Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
válasz E.Kaufmann #10199 üzenetére
Hát, attól ami itt van, inkább megkímélnélek. Valami utolsó made in dzsunga trágya. Tőlem függetlenül szerezték be, de a cégnek már a beüzemelés se ment, aki szerelte... ja kérem, nem egyszerű, ha ugyan az a két eszköz MAC címe. Biztos a gyárban sem gondolták, hogy lesz olyan elvetemült akki vesz belőle kettőt is
Elvileg nemsokára jön még egy, most TechSon-t ajánlott egy ismerősöm, hogy nem szokott gond lenni vele. Analog/Digitális hibrid.
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz E.Kaufmann #10197 üzenetére
Az ilyen dvr boxok is mind activex-esek (ráadásul jófajta, aláírás nélküli, hogy külön szabályokat keljen csinálni a telepíthetőséghez...)
MZ/X
-
E.Kaufmann
veterán
Itt is megkérdezem, mert rendszergazdaként ez is a feladatom. Az olcsó analóg kameraközpontok/DVR-ek közül melyiket érdemes venni? Papiron van BNC portjuk, Windows/Android/IOS támogatás mindegyiknek, de ténylegesen nem tudom melyiket érdemes.
Van most PC alapú rögzítő, amit jó ha 3 windows7-es gép közül egyen lehet nézni, mert még a böngészős elérése is spéci ActiveX bővítményt használna, ha működne, természetesen csak IExplorerrrel, a DVR program meg csak overlay módban működik és szinte csak Intel videóval. Úgyhogy mindenképpen csereérett, de a kamerákhoz nem nyúlhatok, ezért kell a BNC.
Valamint azért is lenne jó egy új rögzítő, mert egy kisebb 8-10U-s kábelrendezőbe is elférne elvileg.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #10195 üzenetére
LOL, na ez a story mindent visz
Mi is csinaltunk egy 2010 restore-t egy cegnek, nezzuk a recepcios tunder fiokjat, es az inbox tok ures, egy arva level nincs benne.
Mondjuk neki, hogy sorry valami nem klappol, mert latjuk, hogy nincs egy darab inbox item sem a fiokjaban.Hja ne aggodjunk miatta, mert o minden bejovo emailt egybol kezzel behuz a "SENT" folderbe.
Hat de mindek?
Mert innen tudja hogy mar olvasta. -
kraftxld
Topikgazda
válasz bobsys #10194 üzenetére
Már kellett komplett adatbázist visszaállítanom, mert egy nagyon fontos user szintén a deleted items mappában tárolt egy almappát, amit szerinte menthetetlenül fontos, és sürgősen vissza kell állítani.
Megcsináltam, és a mappában a barátnőjeivel küldözgetett receptek és macskás képek voltak
Keményen ki is lett nekik számlázva a művelet| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
veterán
Az ugyfelnel ahol csinaljuk az Exchange upgradet ott fut egy Win7 + Outlook 2010 upgrade is. Az exchange miatt van hozzaferesem a ticketing rendszerhez. Minden ticketrol kapok emailt ami a messaging team queuejaban landol, mert ide nyitjak az Exchange migracios ticketeket is ha valakinek valami kinja van. Szoval minden heten van par ticket azzal kapcsolatban, hogy a w7+Outlook 2010 upgrade utan sir a user, hogy hat de nem latom az emaileket a deleted items (!44!!!) mappaban es ures hat most mi lesz itten es mostazonnal de surgosen oldjatok meg
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
iwu
addikt
hát jah, oracle és sql elég durván írja a logokat...
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
gaborbol
őstag
koszi mindenkinek az inputot!
Kicsit rakerestem az SQL server VS SSD temara, es igazabol ennek hatasara, 15K SAS lesz.Az egesz video jo ugy ahogy van, de ha csak az SSD erdekel akkor 21:30-tol erdemes nezni.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz kraftxld #10190 üzenetére
Megoldva.
Átnyálaztam az összeset(sehol sem volt tiltva), de végül megtaláltam, a "Windows SBS Client Policy" -hoz törölve lett a hivatkozás és ezért kerülte el a figyelmemet.
Erre az objektumra létre van hozva egy WMI szűrő miszerint:
"select * from Win32_OperatingSystem Where ProductType!=2"
Hivatkozás vissza, beállítva minden ahogyan kell, a tiltást ki vettem (MERT ITT VOLT TILTVA! ) és láss csodát műkszik minden.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
MrSealRD
veterán
válasz InfiniteReality #10167 üzenetére
Köszi mindenkinek az infot.
Már csak lapot kell találnom.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz Kiskutyák #10182 üzenetére
SBS2008-on a policykben végig nyálaztam minden egyes szabályt és ez engedélyezve van és meg van adva neki a helyi hálózat (localsubnet) és IP szerint is (192.168.1.0/24) és mégis tiltva van...
Már mindenhol megnéztem. Ötlet merre kutakodjak még a szerveren??
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
MrSealRD
veterán
válasz VeryByte #10181 üzenetére
Lenovo T530-al jártam hasonlóan. Zsír új gép. Mindent kipróbálok, ne később derüljön ki... Erre nem megy a webcam. Hardver rendben, driver rendben, de csak nem megy. Kiderült, hogy alapból egy "privát" módba van az eszköz. Ahhoz, hogy bekapcsoljam, win 8.1 alatt fel kellett tennem valami Lenovo Settings nevű metro(szexuális) appot ami úgy néz ki mint egy okádék, és kb értelme sincs, de ezt az egy opciót csak onnan tudtam állítani. Ott átbillentettem a kamerát és lőn világosság... Dell-nél is lehet valami hasonló?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
VeryByte
őstag
válasz sanzi89 #10183 üzenetére
BIOS-ban nincs tiltva, szerelve nem volt, marad a "vagy csak simán bedöglött" verzió.
Más:
Adott egy tartomány, felhasználókkal, csoportokkal.
Adott egy Synology NAS, megosztásokkal, írás/olvasási engedély a tartomány egy csoportjának.
A Synology szépen rálát az AD-ra.Hozzá szeretnék férni egy megosztáshoz a csoport egy tagjával úgy, hogy a megosztást az IP-n keresztül érném el - na ez nem megy.
Ha DNS néven keresztül, akkor működik.Erre valakinek valami?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz kraftxld #10180 üzenetére
Nem igazán találom, hogy mi az ami el lenne szúrva...
Átnéztem az összes policyt és azok rendben.
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
Hali,
Dell Latitude E5430, az integrated webcam-et elvitte a cica, nem is érzékeli a win8.1
Találkozott már valaki ilyennel?"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
kraftxld
Topikgazda
válasz bugizozi #10177 üzenetére
Nem. A HP SUM 7.2-t: [link]
Vagy ha tudod melyik driver kell akkor azokat.
Egy tipp, mivel a HP bekeményített, és elvileg csak azok szedhetik le az újabb biost ahol van garancia is. Kerülőúton is le lehet tölteni ha megnézed, hogy mi az új bios file neve cpakármi.exe, ezt beütöd a google-be, és hajrá| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz Kiskutyák #10175 üzenetére
A hálózati diagnosztika végre adott egy értelmes választ:
A(z) Távfelügyeleti (NP, bejövő) windows tűzfalszabály blokkolja a kapcsolatot.
És valóban, megnéztem tiltva van, viszont ezt policyból veszi, mert természetesen helyileg ezen nem tudok módosítani.
Megnézem az SBS-t...
-
bugizozi
őstag
válasz kraftxld #10171 üzenetére
Szia!
Nekem BL460c G7 bladet kellene. Ezt a "kézzel leszedtem mindent és gyorsan felrakosgattam" részt kifejtenéd bővebben? Le kellene szednem a Firmware (Entitlement Required) - DVD (1) innen és azt rátolni?
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz kraftxld #10173 üzenetére
Eseménynaplóban semmi, vírusirtó ezen nincs, tesztgép, tűzfal napló:
#Version: 1.5
#Software: Microsoft Windows Firewall
#Time Format: Local
#Fields: date time action protocol src-ip dst-ip src-port dst-port size tcpflags tcpsyn tcpack tcpwin icmptype icmpcode info path2015-04-15 11:53:49 DROP TCP 192.168.1.102 192.168.1.34 61700 445 52 S 3805073315 0 8192 - - - RECEIVE
2015-04-15 11:53:52 DROP TCP 192.168.1.102 192.168.1.34 61700 445 52 S 3805073315 0 8192 - - - RECEIVE
2015-04-15 11:53:58 DROP TCP 192.168.1.102 192.168.1.34 61700 445 48 S 3805073315 0 8192 - - - RECEIVE
2015-04-15 11:54:10 DROP TCP 192.168.1.102 192.168.1.34 61707 80 52 S 2563340054 0 8192 - - - RECEIVE
2015-04-15 11:54:13 DROP TCP 192.168.1.102 192.168.1.34 61707 80 52 S 2563340054 0 8192 - - - RECEIVE
2015-04-15 11:54:19 DROP TCP 192.168.1.102 192.168.1.34 61707 80 48 S 2563340054 0 8192 - - - RECEIVE"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
kraftxld
Topikgazda
válasz bugizozi #10170 üzenetére
Igen, HP SUM-al kell, megy windows alól is, bár mostanában eléggé megvariálták, nekem nem túl sok sikerem volt vele pár DL380p G8-on. Inkább kézzel leszedtem mindent és gyorsan felrakosgattam.
Gyorsabb volt mint a SUM, és a fél világhálót se töltötte le.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #10134 üzenetére
Megoldás röviden: Eddig ThinPro 5.0.0 OS volt az eszközön, upgradeltük 5.1.0-ra és azzal már működött!
Más: IBM szerver firmware-t az IBM Bootable Media Creator-ral frissítettem. A HP-nál a HP Smart Update Manager-rel kell?
Köszönöm!
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz kraftxld #10153 üzenetére
Tűzfal tartományin van, a network location awareness automatic módban van, elvileg fut. Azt hogy tudnám kideríteni, hogy haza vágta-e valami??
-
InfiniteReality
őstag
válasz MrSealRD #10158 üzenetére
Simán megy pendriver-ról az ESXI. Arra kell figyelni (de ki is irja), hogy a scratch file-t telepítés után "rendes" storage-ra helyezni, azaz mehet valamelyik belső diszkre. Gyanítom a pendrive-ra nem sokat ír a holmi, csak ha változik a konfig.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #10164 üzenetére
Csak ugye az a gond, hogy itt pénz csak pályázatokból van, ott pedig nem lehet 64 gigás szervert venni, hanem csak fis-fos irodai PC-ket ATX méretben... És lehet örülni, hogy valamivel le lehetett cserélni a P4-et.
Nomeg ilyen felhasználásra a gigás háló se árt, nálunk sok helyen még 100 megás, de van ahol még 10 megás koax van.Egyébként meg az értelmes/olcsó/itthon is újonnan, számlával, garanciával beszerezhető vékony kliensnél döglött meg elviekben a dolog.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
kraftxld
Topikgazda
válasz sanzi89 #10162 üzenetére
RAID 1-ben van, simán elviszi, és nem kicsit küldik neki, raklap PDF, weboldalak, Outlook cseszett nagy postafiókokkal.
Ezt magyarázom már nektek ezer éve, hogy a suliba nem fisfos gépekből kell venni két talicskával amit aztán lehet kókányolni naphosszat, meg fűtenek mint a rossz gőzmozdony.
Licensz úgyis van szarásig, már egy G6-os kategóriájú szerver-be 6-8db olcsó SSD, 64GB ram, pár rendesen lezárt terminal szerver, sulis környezetben elvisz 150-200 diákot. Egy év alatt áramban visszahozza az árát[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
kraftxld
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #10157 üzenetére
Jaja, megy simán, több mint egy éve van egy pár 840 Pro-n virtualizált terminal szerver, naponta 30-40 felhasználó üti elég keményen.
-
MrSealRD
veterán
válasz E.Kaufmann #10159 üzenetére
Áh, ne tudd meg... ICH7-től kezdve van ICH10-ig minden. Ráadásul ennek különböző típusai betűvel jelzett utótaggal... Igazán csak azért dobtam be ezt a kérdést, mert böngészem egy ideje a piacot és nincs értelmes alaplap. Már annak örülök, ha van DDR3-as lap...(nem túlárazva) Szóval valahol meg kell alkudni.
De egyébként az lenne az igazi hogy ICH9 vagy 10...[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Volt nemrég ez a cikk a logout-on és komolyan elgondolkodtam egy ilyen gép építésén. Házi szerver lenne belőle...Talán 40K-ból meg is lehet a gép. A kérdés csak az, hogy egy ilyen régi proci alkalmas lehet, hogy néhány virtuális gép elkarcolgasson rajta?
Úgy gondolkodtam,hogy ESXI-t egy pendrive-ra telepíteném. Régebben volt itt róla szó, hogy ez működik. A kérdés, hogy ez azóta is így van? Nem fogja rövid távon leamortizálni a pendrive-ot?
Egy másik dilemma, hogy ilyen régi technikánál, nem feltétlenül lenne TRIM. Ha SSD-ről szeretném futtatni a VM-eket, akkor egy idő után ez elég problémás lesz...vagy megoldható?
Kaptam tippet egyszerű SAS/RAID vezérlőre, és 2 SAS winyóval közelíthetném az SSD érzést. Attól viszont tartok, hogy 10-15K-s fordulaton hangosak lesznek a lemezek...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bobsys
veterán
Haggyatok ma az SSDvel, en azon elvezkedem, hogy cisnaltam egy RAID0 itthon es mennyit gyrosult mar a VMek alatt az iras, ti meg jottok igy 512es SSDkel
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #10149 üzenetére
Teljes mértékben terhelés és SSD függő, amekkora a különbség árban a desktop meg az enterprise SSD árak között (szinte ugyanaz a meghajtó), ki nem sz*rja le, hogy venni kell még a polcra 3-4 db-ot
-
kraftxld
Topikgazda
válasz gaborbol #10148 üzenetére
Az IBM-ben megy mint a bolond
A G8-as HP vagy ujjabb már háklis rá. Ha nem kell ennyi hely, kezdj mondjuk egy pár 128-as 850 PRO-val, ha beválik, erre rá lehet rakni a Hyper-V-t vagy VMware-t, és mellé tolni annyi 512-est amennyi kell.
Dell-ben még nem próbáltam.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
muree
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy vállalati proxy, azonban a flash videók nem játszhatók le.
Mi lehet az ok?
Sejtésem, hogy a flash nem proxyta megy, ezért nem talál semmit. Hogyan lehet a flasht proxy irányba terelni, mert a böngésző proxy beállításaival nem foglalkozik.
Köszi eléőre is.
A WIFI legyen veled
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy SBS2008-as tartomány. A tartományban 1db kliens gép, ezen windows 7 Embedded. A kliens gépen lévő fájl megosztással eddig semmi gond nem volt, aztán egyik napról a másikra nem érhető el egy gépről sem. Távoli asztallal átvehető, pingre válaszol, szóval hálózattal nincs gond. Se ip cím alapján, se gépnév alapján nem érhető el a megosztása. Az adott mappát már többször is újra létrehoztam, újra megosztottam, semmi. Jogosultságok rendben. A hálózati diagnosztika azt közli, hogy a 445-ös port nincs megnyitva a kliens tűzfalán. Leellenőriztem engedélyezve van, letiltottam majd újra engedélyeztem semmi.
Valakinek valami ötlet?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz gaborbol #10148 üzenetére
Én egy vállalatirányítási rendszer Oracle szakijától kérdeztem nemrég. Ő Oracle alá nem ajánlotta, inkább a RAID10 15k-s SAS szerverwinyókkal. Ő azt mondta, ahol SSD-vel próbálkoztak, ott 1-2 évnél tovább nem éltek az SSD-k, pedig nem a kommerszeket használtak, hanem amit a szervergyártó adott, miközben a 15k-s SAS vinyók 5+ évet kibírnak Oracle alatt.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
gaborbol
őstag
Rakott mar valaki kozuletek sima SSD-t szerverbe? Dell Poweredge H700 vagy H710 vezerlo.
8 db Samsung 850 pro 256 GB VS 12 db 300Gb-os 15K-s Hdd lenne a kerdes.
SQL-Navision fut a szerveren es jelenleg 4 db raid1 viszi 7.2k-es vinyokkal pusztulat lassan. Az adatbazis 40GB mindossze es cask 50 ember log rajta, ennel a 12X300 GB SAS is fenyevekkel gyorsabb lenne, kerdes inkabb az lenne, hogy az SSD kibirna-e 2 evet ebben a kornyezetben hiaba van ra 10 ev gar.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz VeryByte #10146 üzenetére
Nem baj az, csak akkor ne az élő rendszerről csináld a mentést (és főleg ne olyan megoldással, ami restore-nál okoskodni akar, hogy ez most authoritative restore, vagy nem, vagy ha olyan, akkor azt csináld jól ), hanem úgy, hogy azt érzékelje az OS, hogy csak leállítottad és már virtuálisként elindítottad. Hálózatra figyelni, pl. addig ne lásson ki a fizikai hálóra ameddig be nem állítottad újra a megfelelő IP-t (és esetleg klónoztad a MAC-et). Én simán az offline gépről szoktam image alapú mentést készíteni, majd azt egy virtuális gépre visszahúzom, Integrációs tool frissít, hálózat beállít, örül. Esetenként a fizikai vas drivereit is ki kell/érdemes gyomlálni a mentés előtt, ha van erre lehetőség az időtényező miatt (ilyenkor persze a gyomlálás előtt is készül egy mentés, just in case), szintén offline. Ha csak online van lehetőséged menteni, az problémás lehet, ha nem vagy elég gyors, mert az AD-nak/kliensnek időutazás érzése lesz, ettől kivágja a gépet authentikációnál (a favágó, kivesz AD-ból/visszarak persze működik, csak ekkor rá kell tudnod jelentkezni admin joggal AD nélkül is).
The only real valuable thing is intuition.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz VeryByte #10142 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen oprendszer, ha talán 2008 akkor lehet hozzá se kéne fogni, mert sokminden megborulhat
Lehet a korábban linkelt disk2vhd-vel, akármilyen mentőprogrammal, double take move-al, stb.
Utána a drivereket ki kell pucolni, integrációs komponenseket frissíteni, tartományvezérlővel, SQL-el, MAC cím változásra allergiás progikkal nem beszopni.[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
Sziasztok!
Fizikai lemezt mivel virtualizálnátok Hyper-V alá.
Ez egy Windows Server, talán 2008. Ezt kellene virtualizálnom, mert a gép máshová kerül, a rendszerre meg szükség lenne.Ötlet?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
brd
nagyúr
válasz balaaa88 #10135 üzenetére
Meg. (Olvasd el, hogy mit, hova, ne a Meg szavamra fókuszálj!)
Technikailag úgy működik, hogy "lopsz" bárhonnan egy bármilyen kulcsot, majd azzal próbálod aktiválni, ha megy örülsz, ha nem, akkor felhívod a Picipuha Aktivációs vonalát (ha teljesen korrekt akarsz lenni, akkor az esetleg eredeti kulcs helyett ezzel kezded), és elregéled a helyzetet (downgrade van, itt a server 2008 R2, aktiválnám, mit tegyek?). Ez az eljárás egyébként a linken is le van írva, csak magyarul tán' könnyebb.The only real valuable thing is intuition.
-
balaaa88
aktív tag
ÜF.-nél van telepítve egy trial Windows Server 2008 R2, ami most járt le.
Van neki egy Windows Server 2012 Standard licence.
A kérdés az lenne, hogy a downgrade így megoldható-e?
Ha igen (és valaki jártas benne) akkor hogyan kezdjek neki.
Köszik. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
HP T620 vékonykliensen valaki állított már be bios jelszót távolról?
SSH-n beléptem rá, a hptc-bios-cfg paranccsal lementettem a bios konfigot, beleírtam a jelszót, visszaírtam a fájlt a biosban, látszólag meg is csinálta, újrainduláskor mikor be akarok lépni látszik hogy beállította a jelszot, amikor belépnék a bios-ba kéri is viszont amit beírtam a fájlba azt nem fogadja el.
Elméletileg ez a 2.02 bisoban működött viszont a 2.08-nál már nem.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
Konkrétabban mit hogy kell?
Cab file-t az addpackage parancsal lehet a felmountolt wim-be beletenni. De nem lehet mindenféle cab-ot.
RAID driverből kell az inf-es (nem telepítős) változat és azt a telepítőkészlet boot.wim-jébe kell dism-mel beletenni. A boot.wim tartalmazza azt a mini-windowst (Windows PE), amiből a telepítés lezajlik.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
sanzi89
addikt
-
Tonyk
veterán
válasz sanzi89 #10112 üzenetére
"ne szólj le másokat azért, amiért szarabb helyzetben vannak, mint te."
Értettem főnök! Amennyiben lehetséges, ne fegyelmezz légyszives! Tartsd meg azt a szeretteidnek. Köszönöm!
Egyébként meg nem ártana, nem csak ügyvédkedni, hanem az előzményt is elolvasni, amire az adott poszt született. Azzal minden rendben? Hmm? A kérdés költői volt.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
MrSealRD
veterán
Ha valaki szeretne 1 évre .com-os domaint regisztrálni kemény 306Ft-ért akkor a goDaddy.com ezen linkjén keresztül megteheti.
Az akció elvileg limitált ideig tart.
[ Szerkesztve ]
-
Mexildos
aktív tag
A 10095-es kérdésre senkinek nincs ötlete? Nehezet kérdeztem? Ezer hálám előre is, mert nagy segítség lenne.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #10116 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Igazából két épületrészt kellene összekötni összesen 240 méter hosszan, középen egy switch egy harmadik épületben. Mint mindig most is megy a fillérfúrás, és van "raktáron" 300 méter Cat7-es kábel még ki tudja honnan, aztán gondoltam hátha megspórolhatnánk egy kis pénzt.
A mostani 10Mbit-es koax lenne cserélve, ahhoz képest gyakorlatilag bármi előrelépés, de első körben mi is optikában gondolkodnánk, csak jött egy kósza ötlet...
Persze ha nem megy, nem megy és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Sajthy
csendes tag
válasz sanzi89 #10116 üzenetére
Szerintem gondolkodjatok optikában. OM3-as kábel, pár év múlva 10 Gbitre upgradelt switchek
A Class EA maximálisan 105m linket és 120m channelt enged meg, de én még nem láttam stabilan működni éveken át. Mérnökök dolgoznak még rajta, hogy melyik kábel , melyik csatlakozóval és milyen patch kábellel képes működni.
-
bon
őstag
Nekem a Szirén és a vírusvédelem beszerzésével is akadtak gondjaim, annyira, hogy a vírusvédelelem 1 évig nem is volt megvéve, idén megvették, de nem tudom kifizették e már.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
-
gaborbol
őstag
válasz Hedgehanter #10119 üzenetére
Cisco POE access pointnak huztunk ki cat5 kabelt 130 meter es harom eve megy gond nelkulnelkul egy teljesen koszos otvar duledezo raktarepuletben igaz a switch is Cisco. Ki kell probalni aztan kiderul.
[ Szerkesztve ]
-
cer
tag
válasz InfiniteReality #10111 üzenetére
Szuper. Hogy kell csinálni?
Természetesen az örök hiányzó RAID driver-t kellene importálni. Talán majd exportálni is kellene másik image-ből, de ezt majd csak akkor ha nem működik a kiszemelttel.Aztán még lenne egy olyan is, hogy nyelvi csomagot *.cab fáljból miként lehet telepíteni? Van-e rá valami DISM varázslat? .... de az majd a következő felvonás.
[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
Apropó tisztaszoftver.
Múltkor egy kedves hölgyet fogtam ki telefonon. Mondta, h. jelenleg nincs megállapodás, így nem adhat olyan kulcsot, ami működik. (meggyőztem) Így W8Ent-hez van nem letiltott kulcsom, de az Office 2013 nem aktiválja magát a közhálón a régi kulcsot használva....CJ9KV (ilyet nem kértem tőle) Tudtok valami módot az aktiválására? (szereztem új gépet az info termekbe (xp-s helyett), erre az infótanárnak ez volt a legnagyobb baja, h. az off.2013 nincs aktiválva) -
sanzi89
addikt
Egy Cat7-es SFTP kábel hogyan működne 120 méter hosszon, ha a két végén egy-egy TP-LINK TL-SG2216 lóg? Ugye szabvány szerint 100 méter a max, ezért optikában gondolkodtunk csak, de kijött egy cég árajánlatot adni, és azt mondta, hogy egy jó minőségű Cat7-es SFTP kábelen simán átmegy a gigabit 120 méter hosszon, főleg, ha nem a 220 mellé van kihúzva.
-
sanzi89
addikt
válasz bwgabor #10113 üzenetére
Semmit nem kell csinálni, S2-es igénylőlapot letölteni, kitölteni, intézményvezetővel aláíratni, postára feladni.
Kb 1 hét, és megkapod mail-ben a telepítő kulcsokat, valamint a lemezképekhez elérhetőséget."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
bwgabor
tag
tisztaszoftver csak úgy jött elő, h itt van előttem a papír mert gondoltam rendelek 8.1-et, office 13-at meg server r2-t h legyenek telepítőim is. Csak mivel ez az elsőm, nemtudom h bármikor rendelhetek-e, v itt is kell klikkel egyeztetni stb
-
sanzi89
addikt
Megadom a békéscsabai tankerület elérhetőségét, ha bármilyen csoda folytán megoldod azt, hogy éves szinten fizessék a vírusirtót, akkor komolyan mondom egy havi fizum a tied.
Tedd össze a két kezed, hogy olyan tankerülethez tartoztok, ahol szoftverre adnak pénzt és ne szólj le másokat azért, amiért szarabb helyzetben vannak, mint te.
@Indiant
Nálunk ugyanez a helyzet. Tankerületi igazgató küldött levelet minden intézménybe, hogy ne is fárasszuk magunkat informatikai eszköz igényekkel, úgyse fognak elfogadni semmit. 1 hónapja megy a cirkusz, hogy CD-re legyen pénz az érettségi archiváláshoz - ami egyébként kötelező volna. Vírusírtó licensz? Ne röhögtess...[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz bwgabor #10108 üzenetére
Kaspersky-t eddig minden évben külön intéztem a váci Enti-szoft-tal. Nagyon jó kapcsolatot ápoltunk velük és tényleg rettentő jó áron kaptuk a KIS-t. Az idén már nem engedték, hogy tőlük rendeljük. 27%-al olcsóbb lett volna pedig, de nem bírtam lenyomni a torkukon. Közbeszereztetnem kellett. Igaz késett, nem is keveset, de kaptunk. (Egyszerűen szerintem hülye volt az ügyintéző, holott világos számokat tettünk le: xFt ; közbeszerzés x+27%Ft)
Szirént simán engedték, nem volt semmi különösebb azt leszámítva, hogy belekötöttek, hogy két tagintézményünk miért kapja olcsóbban, mint a többi. Elmeséltük, hogy szerettünk volna spórolni nekik (mármint a KLIK-nek ) és, hogy még évekkel ezelőtt megalkudtunk velük, hogy a létszám miatt ők olcsóbban kapják. Megköszönték a spórolást és ezt is engedték.Tisztaszoftveres igénylő hogy jön ide?
[ Szerkesztve ]
-
cer
tag
Sziasztok,
Valakinek volt már szerencséje Win 7-8 driver integrálós mókához?
Az ntLite sajnos még nagyon kezdetleges...Máskülönben, Privát üzenet elérések mindenkinek megy rendesen?
-
Tonyk
veterán
válasz Indiant #10105 üzenetére
Te most kötözködsz vagy okoskodsz? Nem tudom eldönteni! Benne élek, nap mint nap csinálom.
Mutassak kapásból 6 db KLIK engedélyt és beszerzett idei licenszeket?
A KLIK egy foshalom, de erre és vírusvédelemre eddig minden évben volt lé. kopp-kopp-kopp
[ Szerkesztve ]
-
bwgabor
tag
És jogosult vagyok ezt a régi dosos verziót egy újra cserélni? Vagy kemény pénzeket kell leszurkolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest