Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
El lehet érni olyan állapotot Win Servereken, amikor nincsen semmi error meg warning? Még ha nem is ártalmas, kicsit unalmas már, hogy mindig van valami...
MZ/X
-
bobsys
veterán
válasz Teejay83 #11494 üzenetére
Ha a usernek van mas mailboxhoz is full access-e es nem volt beadva az -Automapping $false parameter mikor a FullAccess jogot megkapta akkor az Outlook automatikusan csatlakozik ahhoz a mailboxhoz is es letolti az ostbe, nem kell ahhoz kulon hozzaadni a mailboxot a mar kraft altal linkelt kepen
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
sanzi89
addikt
Van ötletetek, hogy miért lehet az, hogy törléskor nem kérdez vissza, hogy akarom-e törölni, és a kitörölt fájl se látszik a lomtárban?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
shaddam
aktív tag
Lehet tudni várható-e windows 10 alá novell kliens? 8.1-ről upgrade, vagy friss install után nem látja szervert. 1-2 gép felbukkan a listában, de a novell szerver az nem
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
gaborbol
őstag
válasz UnSkilleD #11491 üzenetére
Ki van kapcsolva,igeny sincs ra, kulonben sem menne nalunk. Azt modnja a unifi, hogy surun telepitett Ap-k eseten nem szabad bekapcsolni, es az AP-k nak ugyan azon a channel-en kell lenniuk.
Nalunk 5-10 meterenkent vannak az AP-k mind kulonbozo channelen. Ha a pince szintrol elindulok egy laptoppal pingelve a tuzfalat, mire felerek a masodik emelet ellenkezo sarkaba igy is csak max 2-3 ping esik ki.
Nincs is nagy jelentossege, mert az osztalyteremben ulnek, most ha szunetben maszkal ide-oda es elveszik par csomag, senkit nem hat meg. -
gaborbol
őstag
válasz Teejay83 #11485 üzenetére
Csukd be az outlook-ot, nevezd at az OST-t valamire, nyisd ki megint az outlook-ot es nezd meg mekkora let az uj meret.
CharlieDrop: Megy szepen, ugy nez ki, hogy 10 -AP-t ki is szedhetunk a rendszerbol, mert nincs rajtuk senki.
Lehet magaval az AP-vel van gond. es cask siman doglodik. AZ AP-n a system logba latsz valamit?[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
Sziasztok!
Adott egy telepítő, ami Win7-en és fölötte teljesen jól működik.
De, ügyfélnél még van Vista - csodás.
Viszont Vista-n is simán megy a telepítő, csak éppen a telepített szoftver nem működik, mindenféle COM hibákat dobálgat.
Van egy olyan gyanúm, hogy a gond a telepítővel van, ami esetlegesen megköveteli a Windows Installer 5.0-t, de a Vista ugye 4.0-val jött ki, az SP2 kapta meg a 4.5-öt. (Ez SP2 Vista amin sportolok.)Namost a kérdés az, hogy hogyan tudnám rávarázsolni a Vista-ra az 5.0-s Windows Installer-t, Redistributable-t nem találtam, update-ként meg erre már nem tolták ki.
Valakinek ötlet?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Teejay83
tag
hello
Segítsetek már eligazodni légyszi az Exchange mailbox méreteken mert nem értemEzek szerint 20Gb a user archivja
TotalItemsize=postafiók mérete?amit nem értek még,hogy lecache-el 51Gb-nyi ost-t a user-nek,akkor ez mi??
Az archive az ugye nem kerül be az ost-be?
Annyi még,hogy be van állítva,hogy egy másik user postafiókját is lássa(full access permission),neki is van egy 17Gb archive és a fiókja 2,6 GB[ Szerkesztve ]
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
bon
őstag
válasz Fecogame #11472 üzenetére
DPS és társait én hanyagolnám. Jobb megkeresni kézzel pl. a www.pcidatabase.com oldalt használva a szükséges driver-t.
Gép telepítés meg 4-5ezer Ft.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #11481 üzenetére
Kérdésemre a válasz: Semmi hókusz-pókusz nem kell, ha a biztonság résznél van joga a nyomtatáshoz, csak akkor fogja neki listázni a nyomtatók között, tehát nem fog olyan nyomtatót látni, amihez nincs nyomtatási joga.
-
sanzi89
addikt
Be van üzemelve egy Server 2012 R2-őn egy RemoteApp szolgáltatás. Jelenleg úgy működik, hogy ki van rakva a nyomtatók ikon, a nyomtató tulajdonságoknál mindenkinek van nyomtatási jog adva. Azt szeretnénk megcsinálni, hogy csak bizonyos csoportok láthassák és használhassák a nyomtatókat, egy másik group pedig ne. Csináljunk két csoportot, hogy nyomtató engedélyezve és nyomtató nem engedélyezve, abba pakoljuk bele a felhasználókat és kész? A lényeg az volna, hogy ne is lássák a listában a nyomtatókat, amikhez nincs joguk. Ezt be lehet állítani? Kell hozzá valami extra feature? Ha tudtok mondani kulcsszavakat, akkor már el tudok indulni egyedül is, csak nem tudom merre kellene keresgélni és éles rendszerről beszélünk, tehát sokat patkolni se akarok.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz VeryByte #11475 üzenetére
.local már nem lehet a tanusítványon.
Ha csak exchange-re kell, akkor SAN (leánykori nevén UCC) tanusítványt, rakd rá az OWA külső url-jét meg az autodiscover.domain.com-ot. Valszeg heggeszteni kell kicsit a virtual directorykkal is.
Itt a legolcsóbb és a legnormálisabb: [link]
Ha ennél több kell akkor vegyél ugyanitt wildcard-ot.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
veterán
válasz UnSkilleD #11473 üzenetére
"Látom úgyis ráérsz, megcsinálnád akkor ezt a laptopot?" Persze közben úgy magyaráz, hogy egyszerre 3 sort mond
Nem, nem ingyen, kértem egy raklap csokit
kraftxld: Végül ez lett a megoldás, de ezt a fos gépet kevés idő befektetésével akartam megoldani. Sajátomat, meg a fizetős ügyfelekét nem ezzel fogom
X Factor: Nem szórakoztam vele sokat, kértem egy fogót és erővel kitéptem. Miután kiszedtem, látszott rajta, hogy a "pöcök" mögötti két rész a szélén beragadt a csatlakozóba, ezt szépen el is nyalta ( mármint az UTP csatlakozón ).
[ Szerkesztve ]
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
X Factor
addikt
válasz Fecogame #11472 üzenetére
Tudom, hülye kérdés, de biztos h. beragadt?
Még mielőtt kitépÍtik belőle, nálunk is van olyan Dell/Lenovo laptop, amiben alapesetben elvan vékonyÍtva az rj-45, és megkell alul nyomni a csatlakozót és úgy old ki. Kolléga már majdnem széttépte, mielőtt szólt volna.
Make things work
-
VeryByte
őstag
Exchange 2013-hoz kéne tanúsítványt vennem.
Milyet javasoltok?
Tudom, nem egyszerű és egyértelmű a kérdés. Inkább egy-két tapasztalat érdekelne.
Gyakorlatilag van mindjuk 5 szerverem, dc1, dc2, exch, rras, rds, mind .local-os domain-ben.
A nevek szerepkörök alapján vannak, egyértelműek.
rras csinálja a vpn-t is.
Egyelőre az exch az érdekes a külső owa elérés és outlook miatt, de hol lehet még rá szükségem?
Mert ugye ez határozza meg, hogy milyet vegyek."What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
kraftxld
Topikgazda
-
veterán
Ezt nem hiszem el...
Idehoz nekem az egyik tanárnő egy laptopot, hogy csináljam meg, mert a fiáé, elrontott valamit rajta és azóta nem indul el. Mint kiderült, fel akarta rakni a Win 10-est
Oké, akkor újratelepítem Win 8.1-el, mert olyan telepítőm van.
Nagy nehezen felmegy, hálózati kártyát nem ismeri fel. Bedugom az egyik itteni gép fali UTP kábelét a gépbe, így lett rajta net. Gondoltam királyság, akkor az eszközkezelővel keresek hozzá drivert és meg is vagyunk. Aha, persze. Nem talál hozzá, még a DPS-el* sem. Na oké, akkor visszahozom a gépet az asztalomhoz. Hoznám, de ebbe a talicska gépbe nem beleragadt az UTP csatlakozó? Már próbáltam izomból is kirángatni, de semmi.
Most mehetek hozni egy fogót, hogy valahogy kirágassam belőle. Ha nem megy, akkor ott hagyom és majd a 10 éves kisfiúcska kiszedi belőle
*DPS = Driver Pack Solution, ha még nem hallottatok róla, érdemes rákeresni. Automatikusan megkeresi a drivereket az újonnan telepített géphez.
[ Szerkesztve ]
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
CharlieDrop
veterán
válasz gaborbol #11467 üzenetére
akkor most összeállt a net?
nekem van hasonló bajom, egy router AP-nak van beállítva egy másik routerre, ami kábelen csatlakozik egy UPC routerre. Random időközönként 30 sec - 2 percre ledobja magát az AP, aztán megint megy, nem jövök rá, mi a tök lehet...
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
gaborbol
őstag
Alsosoknak 16.000 dollar egy ev, felsosok es gimi meg 26.000-30k? Ezek mellett nagyon normalisak, akar mit kerunk vagy javasolunk, ha nem is azonnal, de minden atmegy.
Jovo heten hozzak a 300/300-as netet azt betesszuk a mostani 250/50 melle diakok beszarnak[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz gaborbol #11421 üzenetére
Hat tenyleg nem vicceletek, raktak ki Apple TV-t minden tanterembe ahol nem volt, minden tanar kapott egy Macbook air-t az Ipad meg az asztali gep melle, gondoltak bedobnak meg 10-12 AP-t az epuletbe biztos ami biztos. Aztan hivtak, hogy szetborult a halozat...
Mondom kapcsoljatok ki azt a 12 darab AP-t aztan minden jo lesz. De nem lesz jo, mert allitgattak kozben ezt-azt es hiaba szedtek ki azokat az AP-kat nem lesz jo
Hat nem tuloztak amikor azt mondtak,hogy szetborult a halozat. 300-400 user felett gyakorlatilag megallt az elet a tobbi usernek. 400 mobiltelefont kiblokkoltak, de meg igy is maradt 300-400 user aki vagy csatlakozott teljes jel erosseggel es nem volt internete vagy csatlakozni sem tudott a tole ket meterre levo AP-re amin volt 10 user.
Aztan nekiestunk mi is rendesen kapott egy uj szervert a kontroler, kapott 4.6.6-os vezerlot a 3.2.7-helyett,az meg lefrisitette az osszes Ap-t.
Channel-t kezzel kiosztottuk, A width -et levettunk 20-ra40 rol, hogy meg tobb szabad channel legyen, Tx powert lehuztuk low-ra mivel minden teremben van egy AP 7-8 meterre egymastol, de van ahova raktak a ketto koze is egy ap-t szolval nincs 5 meter sem. User/ap/radio 25-re leveve 50-rol.
Es ugyan olyan szar a helyzet. Pingelem az egy meterre levo AP-t es 1500ms-2300ms es packet loss, ugy hogy van rajta 7 user rajtam kivul.Diakok, tanarok elkoccoltak, az osszes AP-t kikapcsoltuk egy kivetelevel, egy laptop csatlakozott ra egy meterrol es 100 csomag atlag pingje 150ms,de ugy hogy nem csinalsz semmit, se letoltes se bongeszes, csak pingelem az AP-t.
4 laptopnal szinten csak ping, felment 200-250ms-re es jott packet loss. WTF!Elkezdunk vegigmenni a beallitasaokon, ok tegyuk at a TX powert low-rol high ra. -> Ping le is ment 5 ms atlagra szepen. Hmm.
Elkezdtunk behordani amit csak talaltunk: Vagy 30 darab Ipad a totoallomas tetejen lezaratlanul. 40 db MacBook air, ket toltokocsin a folyoson szinten lezaratlanul
(Ugyan itt, olcso, alig hasznalt, tesztelt apple cucc elado! )Ugyan azon az AP-n 40 gep random youtube video lejatszasa, egy hiba nelkul, egeszen 62 gepig sikerult felmenni onnan kezdte el ledobalni egyesevel a tobbi gepet.
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz kraftxld #11465 üzenetére
Egy változás volt a szervereknél, mégpedig magán a win2003-as DC-n megszüntettem az Exchange 2003-at. Lehet, hogy ott volt valami.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
kraftxld
Topikgazda
Annó volt egy enterprise CA a hálón amitől kapott egy cert-et a 2003-as DC, ez lejárt, azóta kinyírta valaki a CA-t, és nem tudja megújítani.
A 2008-as szervern is lesz majd ilyen, csak idő kérdése.A megoldás, hogy telepítesz egy Enterprise CA-t valahol és autoenrollment-en elintézi magának a DC a cuccot.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bon
őstag
Az elsődleges tartományvezérlő Alkalmazásnaplójába a következő hibaüzenetet látom 8 óránként:
Esemény típusa: Hiba
Esemény forrása: AutoEnrollment
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 13
Dátum: 2015.09.17.
Idő: 7:10:08
Felhasználó: -
Számítógép: xxxxx
Leírás:
Nem sikerült a(z) helyi rendszer automatikus tanúsítványigénylése egy Tartományvezérlő tanúsítvány esetében (0x80070005). A hozzáférés megtagadva.Ez egy Win2003-as DC. Mi okozza? A másik DC-n ami win2008-as nem látok ilyen jellegű bejegyzést.
-
iwu
addikt
válasz KaiotEch #11462 üzenetére
"(Természetesen ugye gondolni kell rá, hogy ha már van olyan, akkor felülírja-e avagy sem[elutasítja, vagy megtartja mind2-t, más-más néven]. És persze csak akkor keressen rá a "06" vagy "+36"-ra, ha van a tel számhoz tartozó név is.)"
Ha már van működő script, amivel ki lehet szedni a cuccot, meg hozzátenni a másikhoz, onnét kezdve ezek a feltételek nem nagy kalandok.
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
nagyúr
Előre is köszönöm!
(Természetesen ugye gondolni kell rá, hogy ha már van olyan, akkor felülírja-e avagy sem[elutasítja, vagy megtartja mind2-t, más-más néven]. És persze csak akkor keressen rá a "06" vagy "+36"-ra, ha van a tel számhoz tartozó név is.)
Lehet csak export-import funkciókkal oldható meg.
[ Szerkesztve ]
-
Diggity_
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg egy OKJ-s rendszergazda képzésben tanulok ,vele páthuzamosan Cisco CCNA tanfolyamot csinálom. Nagyjából egyszerre végzek a kettővel. Ezekkel a végzettségekkel milyen állásra lehet számítani Magyarországon? Illetve tudtok ajánlani olyan céget ahová érdemes lehet elküldeni az önéletrajzomat?
Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újra kezdeni.
-
nagyúr
Sziasztok! Exchange 2010 powershell-ben tudna valaki segíteni? Az lenne a megoldandó probléma, hogy a javasolt névjegyekben, ha van olyan contact, ami telefonszámmal rendelkezik, akkor helyezze át a rendes contacts mappába.
-
iwu
addikt
válasz sanzi89 #11445 üzenetére
neten ilyent makrot találtam, nem teszteltem:
Sub ConvertToXlsx()
Dim strPath As String
Dim strFile As String
Dim wbk As Workbook
' Path must end in trailing backslash
strPath = "C:\Excel\"
strFile = Dir(strPath & "*.xls")
Do While strFile <> ""
If Right(strFile, 3) = "xls" Then
Set wbk = Workbooks.Open(Filename:=strPath & strFile)
wbk.SaveAs Filename:=strPath & strFile & "x", _
FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook
wbk.Close SaveChanges:=False
End If
strFile = Dir
Loop
End SubWarning: .xlsx workbooks don't store macros, so any macros from the .xls workbooks will be lost.
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
bobsys
veterán
Idejet sem tudom mikor volt fizikai vason Exchange serverem. A Hyperthreading tenyleg jo ha le van tiltva ahogy it is javasoljak [link]?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
blokad
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy programot kéne automatikusan indítsak.
Tetszőleges domainben a user logon GPO-nál erre van egyszerűbb megoldás?Köszönöm előre is!
-
spici
tag
válasz VeryByte #11444 üzenetére
Hát ez egy általános iskola lenne mivel a dolgozók emailen osztják meg a dokumentumokat meg ilyesmi, pendriveon osztják meg dolgaikat, de az emailezés nem fontos mert nehéz lenne áttérni, nem is nagyon lenne, diákok meg asztalon lévő saját mappába mentik a dolgaikat, jobb lenne központi helyen hogy javítani könnyebb legyen + nem lehet bliccelni ezzel stb stb, 1 AD elég lenne, plusz raidbe 2 winyó azt csókolom, nem hiszem hogy itt olyan nagy gond lenne egy AD kiesése , de javíts ki ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Nincs esetleg ötletetek, hogy nagy mennyiségben, sok XLS fájlból hogyan lehet gyorsan és fájdalom mentesen XLSX-et csinálni? Az Office csomag tartalmaz egy excelconv.exe programot, de ezzel nekem csak olvasható xlsx-et sikerült csinálnom, ami nem jó. A másik egy noname program, de ez meg szimplán nem működik, akárhogy nyüstölöm. Google alapján ennyire jutottam, nincs ötletetek, bevált módszeretek?
[ Szerkesztve ]
-
spici
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem (ti tapasztaltabbak vagytok), hogy egy olyan 100 fős tartományhoz elég lenne 4GB rammal és 320GB tárhellyel egy i3-as ,2 mag 2.4Ghz el?
Maga a hálózat elég kicsi stb, AD menne rajta 2008-al, dns, dhcp, ha bírja akkor esetleg mail. -
sanzi89
addikt
Fizikai gépből szeretnék virtuális gépet. A lemezt lementettem a Disk2VHD progival. A gond az, hogy a virtuális gép csak akkor boot-ol, ha Gen1-es, ha Gen2-es gépet hozok létre, akkor nem boot-ol. Mi lehet a gond? Miként tudnék mégis G2-es virtuális gépként indítani?
-
bobsys
veterán
Valaki dobjon meg egy MS linkel ahol leirjak, hogy milyen AD Group membership kell Exchange 2010 telepiteshez, konfiguralashoz. Mert ugye be kell bizonyitanom, hogy nem veletlen ugatom, hogy kell Organizational Managament group membership.
A talalt deployment permission reference nem jo, mert ott azt irjak le, hogy melyik AD attributomok valtoznak.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Mr Dini
addikt
válasz moha bácsi #11425 üzenetére
Köszönöm!
Nem vagyok rendszergazda, csak érdekelt mi ez... (ezért is tettem ofba)
A wikipédiára nem számítottam, nem gondoltam, h ez egy komplett pakk adminoknak.
Amúgy az opsi tftp-s bootjához kell routerben dhcp módosítás?(vagy a bootmenü illetve a szerver "ismerik" egymást?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
veterán
válasz Feri1977 #11406 üzenetére
Háh. A 2. képen az Szfvári IBM van, ugye?
Egyébként igen, tényleg elég szomorú a fizetés, főleg hogy 4 órás műszakba vettek fel, de amíg nincs jobb, ez is jó lesz Főleg, hogy mellette még egy infós suliban is oktatok ( megjegyzem, kétszer ennyi pénzért fele ennyi munkaidőt ).
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz CsodaPOK #11427 üzenetére
Igen, kell hozzá controller. Ha nem fut akkor mennek az AP-k de mondjuk a guest portal nem. Sima wifi esetén nincs gond. Pár helyen így van kint, egy desktopon belőttük egyszer aztán elindítjuk a állítani kell rajta.
Elvileg csak ugyanarról lehet módosítani, de SSH-val át tudod pakolni egy másik controllerre, ilyenkor az új felülírja a konfigot.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
CsodaPOK
senior tag
válasz kraftxld #11419 üzenetére
Ha már előkerült az Ubi...
Nézegettem a minap AP-kat és az Ubira is rátévedtem. Tetszetős, olcsó szép aranyos.
A kérdés, hogy ezekhez mindenképp kell controller? Most teszem azt, ha csak 2 AP-t kell üzemeltetni, akkor is külön kell 0-24 órában fusson a controller? Vagy van valami olyan módjuk, amivel önállóan tudnak üzemelni?
Néhol azt írták, hogy ha nem látja a controller-t, akkor pár perc után nem fogad wifi kapcsolatot, néhol azt írták, hogy üzemelni fog tovább az utolsó konfiggal.
Ha megy tovább az utolsó konfiggal, akkor pedig a kérdés, hogy ha felprogramozom egy contoller-ről, azt leállítom, majd egy fél év múlva akarok módosítani a konfigon, akkor ugyanarról a contoller-ről tudnám csak módosítani vagy mondjuk egy másik gépre telepített controller-hez hozzá lehet csatlakoztatni és ki lehet olvastatni belőle a konfigot?Köszi!
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Gyerek sulijában vmi opsi intézi a bootot. Gondoltam Ti biztosan ismeritek... Vki fel tudna világosítani, hogy mi ez?
Köszi!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Teejay83
tag
válasz KaiotEch #11413 üzenetére
Szia
Mi így csináltuk meg SCCM-el:
Nem Application-t csináltunk hanem Package-t és egy cmd-be megírtuk a folyamatot:@echo off
for /f "tokens=7 delims=\" %%a in ('reg query HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall /s /f "Java 8" ^| findstr "HKEY"') do msiexec /x %%a /q /norestart
echo INSTALL_SILENT=Enable > c:\jre-8u60-x64_install.cfg
echo AUTO_UPDATE=Disable >> c:\jre-8u60-x64_install.cfg
echo REBOOT=Disable >> c:\jre-8u60-x64_install.cfg
echo SPONSORS=Disable >> c:\jre-8u60-x64_install.cfgmkdir "C:\ProgramData\Oracle\Java\"
echo off >> "C:\ProgramData\Oracle\Java\java.settings.cfg"jre-8u60-windows-x64.exe INSTALLCFG=c:\jre-8u60-x64_install.cfg
[ Szerkesztve ]
DPS Hungary- szoftverrobot fejlesztés-online marketing-rendszerek bővítése,korszerűsítése-digitalizáció-IT biztonsági tanácsadás-Laptop-Projektor BÉRLÉS | www.onlineasszisztens.com | www.dpshungary.eu |
-
-
gaborbol
őstag
válasz bobsys #11418 üzenetére
Nalunk is eppen egy DELL DA Storage hianyzik. Dell azt mondja 1 hete elkuldtek UPS meg azt mondja ,hogy nem kapta meg a DELL-tol.
kraftxld: Persze , ha penz van szarasig es nem sajatomat koltom akkor johet a Cisco, ha viszont valami budget, akkor ne kelljen mar $10-15K-t kiadni egy controller-re ami 1-3 ev utan nem frissitheto, mert lejart a support fizess meg $1-3K/ ev aztan 5 ev mulva meg nem tamogatott, mert product reached end of life.
Eddig volt ugyfelnel Cisco, de az ideiglenes telepre kerult 15 Unifi menteg 1 evig gond nelkul, nulla hiba 800-1000 eszkoz minden nap.Kesz lett az uj epulet ugyan ugy kb 1000 eszkoz, vettek 35 darabot! Azt mondta a DIT, hogy ennyi pezert meg a WC-be is rak egyet, es nem viccelt, mert ugyan ebbol a penzbol lett volna 8 db uj cicko.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
UPS elvesztett ketto darab 40 kilos servert
-
gaborbol
őstag
Cisco forum szerint:
Such errors are more common using TKIP since it is the nature of TKIP to send a per-packet-key.
Nalam ugyfelnel van 2 Cisco WLC kb 40 db AP -val azok mindent beokadnak egy syslog szerverre es csa. Ha szolnak, hogy gond van akkor megnezem ott a logokat, nem kuldozgetem emailbe magamnak.
A masik fele, hogy befejeztuk a vasarlasaukat. nem vetetjuk meg a WLC-t $10-15k ert 3-5 evente az ugyfellel meg a $800-1200 Ap-kat. Unify enterprise $200/AP es ingyenes software WLC es ugyan ott megy ugyan ugy ahogy a Cisco.
-
bon
őstag
Cisco AP-k írogatják az alábbiakat. Mit lehet vele kezdeni? Napi 50-60 email--t kapok 3 AP-től levelenkét akár 100db bejegyzéssel és nagyon zavar.
TIME Priority Process Id Message
========================================================================
Sep 8 2015 14:4 4 hostapd[1075] Received invalid EAPOL-Key MIC (msg 2/4)A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
gaborbol
őstag
Jart mar valaki ugy, hogy Terminal Server 2008 R2-t lenyomta a VMware standalone koverteren az meg szepen kihagyta az osszes OST fajlt? Igazabol nem akkora gond, mert csak az OST hianyzott azt meg letoltotte szepen mindenkinel. Tudom, hogy a koverter kihagy bizonyos fajlokat mint swap file, hibernation fajl csak az OST-re nem gondoltam volna,hogy sort kerit.
-
nagyúr
Sziasztok! Sikerült már nektek GPO-val vagy egyéb módszerrel a java update-ket letiltani? Hiába csináltam GPO-t, nem akarja az igazságot, SCCM-el van amúgy deploy-olva, így van megadva:
msiexec /i "jre1.8.0_60.msi JU=0 JAVAUPDATE=0 AUTOUPDATECHECK=0 RebootYesNo=No" /q
Mégis van akinél feljön, hogy van frissebb. Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
-
Feri1977
senior tag
Most mit nem lehet érteni. Pályakezdőnek számítasz, mivel amikor elvégzed az vagy, és így nem mehetsz komolyabb munkákra, de írjátok, hogy nem, és akkor megnyugszom.
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
-
kraftxld
Topikgazda
válasz Feri1977 #11408 üzenetére
Pontosan, még interjú előtt jön a nagy fekete autó és elvisznek...
Olyan helyre vesznek fel amit megpályázol, és el tudod adni magad.
Én is rendszergazda / rendszermérnök vagyok, de nem ennyiért dolgozok mint amit az előbb írkáltak, igaz nem is magyar közszféra| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Feri1977
senior tag
válasz kraftxld #11407 üzenetére
Mivel úgy fogják fel a munkáltatók, hogy ekkor pályakezdő vagy, így csak ilyen helyekre mehetsz nem? (pedig mögöttem van 14 év szerviztechnikusi gyakorlat munkahelyi szinten 2000 óta, pc, laptopok..).
[ Szerkesztve ]
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
Feri1977
senior tag
[link] Netto 80-90-104 ezer forint...És ezért tanulunk kőkeményen vért izzadva 300 ezer forintért emelt szintű OKJ-s tanfolyamon, hogy aztán ennyit keressünk..bravo...Egy szelektív hulladékgyűjtő (kukás), vagy egy macdonaldsos emberke, vagy egy pláza dolgozó is megkeres ennyit! Nevetséges...
-
Plero
aktív tag
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
kraftxld
Topikgazda
válasz juhiati #11400 üzenetére
Ez tűnik a legesélyesebbnek:
I found a possible fix on what I first thought would be an unrelated site.
http://www.amyuni.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=2824
The problem they described was replacing a previously unsigned print driver package with a new one. It kept failing with the same 0x80070057 error that we were seeing on some user machines using HP's UPD for x64 Windows 7 PC's. We dumped the output from pnputil to a file, found the OEM package assisted with HP and then deleted it as described in the article. As soon as we did that, the point and print option cleanly installed the driver without a problem. I'm not sure how this manifests itself, as we've got a standard image and we're ghosting it - but as a fix, this seemed to work well.
Eric
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- BestBuy topik
- Hardcore café
- CPU léghűtés kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- OpenWRT topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Path of Exile 2
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest