-
IT café
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maotun
őstag
nem hát , hát még a 4 gb! Az Xp 32bit ennyit tud használni !!! Hogy nem látja az nem azt jelenti hogy nem használja ! Random mint véletlen elérés, szvsz akad a 3 gb feletti ram chippeknek is munka igaz ritkán ,de még midig nem a hdd hez kell kapkodnia a cpu.-nak. a 2 gb 1600 1200 flull graf melett kevés lehet a mai gamáknál , nem mondom hogy nem fut vele , de nem ugy mint 4 gb. vel a pályák betöltésénél is van külömbség,
A ram nem lehet soha elég sok minnél több van annál jobb ! -
luw2win
őstag
A CL3 as 400mhz-eset hogy és hol(bios?)állitom át CL2.5 333mhz-esre?
-
viktor82
őstag
Na,ma megvettem ezeket a gyönyörűségeket!
[link]
Élőben mégszebbek!Huppá!
Csak az XP 3,3gb-t lát,CPU-Z meg semmit!Majd lesz időm felteszem a már beszerzett 64bit-s
vista ultimatumot![ Szerkesztve ]
-
luw2win
őstag
Haveromnak van 1gb kingmax-a ddr 400mhz tettönk mellé még 1gb ugyanazt csak az előző piros a mostani kék nyákos volt(azt monták h a piros régebbi)és amikor belekerült a ram 3dmark 06 alatt 9- azaz kilenc
pontal csinált többet mivel lehet a baj?
-
h4xor
tag
Azert XP ala sem art a 3g ram, attol fugg mivel jatszik.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Hat ha XPt hasznalsz, akkor eleg boven 2x1 Giga memor.
Ha nem tuningolsz akkor nem kell nagy ramcucc, akar 800as memok is elegendoek a procidhoz ha alapon megy. Tuninghoz meg mar elkell hutos memok, es termeszetesen a hutott bordaval ellatott memok jobban birjak....
Procid egyebkent a memokat alapbol 666-ra alltija.....1:1be....ezen a jobb ramoknal az idozitest tudod lejebb vinni.
Epp van elado: KINGSTON HyperX 2048Mb (2x1) DDR2 1066MHz CL5 KIT
kozel 10 ev kiskergari BPi boltba....ha erdekel kuldjel privit.
[ Szerkesztve ]
-
luw2win
őstag
Hali!
Tegnap vettem 2db 1gb-os kingmax ddr 400mhz-es ramot
Beletettem win-t ujraraktam a biztonság kedvéért.Bekapcs és roszzab mit volt (eddig 2x 512 szintén 400mhz volt benne)- 3d mark alatt lefagy és semmi. Jó visszavittem memtest el megállapitottam h mind2 ram hibás.
nahmost adtak helyette 2 ujat megint memtest és 1enként megnéztem. 1iknél be se töltötte a wint h A nagy szakértelemmel rendelkező szakember azt monta h ez alaplap v proci(de sztem ez hülyeség)
Proci: Athlon 64 S754 3400+
Deszka: MSI k8n-e deluxe.
Mi a valósűg alapja ugy tom h a kingmax ramok atom stabilag de nem lehet őket tulhuzni és nem is tettem mivel be se indult a win.
Ma megint lemegyek h az 1ik szar...
A piros és a kék nyákos között külömbség?olyat hallotam h a kék nyákos vmi vaule szal nem igazi?
Vmi hibás szériát rendeltek? -
fv82
tag
Sziasztok vettem 2*1 GB Geil Ultra Kitet amin az van hogy 2,1 volt 4,4,4,12
ám ez helyett 1,8 volt 5,5,5,18 -on megy. Lévén ez van az spd-ben. Ismerősömnek is van geil ramja és ez nem is lepett meg. Ám tanácsotokat szeretném kérni, hogy érdemes utánaállítani? és ha igen, leírná valaki hogy pontosan melyik értékeket állítsam át?
köszi -
BotaN
senior tag
Kérdés:
Ramot szeretnék venni, hozzáértő véleményét kérem!
Tehát kellene nekem 2 GB ram, de abból is a minőségi, nézegettem énis de nem nagyon tudok dönteni. Valaki ha tudna segíteni azt megköszönném. Elegendő-e a 2 GB vagy már gondolkozzak inkább 4-ben? ( XP + Játékok )
KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT
CORSAIR Dominator 2048Mb DDR2 1066Mhz KITHa esetleg valaki tudna ajánlani mást szivesen fogadom. Tuning nem a fő szempont, lényeg hogy megbízható és gyors legyen. Vélemények esetleg???
Konfig: Gigabyte P35-DS3; C2D E8200; FSP Saga 450W; 8800 GTS G92;
-
viktor82
őstag
Most ilyet néztem ki?Szerintetek?
[link] -
viktor82
őstag
Valahogy nem jön be az oldal!Nálatok sem?
[link] -
Attix82
addikt
Egy gyors kerdes: egy ram aszinkronba jobban birja a tempot mint szikronba jarna? vagyis mondjuk aszinkron 1066Mhz az nem ugyan az mintha szikornba jarna 1066on?
[ Szerkesztve ]
-
Csabi8507
tag
http://www.pc24-store.de/bilder/ebay/geil-ram.jpg
-
Csabi8507
tag
Sziasztok.Kettő darad 1 gigás Geil ramot kaptam nagyon jó áron 800Mhz
NA most a probléma az lenne hogy nem megy csak 775-ön megnéztem a Everestben
Egy asus M2n-E sli alaplap van hozzá meg egy 5200+ AMD
MIt lehet tenni?
Előre is köszsönöm a választ -
Romeo23
tag
Sziasztok!
Egy kérdés! Egy E2xxx-es Intel CPU-hoz érdemes venni 1066Mhz-es RAM-ot?
-
válasz
-Solt- #10154 üzenetére
800-asokat írt Laraxior, 1066-osból ami jóáras:
DDR2 PC8000 1000MHz 2048MB KINGSTON HyperX KIT 2DB - NONECC CL5 25 185 Ft 5 ÉV
DDR2 PC8500 1066MHz 2048MB GEIL ULTRA (SPD: 5-5-5-15, Retail Box, Heat Spreader: Metallic-Orange Aluminum) 25 737 Ft Élettart.
Satöbbi. Annak persze nézz utána P5B topicban, hogy nincs-e kompatibilitási gondja egyes modulokkal. -
-Solt-
veterán
Sziasztok! A ramjaim miatt ( 2x1gb 800mhz "Samsung" ) nem tudom tovább húzni az E6300-at mint 3080mhz. 7x440 fsb mellett 880mhz-en még elmegy a gyári időzítéssel (5-6-6-15), de ez a max! Milyen 800mhz-es ramot javasoltok, ami bírná a 950mhz környékét? Ha egyáltalán van ilyen!
-
luw2win
őstag
UP!!!
#11043-ra vmi?
thx -
germanh
senior tag
Hi!
Lenne egy kis problémám.
Van 4*1gb ddr2 (geil black dragon)a gépemben. Mivel 32bites windows-okat használok ezért ugyebár csak 3,5gb-ot lát belőle. Nos ez eddig így is volt. Viszont ma egy újraidítás után azt vettem észre, hogy csak 3,25gb-ot lát a gép. XP-ben és Vista-ban is...
Ma cseréltem az audigy-m egy x-fi xtremegamer-re (sima, nem fatality,azaz elvileg nem memóriás), bár nem hiszem hogy ennek túl sok köze lehet hozzá, de azért mégis.
Everest és Cpu-Z mind4 modult 1gb-nak látja. De winxp 3,25-öt ír ki és vista indításnál megjelenő képernyőn is 3,25-öt ír.
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget! -
luw2win
őstag
Hali!
Adott egy AMD Athlon 64 754-es fogl. 3400+ proci
Geforce 6800GT
2x 512mb ram 333mhz(asszem ha szabályos mhz-et montam)
msi k8n-e deluxe deszkaA kérdés:megéri-e 2GB-os 400mhz-es ddr ramot(nem 2x 1024 mert ugye a 754-es foglalat nem kezeli a dual channel-t
Hány % os lenne a teljesitmény növekedés kb.?
Köszi a segitséget -
drfirsty
tag
Sziasztok,
valakinek van tapasztalata Geil Value DDR 400-as 1GB-os RAM tuninggal kapcsolatban?
a másik ötlet egy G.Skill ZX 400-as lenne, de ez jóval drágább és nem tudom érdemes-e befektetnem ilyenbe. szerintetek tudna mit kezdeni vele az alaplapom? utóbbira nem költenék rá annyit ha feleslegesen többet tud mint amit a lapommal ki tudnék hozni belőle.
Köszi a segítséget. -
pigatt
őstag
Az miért van, hogy Corsair XMS2 ramokat az asus m2n32 sli deluxe vitte 1T-ben a dfi lp ut nf590 sli meg csak 2T-ben hajlandó?
Pls valaki???
-
lorand99
tag
sziasztok! ddr400as ramot vennék, de a gépem csak 233Mhz-ig kezeli a ramokat. ennek ellénére működne a 400as ram, de mondjuk alacsonyabb órajelen?
-
Hasaggymeg
veterán
3 hója vásárolt 2x1Gb-os Kingmax 667, 5-5-5-15-moduljaim(13000Huf) nem müksznek rendesen 667(333)Mhz-en(memteszt stb.),és a BIOS-ban volt muszáj kikapcsoljam az automata érzékelést és visszavegyem 533(266)-ra 4-4-4-12-re,hogy úgy-ahogy teljesítsenek.A memteszt így is kiad 1-2 hibát 100%-ig futtatva
Rossz vásárt csináltam?Megjegyzem,hogy visszatéve gyári 512-es 533Mhz modulom(Samsung)is hibázott a memteszten (igaz 700%nál).Kösz
-
emre33
addikt
Scythe Ninja Copper melett ugye nem férne el egy OCZ XTC memory cooler ?
[ Szerkesztve ]
-
-
viktor82
őstag
Kérdésem csak az lenne a patriot ramokról már hallot e valaki valamit-rosszat,jót?Konkrétan erről lenne szó PDC24G6400LLK DDR2-800MHz Patriot Low Lat. CL4-4-4-12 kit 2x2GB!Igen jó árban tudnák hozzájutni,milyen csipes lehet,megfelelő az alaplapomba?
-
-
pigatt
őstag
Az miért van, hogy Corsair XMS2 ramokat az asus m2n32 sli deluxe vitte 1T-ben a dfi lp ut nf590 sli meg csak 2T-ben hajlandó?
-
LYRI
tag
Sziasztok gyors és biztos válasz kéne. Most jött meg az alaplapom: Gigabyte MA770-DS31/S3 memóriám: Geil Ultra Black Dragon 2x1024MB 800mhz kit ram. Az alaplapom 4DDR slot talalhato. balrol sorrendben DDR1-2-3-4 sarga,sarga,piros,piros. Hogy kell beraknom a memoriát? Valakii aztmondja elsö két sárgába valaki azt hogy elsö sárga elsö piros a másikat. Köszi előre is a választ!
-
g-spot
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Mi a tapasztalat a Geil Black Dragon 800-asról?Most vettem és szeretném tuningolni, de előtte gondoltam kérdezek, nem árt egy-két jó tanács azoktól, akiknek már van rutinja, nehogy gallyra vágjam!I lyesmikre gondolok, hogy mennyi fesz-t bír, meddig lehet húzni, stb. Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
4GB (4 darab 1GB) Crucial Ballistix vagy Tracer modul mellé milyen ram hűtést javasoltok?
4 magos Q9450, tuning és Réz Ninja lesz mellé párosítva.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs33
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Nemrég vettem egy ilyet:
Próbáltam visszaolvasgatni a hsz-ban de lehet, hogy nem voltam elég kitartó és nem értem, hogy erre a ramra amire a gyártó megad 4-4-4-12-t nekem minden program 5-5-5-18-at ír ki.
Ilyenkor kell manuálban (biosban) beállítani vagy valami más beállítás kell?
Előre is köszi!
Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)