Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Most viszont lenne egy komolyabb gondom : \

    Hibajelenség: a fékpedál 'beesik', kb. az út utolsó 1/3-ban fog. Ha (állás közben) felpumpálom, akkor ismét jól (jó helyen) fog. Megállás után, a bal hátsó (lemez) felni olyan forró volt, hogy nem tudtam megfogni, és kissé égett gumi szag jött abból az irányból. Dobot nem is próbáltam megfogni. A jobb hátsó max. langyos, de egyértelműen jobb állapotban van / ott nincs gond.

    Körülmény: kb egy órát mentem vele városban, dugóban araszolva, légkondival, nem is volt semmi gond, csak az út végén lévő ~5 percben tapasztaltam ezt. Az előtte lévő ~10 percben kiértem külvárosba, s huzamosabb ideig tudtam gyorsabban (is) haladni. Egyelőre leraktam a kocsit, nem néztem jobban.
    (Reggel is mentem vele ~1 órát, abból talán egy 15p volt ilyen araszolós szenvedés, a többi haladósabb, akkor nem volt semmi gond).

    Nemrég volt szervizben, akkor állítottak a kéziféken (nagyon magasan fogott, most sokkal jobb), illetve ha jól emlékszem a hátsó fékeket tisztították is. Gondolom az állítás része volt (hátul dobfék van). De ez kb. egy hete volt, azóta pár száz km belekerült.

    Mi lehet a gond?
    - Levegős a rendszer? Ezen egy légtelenítés és/vagy fékfolyadék csere segít?
    - Lehet 'vizes' a fékfolyadék? Ami aztán felmelegedve elforr, s ezért lesz levegős a rendszer...?
    - Próbáltam a kéziféket behúzni, majd kiengedni, ezzel látszólag nincs gond. De miért foghat be a bal hátsó?
    - Összefügghet ez a nagy meleg / araszolás / hosszabb használattal? Vagy csak épp most ment tönkre valami? Ritka, hogy így jövök át a városon, eddig nem is tapasztaltam ilyesmit...
    - Próbáljam megemelni, megforgatni, hogy megnézzem így állva befog-e a fék? Vagy mit tudok még házilag megnézni, megcsinálni?

    Csatravi: köszi a klímás infókat :) Igaz ez egy Megane I, de lehet azért körbenézem a pollenszűrőt, azt nem én cseréltem, de amúgy pár hónapja volt tisztítva / töltve klíma.

    Sárvédő: majd ha lesz időm leszedem, aztán megnézem miért áll ilyen szerencsésen, de mondom azóta úgy tűnik rendben van, szóval akár maradhatna is.

    [ Szerkesztve ]

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák