Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace05
senior tag
Lehet, hogy egy picit off. Nem tudom, hol máshol tehetném fel kérdésem.
Szívességből, megcsináltam az egyik ismerősömnek a notiját. Van egy cége, a noti céges, és a számlázó programon kívül minden "virágbóti" verziós volt. Mondta, már vagy 10 éve így csinálja, ellenőrzést nem kapott. Tanácsoltam neki, hogy akkor legalább laptopot papíron adja el feleségének, barátjának ... etc, mert úgy tudom, hogy ellenőrzéskor csak a céges gépekre utaznak. Jól tudom ?
-
Flowtation
őstag
válasz Theory66 #21196 üzenetére
(#21190) ace05
(#21196) Theory66Nincs kizárva a nyomtató ip-je, sőt, név alapján van felcsatolva is. Mégpedig azért mert bérelt gép, és távolról ellenőrzik időnként, fix ip-vel pedig nem érték el. Annak idején ezért is kellett átállni a fix ip dolgokról, a sulinetnél azt a választ kaptam, hogy a fix ip címes beállítások nem működnek. Hogy egyelőre vagy egyáltalán nem, azt nem tudom. De akkor ki fogom próbálni, de csak jövő héten leszek abban a suliban.
Theory66: Nálad máshogy is van az összenyitás valóban. Ez érdekes, pedig nekem anno így magyarázták el, ahogy beállítottam. Az ugye mindegy hogy .0 vagy .254 a vége? Nálad melyik a privát tartomány a a 10.208.x.x?
(#21189) bopeti98: Akkor erre a telepítő nélküli beállításra is rámegyek. Viszont azt nem tudom, hogy a telepített eduroam profilt hol lehet kitörölni?
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
bopeti98
őstag
válasz Flowtation #21182 üzenetére
Hát egyenlőre nem igazán, de most az is felmerült bennem, hogy mennyire lesz körülményes a klienseknek beadni az új tartományvezérlőt. Mármint papíron nyilván SuliX tartományból kiléptetés, majd Win Server tartományba beléptetés, de gondolom sok buktató lehet benne. Plusz hiába a központi azonosítás, jelenleg nincs roaming profil, hanem az adott gépen tárolódnak ezek a beállítások. Tehát akkor gondolom szerver csere után ezekbe a profilokba nem lehet többé bejelentkezni.
Vagy minden kliens gépen célszerű lenne majd újratelepítést végezni?[ Szerkesztve ]
-
Theory66
aktív tag
válasz Flowtation #21188 üzenetére
-
F.E.K..
senior tag
-
bwgabor
tag
Sziasztok. Van egy problémám ami már tart pár hete, hol kisebb, hol nagyobb. Van egy mezei windowsos gép, rajta megosztott mappa, klienseken felcsatolva. Az utóbbi időben néhány gépen akadozik az elérése, vagy lassú, vagy rohadt lassú. Speedtestre ezek a gépek normális eredményt mutatnak, a "szerver" is. A megosztott mappa eddig win 10-en volt, pár napja átraktam másik gépre friss win 7-tel. Ez se nagyon változtatott a helyzeten. A másik furcsa, hogy a lassú elérés jelentkezett már win 10-en is meg win 7-en is. De az én win 10-es gépemen pl nem látok lassulást. Mezei iskolai hálózat, nincs tartomány, sulinetes router intéz mindent. Szóval az internet elérés korrekt, csak a megosztás elérésével vannak gondok. Van ötlet, hogy mi lehet ez, vagy miket próbálgassak?
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Egy PXE telepítő megoldásra volna szükségem ami mindenféle lemezképfájlal képes működni. (Win, Linux, BSD, stb.)
A cél az lenne, hogy ne kelljen 30+ pedrive-ot tartani a különféle speciális rendszereknek. Eddig WDS-t használtam, de igazából csak WIN rendszerekhez jó. (Tudom barkácsolással meg lehet oldani, de nem célom a barkácsolás, egyszerű megoldást keresek.)Mit tudnátok erre a problémára ajánlani?
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
ace05
senior tag
válasz Flowtation #21188 üzenetére
Ez iskolánként változó. Minden iskolámban megcsináltam a leírásuk szerint. Az egyikben fel kellet őket hívnom, mókoltak valamit, nem mondták mit, és ment is a hálózati nyomtató. A másikban ki kellet zárnom a dhcp osztásból a nyomtató ip címét dashbordon, utána fel kelet vennem mind a két szegmesbe a szegmesbe érkező csomagokba a nyomtató címét ip permit csomagművelettel. Így már működtek. Csak a cél címet kell beírni.
-
bopeti98
őstag
válasz sanzi89 #21179 üzenetére
Van egy régebbi szerver gépünk is (Fujitsu TX100 S2) Intel Xeon X3430-as procival meg 4 GB RAM-al.
Ezen most jelenleg sima Win 10 van. Én használom egyéb iskolai dolgokra. Kréta adminisztrálás, weboldal kezelés, ügyintézések stb de ha feltétlen szükséges be tudom áldozni szerver gépnek. Tudtommal tavaly még ezen volt a Sulix (akkor még nem voltam itt), csak szegény már nem bírta. 2-3 naponta újra kellett indítani mert a RAM betelt, elkezdett swap fájlt használni ami meg belassította az egészet, RAM-ra meg ugyanúgy nem volt pénz.Most agyaltam, és arra jutottam hogy ha erre tenném a pfSenset-t az mennyire lenne jobb megoldás? És akkor a másik szerveren Win Server 2016, rajta Hyper-V-be szintén és abban futnának a szolgáltatások.
(#21185) magellan2600
Nálunk van olyan akinek a gépére nincs is telepítve az eduroamos profil, csak simán beírták a felhasználónevet, jelszót és érdekes módon nekik működik a legstabilabban. Akiknek én telepítettem a profilt ugyan az a jelenség van mint nálad.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz Theory66 #21184 üzenetére
Elvileg minden jól van. Távolról is ellenőrizték, jónak találták. A privát és a wifi szegmensek vannak összenyitva, oda-vissza. Neked milyen protokoll van beállítva a szabályhoz?
Ahová a nyíl mutat, ugyanaz a hálózati tartomány van megadva. A wifi szegmensnél ugyanígy van, csak fel vannak cserélve a tartományok.[ Szerkesztve ]
-
Theory66
aktív tag
Nálam amúgy is érett a szerver telepítés, ezért úgy csináltam meg, hogy a szerver osztja az ip-ket, de azt az ip tartományt adtam meg, amit a router is osztana. Így a Wlan meg a privát a router tűzfal szabály felvitele után simám beszélget egymással. Kisebb suliban ugyan ezt megcsináltam csak szerver újratelepítés nélkül, dhcp újra beállítással, egyenlőre ott sincs panasz.
-
Tonyk
veterán
válasz Theory66 #21184 üzenetére
Lehet valamiről lemaradtam?!
A sulinet által előírt/osztott wifis 10.x.y.z. (wl3) tartomány már "összenyitható" a pl a saját 192.168.as tartománnyal? Vagy a 255.255.255.192-es maszkú sulinetes, privát (wl11) tartományról beszéltek?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
magellan2600
tag
Ugyanez van nálunk is. Üzemelnek az eduroamos AP-k, viszont mellette a saját wlan hálózat is megy, mert megbízhatatlan az eduroam. Alapozni semmit nem lehet rá. A saját laptopomon volt olyan, hogy használat közben dobta el a wifit, és kiírta, hogy beavatkozás szükséges. Egy ilyet mondjuk tanítási óra közepén nem lehet megengedni... Nem is tudom ezt hogy gondolják. Azt sejtettem, hogy a Windows-al van valami gebasz, mert a telefonokon beállított profilok gond nélkül üzemelnek. Köszi a választ, akkor nem is hívom őket ezzel kapcsolatban.
-
Theory66
aktív tag
Akkor lehet valamit rosszul nyitottál össze, nálam simán megy eduroamról a vezetékes hálón levő Konica Minolta 282 gépre a nyomtatás. Ugye nem a guest hálózatról próbálod a nyomtatást? Az nálam is betegesen működik
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Mi még mindig az optikai modulokra és a sávszélesség bővítésre várunk lassan egy éve. De az AP-k azok már legalább villognak a falon.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Flowtation
őstag
válasz bopeti98 #21176 üzenetére
Csak kíváncsiságképp, abszolút nem akarsz a sulixal (linuxal) foglalkozni?
(#21170) magellan2600
Ez ilyen. Én a 3 sulimból 6x beszéltem az ügyfélszolgálattal, annyi volt a válasz, hogy windows hiba. Köszönöm szépen...a nyomtatás sem megy az eduroamból, hiába vannak keresztbe nyitva a hálózatok, akkor se. E miatt a régi házi wifiket is meg kell tartani, így ezek ügyesen zavarják egymást. Én elhiszem, hogy jó dolog ez, de eleddig a működése egy lyukas fingot sem ér. Ha nyárig nem lesz jó, én kihúzom a pi..ába.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz bopeti98 #21176 üzenetére
Egyszer kíváncsiságból kipróbáltam, nagyon alap dolgok működtek, de ettől még nem ajánlom. A pfsense nagyon kevés erőforrással beéri, ingyenes, folyamatosan fejlesztik, egyszerű és átlátható webes felülete van mégis komolyabb dolgokra is alkalmas, ha kell. Én mindenképpen ezt javaslom.
Ha ennyire nincs semmi (ismerős...) akkor a Server 2016-ra csak két VM, egy a pfsense és egy minden más (AD, DNS, DHCP, fájlszerver). És mindenképpen jelezném, hogy semmiről nincs mentés, csatolj egy árajánlatot hogy mennyibe kerülne a hardver ezt megoldani, iktattasd és kész. Ha beüt valami, akkor védve vagy - és biztos befog, csak idő kérdése.
-
Lambrusco
újonc
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy hálózati mappába szeretnék szkennelni, de a szkennelés végén azt írja ki a nyomtató, hogy belépési hiba.
A nyomtatón több felhasználó is be van állítva és érdekes, hogy nem mindegyiknél fordul elő ez a hiba.
A nyomtató beállításait megnéztem, minden felhasználónál ugyanaz a felhasználónév, jelszó és mappaelérési út van megadva, amely szükséges a szkenneléshez.Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat,akkor szépen tákolok egy win7 frissített dvd lemezt,mert most is majdnem 2 napig töltögette a javításokat le.Nincsen semmi bajom már a win10 de régi gépekre nincsen hozzá driver.Ezért ezekre nekem megfelelőbb a win7. -
bopeti98
őstag
válasz sanzi89 #21172 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az a baj, hogy állami fenntartású iskola. Kb semmire nem adnak pénzt.
Viszont a szerveren semmi életbevágóan fontos dolgot nem tárolunk. A gyerekek az infós órai munkákat, meg a tanárok 1-2 dolgot de a többségnek a saját gépén is meg van minden. Meg ugye vannak ezek az EFOP-os laptopok, nagyon sok tanár már azt használja azok meg a Klébelsberg Központos Azure AD-ba vannak léptetve.
Így nem hiszem hogy túl komoly megoldásra lenne szükség.Egyébként a Win Server Routing funkciója mennyire megbízható? Mindenképp érdemes pfSense-t telepíteni, vagy akár Win megoldása is jó lehet? Vagy esetleg van valami ismert hibája?
-
sanzi89
addikt
válasz qwertly #21173 üzenetére
Ajánlom a saját leírásomat Win7 témában: Saját Windows 7 telepítőlemez készítése
Windows 7-et már nem használok sehol, így egy kicsit lehet elavult a cikk. Kezdésnek, ötletnek ajánlom inkább.
Ma már lehet letöltenék akárhonnan egy frissebb Enterprise .iso-t, azt is lehet aktiválni.[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van valami megoldás,hogy a Windows_7_Enterprise_Magyar_Közoktatás.iso vagy office telepítő lemezt valamilyen szinten frissítsem.Hogy bele tudjam integráljak hivatalos frissítéseket és a kms szerveren keresztül tudjam aktiválni ez után is.Ha igen mi képen lehet megoldani,mert láttam ezt a programot nem tudom megtudja-e csinálni? -
sanzi89
addikt
válasz bopeti98 #21171 üzenetére
Windows Server 2016 HyperV szerepkörrel host-nak (esetleg rögtön HyperV szerver ha kicsit értesz már hozzá), azon virtualizálva egy pfsense routerként, virtualizálva szintén egy Server 2016 AD/DNS/DHCP szerepkörökkel, valamint külön virtualizálva egy Server 2016 fájl szerver gyanánt.
A gond az, hogy erre kevés a 8 GB ram, és összesen 4 darab OS futna (még ha a pfsense nem is kér sokat) egy HDD-ről. Minden lesz, csak gyors nem. Plusz ehhez kéne legalább 1 LAN a host-nak, 2 LAN a pfsense-nek, és 1-1 lan a tartományvezérlőnek és a fájl szervernek.
Ha nagy a csóresz, akkor az fájl megosztás mehet a tartományvezérlőre, de ajánlott külön szerverre rakni.
A minimum ajánlott a fenti felálláshoz +8GB ram és +2x240GB SSD RAID1-ben. És a mentésről még nem is beszéltünk, amihez legalább kellene egy 2 TB-os HDD egy külső USB-s házba és Windows Backup-pal menteni mindent. De ez a nagyon alja megoldás, ennél lentebb szerintem nincs élhető alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Egy általános iskolában kell majd nyáron kicsit rendbe tennem a hálózatot. Nagy gondok nincsenek. Pár éve kaptak 8 db gigabites HP switchet, így az ősrégi switchek le lettek cserélve (még maradt is 4 db HP switch tartaléknak), plusz a kábelezés is rendben van. kb 10 éve felújításkor teljesen ki lettek cserélve. A WiFi meg ez az eduroamos csoda, nekem azzal sincs dolgom.
Ami probléma az a szerver. Egy SuliX nevű Linux alapú szerver op.rendszer és e-napló fut rajta, de igencsak eljárt felette az idő, plusz amióta bevezették a Kréta naplót felesleges lokálisan is egy e-naplót üzemeltetni, mert úgy sem használhatjuk.
Gondoltam egy másik szerver op. rendszert üzemelek be a nyáron, és ebben szeretnék segítséget kérni, hogy mit érdemes választani.
Semmilyen kívülről elérhető szolgáltatásra nincs szükség. A weboldal, meg a levelezés is külső szolgáltatónál van, az e-napló meg ugye a Kréta. Az sem helyi szerveren fut.
Amire szükség van: AD vezérlő, Fájlszerver, DHCP, plusz arra hogy a szerver routerként is menjen.
Úgy nézne ki a dolog (illetve jelenleg is így néz ki) hogy a Sulinetes Cisco router 1-es portjára lenne kötve a szerver egyik hálókártyája, ahol a szokásos 195.199-es sulinetes IP-n kilát a netre, a másik hálókártyára meg a "központi" HP switch onnan meg az összes többi switch meg gép.
Kb 40 gép van a suliban. Minden tanárnak, meg diáknak saját központi profil, plusz saját megosztás, plusz közös megosztások.
Szerver specifikációk:
Intel Xeon E3-1225 v3
8 GB RAM
2 db 1 TB vinyó (RAID1-be)Ti milyen szerver op.rendszert ajánlanátok?
-
magellan2600
tag
Ismét meggyűlt a bajom az Eduroam-al... Olyat csinál, hogy a laptopra telepített profilokat bizonyos időközönként elfelejti... EFOP-os laptopon van leginkább telepítve, WIN10 64bit, de Win7 32bit esetén is ugyanez a helyzet. Ilyenkor újra le kell futtatni a telepítőt, és 3-4 hétig ismét gond nélkül megy. Érdekesség, hogy a telepítő megtalálja a korábban telepített profilt reinstall esetén. Androidon nincs ilyen gond. Telepítő természetesen adminként van futtatva. Valakinek van tippje, hogy mit lehetne vele kezdeni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz kraftxld #21160 üzenetére
Ez alapján nem feltétlen, FreeRadius megy Azure Ad-val is.
Azt mondták fentről, hogy próbáljam megoldani így.
⭐ Stella
-
elmouse
aktív tag
Sziasztok!
A Default Domain Policy-ban módosítottam a Lockout Policyt, de nem akart érvényesülni. Gpresult és Net Accounts a módosítottakat írta ki, de ha PowerShell-ben kérdeztem le, akkor a régieket. Ezek után PS segítségével módosítottam és így már jó lett.
Én ezt nem értem. A PS parancsok ill. a Group Policy Management console nem ugyanazokat a beállításokat módosítják?
Köszi!Ka nama kaa lajerama!
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz SirRasor #21162 üzenetére
Pff, pár hónapja figyeltünk fel rá, de akkor majd lecsekkoljuk! Először azt hittük, hogy driver probléma, aztán azt is frissítettük, de nem hozott javulást, így hagytuk a francba, csináltunk rá egy batch file-t, ami beragadt várósor esetén törli a queue-t pár mp alatt, így nem izmoztunk rajta.
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
SirRasor
addikt
válasz XFishboneHUN #21161 üzenetére
Mióta van ez a baj? Nézd meg a frissítési előzményeket és meg fogod találni az összefüggést
Make Love not war!
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, adott egy Windows Server 2012 R2 print server. A következő a baj vele, vagyis hát nem a szerverrel, hanem a nyomtatókkal, valamiért ha valaki jpg, vagy jpeg fájlt akar nyomtatni, beakasztja a várósort, pedig nem nyúltunk hozzá elég régóta és ezt nem olyan rég kezdte el csinálni.
Van valakinek valamilyen ötlete, hogy ez mitől lehet?
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jól értelmezem RADIUS szerveres megoldással azt meg lehet csinálni, hogy az adott Wifi hálózathoz laptopok tudnak csatlakozni jelszó ismerete nélkül (vagy esetleg hitelesítés után), de maga a Wifi hálózat jelszava nem kell nekik?
⭐ Stella
-
magellan2600
tag
Ha már iskola: EFOP-os laptopoknál találkozott valaki olyannal, hogy az Adobe Reader nem indul el, csak a háttérben fut? Duplaklik után a feladatkezelőben látom hogy fut, viszont a PDF doksit nem nyitja meg, csak 30-60 másodperc (vagy több) után. Ez így használhatatlan. Most alternatívaként tettem fel Foxit Readert, de jó lenne ha működne az Adobe is.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Ahogy utánad mondták, a főnököm tuti nem tudja.
Mi nálunk centrum a fenntartó, szóval nem tudom mi ez a redmine és valószínűsítem, hogy nincs.
A lényege a kérdésemnek, hogy akkor senki nem fog körberöhögni, hogy jó pár ezer forintért leíratom egy szervizzel, hogy ez tényleg rossz és gazdaságtalan a javítása.Ugye sok hülyeségről tudok a közszférából de ez az egyik legjobb biznisz. Semmiért nagyon szeretünk fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
válasz sanzi89 #21152 üzenetére
Nálunk ez sokkal egyszerűbben megy: Jelzem a tankernek, hogy xy gépnek ez és ez a baja van, ők meg visszaírnak, hogy jelenleg (úgy 2-3 éve minimum) ilyen célra nincs keret, folyamatban van az ilyen irányú egyeztetés/új eszköz beszerzés is, türelem... (persze a fejlesztésből nem lesz semmi, vagy csak kimaradunk), addig meg oldjuk meg "valahogy". Aztán megy a sarokba, no problem
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
sanzi89
addikt
válasz Fooler89 #21150 üzenetére
Az iskolával szemben lévő PC boltba beviszem, és kérek árajánlatot a bevizsgálásra/javítás ajánlatra/selejtezési javaslatra. Ekkor kapok egy kb. 5.000 Ft-os ajánlatot, amivel indítom a Redmine jegyet. Amikor meguntam, hogy 2 hónapig nem történik semmi, akkor hetente telefonálgatom különböző embereknek, mert akkora a fluktuáció, hogy néha 3-4 emberhez is elkerül egy ilyen probléma megoldása, ami kb. 6 hónap szokott lenni. Ekkor vagy megunnak, vagy valami csoda történik, és engedélyezik, hogy megcsináltassam a bevizsgálást. Ennek eredménye képen adnak egy árajánlatot a javításra valamint egy selejtezési jegyzőkönyvet. A javítást nem szokták engedélyezni, így a cuccal és a selejtezési jegyzőkönyvvel elrakom egy raktárba és várom a szebb napokat. Ez se tarthat örökké.
@ace5
"De a főnököd biztos jobban tudja."Arra azért nem vennék mérget.
-
ace05
senior tag
válasz Fooler89 #21150 üzenetére
Ilyenkor az a módi, hogy beadjátok a tankereteknek javításra, ő továbbítja a szerződött partnerének, aki majd 1-2 hónapon belül kivizsgálja (ez szegedi sebsebég), és megállapítja nagy valószínűséggel ugyan azt amit te. Ha jól emlékszem le kell a redmine-ban hibaként adni. De a főnököd biztos jobban tudja.
-
Fooler89
őstag
Iskola és tanári laptop (lenovo) Megnéztem, már mindent amit lehetett de nálam egyértelmű hardver hiba.
A problémám, hogy le lehessen selejtezni kellene egy szakértői vélemény (magamban nevetek amúgy)
Ki hogyan oldja meg a dolgot?
Legjobb megoldásnak az tűnik, hogy én ráírom, hogy rossz és a sarokban elfér. -
dudasj
tag
Én is FSecure-t használok, bár nálam full központi menedzsmenttel futnak a kliensek, nem állítgatom egyenként a gépeket mert lusta vagyok ilyesmire
Vagy 15 éve van fent kb. 60 gépen, 12 szerveren és egyetlen vírust/bármi mást sem kaptam.
Nem is értem miért nem terjedt el Magyarországon jobban... -
SirRasor
addikt
Mennénk Linux felé, erre bele kellett állnunk O365-be..most hagyjuk miért. Azóta megy a szopás, mert vagy ez nem megy, vagy az, vagy updatelték a felületet és a szerencsétlen felhasználó nem találja a funkciókat, vagy...éppen MS support Michael azt közli picit sarkítva, hogy ha 100%-ig működő dolgot akarunk, akkor hagyjuk a telepített Outlookot és csak a böngészőben nézzük
Szóval ha nem akarsz ilyen problémát, akkor Gugli drive
Mi meg nagyon remélem, hogy Zimbrázni fogunk, ha végre lejár a 2 éves pályázati szerződés.
Make Love not war!
-
veterán
Némileg offtopic, de segítsetek már ki egy gyors véleménnyel, mert kitépem minden hajszálam. OneDrive-ban létrehoztam egy mappát, feltöltöttem egy jelszavas.zip-et, megosztottam a link birtokában megtekintésre, és a megosztásra is tettem egy jelszót.
Linket bemásolom másik böngészőbe, oldal kisvártatva hibaüzenettel megnyílik, majd redirect a jelszó bekéréshez, azt megadom, látom a megosztott zip-et. Jobb klikk rá, letöltés, nem történik semmi. Kijelölöm a fájlt, letöltés gomb, nem történik semmi. Nem jelölöm ki a fájlt, letöltés gomb, leszedi a fájlt, de csak két txt van benne, hogy átmeneti hiba történt, próbáljam meg később. Ez megy másfél napja.
Egy kérdésem lenne: EZMIARETKESMÁKOSLÓF*SZ?! Könyörgöm, élő O365 előfizetés (privát, nem ExchOnline, vagy ilyesmi), és nem megy, bakker...
"Sorry, there was a problem downloading some files from OneDrive. Please try again."
Más is járt már így? A net népe szerint már évek óta van ilyen hiba... Mi a jó tetves életet csinál az MS, hogy még ez sem megy? Jelzem, jelszó nélküli zip-et sem tudok letölteni, nem ezen múlik. Ugyanabból a mappából ugyanazzal a sessionnel szimpla jpg persze lejön. 7z szintén nem csúszik le. Minden létező böngészőből kipróbáltam. Másik gépről is. Másik netkapcsolatról is. Naeztígyhogy?!
[ Szerkesztve ]
-
pdave
aktív tag
Na én pont az Internet Security-vel nem találkoztam, csak az Endpointtal (KES), ezt használjuk kis és nagyvállalati környezetben. Nekem is lett pár ősz hajszálam bizonyos verzióknál, és néha sokat kell b*szakodni, hogy jól működjön, viszont a management szoftverével tök jól lehet dolgozni (Kaspersky Security Center), és az Exchange-re telepíthető spamszűrővel is elégedett vagyok
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
veterán
válasz kraftxld #21140 üzenetére
Sokszor megénekeltem már, de tegyetek egy próbát F-Sec Client Security-vel. Van felhős központi menedzsment része is, bár én inkább a lokálba telepített policy managert használom. Nem mondom, hogy teljesen hibátlan (legutóbb a JAVA indulása volt lassú, erre mire rájöttem, őszültem egy keveset) miatta, de amúgy tényleg kevés baj van vele. Egy Kasperskyhez képest maga a megváltás, és árban sem sokkal rosszabb annál (az ESET-nél meg jóval olcsóbb).
Itthon a 2F-en felül a YellowCube is forgalmazza, bevezető kedvezményként elég jó árat kaptam az utóbbi cégtől, és ha felmerül a váltás gondolata, minden évben megkapod ugyanezt az árat! :-D
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz gaborbol #21139 üzenetére
Akkor egykutya szar mind, egy 20 fős ügyfélnél épp most kukázom a trend-et és mennek szépen Win10 defenderre
Gondolom azért nem látom a webroot-os hülyeségeket mert az esetek 99%-ában VMware-t, Veeam-et, vagy O365-öt rugdalok az amcsiknál, szerecsére ezekre meg nincs telepíthető AV.
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #21135 üzenetére
Eppen most keszulunk kidobni a webroot-ot.
Annyira idegsito a nema, sehol meg nem jelolt - naplozatlan blokkolasa, hogy agybajt kapok tole nehany ugyfelnel.
Szerveren is kint van mindenhol, domain adminnal adminkent telepitesz, es blokkol reszeket kulonbozo telepitokbol, a software vendor agya is ledobta paraszor az egszijjat miatta. Hiaba megy a shut down akkor is megfogja, csak az uninstall segit. Tobb szemeszeten annyira lelassitotta a desktop gepeket, hogy konkretan nem tudtak melozni.
Most probalunk egy windows defender + managed Malwarebytes premium-ot.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz kraftxld #21135 üzenetére
Atom blokkolás az milyen? TinyWall-t nem használsz mellé?
Más: cégnél több helyről jelezték, hogy a CIB üzleti terminál nem megy. Nézem: Win10 1809-re frissült 1 nappal előtte az összes problémás helyen. Megáll ott, hogy tokent helyezze be, de mintha nem látná az USB-t, pedig a win látja a sajátgépben.
RS3003 vagy mi a rák néven fut a token: le kell törölni, újra felrakni és menni fog...csak hogy más ne tippelgessen, ha belefut ilyenbe.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
kraftxld
Topikgazda
válasz bobsys #21134 üzenetére
Én alap Windows 10-es defender + atom blokkolás a böngészőben témát tolom, még nem volt vele gond.
De értelmeset még nem láttam, az amcsi kollegák webroot-ot használnak, azzal nem futottam bele még semmi kacifántosba| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
veterán
Hatha valaki kapasbol tud megoldas azon kvul, hogy uninstall
Trend Micro + Windows 7 = lassu gep (8GB RAM+SSD), Trend kilove es erezhetoen gyorsabb. Azon kivul, hogy trend micro talan kihagytak valami product frissitest ami fixalja a problemat?Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
veterán
válasz kraftxld #21129 üzenetére
+1. Régebben csináltam weboldalakat, amolyan hobbi szinten. Kínáltam hozzá támogatást is, havi párezerért. Ha valakinek nem kellett, a munka végeztével átadtam az admin accountot, és közöltem, hogy innentől minden felelősség az övék. Volt, aki később jött, hogy ízé, baj van, nem megy valami, nem segítenék-e, pénzért. Nem segítettem. Elkúrni működő rendszert nem kell tehetség, helyrehozni annál inkább.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz sanzi89 #21127 üzenetére
Vezetőség kérte hogy adjam át a webol admin dolgait az egyik kollégának, még bő két hétig vagyok a unkahelyen, de most nekem nem hiányzik hogy más marhaságai miatt kelljen dolgoznom.
Ezért kérdezem hogy mint mondjak ha betalálnak. Bennem is ez volt, hogy most már az új ember felelőssége.
-
Fooler89
őstag
Mit jelent a munkahelyváltás közepette? Megszűnt a munkaviszonyod?
Ha nem akkor egy nagy tanulság, hogy nem adunk ki kódot.
Tessék elérhetővé tenni a weblapot. Mondjuk visszarakni egy backupot és csókolom.Igazából vágom, hogy a legtöbb suliban úgy van, hogy a rendszergazda tölti fel az anyagokat a weblapra de ez bőven nem üzemeltetési munkakör. Bár hallottam már pozitív példát ahol nem így van.
Általánosságba véve én nem aggódnék efajta dolgokon. Tőlem is elvárják, hogy rossz pdf-eket javítsak meg mert lelóg a táblázat utolsó sora. Kérem, ez nem feladata a rendszergazdának ezért nem is teszem meg.
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Egy sima gépkarbantartós restart utána a PDC úgy döntött, nem szinkronizál tovább időt, mert csak. Gyakorlatilag minden létező megoldást kipróbáltam már, amit neten írnak, egyszerűen semmi nem működik...
Egy egy részlet a debug logból: pastebin
C:\Users\Administrator>w32tm /stripchart /computer:62.112.193.129 /samples:5 /da
taonly
Tracking 62.112.193.129 [62.112.193.129:123].
Collecting 5 samples.
The current time is 2019.04.27. 22:39:28.
22:39:28, +02.1547246s
22:39:30, +02.1462238s
22:39:32, +02.1483181sPedig lekérdezhető innen az idő, hálózat, tűzfal gond nincs.
Nagy reményem nincs, de találkozott esetleg valaki hasonlóval?
MZ/X
-
A`rpi
addikt
Munkahely váltás közepette vagyok, általános iskola.
Hetekkel ezelőtt elkérték az iskola honlapjának az admin dolgait.
Pár napja már csomó hivatkozás nem ment, az FTPn babrálgatott biztos a kolléga... Most már az egész oldal elérhetetlen... Ha megkeresnek mit mondjak?
Én egy üzemelő weboldalt adtam át, remélem most hetekkel később nem találnak be azzal hogy hozzam rendbe azt amit a munkatársam elrontott. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Lambrusco
újonc
válasz sugarforce #21118 üzenetére
Közben kiderült, hogy egy másik router zavart be a DHCP kiosztással.
Viszont a helyzet még rosszabb lett.
Áramtalanítani kellet az egész épületet villanyszerelési okok miatt, és újraindítás után az egész hálózat elérhetetlenné vált. -
syler123
veterán
válasz szallasi007 #21119 üzenetére
Az lesz (dhcp export), semmi fontos nincs a szerveren, szóval... Rakok be egy ssd-t, aztán megy ameddig megy, ezer éves hdd-k lettek betéve, meg is lett az eredmény, sokra nem megyek a raid-al ha rossz adatokat is klónoz egyik a másikra.
Mondjuk azt nem tudom egy server milyen alapon frissíti magát a beleegyezésem nélkül. Egy win10 host-nál még azt mondom oké...[ Szerkesztve ]
-
Lambrusco
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg egy iskolában dolgozok, ahol valamiért nem megy bizonyos gépeken az internet.
A furcsa az, hogy ha kiadom az ipconfig /release és az ipconfig /renew parancsokat akkor azokon a gépeken is helyreáll az internet ahol nem volt.
A routert már többször újraindítottam, áramtalanítottam, a szerver-számítógépet szintén de nem segített a helyzeten.
Csak addig marad internet, amíg újra nem indulnak a számítógépek.Mi lehet ilyenkor a probléma?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tudtok valami megfizethető árú Azure tréninget?
HP classroom tréningje túl drága a cégnek (kb 600e Ft a két modul)⭐ Stella
-
bobsys
veterán
Macrium Reflect tud magyarul? Esetleg mas ajanlott backup otthonra aminek van magyar menuje es tud incremental backupot meg dissimilar hardware restore? EaseUS Todo-t neztem meg, de jo lenne a magyar. Az oreg jobban boldogul vele
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
syler123
veterán
válasz syler123 #21100 üzenetére
Kiderült, hogy belépett a rendszer. Újraindítottam, 15 percig ment az újraindítás felirat, mire ténylegesen leállította a szolgáltatásokat és újraindult, 15 perc a bejelentkező ablak, majd 15 perc csak egér a fekete képernyőn, majd megjelenik az asztal.
A start menü nem működik. Parancssort is csak úgy tudtam indítani, hogy kikerestem a system32 mappában. A vezérlőpultot is sikerült így elindítani, ott pl update szolgáltatást nem találtam, azt hiszem server 2016-nál csak a gépházban van, viszont a gépház nem indul el. Se billentyűkombinációra, se parancssorból. Teamviewer-t sem lehet elindítani. A kiszolgálókezelő elindul a ServerManager parancsra, de ha leteszem az asztalra, annyi. Meg sem jelenik a tálcán. Tálcára két klikk és rebootol az explorer.exe.
Feltettem a classicstartot, hátha az más elven működik, de semmi, saját exe-vel indítva sem megy.
Kiszolgálókezelőben látszólag minden működik.
Sok dolog nincs beállítva a gépen, lehet akár lemezhiba is, mert találtam arra utaló jelet eseménynaplóban, meg update-ra, tehát valószínűleg az update után halt le a dolog.Érdemes javítgatni ha nem sokminden van rajta?
Esetleg csak a dhcp beállításokat le tudom menteni? Pl szűrt mac címek stb? Azt tudom hogy jegyzettömbbe ki lehet exportálni, de importra utaló jelet nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Van két Server 2012 R2 alapú tartományvezérlő. Volt egy szintén Server 2012 R2 alapú fájl szerver, ez in-place upgrade-del frissítve lett Server 2016-ra. Azóta bizonyos mappán biztonsági beállításainál nem talál bizonyos felhasználókat.
Eredmény egy kliens Windows 8.1 rendszerről:
Eredmény a Server 2012 R2 alapú tartományvezérlőről:
Eredmény a Sevrer 2016 alapú fájl szerverről:
A hibaüzenet összesen:
"Unable to connect active directory to access or verify claim types."Érdekesség, hogy a fájl szerver frissítése előtt nem volt ilyen probléma, egyébként minden működik, a felhasználók elérik a megfelelő mappáikat, tehát a jogok a gyakorlatban rendben működnek. dcdiag semmi hibát nem talált a tartományra vonatkozóan, DNS rendben, IPV6 kikapcsolva, minden OS-re fel van rakva az összes Windows Update.
Neten rákeresve nem sok használható információt találtam. Valakinek bármi ötlete?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Tonyk
veterán
Sok más plusz dolgot láthatsz ott még, amit a feladatkezelőben nem! Nálam halódó hálókártya esetében ha jól emléxem (kb 1.5 éve volt) rohadvány nagy volt az interrupt request és ez csak itt látszott.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
-
kraftxld
Topikgazda
És igen, a Trend Micro megint tudja a dolgát Pár ezer spam simán átjött, ugyanaz a belső felhasználó volt a feladó meg a címzett is.
Ennél a fosnál meg az O365-ön be kell állítani, hogy az SCL minden levél -1-el jöjjön a Trend felől, tehát az O365 szűrője nem is foglalkozik vele.
Alapfelállás: O365 + Trend HES előtte, ügyfél fizeti a valag pénzt és a sales-esek eladták, hogy milyen jó lesz. Most meg tajtékzik az ügyfél hogy mivanmivanmivan
A nagyon nagy főnök az ügyfélnél valahogy nem díjazta ezt.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
Új hozzászólás Aktív témák
- Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest