Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
yanna
addikt
-
4Grider
nagyúr
válasz kinder93 #84990 üzenetére
Én telephelyeket kötök össze site-to-site ipsec vpn-el Telenor mobilnetet használva és hosszú évek óta nincs gondom vele. Az otthoni routerem meg OpenVPN szerver és a telefonom egész nap azon keresztül netezik, szintén Telenor mobilnetet használva. Ez mondjuk még csak fél éve megy...
-
kinder93
aktív tag
Valaki elmagyarázza miért csak a Telenor hálózata szenved a VPN-nel? Konkrétan többet nincs internet mint van…
-
tomp
félisten
Hello Data Start esetében nem 9,5GB a roaming adat? Vettem még +3GB-ot ami el is fogyott és a tarifás adatból maradt 1,4GB. Éjjel volt a számlazárás, most pedig 11,26GB a roaming adat.
-
Diák66
őstag
válasz viktorhu #84984 üzenetére
Az felettéb furcsa, ha Győrben a buszpályaudvaron nincs térerő, hiszen az üvegpalota tetején vannak az antennák, az 5G-s is. Talán a Bem tér lehet problémásabb és tőle távolabb a Höldmayer telepe környékén, mert valamiért a Telenor arra a környékre nem tett antennákat.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Landsmann #84963 üzenetére
Nyugaton sincs semmi, még belvárosokban is nulla a térerő, pl. pécsi sétálóutcán volt a szállásunk, vagy Győrben a központ vasúton túli oldalán, és alig volt térerő. Valószínű az van, hogy amit lehet, átdob a terhelt 800 MHz-ről más frekvenciákra, amik meg rosszabbul terjednek. Én megszoktam, hogy kell mellé egy vodás kártya, hogy ne kelljen mindenhol wifit keresni. Szerencsére a lakóhelyem körzetében volt az utóbbi hónapokban fejlesztés, itt a környéken már tudom használni.
-
adam1400
tag
Az miért van, hogy Pesten (de Sopronban is) a 4G nem működik (még 1 speedtest sem) de a 3G tökéletes?
-
PBA
aktív tag
válasz Viktor0610 #84974 üzenetére
Nyilván 100%-ot a távolból én sem tudok mondani. Minden esetre az általa megjelölt települést két torony is lefedi, az egyik B20 (ami közös a Telekommal és ha jól rémlik, a Telekom üzemelteti), a másik pedig B3, ami önálló Telenor. Mindkettő elérhető számára, és megfelelő eszköz/beállítás segítségével tudja az eszközét kényszeríteni az egyik vagy a másik toronyra/frekire. Az, hogy a két szolgáltató két külön tornya egyformán szét legyen terhelve, annak az esélye szinte minimális (már csak azért is, mert ebben az esetben a betáp is két különböző helyről érkezik a két toronynak). Ráadásul ez egy olyan terület, ahol állítólag az optikai net elérhető a teljes településen.
99%, hogy a dolog orvosolható. Tény, hogy nem faék egyszerűségű a megoldás, de nem is bonyolult.
-
bociusz
aktív tag
Ha jól látom, Dorogon is elindult az 5G, de Csorna mellett is felbukkant egy pötty.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
PBA
aktív tag
válasz Gyurka6 #84966 üzenetére
Ha a Telenorral most szenved, akkor a Digivel szeppukut fog elkövetni. Ráadásul a Digi nem csak rohadt lassú lesz neki még a Telenorhoz képest is, hanem korlátos is. Most 6000 Ft körül van neki két korlátlan flottás SIM-e, ez jelenti a rohadt nagy szenvedést. Jó eséllyel csak megfelelő routert, beállítást, stb kellene használnia, és javulna a helyzet, de hallgatás van, mint kutyagumi a fűben.
-
Gyurka6
őstag
válasz Viktor0610 #84965 üzenetére
Bárkinek, ahol a többi nem jó.... kelet álítólag jól(?) lefedett
[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
MODERÁTOR
-
Gyurka6
őstag
Hali!
A digi mit mutat arra felé?Gyurka
-
Landsmann
addikt
Azt is vegyük számításba, hogy itt keleten rosszabb helyzetben vagyunk. Mivel itt a Telekom adjs a 4G-t, a Telenornak többe kerülne a fejlesztés. A Telekom meg nekünk aligja fog fejledzteni. Rásdásul így nekünk még CA sincs, hiába tudná a telefon. A Telenor oldalán jól látszik a modernizációs munkákból következő szolgáltatás kiesési listából . Hogy errefelé a nagyvárosok kivételével szinte egyáltalán nincs fejlesztés.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
MODERÁTOR
-
félisten
-
szkaroly
senior tag
válasz szabonagyur #84956 üzenetére
Mint már írtam feljebb, itt nincs nagy leterheltség, egyszerűen gyenge a hálózat. A Telenort pedig nyilván nem érdekli, a másik kettő dettó. Mint ahogyan az MVM akármit sem, aki kb. 4 éve az előkészítés fázisában van a szippel kapcsolatban.
Poco F6
-
félisten
válasz szkaroly #84950 üzenetére
Varos: eselyesen kevesbe terheli le 10szer annyi elofizeto a halozatot, mint ott ahol mas lehetoseg nincs, lasd nalatok akar. Ahogy a kollega irta fentebb ha sokan vagytok allando mobilnet igennyel, melle akar nagy kihasznaltsaggal akkor semmivel sem tudod kb lefedni.
Varosban tobb frekvencia van osszefogva sokszor, plusz nekem pl hiaba korltan net van 2 mobil szolgaltatonal is megsem toltok le semmit rajta mert van vezetekes (es sokan masok sem).
Pl most olyan hatar melletti 15e fos varosban vagyok, hogy a telefon atall a szlovak halozatra ami mat csak edge, de legalabb van.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
szkaroly
senior tag
válasz 4Grider #84940 üzenetére
Itt nincs annyi felhasználó, ez 100 %. Érdekes hogy amikor bemegyek a városba, ott sok helyen 100-120 mbit/s is van (egyszer még 148 mbitet is mértem, ami ugye a normál LTE maximuma), pedig ott van bőven felhasználó. De gondolom azok mind dolgoznak, ahol lakom ott meg csak munkanélküliek vannak. Amúgy a norvégek idején a LTE még stabilabb volt, sebesség is elérte néha a 20 mbitet. Nem csoda, hogy a szokásos évvégi elégedettségi smsben 6-ról 3-ra csökkent az érték.
Poco F6
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #84948 üzenetére
De, az nem elvárható, hogy rendelkezzek több szolgáltató előfizetésével. Viszont azzal az egyével akkor is szívok, ha nincs korlátlan előfizetésem. A valamit valamiért elv akkor érvényesülne, ha csak a korlátlan adatmennyiségű előfizetők sávszélessége lenne korlátozva. Technikailag lehetséges lenne, hiszen pl. a Voda is korlátozza a Red Free -t.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
4Grider
nagyúr
válasz Somatom #84947 üzenetére
Az adott településen 3 szolgáltatónak 3 tornya van az ott lakó 5-6 ezer állandó lakosra. Van tehát miből választani, persze a korlátlanság lehet hogy csak egy szolgáltatónál jelent valóban korlátlanságot, és így máris nincs min csodálkozni, ha az az egy szolgáltató túlterhelt bizonyos időszakokban. Én ha elutazom a Földközi-tenger partjára, egyáltalán nem lepődöm meg, ha épp túlterhelt (vagy eldugott helyeken nem létező) hálózattal találkozom. Bizonyos időszakokban és helyeken ez természetes. És a túlterhelés ott is ugyanazoknál a szolgáltatóknál jellemző, akik publikus korlátlan csomagokat árulnak. Valamit, valamiért.
Szerk.:
4 szolgáltatónak 4 tornya.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #84944 üzenetére
A mobiltechnológiában másképp kell értelmezni az "ott" fogalmát pont azért, mert nem helyhez kötött. Ha én elutaznék Rákóczifalvára, akkor ugyanúgy elégedetlen lennék a szolgáltatással mint az, aki ott lakik. Szóval, akkor hány emberre kéne fejleszteni?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
totron
addikt
válasz szkaroly #84937 üzenetére
Méregess saját magad kültéren, ha olyan beállítottságú vagy, még izgalmas is, stabilitást ad a kinti vétel a bentihez képest, nagyobb tartalékot, úgy értem. Kiadás is van vele, tény. Nekünk kell alkalmazkodni, de ne beltéri lefojtottság mellett tegyük meg a végkövetkeztetést.
-
szkaroly
senior tag
Egyesek felfogóképessége elég alacsony itt. Segítek:
1. Nagyon sok helyen nincs vezetékes net. Bizony nincs. 4 éve várom hogy a SZIP ideérjen, hiába. Pedig nem tanyán lakom.
2. Sebesség kb. 5-15 mbit/s körül van. Nem a terheltség miatt. Az LTE és a 3g állandóan ugrál. Térerő gyenge. Telenor tudja. De amíg a 0/0 megy addig gondolom nem csinálnak semmit. Már előre félek mi lesz amikor jövőre lekapcsolják a 3g-t.
3. A Vodafone ugyanezt tudja, a Telekom még rosszabb. Az öcsém csak az udvaron tudott telefonálni vele. Szóval ennyit a másik szolgáltatóról.
4. Nem 150 megabitet akarok. Csak normális térerőt és kb. 30 megabit/secet. Ennyi azt hiszem elvárható lenne. Nem kell 5g, nincs rá szükségem. Gondolom yana is hasonló cipőben jár.Poco F6
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #84935 üzenetére
A mobil lakóhelynek semmi köze a világvégéhez. Nekem is van letelepített lakókocsim Óbudán. Cimborám Hollandiából hozatott olyan mobil házat, hogy sokan örülnének, ha olyan lakásuk lenne. Az ok az, hogy ott nem adnak ki építési engedélyt. Stb., stb. Ilyen helyekre nem húznak vezetékes netet, hiába lenne helyben. De ettől még símán lehet fullos 5G.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Somatom #84933 üzenetére
A felsoroltak együtt nincsenek.
A nagy sebességet nem a világvégén hozzák össze az emberek ahol más nincs.
Nála ha csak tényleg ez van akkor meg el kell fogadni, hogy túl lesz terhelve, mert másnak is egyetlen lehetőség.
De az, hogy más szolgáltatót miért nem próbált ki az érthetetlen...
-
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
válasz szabonagyur #84931 üzenetére
Már hogyne lenne! Épp ebben a topikban szoktam látni olyan számokat, amiket sztem csak Photoshop -pal lehet összehozni. A Telenor pedig nem szelektál, ott a flottás korlátlan net is ugyanannyit tud.
-
totron
addikt
válasz szabonagyur #84931 üzenetére
Vannak helyek, ahol nincs vezetékes net és nem is lesz. Csak ilyen Discovery jelleggel közölném gyengéden. Megelőzvén az azonnali kontrát: de, vannak ilyenek.
-
félisten
válasz simpley #84930 üzenetére
Szerintem túl gondoljuk, és egyik üti a másikat.
A kérdező részéről ahogy látom megfelel ez is, több mint 2 éve megy a nyafogás, hogy milyen rossz a net, tenni nem hajlandó ellene.
Olyan nincs, hogy korlátlan net, meg nagy sebesség, meg minden egy helyen, főleg ha olyan helyen lakik ahol lakó mobil van.
-
simpley
őstag
válasz szabonagyur #84929 üzenetére
És ha nincs lakása csak mondjuk ilyen lakó mobil?
Sajnos van ilyen is és ott tényleg nem lehet vezetékes netet kötni be...
signed by simpley.
-
félisten
-
PBA
aktív tag
Ráadásul a beillesztett képernyőképen nem látszik, hogy milyen térerő mellett készült (nagyon nem mindegy), azt sem tudjuk, milyen eszközzel, milyen beállításokkal, stb. AZ látszik, hogy a ping igen magas, de hogy ezt mire lehet visszavezetni, azt ennyiből nem lehet megállapítani.
Egyébként a flottás korlátlan net eléggé kedvező áron van (fő + adatmegosztó kártya), ilyen ajánlatot máshol nem fogsz találni, még csak megközelítőleg sem. Ilyen gyenge eredményt ha akarok, bármilyen helyszínen tudok mérni és produkálni, csak a megfelelően elszúrt beállításokat kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
PBA
aktív tag
válasz sfdrakex #84924 üzenetére
Ezt a helyszínt két torony is ellátja, az egyik B20 800Mhz, a másik B3. A B20 lehet terhelt,
ez a freki eléggé korlátos kapacitású. Az viszont igen furcsa, hogy ezen a területen elérhető a gigabites optikai net, mégis ilyen terhelt a cella. Nyilván a jónép nem sz@patja magát a terhelt mobil nettel (ami ráadásul drágább is), ha van elérhető optika. Akkor viszont mi a franc terheli ki a cellákat ennyire? Nekem ebben a történetben valami nagyon nem kerek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
simpley
őstag
válasz szabonagyur #84920 üzenetére
neem, dehogy.
nem is biztos hogy hiteles info mert vonatról mértem..Én igaziból 3 helyen is lakom egyszerre. Sopron, Budapest meg néha Püspökladány (bár utóbbira most, Ünnepekkor látogatok haza egyébként évközben nem jövök gyakran.. )
signed by simpley.
-
félisten
-
tomp
félisten
Vajon mikor fog működni a roaming VoLTE?
Németországban vagyok. 3G nincs. 2G van és 4G. 5G DSS-t bár jelzi a CellMapper de ugye arra nem enged fel az O2. -
sfdrakex
nagyúr
válasz szabonagyur #84909 üzenetére
Persze, vannak lyukak. Kecskeméti katonai reptérnél a 44esen kb 0 térerő van. Ha már beszélek mikor odaérek akkor nincs gond, de ha ott akarok hívást kezdeni akkor halott. Vannak települések pont a tornyok lefedettségi határain. Viszont az, hogy kis települések 3G-n vannak, az nem igaz.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
félisten
-
félisten
-
simpley
őstag
válasz szabonagyur #84903 üzenetére
vodát inkább felejtse el, jobban jár.. Ami ott most megy az egyszerűen vállalhatatlan.
Én elsőnek mindenképpen a Telekomot próbálnám meg..
[ Szerkesztve ]
signed by simpley.
-
félisten
-
yanna
addikt
válasz szabonagyur #84901 üzenetére
5 hónap hűség lejárta után, ill. már előtte rá kell néznem, talán lesz valami.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest