Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz gaborbol #11421 üzenetére

    Hat tenyleg nem vicceletek, raktak ki Apple TV-t minden tanterembe ahol nem volt, minden tanar kapott egy Macbook air-t az Ipad meg az asztali gep melle, gondoltak bedobnak meg 10-12 AP-t az epuletbe biztos ami biztos. Aztan hivtak, hogy szetborult a halozat...

    Mondom kapcsoljatok ki azt a 12 darab AP-t aztan minden jo lesz. De nem lesz jo, mert allitgattak kozben ezt-azt es hiaba szedtek ki azokat az AP-kat nem lesz jo :DDD

    Hat nem tuloztak amikor azt mondtak,hogy szetborult a halozat. 300-400 user felett gyakorlatilag megallt az elet a tobbi usernek. 400 mobiltelefont kiblokkoltak, de meg igy is maradt 300-400 user aki vagy csatlakozott teljes jel erosseggel es nem volt internete vagy csatlakozni sem tudott a tole ket meterre levo AP-re amin volt 10 user.
    Aztan nekiestunk mi is rendesen kapott egy uj szervert a kontroler, kapott 4.6.6-os vezerlot a 3.2.7-helyett,az meg lefrisitette az osszes Ap-t.
    Channel-t kezzel kiosztottuk, A width -et levettunk 20-ra40 rol, hogy meg tobb szabad channel legyen, Tx powert lehuztuk low-ra mivel minden teremben van egy AP 7-8 meterre egymastol, de van ahova raktak a ketto koze is egy ap-t szolval nincs 5 meter sem. User/ap/radio 25-re leveve 50-rol.
    Es ugyan olyan szar a helyzet. Pingelem az egy meterre levo AP-t es 1500ms-2300ms es packet loss, ugy hogy van rajta 7 user rajtam kivul.

    Diakok, tanarok elkoccoltak, az osszes AP-t kikapcsoltuk egy kivetelevel, egy laptop csatlakozott ra egy meterrol es 100 csomag atlag pingje 150ms,de ugy hogy nem csinalsz semmit, se letoltes se bongeszes, csak pingelem az AP-t.
    4 laptopnal szinten csak ping, felment 200-250ms-re es jott packet loss. WTF!

    Elkezdunk vegigmenni a beallitasaokon, ok tegyuk at a TX powert low-rol high ra. -> Ping le is ment 5 ms atlagra szepen. Hmm.

    Elkezdtunk behordani amit csak talaltunk: Vagy 30 darab Ipad a totoallomas tetejen lezaratlanul. 40 db MacBook air, ket toltokocsin a folyoson szinten lezaratlanul :)
    (Ugyan itt, olcso, alig hasznalt, tesztelt apple cucc elado! ;] )

    Ugyan azon az AP-n 40 gep random youtube video lejatszasa, egy hiba nelkul, egeszen 62 gepig sikerult felmenni onnan kezdte el ledobalni egyesevel a tobbi gepet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák