Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
válasz bogabi #27668 üzenetére
Az acronist szeretnénk beszerezni, nekik van konkrétan webshopjuk az oldalukon, tehát ott ki tudom választani a megfelelő elemeket. A kezünk nincs ennyire megkötve, igazgatói jóváhagyás kell az összeg miatt, de ennyi. Gondolom számlát kapunk, uh nem tudom mi akadálya lehet. De nyilván csak a teljes jogszerű eljárás az elfogadható.
#27667Timer
Köszi, megnéztem, a fenti szoftvert is be tudják szerezni?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
veterán
válasz bogabi #27633 üzenetére
Igen, ha üzletszerűen használod, akkor nem nagy pénz érte, de én például mindkettőt csak kábé 10-20 gépes flotta 1-1 tagjának elérésére használnám, havonta héhányszor. Erre nincs rentábilis ajánlatuk, olyan 5 ezerig látnám értelmét személy szerint. És már erre a minimális használatra is sírt a teamviewer, és ha igaz, akkor mostantól az anydesk is fog. Mondjuk most, hogy pár hete a teamviwer felhasználókat kezdték el felnyomni, az anydesk pedig tegnap beszélt saját törésről, nagyjából egy forintot nem érdemelnek. Mert gondolom, pénzt nem adnak majd vissza senkinek, aki miattuk szopta be, és igazából azzal se nagyon érnének el semmit a felhasználók, ha ransomware-t tolnak a rendszerükbe a távelérés által.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bogabi #27626 üzenetére
Az egyáltalán nem baj! Szinte minden szoftverem fizetős, van havidíjas is, nálam ezer éve nem téma már a warez. Azzal van a gond, hogy a licenc politika miatt az alap licenc is drága TV/AnyDesk vonalon, ráadásul hiába van licenced teamviewerre, ha az újabb verziókra már nem tudsz csatlakozni, és mostmár lifetime licenc sincs jó ideje.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz bogabi #27576 üzenetére
Ugye itt az sem mindegy, hogy milyen Team-be fogod össze a kártyákat (switch independent, LACP, static...), illetve az SMB Multichannel a jó barát.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
-
SirRasor
addikt
válasz bogabi #27080 üzenetére
Rendszermérnök supportot kérdeztem: aszerint úgy is jó, ahogy írtad, viszont azt ~2 hete próbáltam ki és ugyanaz a hiba
Csak közben már annyi paramétert változtattam itt-ott, hogy...passz. Holnap megint kipróbálom úgy.
Ja lehet annyira banális dolog van, hogy kéne egy restart a sophosnak és megjavulNekem csak az zavaró, hogy ha jól van beállítva, akkor legyen jó. Ha rosszul, legyen rossz. De a 90%-ban működik állapotot pont nem tudom hova tenni.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz bogabi #27078 üzenetére
Hol?
Kliensen a DNS 1-2 az a DC 1-2.
Sophosban Gugli DNS (illetve most Pi-Hole tesztelés jelleggel, ami szintén a DC1-re továbbítja a domaines kéréseket)Ha a Sophosban a DC-t adom meg forwardersnek, a DC-n meg a Sophos van beállítva forwardernek, akkor szép loop lesz belőle.
Mindenesetre nem látok most hibát ebben a beállításban. Pláne nem magyarázza, hogy hol így működik, hol úgy.
Make Love not war!
-
kraftxld
Topikgazda
-
kraftxld
Topikgazda
válasz bogabi #26003 üzenetére
Persze, ott a legrosszabb a helyzet főleg az SMB szektorban.
Régi vasak, gari idő lejárta után 5 évvel még hajtják ezerrel, még mindig az onprem-et tolják, iszonyat kókányolások, elég lassan mozognak az új technológiák felé.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Gargouille
őstag
válasz bogabi #25579 üzenetére
És még mennyi ilyen következetlenség van... sokszor gondoltam már rá én is, hogy a munkám egy jelentős része abból áll, hogy az ilyen átgondolatlanságokat megkerüljem valahogy.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
senior tag
válasz bogabi #25529 üzenetére
Köszi mindenkinek. Kutakodtam, de olyan megoldást nem találtam, ami közvetlenül böngészőből, mindenféle plugin/bővítmény nélkül működik. Így marad a TV+RPi kombó, így azért már sokkal tágabbak a lehetőségek (VNC, stb.).
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Teejay83
tag
válasz bogabi #25337 üzenetére
Igen egy kétfaktoros VPN-en jönnek be és azt kellene megoldani,hogy valamilyen módon első körben azonosítsuk a privát eszközöket majd vizsgáljuk meg,hogy friss e rajta mondjuk a víruskereső,a megfelelő patch-ek rajta vannak e stb.Elsősorban ez egy auditon bukott ki (Hunguard) ők viszont azt mondják, hogy még a VPN csatlakozás előtt kellene azonosítanunk az eszközöket,a jelenlegi ismereteim szerint ez nem igazán oldható meg,de javítsatok ki ha nem így van.
A Microsoft Network Policy Server-t megnézem
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
DopeBob
addikt
válasz bogabi #24955 üzenetére
Van bőven vele tapasztalat sajnos, ha így keresed, talán már megoldás is akad normálisabb mint a teljes tiltás: [link]
Most jól működik de sajnos nem tudom, hogy miért Biztos érzi, hogy vége a dalnak, Onedrive lesz már helyette lassan mindenhol.
Az az egy fura, hogy nálunk tényleg fixen csak Office dokuk fagyasztották le a gépeket. Egér mozog, de semmit nem lehet csinálni.
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz bogabi #24953 üzenetére
Próbáld ki akkor, amint letiltottam az offline filest a klienst megszűnt probléma... nem találtam rá én sem megoldást.
Azért van egy jó hírem is, csak az a baj, hogy nem tudom mitől lett jó, mert több dolog történt egyszerre: Win2019 Srv és Win10 1909+ megszűnt ez a hiba, nem fordult elő többet. Korábban W2k8 volt W7, W10, és előfordult ez a hiba, mondjuk érdekes módon főleg Office fájloknál, másnál nem.
MZ/X
-
Gargouille
őstag
válasz bogabi #24935 üzenetére
"az, hogy a Windows lelki világa mélyen belül hogyan viseli tartományi gép esetében azt, hogy nem látja a tartományi DNS szervereit, hanem be kell érnie az otthoni router által odaadott DNS szerverekkel, egyelőre nem látom át - de csodálkoznék, ha ez problémát okozna."
Sajnos ez tud problémát okozni, mivel például az otthoni hálózatban lévő DNS nem fogja tudni feloldani a tartományi neveket, mondjuk például ahová a hálózati meghajtók mutatnak, vagy az átirányított Dokumentumok mappa. Persze ha feloldaná, akkor sem működne otthon.Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
válasz bogabi #24933 üzenetére
Nyilván nem könnyű ezt megfogni (és lehet nem is ez okozza a gondot nálatok), de például tipikus szitu, hogy a domain tag gépen - mondjuk otthoni környezetben - mikor megnyílik az intéző akkor automatikusan keresni kezdi például a csatolt hálózati meghajtót vagy az eltárolt hálózati kapcsolatot, de mivel a helyi DNS nem tudja feloldani, így "kirakja a homokórát". Írtad például, hogy a Dokumentumok mappát a szerverre irányítottad, akár ennek is lehet köze hozzá.
-
Gargouille
őstag
válasz bogabi #24929 üzenetére
Vakon lövök, de a leírtak alapján nekem a DNS probléma az ami beugrik valamiért. Tartományi környezetben tipikusan akkor láttam ilyen megmagyarázhatatlan *"fagyásokat" amikor valami névfeloldási probléma volt a háttérben. Nem is feltétlenül azzal az alkalmazással ami épp térdelt.
* Amik valójában nem is fagyások voltak, csak az alkalmazás vagy az OS kimerevedve (vagy épp kifehéredve) a végtelenségig várt a meg nem érkező válaszra. Ha DNS gond van, akkor sok esetben a loginkor is szokott jele lenni, lassan tölt be a profil.
-
veterán
válasz bogabi #24902 üzenetére
Hát még én hogy örülök! 3 napja nem aludtam rendesen, mert éjel is ezen pörögtem fejben. Nálunk is van SG, és ameddig csak lehet, szerintem marad is. Az XG-ben egy igazán jó dolgot találtam; user VPN kapcsolatnál meg lehet adni, hogy melyik IP-hez férjen csak hozzá a becstlakozó a LAN-ban, ami azért hasznos feature... Ezen kívül nagy különbség nincs, cserébe a GUI tegnap is kifagyott PCAP alatt, állítólag dokumentált sophos hiba. Még jó, hogy idővel önmagától észhez tért, és legalább azzal nem kellett szenvedni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bogabi #24892 üzenetére
XG specifikus szopó volt. Hiába volt kikapcsolva SSL kibontás, és mindennemű szűrés, úgy tűnik, az volt a baja, hogy átment a webproxy-n a csomag. Hálózati mérnök kolléga bukkant rá valahogy, csinált egy új nat rule-t meg tűzfal szabályt, és utána elindult a szinkron kisvártatva.
Fakkszofosz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bogabi #24892 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, papíron ennyi kell neki szerintem is. Nem ma volt az update, néhány hónapja. Hihetetlen, hogy mostanában mindennel szopok...
Apropó, szívás: múltkoriban volt az Exchange sztorim. Azóta több helyről is megerősítették, hogy ha nem shareből futtatja valaki a CU23-at, a lehető legváltozatosabb hibák fordulnak elő. Aki még előtte áll, az ne felejtse ezt el.
-
veterán
válasz bogabi #24890 üzenetére
Megköszönném! Köszi!
Még egy kérdés: beleszólhat ebbe az, hogy nem up2date a szerver? WS2016 Standard, de nem frissítettem mostanában, nem volt leállásra időablakom. Arra gondolok ,hogy a tűzfalon esetleg bejön a csomag, de szerveren belül veszik el valahol a kapcsolat, ha jól emlékszem, TLS 1.2-őt használ ez a f_s. Ipv6 engedélyezve van a szerveren, esetleg az kavar?
Legutóbb F-Secure Polocy Managerrel szívtam egy másik infrában, ott is valami cert hiba volt, és az oldotta meg, hogy kikapcsoltam a szerveren a cert hitelességének ellenőrzését. Aztán persze fsec javította a hibát, de ez ugrott be a mostani eset kapcsán, mint esetleges probléma faktor.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz bogabi #24811 üzenetére
Rengeteg mindentől függ.
Párhuzamos task-ok, mailbox item méret, Exchange szerver alatti storage mennyire van rotty-on, az Exchange szerver CPU-ja mennyire bírja, feltöltsési sáv.
EXO felől is a régió, terheltség, stb.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
-
veterán
válasz bogabi #24502 üzenetére
Nekünk volt hasonló, de még a 2004 hozta, azt hiszem. Nem nagyon volt rá megoldás sajnos, egyes gépeken az segített, hogy nem hosztnévvel, hanem IP-vel vettem fel a share-t, de ez sem működött konzisztensen. Akkoriban olvasgattam többet erről, és másoknál is volt hasonló. Valami bug lesz ez szerintem. Mi rollbackeltük átmenetileg az update-et az érintett gépeken, és pár hónapon belül átraktuk a share-t egy WS2012R2-re. A másik, amit észrevettem, hogy AD fiókkal nem ment, lokális rendszergazda jogú AD fiókkal megint csak nem ment, de lokális rendszergazda userrel igen. Talán valami az SMB1 authentikáció módjával, az eltérő user típusok által használt default auth algoritmussal lehet összefüggésben, de ez csak tipp.
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz bogabi #23108 üzenetére
Teljes hozzáférést kapok a fiókokhoz holnap. Szerintem jó lehet ez is, nem kell folyamatos mentés, jövő héten és a tanév végén kell csinálnom egyet-egyet.
[ Szerkesztve ]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
-
kraftxld
Topikgazda
-
sugarforce
addikt
válasz bogabi #22889 üzenetére
Pont ezen agyaltam en is, most jelenleg a solarwinds take controljat hasznaljak a home officeosok, de jo lenne valami kliens fuggetlen megoldast kialakitani, viszont ehhez a usereket is at kell allitani, hogy ne az asztalon eljek az eletuket, amellett hogy van amúgy shared drive is amire szinten dolgoznak.
-
szallasi007
őstag
válasz bogabi #21625 üzenetére
Az a baj, hogy a tanúsítványt miután megveszed az alábbi dolgok látszódnak:
Itt nem tudok beadni neki semmit, illetve a private kulcs sem látszódik. Ebből nem tudom lehet-e bármit is faragni?
Magához a tanúsítvány kibocsájtójához nem tudok belépni így nem tudom már egy kész tanúsítványt publik és privát kulccsal együtt leszedni -
kraftxld
Topikgazda
válasz bogabi #21380 üzenetére
Hello, én vagy az egészen csinálnék egy új volume-t, ami RAID6 és azt szétdobni a CSV-k nek.
Vagy enclosure-kéne egy-egy raid6 és arra egy CSV mindegyik enclosure-ra.
Mindegyik enclosure-ben van pár SSD cache-nek?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
sugarforce
addikt
válasz bogabi #21380 üzenetére
Talan egy minimalisan gyorsabb a draid6, en atallnek arra, ha nem nagy macera.
Egy poollal jobban jarnal szerintem, nalunk egy poolban csucsulnek a volumeok, ha boviteni kell, nem kell sakkozni sokat a hellyel.
6 host, ~50 vm ja es a ket v3700 + enc kozotti metro mirror szinkron. -
-
syler123
veterán
válasz bogabi #21095 üzenetére
Köszi! Könnyen lehet, hogy már be is lépett, csak a frissítés miatt a teamviewer generált egy új kódot és már azért nem érem el. Kíváncsi leszek, sokat nem tudtam várni a helyszínen, szóval simán lehet hogy már nincs gond. Délután talán járok arra, akkor megnézem.
Nem fontos vas, szimpla dhcp szerverként üzemel, mac szűrés stb, meg távolról tudom újraindítgatni a routereket, ha valami gond lenne.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz bogabi #21091 üzenetére
Annyit láttam, múlt héten, hogy frissítések sorban állnak, nem foglalkoztam vele. Miután nem értem el teamviewer-el, elmentem a helyszínre és próbáltam belépni, utána a képen látható dolog fogadott. Tehát magán a gépen én nem változtattam semmit, update nem tudom hogy elindul-e magától, eddig arra rányomtam, amikor leállhatott, most nem foglalkoztam vele, lehet magától feltette és újraindult.
-
szallasi007
őstag
válasz bogabi #20552 üzenetére
Oké, azon ne múljon Radiust is beállítok ha nagyon kell 😉
Viszont engem igazából az izgat hogy az Unifi DHCP az hogyan viselkedik? Ha csinálok egy külön tartományt onnan belátnak majd a jelenlegi lan-ba vagy a hálózatot totál át kell hozzá alakítani amit nem nagyon szeretnék -
fkkkk
csendes tag
válasz bogabi #19302 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy írtál. A services-ek között a hyper-v vm managament nem fut, hiaba inditom ujra a szolgáltatást leáll. A Windows Management Instrumentation service fut, bár a WMI semmilyen infot nem ad mintha egyébként nem is futna...
A tűzfalra ránézek, egyébként tegnap még ment rendesen, tehát kezeltem már ezt a hostot eddig hiba nélkül.
Ami nemrég új dolog tértént, hátha van hozzá köze:
- pár napja kiprobáltam egy ütemezett mentést róla Windows Server Backup-al 2 Vm-rol ( vss copy), ezek egyébként hiba nélkül lefutottak azóta is minden nap
- Altaro is backup-ol másik vm-eket róla, de más időpontba, és ugyan azt a vm-et nem menti a WSB és az Altaro isTegnapig az altaro is lefutott mindig, hiba nélkül most baja van, hogy nem tud csatlakozni a vm-ekhez.
Egyébként mint írtam minden vm fut, ki tudom mappelni a hostot, remote is jó stb...
Inditsam újra a WMI servicet esetleg? Vagy a hostot (ez amit utoljára szeretnék)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest