsoft oldalon szépen le van írva mit kell a registryben túrni, hogy ne legyen gond az időkiszolgálással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest